FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite autocar
Circuit Praga si castelele Cehiei 2022

Itinerariu: Bratislava - Cast. Lednice, Praga, Castelele Karlstejn, Konopiste, Hluboka, Cesky Krumlov - Dresda - Karlovy Vary - Brno - Pestera Punkva - Budapesta
Date plecare: 13.06.2022, 11.07.2022, 21.08.2022, 19.09.2022
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif: 295 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta (cca. 835 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
La ora 06:00 vom pleca pe traseul Sibiu - Deva - Arad - Budapesta. In capitala Ungariei putem opta (contra cost) sa incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare, pentru a admira din vaporas principalele obiective: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, stanca Ghelert. Cazare in Budapesta la Hotel 3*.

Ziua 2. Budapesta - Bratislava - Castelul Valtice - Praga (cca. 555 Km)

Mic dejun. Plecam spre Bratislava capitala Slovaciei, unde vom vizita Biserica Incoronarii Mariei Tereza si vom admira faleza Dunarii. Urmeaza vizita la Castelul Lednice, parte a patrimoniului UNESCO, care a apartinut casei de Liechtenstein inca din 1249. Incepand cu sec. XVII, gradinile castelului au fost amenajate in stil englezesc, arhitectura baroca si neo-gotica a castelului armonizandu-se perfect cu acestea. Vom continua traseul spre Praga, unde ne vom caza la Hotel Krystal 3* (sau similar).

Ziua 3. Praga - Karlstejn (cca. 70 Km)

Mic dejun. Vom pleca cu autocarul spre centrul orasului, langa Castelul Praga (Hradul), de unde vom incepe turul pietonal. Vom vizita Catedrala Sf. Vitus, Man. Loreta, Ulita de Aur (contra cost), Cartierul Mala Strana, Podul Carol, Orasul Vechi (Piata Primariei, Ceasul astronomic) Cartierul evreiesc, Piata Vaclavske (zona pietonala cu magazine de lux). Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru a explora capitala Cehiei, sau excursie optionala la Castelul Karlstejn, construit in 1348 la doar 30 km fata de Praga, ca loc de pastrare a bijuteriilor Coroanei. De-a lungul secolelor, a fost reamenajat in stil gotic tarziu si renascentist, iar la sfarsitul sec. XIX a capatat aspectul actual, cu influente neogotice. Seara, la intoarcere in Praga, se organizeaza optional croaziera pe Valtava, apoi ne vom caza la acelasi Hotel Krystal 3* (sau similar).

Ziua 4. Praga - Dresda - Karlovy Vary (cca. 450 Km)

Mic dejun. Timp liber in Praga, sau optional excursie la Dresda si Karlovy Vary. Pornim spre Dresda, in Germania, unde vom vizita Frauenkirche, Procesiunea Printilor, Palatul Regal, Opera Semper si Castelul Zwinger principala atractie a orasului. Apoi ne deplasam spre Karlovy Vary, pentru o plimbare prin faimoasa statiune balneara, pana la Galeria Colonadelor si hotelul Pupp. Seara, revenim in Praga, pentru cazare la Hotel Krystal 3* (sau similar).

Ziua 5. Praga - Castelele Konopiste - Hluboka - Cesky Krumlov (cca. 370 Km)

Dupa micul dejun, timp liber in Praga, sau optional excursie la Castelele Konopiste, Hluboka si Cesky Krumlov. Konopiste a fost construit ca fortareata in sec. XIII, in stil gotic, apoi modificata in stil renascentist. Este renumit drept ultima resedinta a Arhiducelui Franz Ferdinand, a carui asasinare la Sarajevo, a declansat Primul razboi mondial. Castelul expune o colectie de trofee de vanatoare, de armuri si arme medievale, precum si o gradina in stil renascentist italian. Urmatoarea vizita optionala a acestei zile va fi la Hluboka, cel mai vizitat castel din Cehia si considerat cel mai frumos din tara. De la constructia sa in sec. XIII, a fost reconstruit de mai multe ori in lunga sa existenta, ultma data in sec. XIX, cand a capatat aspectul romantic neo-gotic, dupa modelul castelului Windsor din Anglia. Dupa amiaza incheiem cu vizita spectaculosului orasel medieval Cesky Krumlov, inscris in patrimoniul UNESCO. Ne vom plimba pe stradutele Castelului catre Biserica Sf. Vitus, de unde vom admira podul cu cinci nivele care unese Teatrul cu Castelul de Sus. Ne intoarcem in Praga, pentru cazare la Hotel Krystal 3* (sau similar).

Ziua 6. Praga - Brno - Pestera Punkva - Budapesta (cca 535+70 Km)

Mic dejun. Pornim spre Brno, al doilea oras ca marime din Cehia si capitala Moraviei, pentru un tur pietonal in centru vechi si vom admira vechea si noua Primarie, unde vom putea afla povestea dragonului din Brno, simbolul orasului, si Catedrala Sf. Petru si Pavel. Timp liber in Brno, sau excursie optionala la Pestera Punkva, spectaculoasa atat prin plimbarea cu barca printre stalactite si stalagmite, cat si prin grandoarea abisului Macocha. Din parcarea de autocare, cei 2 km pana la pestera, se pot parcurge (contra cost) si cu un trenulet turistic. Dupa amiaza, traseul continua spre Budapesta, unde ne vom caza la un hotel de 3*.

Ziua 7. Budapesta - Bucuresti (835 Km)

Mic dejun. Intoarcere in tara si sosire seara jurul orei 23.30 in Calea Grivitei - Muzeul CFR din Bucuresti.
Harta circuit

Tarife

Data plecare Tarif
13.06.2022 295 Euro
11.07.2022 295 Euro
21.08.2022 295 Euro
19.09.2022 295 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 125 Euro.
Copil sub 12 ani: 275 euro cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 285 Euro/persoana.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup minim de 25 de persoane, se va achita un supliment de 30 euro / pers.
Pentru un grup minim de 16 persoane, se poate achita un supliment de 80 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar / microbus clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 6 cazari cu mic dejun inclus in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*);
• Ghid insotitor roman din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale) si ghizii locali.
• Excursiile optionale (grup minim 30 de pers.):
• Asigurare storno + medicala si taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).

Excursii optionale

Croaziera pe Dunare la Budapesta
19 euro
Nu include masa
Castelul Karlstejn
15 euro
 
Dresda si Karlovy Vary
35 euro
 
Konopiste, Hluboka si Cesky Krumlov
30 euro
 
Pestera Punkva
15 euro
 
Grup minim pentru optionale: 30 de pers

Galerie foto

Rezerva acum!