INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Cazanele Dunarii - Belgrad 2023

Itinerariu: Cazanele Dunarii - Belgrad - Avala - Voivodina - Novisad
Date plecare: 30.11.2023
Circuit cu autocarul, 4 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 155 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad. Traversarea Dunarii la Portile de Fier in Serbia. Se parcurge Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Cazanele Mici). Sosire si cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar). Optional, cina festiva cu program muzical in Skadarlija.

Ziua 2. Belgrad - optional Avala si Casa Florilor

Mic dejun. Belgrad, Orasul Alb, unul dintre cele mai vechi orase europene, a fost capitala Serbiei din anul 1403, a Iugoslaviei intre anii 1918 si 2003, apoi a Serbiei si Muntenegru. Din 2006, a ramas doar capitala Serbiei. Incepem azi explorarea orasului cu un tur panoramic. Vom admira ruinele anticei cetati Kalemegdan, in parcul cu acelasi nume, la confluenta raului Sava cu Dunarea. Vom trece apoi in revista, Piata Republicii si Strada Mihajlova, Templul Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Muzeul National. Urmeaza program liber in centrul orasului, in pitorescul cartier Skadarlija, supranumit Montmartre-ul belgradean. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti, gasim numeroase cafenele si restaurante. Timp liber in Belgrad sau excursie optionala 10 euro la Turnul de televiziune de pe muntele Avala, care ofera un punct de belvedere pentru intreaga regiune. In apropiere se poate vizita si Monumentul soldatului necunoscut, inchinat eroilor din Primul Razboi Mondial. Urmeaza Casa Florilor cu Mauzoleul lui Iosiv Broz Tito, precum si Muzeul de istorie a Jugoslaviei. Seara ne intoarcem la hotelul Elegance 3* (sau similar).

Ziua 3. Belgrad - optional Voivodina si Novisad (cca. 195 km)

Dupa micul dejun, timp liber pentru vizite individuale in Belgrad sau excursie optionala 25 euro, in Voivodina si Novisad, al doilea oras ca marime al Serbiei. Ne vom indrepta spre Voivodina si vom vizita manastirea ortodoxa Jazak. Continuam cu Sremski Karlovici, un mic orasel unde admiram Piata Branka Radicevica, Fantana celor patru lei, Gimnaziul Karlovici, Primaria, Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae, Birerica Romano Catolica. Urmeaza Fortareata Petrovaradin de la Novisad, construita de Habsburgi in sec. XVII-lea, una dintre cele mai impunatoare din Europa, aflata intr-o stare foarte buna de conservare. Vom intra prin portile impunatoare catre vechea cazarma si turnul cu ceas, si vom incheia cu superb priveliste asupra Dunarii si a orasului Novisad. Traversam Dunarea pentru un tur de oras in Novisad: Catedrala Ortodoxa, Palatul Episcopal in stil neoromantic, Piata Libertatii, Catedrala Catolica, Hotel Voivodina, cel mai vechi din oras in stil neoclassic si Teatrul National. Intoarcere pentru cazare in Belgrad la hotel Elegance 3*sau similar.

Ziua 4. Belgrad - Portile de Fier - Craiova - Bucuresti (cca. 595 km)

Mic dejun. Pornind catre Bucuresti, vom face o oprire la Craiova, pentru o plimbare in centrul orasului. Sosire in Bucuresti in cursul serii pe Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Tarife

Data plecare Tarif
30.11.2023 155 148 Euro

Suplimente, reduceri

- Suplim. Cam. single: 55 euro.
A-3-a pers. in cam. 145 euro.
Copil 6 - 12 ani, cazat in cam. cu parintii: 139 euro.
Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de pers., se va achita un supliment de 20 euro/pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de pers., se poate achita o diferenta de pana la 44 euro/pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar / microbus adaptat la numarul de turisti;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel hotel Elegance 3* (sau similar)
• Tur de oras panoramic si pietonal la Belgrad; asistenta turistica, ghid roman;

Nu sunt incluse

• Ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale);
• Asigurare storno + medicala si taxe de oras (se achita la ghid pt. a le achita la receptie pentru tot grupul).
• Excursii optionale (minim 30 pers.) .

Excursii optionale

Excursie optionala Avala si Casa Florilor
10 euro / pers
 
Excursie optionala Voivodina si Novisad
25 euro / pers
 

Rezerva acum!