Circuite autocar
Circuit Croatia - Incursiune in Balcani 2021

Itinerariu: Serbia (Belgrad) - Muntenegru (Cetinje, Podgorica) - Croatia (Dubrovnik, Split) - Slovenia (Postojna) - Ungaria (Budapesta)
Date plecare: 25.05.2021, 25.06.2021, 26.07.2021, 23.08.2021, 14.09.2021
Circuit cu autocarul, 6 zile
Tarif standard: 299 euro/persoana
Rezervi sigur, cu avans de doar 10% la inscriere!
Primesti garantat banii inapoi, in cazul anularii circuitelor din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1. Bucuresti - Belgrad (610 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecare pe traseul Pitesti - Craiova - Drobeta Turnu Severin, vom traversa Dunarea pe la Portile de Fier si intram in Serbia. Ne vom deplasa spre Belgrad prin Defileul Dunarii, unde vom admira lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici. Vom sosi seara in Belgrad. Tur panoramic: vom admira Citadela Kalemegdan (fost punct de aparare al orasului), Biserica Sfanta Sava, Parlamentul. Cazare in zona Belgrad,hotel Centar Balasevici 3* sau similar.

Ziua 2. Belgrad - Cetinje - Podogorica (520 Km)

Mic dejun. Vom pleca pe ruta Cacak - Prijepolje - Pljevlja - Mijakovici (Muntenegru). Vom intra in rezervatia naturala Durmitor Park, aflata in muntii Alpii Dinarici, protejata UNESCO si vom traversa defileul raului Tara, pe o lungime de 80 de km si o adancime de 1300 m - este al doilea ca marime din lume, dupa Marele Canion din Arizona - SUA. Pentru a ne bucura de peisajele spectaculoase, vom face popas pe Podul Durdevica (Belvedere), construit in anul 1940 cu o inaltime de 170 m si o lungime de 365 m. Vom continua pe ruta Dobrilovina - Bistrica - Moskovac - Podgorica, capitala Muntenegrului. Cazare in Podogorica,hotel Keto 3* sau similar.

Ziua 3. Centinje - Dubrovnik - Split (420 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Boka Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa. Vom continua traseul, parcurgand Coasta Dalmatiei si ajungem in Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, unde vom vizita Zidurile Orasului, coloana lui Orlando, Palatul Rectorului, Catedrala Dubrovnik, Biserica Franciscana, Catedrala Sf. Vlaho (patronul spiritual al orasului), Turnul cu Ceas, Fantana lui Onufria. Cazare in Sinj, hotel Alkar 3* sau similar.

Ziua 4. Split - Postojna (570 Km)

Mic dejun. In Split vizitam Palatul Imparatului Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Continuam traseul pana la Zadar, oras care pastreaza farmecul medieval in arhitectura numeroaselor monumente istorice, printre care se remarca impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Dupa aceea vom vizita Parcul National Plitvice - primul parc national din sud-estul Europei inclus in Patrimonul Mondial UNESCO. Traseele amenajate din interiorul parcului te poarta pe malurile a 16 lacuri si pe langa 92 de cascade. Seara, vom traversa Peninsula Istria (Opatija) si vom intra in Slovenia. Cazare in Divaca, hotel Malovec 3* sau similar.

Ziua 5. Postojna - Budapesta (555 Km)

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozite sau optional excursie in Pestera Postojna, cea mai renumita pestera din Europa (5 Km ai mirificei lumi subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul) . Deplasare la Zagreb - scurt tur pietonal in zona centrala (Catedrala Sf. Stefan, zidul cetatii, Piata Josip Jelacic). Continuam drumul spre Budapesta. Puteti opta pentru o croaziera by night pe Dunare, (optional). Cazare in Budapesta, hotel Millenium 3* sau similar.

