INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Germania - Polonia 2023 - 2024

Itinerariu: Donovaly - Cracovia - Auschwitz - Katowice - Czestochowa - Varsovia - Torun - Malbork - Gdansk - Poznan - Belin - Potsdam - Dresda - Karlovy Vary - Praga - Castelul Karlstejn - Brno - Pestera Punkva - Budapesta
Date plecare: 05.07.2023, 02.08.2023, 05.07.2024, 02.08.2024
Circuit cu autocarul, 11 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarife de la 635 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta (cca. 835 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. La ora 06:00 vom pleca pe traseul Sibiu - Deva - Arad - Budapesta. In capitala Ungariei putem opta (contra cost) sa incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare, pentru a admira din vaporas principalele obiective: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, stanca Ghelert. Cazare la Budapesta, Hotel Bestline (sau similar).

Ziua 2. Budapesta - Donovaly - Cracovia (cca. 395 Km)

Mic dejun. Plecam spre Cracovia in Polonia, tranzitand Slovacia, unde facem o scurta oprire in statiunea montana Donovaly. Ajunsi in fosta capitala regala, Cracovia, admiram Castelul Wawel, cu faimoasa catedrala de sec. XI, locul de incoronare a regilor Poloniei, si Castelul Regal, cu arhitectura sa renascentista. Continuam cu Strada Kanonicza, spre Piata Centrala, cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica de sec. XIII dedicata fecioarei Maria. Orasul este renumit si datorita personalitatilor sale, precum marele astronom Copernic si mai recent, Papa Ioan Paul al II-lea. Timp liber, pentru a explora magazinele de suveniruri pentru cei dragi de acasa. Cazare in Cracovia, la hotel Alf (sau similar).

Ziua 3. Cracovia - Auschwitz - Katowice - Cracovia (cca. 190 Km)

Mic dejun. Timp liber in Cracovia, sau excursie optionala la Auschwitz si Katowice. Vizitam lagarul de exterminare construit de nazisti, Auschwitz II -Birkenau, si ruinele celui mai mare crematoriu, unde si-au gasit sfarsitul milioane de victime ale Holocaustului. Urmeaza Katowice, capitala regiunii Silezia, atestata inca din sec. XVI, vom admira mixtul unic, deosebit de pitoresc, dintre arhitectura renascentista si cea moderna. Important centru economic, cultural si academic al poloniei, este considerat de UNESCO, drept « Oras al Muzicii ». Ne vom plimba pe strazile centrale pietonale, cu multimea lor de cafenele si restaurante traditionale, precum si numeroase magazine pentru iubitorii de shopping. Seara, intoarcere la Cracovia, pentru a ne caza la acelasi Hotel Alf (sau similar).

Ziua 4. Cracovia - Czestochowa - Varsovia (cca. 365 Km)

Mic dejun. Pornim spre cel mai sfant loc pentru polonezi, Manastirea fortificata Jasna Gora din Czestochowa, faimoasa prin icoana Madona Neagra a Fecioarei Maria. Traseul urmeaza spre Varsovia, capitala tarii, distrusa aproape in totalitate la finalul celui de al doilea Razboi Mondial, si care totusi si-a reconstruit centrul istoric cu atata acuratete, incat acesta a fost declarat parte a patrimoniului Mondial UNESCO. Incepem turul de oras cu Palatul Regal, ridicat in sec. XVII, Coloana regelui Sigismund, care a facut din Polonia, una din cele mai mari puteri din Europa acelor timpuri, Catedrala gotica de sec. XIV, Piata Centrala, cu monumentul Sirenei, si fortificatia medievala Barbacan. Cazare la Varsovia, Hotel Ibis Warsawa Ostrobramska (sau similar).

Ziua 5. Torun - Castelul Malbork - Gdansk (cca. 425 Km)

Mic dejun. Traversam Polonia spre nord, catre Marea Baltica, cu opriri pentru vizite in Torun si Castelul Malbork, ambele importante vestigii din perioada de glorie a cavalerilor teutoni. Cladit in 1230, orasul medieval Torun, s-a pastrat aproape intact, fiind inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Exploram stradutele pitoresti si admiram Casa Memoriala a lui Copernic, Biserica Sfintei Fecioare Maria, Muzeul Regional, Piata Veche si Vechea Primarie, si Fortareata cavalerilor Teutoni. Dupa amiaza sosim in Malbork, vechea capitala a cavalerilor Teutoni, cel mai mare castel din lume ca suprafata si una din cele mai mari constructii din caramida, care de asemenea a fost inclus in lista obiectivelor UNESCO. Apoi ajungem in Gdansk, important port la Marea Baltica, cu un rol esential in caderea comunismului, de numele caruia este legat sindicatul Solidaritatea. Vom descoperi orasul Vechi intr-un tur pietonal : Primaria Veche, Poarta de Aur, Fantana lui Neptun, Bazilica Sfanta Maria, Strada Mariacka si vechea macara medievala, considerata cea mai veche din lume. Cazare in hotel Gniecki 3* (sau similar) la Gdansk.

