INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Incursiune in Balcani - Croatia 2024

Itinerariu: Belgrad - Canionul Tara - Podgorica - Cetinje - Boka Kotorska - Dubrovnik - Medugorje - Mostar - Blagaj - Sarajevo Split - Trogir - Zadar - Parcul Plitvice - Opatija - Trieste - Postojna - Porec - Pola - Zagreb - Cazanele Dunarii
Date plecare: 30.04.2024, 15.06.2024, 13.07.2024, 10.08.2024, 21.09.2024
Circuit cu autocarul, 9 zile
Tarif: 519 485 euro/persoana
Oferta speciala! Valabil in limita disponibilitatii.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei, Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova -Portile de Fier -Cazanele Dunarii -Belgrad. Traversam Dunarea la Portile de Fier in Serbia si parcurgem Defileul Dunarii cu Cazanele Mari si Mici spre Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserici ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 2. Belgrad - Canionul Tara - Podgorica (cca. 485 Km)

Mic dejun. Traversam Serbia spre Muntenegru, pe ruta Prijepolje - Pljevlja. Vom intra in rezervatia naturala Durmitor Park, protejata UNESCO si vom traversa Podul Durdevica (Belvedere), cu 170 m inaltime si 365 m lungime, apoi vom urma defileul raului Tara in aval, pentru a ne bucura de peisajele spectaculoase. Seara ajungem in Podgorica, capitala Muntenegrului, unde facem un tur panoramic cu autocarul, admirand Catedrala Sfintei Inimi a lui Isus, statuia ecvestra a regelui Nicola, Piata Rimsky si simbolul orasului, Podul Mileniului, cu silueta lui futurista. Cazare in Podogorica, hotel Holiday 3*(sau similar).

Ziua 3. Centinje - Boka Kotorska - Dubrovnik - Medugorje (cca. 280 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Boka Kotorska, considerat cel mai sudic fiord din Europa, apoi trecem frontiera in Croatia spre Dubrovnik - “Perla Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regele Richard Inima de Leu. Seara intram in Bosnia pentru a ne caza la Medugorje, renumit loc de pelerinaj, unde vom vizita Biserica Aparitiilor. Cazare in Medugorje, hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 4. Medugorje - Mostar - Saraevo - Medugorje (cca. 315 Km)

Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala (35 euro / pers.) spre Sarajevo, capitala Bosniei si Hertegovinei. Orasul a trecut printr-o restaurare majora dupa razboiul ce l-a devastat intre anii 1992-1996, perioada in care a suferit un asediu mai lung si decat cel al Stalingradului. Sarajevo, desemnat in 2014 drept Capitala Culturala Europeana, abunda de cafenelele primitoare si magazine de chilipiruri, o amprenta ramasa din perioada stapanirii otomane. Aici vom vizita podul Latin, unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand in 1914 si Stadionul ce a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 1984. Vom continua cu atractia principal a orasului din prezent, Muzeul Tunelului. Acest Tunel a fost sapat in 1993 de locuitorii orasului pentru a se aproviziona, cand orasul era asediat. Vom vizita de asemenea Catedrala Catolica, Moscheea din sec. XVI Gazi Husrev- Bey si Bazarul Bascarsija. Continuam excursia optionala spre Mostar, unul dintre cele mai bine pastrate orase, unde vom vizita celebrul pod peste raul Neretva, declarat obiectiv UNESCO, ridicat in sec. XVI in timpul domniei lui Soliman Magnificul. La intoarcerea in Medugorje, ne vom opri in Blagaj, la Blagaj Tekke, o manastire musulmana locuita de calugarii Dervisi, construita intr-un decor superb. Cazare in Medugorje, hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 5. Medugorje - Split - Trogir - Zadar - zona Plitvice (cca. 430 km)

Mic dejun. Revenim in Croatia si pornim spre Split, de asemenea sit UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „oras-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului. Continuam traseul pana la Zadar, oras unde vom admira atat ruinele Forului roman, cat si numeroasele monumente medievale, intre care se remarca impozanta Catedrala Sf. Anastasia si Biserica Sf. Donatus. Cazarea in regiunea Parcului National Plitvice.