Ziua 6. Budapesta - Bucuresti (840 Km)

Mic Dejun. Tur cu autocarul in care vom vedea Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Plecare spre Bucuresti pe ruta Arad - Timisoara - Deva - Sibiu - Rm. Valcea - Pitesti. Sosire seara in Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Belgrad: Hotel Centar Balasevici 3*
Situat intr-o zona linistita din Belgrad, aproape de Padurea Miljakovac si de Targul Belgrad, Centar Balasevic ofera camere cu aer conditionat, TV cu ecran plat si birou. Centar Balasevic pune la dispozitie 2 restaurante, un teren de fotbal, teren de tenis si un mic centru spa cu sauna si cada cu hidromasaj.
Web: http://www.centarbalasevic.rs/
Podgorica: Hotel Keto 3*
Hotelul Keto este situat intr-o zona frumoasa, aproape de centrul orasului Podgorica, la 10 minute de mers pe jos de Piata Principala, la 2,5 km de gara si de autogara si la 15 km de Aeroportul Podgorica. La Hotelul Keto puteti profita de serviciile de calitate oferite si va puteti relaxa in zona de luat masa in aer liber.
Web: http://www.hotelketo.com/site/
Sinj : Hotel Alkar 3*
Localizat in Sinj, hotelul Alkar dispune de un restaurant si bar, wi-fi gratuit si parcare privata. Fiecare camera are aer conditionat TV cu ecran plat, baie privata cu dus sau cada si uscator de par. Orasul Split se afla la 36 km in timp ce aeroportul din Split se afla la 48 km.
Web: https://www.hotel-alkar.hr/
Divaca: Hotel Malovec 3*
Localizat in Divaca, Hotelul Malovec se afla al doar 500 de metri de gara. Hotelul ofera wi-fi gratuit si parcare privata. Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, TV si baie proprie. Pestera Postojna se afla la doar 27 km.
Web: https://www.hotel-malovec.si/
Budapesta: Hotel Millenium 3*
Hotelul Millenium este situat la 20 minute cu mijloacele de transport de centrul Budapestei, aflat la numai 300 de metri de cea mai apropiata statie de metrou. Hotelul dispune de un restaurant traditional maghiar, unde puteti servi atat mancaruri specifice maghiare cat si internationale. Accesul la WiFi este disponibil atat pe holuri cat si in camere. Camerele sunt dotate cu TV, birou si baie proprie.
Web: https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/budapest/hunguest_hotel_millennium/
Harta circuit

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
25.05.2021 299 Euro
25.06.2021 299 Euro
26.07.2021 299 Euro
23.08.2021 299 Euro
14.09.2021 299 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single: 399 euro;
Copil sub 12 ani: 219 euro cazat in camera cu 2 adulti.
Avans de 10% la inscriere. Restul sumei se achita cu pana la 45 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat;
• 5 nopti de cazare in hoteluri de 2- 3* cu mic dejun inclus;
• Ghid insotitor roman.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice: Cetatea Kalemegdan 80 rsd/adult (0,7 euro) si 40 rsd/copil, student, pensionar (0,4 euro); Zidurile din Dubrovnik 26,5 euro/adult si 6,6 euro/copil sub 18 ani; Mausoleul lui Diocletian 3,3 euro/persoana; Parcul National Plitvice 40 euro/adult, 27 euro/student, 16 euro/copil sub 18 ani; Biserica Franciscana din Dubrovnik 4 euro/persoana (tarife informative)
• Taxele de intrare in orasele/statiunile turistice, hoteluri,etc.: 20 euro/pers.(obligatoriu) - se vor plati la ghidul insotitor
• Excursiile optionale.

