Circuite Romania
Circuit Dealurile Buzaului si Vulcanii Noroiosi 2021

Itinerariu: Biserica dintr-o Piatra - Castrul Roman Pietroasele - Sarata Monteoru - Vulcanii Noroiosi - Muzeul de Chihlimbar - Biserica Rupestra Alunis - Buzau - Conacul Marghiloman - Manastirea Ciolanu - Magura - Valea Niscovului
Date plecare: 21.04.2021, 26.05.2021, 24.06.2021, 22.07.2021, 26.08.2021, 23.09.2021
Circuit cu autocarul, 4 zile
Tarif standard 769 lei/persoana
Rezervi sigur, cu avans de doar 10% la inscriere!
Primesti garantat banii inapoi, in cazul anularii circuitelor din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1: Bucuresti - Biserica dintr-o Piatra - Castrul Roman Pietroasele - Sarata Monteoru - Buzau (165 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 pornim spre Tara Buzaului si facem un prim popas la Biserica dintr-o Piatra din Naeni si la Crucea Manafului, o piesa din sec. XIX, unica in intreaga zona si poate cea mai mare cruce cioplita din tara noastra. De aici, plecam spre Castrul Roman si a termelor de la Pietroasele, construite in timpul campaniei din anul 332 a lui Constantin cel Mare, locul in care a fost descoperit fabulosul tezaur „Closca cu puii de aur”. La amiaza ne plimbam prin Sarata Monteoru, o cocheta si candva populara statiune balneara care isi datoreaza in mare masura existenta altei comori ascunse in adancuri, "aurul negru". Cazarea la hotel 3* in Buzau pentru trei nopti.

Ziua 2: Vulcanii Noroiosi - Muzeul de Chihlimbar - Biserica Rupestra Alunis (aprox. 190 km)

Mic dejun.De dimineata pasim prin peisajul aproape selenar al vulcanilor noroiosi de la Paclele Mici, unici in lume, reprezentand un straniu si spectaculos fenomen natural. Ne oprim in Parscov, la Casa Vasile Voiculescu, o casuta pastrata cu grija, pe cerdacul careia aflam povestea impresionanta a unui mare poet, medic chirurg, dar si membru al grupului de rezistenta anticomunista Rugul Aprins. Apoi vizitam Muzeul de Chihlimbar si descoperim de ce chihlimbarul de Colti este cel mai valoros din lume. Tot aici intram in atelierul unui mester in chihlimbar si ascultam povestea minelor deschise in perioada interbelica. Ne continuam periplul catre Alunis pentru a afla istoria si legendele asezarilor rupestre din Muntii Buzaului. Cazare la acelasi hotel in Buzau.

Ziua 3: Buzau - Conacul Marghiloman

Dupa micul dejun plecam sa descoperim Buzaul si sa aflam alte povesti interesante. Cunoscatorii stiu deja despre ce este vorba: despre parintele hipismului din Romania, Alexandru Marghiloman, om politic, pasionat de cai si totodata un bon-viveur in adevaratul sens al cuvantului. Vizitam conacul Marghiloman, cunoscut drept Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la inceput de secol XX si denumita dupa unul dintre cei mai valorosi cai de cursa din manej-ul lui A. Marghiloman. Pentru ca Buzaul are multe de oferit, ne oprim in fata Palatului Primariei, o cladire de patrimoniu cu o istorie cel putin interesanta si vizitam unul dintre cele mai valorose muzee din tara. Cazare la acelasi hotel in Buzau.

Ziua 4: Magura - Manastirea Ciolanu - Valea Niscovului (aprox. 210 km)

Mic dejun.Azi vom merge pe urmele boierilor de alta data pe Valea Niscovului la cele mai importante biserici si manastiri ctitorite de acestia in sec. XVI si XVII: manastirea Ciolanu, biserica fortificata Bradu si schitul Cetatuia. Descoperim apoi Tabara de sculptura Magura, rezultatul unui proiect artistic fara precedent. In ultima zi a excursiei noastre,inainte de a pleca spre casa, ne oferim placerea de a degusta celebrii carnati de Plescoi, la o gospodarie din zona si un pahar de vin ales la o crama din localitatea Pietroasele?

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
21.04.2021 769 Lei
26.05.2021 769 Lei
24.06.2021 769 Lei
22.07.2021 769 Lei
26.08.2021 769 Lei
23.09.2021 769 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single - 959 lei, A 3-a persoana in camera - 720 lei;
Tarif copil sub 12 ani in camera cu ambii parinti(fara pat suplimentar) - 245 lei.
Avans de 10% la inscriere. Restul sumei se achita cu pana la 45 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• transport autocar/microbuz modern, climatizat;
• 3 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la hotel 3*;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• alte cheltuieli decat cele prevazute.

Rezerva acum!