Ziua 6. Parc National Plitvice - Opatija - zona Trieste (cca. 315 km)

Mic dejun. Incepem ziua printr-o vizita in Parcul National Plitvice - primul parc national din sud-estul Europei inclus in Patrimonul Mondial UNESCO. Numeroasele trasee amenajate in interiorul parcului urmeaza malurile a 16 lacuri si trec pe langa 92 de cascade. Dupa pitoreasca plimbare in natura salbatica a Parcului Plitvice, ne indreptam spre Opatija, faimoasa statiune turistica a Croatiei, care a devenit o destinatie la moda pentru familia imperiala austriaca si a nobilimii austriece, insusi Imparatul austriac Franz Joseph I obisnuind sa-si petreaca aici cateva luni in timpul iernii. Multe dintre aceste hoteluri de lux si vile de la sfarsitul secolului al 19-lea au supravietuit pana in prezent. Traversam apoi Slovenia spre orasul Trieste din Italia, strajuit de Castello di San Giusto. Vom parcurge un tur de oras: Piazza dell'Unita d'Italia, Teatrul Roman, Biserica Sf. Spiridon si Grand Canal. Cazare la hotel 3* in zona Trieste.

Ziua 7. Pestera Postojna - Porec - Pola - zona Trieste (cca. 345 km)

Mic dejun. Intreaga zi o putem aloca vizitelor individuale in Trieste, sau exursie optionala (39 euro / pers.) spre Pestera Postojna, Porec si Pola. Revenim in Slovenia, pentru a vizita renumita pestera Postojna, faimoasa prin grandoarea sa si pentru abundenta stalactitelor si stalagmitelor, unde cei 5 Km ai lumii subterane se vor parcurge atat pietonal, cat si cu trenuletul. Urmam apoi traseul spre sud, in peninsula Istria din Croatia, unde exploram oraselul Porec, ridicat pe ruinele unui castru roman, din care se pot vedea strazile Decumanus si Cardo Maximus. De asemenea vizitam si Basilica Euphrasius, inclusa in lista obiectivelor UNESCO, capodopera a arhitecturii bizantine timpurii, unde s-au conservat splendide mozaicuri aurite din sec. al VI-lea. La finalul excursiei optionale, exploram Pola, un pitoresc port la Marea Adriatica, cu numeroase vestigii din perioada stapanirii romane: Amfiteatrul din primul secol, Arcul lui Sergius, Templul lui Augustus, Portile Gemene si Poarta lui Hercule. De asemenea, Catedrala impresioneaza prin vechimea istoriei sale, primele vestigii datand inca din sec. al V-lea. Seara, intoarcere in Italia, pentru cazare la acelasi hotel din Trieste.

Ziua 8. Trieste - Lubljana - Zagreb - Belgrad (cca. 630 Km)/h3>
Mic dejun. Traversam in Slovenia, unde oprim pentru un tur al capitalei tarii, Lubljana, dominat de silueta masiva a Castelului din sec. XII. Admiram un adevarat mix intre vechi si nou: Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala si podul Dragonului. Urmeaza Zagreb, capitala Croatiei, unde admiram intr-un tur panoramic cu autocarul Muzeul Mimara, Teatrul National, Piata Tomislav catre Catedrala care domina Piata Kaptol cu turnurile sale din sec. XIII. Apoi facem o plimbare pietonala spre partea moderna a orasului in Piata Banului Josip Jelacic. Continuam spre Serbia si ajungem seara la Belgrad pentru cazare la hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 9. Belgrad - Portile de Fier - Craiova - Bucuresti (cca. 595 km)

Mic dejun. Pornind catre Bucuresti, vom face o oprire la Craiova, pentru o plimbare in centrul orasului. Sosire in Bucuresti in cursul serii pe Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecarii Tarif
30.04.2024 519 485 Euro
15.06.2024 519 485 Euro
15.06.2024 519 485 Euro
13.07.2024 519 485 Euro
10.08.2024 519 485 Euro
21.09.2024 519 485 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 145 euro.
A 3-a pers. in camera: 505 euro/pers.
Copil 6 - 12 ani: 495 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 61 euro / pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se va putea achita o diferenta de pana la 146 euro/pers.

Servicii incluse

•Transport cu autocar / microbuz clasificat, adaptat numarului de turisti;
•8 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*);
•Ghid insotitor roman din partea agentiei pe traseu.

Nu sunt incluse

 •   Intrarile la toate obiectivele turistice. Exemple (tarife informative):
Kalemegdan cca. 1 euro/adult;
Intrarea in Parcul National Durmitur cca. 5 euro/adult;
Zidurile din Dubrovnik cca. 35 euro/adult;
Mausoleul lui Diocletian cca. 5 euro/pers.;
Parcul National Plitvice cca. 40 euro/adult;
Biserica Franciscana Dubrovnik cca. 4 euro/pers.

• Taxe de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.    

• Excursiile optionale, pentru minimum 30 pers.

Excursii optionale

-Croaziera pe marea Adriatica spre insula Krk 35 euro / persoana
-Excursia optionalaSarajevo, Mostar, Blagaj, 35 euro / persoana
*Grup minim 30 persoane.

Galerie foto turisti

Rezerva acum!