Transferuri

PENTRU TRANSFERURILE DIN TARA SE ADAUGA SUPLIMENTUL DE TRANSFER SPECIFICAT IN DREPTUL FIECAREI LOCALITATI

Transferuri din tara

Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare Ora de plecare Bucuresti
la retur
Loc de imbarcare Tarif transfer  pe sens
Bacau 23:30 Autogara maSSaro (langa Gara) 22:30 Autogara IDM Basarab Kennedy 15 Euro
Braila 01:30 Catedrala  - la Covrigaria Panda 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 15 Euro
Buzau 03:00 Mc’ Donald’ S KM 0 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 10 Euro
Focsani 02:00 Lidl Focsani, fosta Autogara 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 15 Euro
Galati 01:00 Mc’ Donald’ S 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 15 Euro
Iasi 21:30 Autogara Codreanu (vis-a-vis de gara) 22:00 Autogara IDM Basarab Kennedy 30 Euro
Rm.Vilcea 01:25 Casa Alba 23:30 Sos. Orhideelor, nr. 49A 15 Euro
Sibiu 23:00 Autogara Transmixt (langa gara CFR ) 23:30 Sos. Orhideelor, nr. 49A 20 Euro
Suceava 20:10 Agentia Trans-Nicolaescu - McDonald's 23:15 Gara De Nord CFR 30 Euro
Transferurile  se efectueaza indiferent de nr.de pasageri inscrisi cu parteneri locali.
Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare Ora de plecare Bucuresti
la retur
Loc de imbarcare Tarif transfer (pe sens)
Brasov 02:00 Benzinaria Mol, Calea Bucuresti 101 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 20 Euro
Busteni 02:40 Gara Busteni Bulevardul Libertatii 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 20 Euro
Campina 03:40 Casa Tineretului - Bd. Nicolae Balcescu 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 15 Euro
Ploiesti 04:00 Petrom Metro Ploiesti - DN1 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 10 Euro
Predeal 02:20 Gara CFR Nr.1, Strada Intrarea Garii 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 20 Euro
Sinaia 03:10 Gara Sinaia - Sinaia 106100 22:30 Parcare Muzeul CFR - Calea Grivitei 15 Euro
Constanta 02:00 Gara CFR -  Strada Garii, Constanta 22:30 Parcare Muzeul CFR - Grivitei 35 Euro
Transferurile  se efectueaza pentru minimum 4 pasageri pe traseul respectiv.
Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare Tarif transfer pe sens
Arad 06:30 Gazprom - DN69 Kilometrul 44+100, Arad 40 Euro
Caransebes 09:30 OMV -Calea Timisoarei nr. 12C, Caransebes 325400 30 Euro
Lugoj 08:45 MOL - Strada Semenicului, Lugoj 305500 40 Euro
Timisoara 07:30 Gazprom - Calea Aradului 56A, Timisoara 300291 40 Euro
Transferurile  se efectueaza pentru minimum 6 pasageri pe traseul respectiv, se poate achizitiona doar pe un sens, returul este gratuit.

OBSERVATII

• Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.
• Pasagerii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
• Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului, cu parteneri locali sau cu autovehiculeMyBus, conform gaficului din tabelele de mai sus.
• Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.

Imbarcari de pe traseu la dus

Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare
Craiova 09:30 OMV - Strada Pitesti 111A, Slatina
Dr. Tr.Severin 11:30 OMV - B-dul Nicolae Iorga nr. 16, Drobeta-Turnu Severin 220236
Filiasi 10:15 Petrom - B-dul Racoteanu 217, Filiasi 205300
Pitesti 07:30 Petrom Bascov B-dul Nicolae Balcescu 133, Pitesti 117045
Slatina 08:30 OMV - Strada Pitesti 111A, Slatina
Imbarcarea din orasele mentionate in tabelul de mai sus sunt gratuite la plecare si contra cost la retur din Pitesti.

