FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Dealurile Buzaului si Vulcanii Noroiosi 2022

Itinerariu: Biserica dintr-o Piatra - Castrul Roman Pietroasele - Sarata Monteoru - Vulcanii Noroiosi - Muzeul de Chihlimbar - Biserica Rupestra Alunis - Buzau - Conacul Marghiloman - Manastirea Ciolanu - Magura - Valea Niscovului
Date plecare: 20.04.2022, 25.05.2022, 23.06.2022, 21.07.2022, 25.08.2022, 22.09.2022
Circuit cu autocarul, 4 zile
Tarif: 769 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1: Bucuresti - Biserica dintr-o Piatra - Castrul Roman Pietroasele - Sarata Monteoru - Buzau (165 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 pornim spre Tara Buzaului(autostrada A3- oras Mizil - Buzau). Vom face un prim popas la Biserica dintr-o Piatra din Naeni si la Crucea Manafului, o piesa din sec. XIX, unica in intreaga zona si poate cea mai mare cruce cioplita din tara noastra. De aici, plecam spre Castrul Roman si a termelor de la Pietroasele, construite in timpul campaniei din anul 332 a lui Constantin cel Mare, locul in care a fost descoperit fabulosul tezaur „Closca cu puii de aur”. La amiaza ne plimbam prin Sarata Monteoru, o cocheta si candva populara statiune balneara care isi datoreaza in mare masura existenta altei comori ascunse in adancuri, "aurul negru". Cazarea la hotel 3* in Buzau pentru trei nopti.

Ziua 2: Vulcanii Noroiosi - Muzeul de Chihlimbar - Biserica Rupestra Alunis (aprox. 190 km)

Mic dejun.De dimineata pasim prin peisajul aproape selenar al vulcanilor noroiosi de la Paclele Mici, unici in lume, reprezentand un straniu si spectaculos fenomen natural. Ne oprim in Parscov, la Casa Vasile Voiculescu, o casuta pastrata cu grija, pe cerdacul careia aflam povestea impresionanta a unui mare poet, medic chirurg, dar si membru al grupului de rezistenta anticomunista Rugul Aprins. Apoi vizitam Muzeul de Chihlimbar si descoperim de ce chihlimbarul de Colti este cel mai valoros din lume. Tot aici intram in atelierul unui mester in chihlimbar si ascultam povestea minelor deschise in perioada interbelica. Ne continuam periplul catre Alunis pentru a afla istoria si legendele asezarilor rupestre din Muntii Buzaului. Cazare la acelasi hotel in Buzau.

Ziua 3: Buzau - Conacul Marghiloman

Dupa micul dejun plecam sa descoperim Buzaul si sa aflam alte povesti interesante. Cunoscatorii stiu deja despre ce este vorba: despre parintele hipismului din Romania, Alexandru Marghiloman, om politic, pasionat de cai si totodata un bon-viveur in adevaratul sens al cuvantului. Vizitam conacul Marghiloman, cunoscut drept Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la inceput de secol XX si denumita dupa unul dintre cei mai valorosi cai de cursa din manej-ul lui A. Marghiloman. Pentru ca Buzaul are multe de oferit, ne oprim in fata Palatului Primariei, o cladire de patrimoniu cu o istorie cel putin interesanta si vizitam unul dintre cele mai valorose muzee din tara. Cazare la acelasi hotel in Buzau.

Ziua 4: Magura - Manastirea Ciolanu - Valea Niscovului (aprox. 210 km)

Mic dejun.Azi vom merge pe urmele boierilor de alta data pe Valea Niscovului la cele mai importante biserici si manastiri ctitorite de acestia in sec. XVI si XVII: manastirea Ciolanu, biserica fortificata Bradu si schitul Cetatuia. Descoperim apoi Tabara de sculptura Magura, rezultatul unui proiect artistic fara precedent. In ultima zi a excursiei noastre,inainte de a pleca spre casa, ne vom oferi placerea de a degusta celebrii carnati de Plescoi si un pahar de vin ales la o crama din zona Pietroasele(consumatie contra cost). Vom ajunge in Bucuresti, la locul de unde am plecat(Calea Grivitei-Muzeul CFR,) in jurul orei 20:00.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
20.04.2022 769 Lei
25.05.2022 769 Lei
23.06.2022 769 Lei
21.07.2022 769 Lei
25.08.2022 769 Lei
22.09.2022 769 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single - 959 lei, A 3-a persoana in camera - 720 lei;
Tarif copil sub 12 ani in camera cu ambii parinti(fara pat suplimentar) - 245 lei.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• transport autocar/microbuz modern, climatizat;
• 3 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel 3*;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• alte cheltuieli decat cele prevazute.

Galerie foto

Rezerva acum!