Ziua 6. Gdansk - Poznan - Berlin (cca. 570 Km)

Mic dejun. Pornim spre Poznan, unul din cele mai vechi orase din Polonia, si vom explora superbele stradute pline de farmecul vremurilor de mult apuse din jurul Pietei Centrale, intr-un tur pietonal de oras: Vechea Primarie, Casa de cantarire a marfurilor, vechea Cancelarie, Fantana lui Apollo si Bazilica Mariei Magdalena si a Sf. Stanislau, cel mai reprezentativ exemplu de arhitectura baroca din Polonia, avand un superb altar de 17 metri inaltime. Apoi vom traversa in Germania catre Berlin, capitala tarii, unde incepem turul panoramic cu autocarul: Zidul Berlinului, Checkpoint Charly, Monumentul Holocaustului, Poarta Brandenburg, Parlamentul (Reichstag), Gendarmenmarkt cu Deutscher Dom, Konzerthaus si Franzosischer Dom. Apoi traversam prin Insula Muzeelor (Museumsinsel), cu Catedrala Protestanta, spre Marienkirche, Primaria Rosie (Rotes Rathaus) si Nikolaikirche, Turnul de televiziune si Alexanderplatz. Cazare la Hotel City Green 3*(sau similar).

Ziua 7. Berlin - Potsdam - Berlin (cca. 85 Km)

Mic dejun. Zi libera pentru shopping sau vizite individuale la muzeele din Museumsinsel, multe avand exponate din Patrimoniul Mondial UNESCO, sau excursie optionala de jumatate de zi, la un alt obiectiv UNESCO, Palatul Sanssouci din Potsdam. Utilizat drept Palat de vara in timpul lui Frederic cel Mare, ne va incanta cu imensele sale gradini, cu numeroase fantani arteziene si statui. Dupa intoarcerea in Berlin, va recomandam vizita la palatul Charlotenburg si croaziera pe raul Spree. Cazare la Hotel City Green 3*(sau similar).

Ziua 8. Berlin - Dresda - Karlovy Vary - Praga (cca. 485 Km)

Mic dejun. Plecam la Dresda, unde vizitam Frauenkirche, Procesiunea Printilor, Palatul Regal, Opera Semper si Castelul Zwinger, principala atractie a orasului. Urmeaza Karlovy Vary, pentru o plimbare prin faimoasa statiune balneara, pana la Galeria Colonadelor si hotelul Pupp. Seara, ajungem in Praga, pentru cazare la Hotel Olympic Tristar 3* (sau similar).

Ziua 9. Praga - Castelul Karlstejn - Praga (cca. 85 Km)

Mic dejun. Pornim cu autocarul spre centrul orasului, langa Castelul Praga (Hradul), de unde vom incepe turul pietonal. Vom vizita Catedrala Sf. Vitus, Man. Loreta, Ulita de Aur (contra cost), Cartierul Mala Strana, Podul Carol, Orasul Vechi (Piata Primariei, Ceasul astronomic) Cartierul evreiesc, Piata Vaclavske (zona pietonala cu magazine de lux). Timp liber la dispozitie pentru a explora capitala Cehiei, sau excursie optionala la Castelul Karlstejn, construit in 1348 la doar 30 km fata de Praga, ca loc de pastrare a bijuteriilor Coroanei. De-a lungul secolelor, a fost reamenajat in stil gotic tarziu si renascentist, iar la sfarsitul sec. XIX a capatat aspectul actual, cu influente neogotice. Seara, la intoarcere in Praga, se organizeaza optional croaziera pe Valtava, apoi ne vom caza la acelasi Hotel Olympic Tristar 3* (sau similar).

Ziua 10. Praga - Brno - Pestera Punkva - Budapesta (cca 535+70 Km)

Mic dejun. Pornim spre Brno, al doilea oras ca marime din Cehia si capitala Moraviei, pentru un tur pietonal in centru vechi si vom admira vechea si noua Primarie, unde vom putea afla povestea dragonului din Brno, simbolul orasului, si Catedrala Sf. Petru si Pavel. Timp liber in Brno, sau excursie optionala la Pestera Punkva, spectaculoasa atat prin plimbarea cu barca printre stalactite si stalagmite, cat si prin grandoarea abisului Macocha. Din parcarea de autocare, cei 2 km pana la pestera, se pot parcurge (contra cost) si cu un trenulet turistic. Dupa amiaza, traseul continua spre Budapesta, unde ne vom caza la un hotel de 3*.

Ziua 11. Budapesta - Bucuresti (835 Km)

Mic dejun. Intoarcere in tara si sosire seara jurul orei 23.30 in Calea Grivitei - Muzeul CFR din Bucuresti.

Tarife

Data plecare Tarif
05.07.2023 635 Euro
02.08.2023 635 Euro
05.07.2024 635 Euro
02.08.2024 635 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 255 Euro.
A-3-a persoana in camera: 615 Euro/persoana. Copil 6 - 12 ani: 599 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 80 euro / pers.
Pentru un grup de 16 -24 persoane, se poate achita un supliment de 180 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 10 cazari cu mic dejun inclus in hoteluri de 3* si 2*;
• Ghid insotitor roman din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale) si ghizii locali.
• Excursiile optionale (grup minim 30 de pers.):
• Asigurare storno + medicala si taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).

Excursii optionale

Croaziera pe Dunare la Budapesta (fara masa )
19 euro/persoana
Auschwitz si Katowice
35 euro/persoana
Optional Potsdam - Palatul Sanssouci
19 euro/persoana
Castelul Karlstejn
15 euro/persoana
Optional Pestera Punkva
15 euro/persoana

Rezerva acum!