Imbarcari de pe traseu

Localitate Ora debarcare
la retur
Loc debarcare
Pitesti 21:00 Petrom Bascov B-dul Nicolae Balcescu 133,117045
Rm.Vilcea 19:30 OMV - Calea lui Traian 27, Ramnicu Valcea 240011
Sibiu 17:30 Sos. Autogarii, Soseaua Alba Iulia 42D, Sibiu 550018
Sebes 16:30 Strada, Drumul Sibiului, Sebes 515800
Deva 15:00 Lukoil -  Calea Zarandului 12A, Deva 330182
Timisoara 13:00 Gazprom - Calea Aradului 56A, Timisoara 300291
Arad 12:00 Gazprom - DN69 Kilometrul 44+100, Arad
Imbarcarea din orasele mentionate in tabelul de mai sus sunt gratuite.

Excursii optionale

Postojna
35 euro/persoana
Include vizita la pestera Postojna, ghid local vorbitor de limba engleza, tur cu trenuletul, asistenta turistica in limba romana (mai putin in pestera);
De mai bine de 200 de ani, pestera Postojna atrage multimi de vizitatori din intreaga lume.
Portiunile retelei sale de pesteri explorate actualmente se intind pe 24 de kilometri, ceea ce face din aceasta cea mai mare si mai vizitata pestera de carst clasic din Europa. Extraordinar si misterios, taramul sau subteran este si un excelent spatiu pentru aventuri speologice dintre cele mai variate. Pestera de la Postojna este cea mai cunoscuta din lume. Este totodata atractia turistica cea mai importanta a Sloveniei si unul dintre cele mai mari monumente carstice din lume. Este singurul loc din lume unde puteti sa explorati un peisaj subteran la bordul unui trenulet electric si sa observati de aproape cel mai faimos locuitor al acestei imparatii subpamantene, proteul de pestera. Numeroase filme si documentare au fost turnate in pestera (Winnetou, National Geographic, Animal Planet. Pestera a fost dotata cu sistem de iluminat electric inca din 1884, inaintea multor capitale europene. Vom pleca dimineata cu autocarul spre pestera Postojna. Durata traseului in pestera este de aproximativ o ora si 30 de minute.
Croaziera pe Dunare
19 euro/pasager
Include ghid local, 1 bautura si bilet croaziera. 19 euro/pers.(cu o cupa sampanie); 30 euro/pers.(cu cina completa bufet);
Nicio exrcursie la Budapesta nu poate fi completa fara o croaziera seara pe Dunare! fluviul care strabate capitala Ungariei de la nord spre sud si care il imparte in doua orase Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou). Croazierele sunt in general programate sa plece in perioada amurgului atunci cand soarele lumineaza coloanele albe ale Parlamentului Maghiar. Vasul de croaziera se va indrepta, spre nord, pe sub podul cu Lanturi, unul din simbolurile capitalei maghiare pana la insula Margareta si podul omonim. De acolo ne vom intoarce si vom urma cursul fluviului. Odata cu lasarea serii veti putea admira toate cum cladirile devin actorii unui spectacol fabulos de lumini si umbre. Veti putea admira castelul din Buda cu Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf Mihai si Palatul Prezidential, Catedrala Sf Stefan, Parlamentul Maghiar si Statuia Libertatii. De asemenea vom trece pe sub podurile Margareta, Cu Lanturi (a doua oara), Elisabeta, Libertatii si Petofi, luminate si ele odata cu lasarea noptii. Intregul peisaj va fi acompaniat la bordul vasului de muzica clasica, unde puteti savura o cupa de sampanie. Daca doriti puteti participa si la cina tip bufet, unde veti putea incerca mancaruri traditionale maghiare si internationale.
Vom pleca cu autocarul catre docurile vaselor de croaziera aflate intre Podul cu Lanturi si podul Elisabeta in Pesta. De aici ne vom imbarca pe vaporul cu care vom face croaziera. Veti participa la programul clasic care include o cupa de sampanie si veti merge la etajul superior de unde veti putea admira capitala maghiara. De asemenea puteti participa la cina care are loc pe puntea inferioara a vasului (tip bufet). Croaziera dureaza aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Rezerva acum!