INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit la Budapesta si Viena 2024

Date plecare: 15.08.2024, 03.10.2024
Circuit cu autocarul, 4 zile
Tarif de la 219 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sibiu - Arad - Budapesta (cca. 830 km)

Intalnire cu ghidul insotitor la ora 05:30, pe Calea Grivitei, in fata Muzeului CFR din Bucuresti pentru imbarcarea in autocar. Plecare la ora 06:00 spre Budapesta pe ruta: Bucuresti-Sibiu-Timisoara-Arad-Budapesta. Sosire in cursul serii. Cazare in aripa renovata din Hotel Best Line 3* sau similar, la Budapesta. Seara, optional (19 euro / pers.), Croaziera pe Dunare fara masa cu tur de Budapesta by night.

Ziua 2. Budapesta - Cotul Dunarii: Esztergom, Visegrad, Szentendre (cca. 120 km)

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale la Budapesta, sau excursie optionala (25 euro /pers.), in Defileul Dunarii la Esztergom, fosta capitala a Ungariei pana in 1241. Aici admiram Bazilica Episcopala, cea mai mare biserica din Ungaria si intre cele mai importante din lume, propusa pentru a fi inclusa, impreuna cu Castelul de la Visegrad pe lista patrimoniului universal UNESCO. La Visegrad, capitala a Ungariei in sec. al XIV-lea, si resedinta de vara a regelui Matya Corvin, vizitam cetatea medievala, foarte pitoresc amenajata pentru vizitare. Incheiem excursia optionala la Szentendre, un adevarat muzeu in aer liber, unde numerosi artizani si artisti plastici isi expun creatiile. Intorsi in Budapesta, incepem Turul de oras panoramic si pietonal: Catedrala Sf. Stefan, Piata Mileniului, Bulevardul Andrassy, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal. Spre seara, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau vizite individuale in zona pietonala renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase. Cazare in aceeasi aripa renovata din Hotel Best Line 3* sau similar, la Budapesta.

Ziua 3. Budapesta - Viena - Budapesta (cca. 470 km)

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale la Budapesta, sau excursie optionala (35 euro /pers.), la Viena, majestuasa capitala imperiala, unde vom ajunge in cursul diminetii. Tur de oras in Viena cu autocarul, de-a lungul celebrului Ring Vienez: Ministerul de Razboi, Muzeul de Arta Contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg -fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva. Tur pietonal in centrul istoric: Palatul Hofburg, Monumentul Ciumei, Catedrala Sf. Stefan. Dupa aceasta plimbare prin locuri istorice de poveste, vom putea servi (contra cost) un renumit snitel vienez si deliciosul strudel cu mere. Ne vom intoarce la Budapesta pentru Cina optionala traditionala cu degustare de vin si program folcloric, muzica lautareasca, la renumita crama Borkatakomba -vestitul labirint de tuneluri cu vinuri, cu vizitarea Butoiului Urias de 120.000 litri de vin. Veti fi fermecati de muzica si dansurile traditionale maghiare, pretul programului fiind de 45 E/ pers., minim 30 pers., transfer cu autocarul inclus. Cazare in aceeasi aripa renovata din Hotel Best Line 3* sau similar, la Budapesta.

Ziua 4. Budapesta - Arad - Sibiu - Bucuresti (cca. 830 km)

Mic dejun. Plecare spre tara, sosirea seara in functie de conditiile meteo, trafic si durata formalitatilor vamale.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif 3*
15.08.2024 239 225 Euro
03.10.2024 219 Euro

Suplimente, reduceri

Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de pers., se va achita un supliment de 30 euro/pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de pers., se poate achita o diferenta de pana la 64 euro/pers.
Plecare 15.08: Supliment camera single: 65 euro ; a treia persoana in camera: 229 euro ; copil 6-12 ani: 219 euro cazat in camera cu ambii parintii
Plecare 03.10: Supliment camera single: 65 euro; a treia persoana in camera: 199 euro ; copil 6-12 ani: 189 euro cazat in camera cu ambii parintii

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 3 cazari cu mic dejun la Hotel Best Line 3*** sau similar, la Budapesta;
• Tur de oras panoramic si pietonal la Budapesta;
• Asistenta turistica, ghid roman;

Nu sunt incluse

• Asigurare storno + medicala si taxe de oras (se achita la ghid pt. a le achita la receptie pentru tot grupul);
• Ghizi locali si bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv pentru excursiile optionale;
• Excursii optionale (minim 30 pers.)

Excursii optionale

Cotul Dunarii Szentendre - Esztergom - Visegrad
25 euro/persoana

- Croaziera pe Dunare la Budapesta fara masa
19 euro/persoana

Viena
35 euro/persoana

Masa festiva traditionala la Crama Borkatakomba cu bautura si program folkloric
45 euro/persoana

Rezerva acum!