INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Grecia - Hellas taramul Zeilor 2023 - 2024

Itinerariu: Veliko Tarnovo - Rila - Athos - Salonic - Meteora - Atena - Peloponez - Riviera Olimpului -
Date plecare: 26.06.2023, 27.08.2023, 24.09.2023, 26.06.2024, 27.08.2024, 24.09.2024
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif 339 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Serres (cca 650 km)

Ora 05.30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei 193 B - Muzeul CFR. Ora 06.00 Plecare pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo. Vom face o prima oprire de vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala a Bulgariei, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului. Continuand traversarea Bulgariei, ne vom opri la Manastirea Rila, cel mai mare complex monastic din Bulgaria, inclus in Patrimoniul UNESCO. Continuam traseul spre Serres (Grecia). Cazare in Serres, la hotel Galaxy 3* (sau similar).

Ziua 2. Serres - Croaziera Athos - Salonic - Kalambaka (cca 495 km)

Mic dejun. Pornim spre Ouranoupolis, “Poarta Athosului”, unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (optionala) pe flancul de vest al Muntelui Sfant Athos. Apoi, ne indreptam spre Salonic, pentru un tur cu autocarul in care vom admira: Soseaua Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Est la Vest, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului roman impotriva persilor, Rotonda - inaltata de Galeriu pentru a-i servi initial drept mausoleu si transformata mai tarziu in Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir - loc incarcat de spiritualitate, care pastreaza moastele acestui sfant si promenada ce se intinde de la port, pana la Turnul Alb, fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Vom continua traseul spre Kalambaka. Cazare in Kalambaka la Hotel Kosta Famisi 3*(sau similar).

Ziua 3. Kalambaka - Meteora - Termopile - Atena (cca 355 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizita la Meteora, al doilea centru monastic ca importanta si marime din Grecia. Aici vom vizita celebrele manastiri suspendate intre cer si pamant. Inainte de a ajunge la manastiri vom vizita atelierul de icoane Zindros, unde vom vedea cum sunt pictate icoanele bizantine. Vom admira acest peisaj unic si vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Manastirea Varlaam). Dupa aceea vom continua drumul spre Atena, prin campia Thessaliei si defileul de la Termopile, unde conducatorul spartan Leonidas a tinut piept armatei persane impreuna cu 300 de soldati. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 4. Atena - Cap Sounion (cca 150 km)

Mic dejun. Astazi vom vizita Atena, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii, leagan al filozofiei si locul in care a luat nastere democratia. Incepem cu un un tur panoramic cu autocarul, in care admiram o parte din splendorile orasului: Piata Omonia, Academia - in stil elenistic cu 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala - conceputa ca templu Doric, Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut. Apoi vom vizita contra cost Acropole, colina sacra a grecilor antici. Templul dateaza din secolul V i.Hr. si reprezinta principalul punct turistic al capitalei Greciei. Dupa amiaza, timp liber in Atena, pentru vizite individuale, sau puteti alege excursia optionala la capul Sounion, unde veti admira un magnific apus de soare la ruinele Templului lui Poseidon. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 5. Atena - Canalul Corint - Micene - Naupilion - Epidaurus - Atena (cca 320 km)

Mic dejun. Timp liber in Atena, sau excursie optionala (35 euro) in Peloponez, o regiune plina de istorie a Eladei. Pentru a ajunge acolo vom traversa istmul Corint, prin care, in secolul XIX a fost sapat un grandios canal, care leaga Marea Ionica de Marea Egee. Ne vom opri pentru a admira aceasta priveliste impresionanta. Vom continua spre Cetatea Micene, ale carei ruine sunt incluse astazi in patrimoniul mondial UNESCO. Vom intra prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vom vizita mormantul lui Agamemnon, unul din conducatorii grecilor in razboiul Troian. Vom continua spre Naupilion, prima capitala a Greciei moderne, cu stradute pitoresti si balcoane impodobite cu flori. Putem urca la fortareata Palamidi, construita in secolul XVIII de venetieni, de unde vom putea admira Golful Argos. Vom continua spre Epiadur, unde vom vizita teatrul antic, inclus in patrimoniul UNESCO. Acesta avea o capacitate de 14.000 de locuri si este considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere de acesta se gaseste si Templul lui Asklepios, zeul medicinei si fiul lui Apollo. Seara ne intoarcem in Atena. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 6. Atena - Delphi - Riviera Olimpului - Salonic (cca 510 km)

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Riviera Olimpului. Vom face o oprire pentru a vizita la Delphi, considerat de grecii antici centrul universului. Aici vom vizita celebrul oracol al lui Apollo si celebrul amfiteatru. Vom continua traseul spre Paralia Katerini, unde vom face o pauza de cateva ore pentru shopping sau baie in mare. Seara vom ajunge in zona Salonic si ne vom caza la hotel Alexandros 3* (sau similar).

Ziua 7. Salonic - Sofia - Bucuresti (cca. 680 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti. Pe traseu vom face o oprire in Sofia unde vom admira catedrala Alexander Nevsky si Biserica Sfanta Sofia ,construita in secolele IV-VI si care a dat denumirea orasului, cladirea Parlamentului Bulgar si Palatul de Justitie. Ne vom continua drumul spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii.

Informatii utile

- Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
- Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului, cu parteneri locali sau cu autovehicule MyBus, conform gaficului din tabelele de mai jos.
- Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.

Tarife

Data plecare Tarif
26.06.2023 339 Euro
27.08.2023 339 Euro
24.09.2023 339 Euro
26.06.2024 339 Euro
27.08.2024 339 Euro
24.09.2024 339 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single: 438 Euro.
Copil 6 -12 ani: 315 euro cazat in camera cu parintii.
A 3-a persoana in camera: 329 euro.
Grup minim necesar: 35 persoane.
Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 46 euro / pers. Pentru un grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 99 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

-Transport autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
-6 cazari in hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele), cu mic dejun inclus;
-Ghid insotitor.

Nu sunt incluse

-Excursiile optionale (minim 30 persoane);
-Intrari la obiectivele turistice (inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale): Acropole 20 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Manastirea Marele Meteor 3 euro/adult, GRATUIT pentru copii sub 12 ani; Delphi 12 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Micene 12 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Cetatea Palamidi 8 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE;
-Taxele de oras/statiune se achita de catre turisti la ghid, iar acesta la receptia hotelului pentru tot grupul.

Excursii optionale

Croaziera Athos - 39 euro/persoana
Excursie la Cap Sounion - 19 euro/persoana
Excursie in Peloponez - 45 euro/persoana
*Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!