FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite autocar
Circuit Grecia - Hellas taramul zeilor - Atena si Peloponez 2022

Itinerariu: Veliko Tarnovo - Rila - Athos - Salonic - Meteora - Atena - Peloponez - Riviera Olimpului -Sofia
Date plecare: 15.05.2022, 13.06.2022, 10.07.2022, 29.08.2022, 19.09.2022
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif: 319 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Serres (650 km)

Ora 05.30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06.00 Plecare pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo. Vom face o prima oprire de vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala a Bulgariei, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului. Continuand traversarea Bulgariei, ne vom opri la Manastirea Rila, cel mai mare complex monastic din Bulgaria, inclus in Patrimoniul UNESCO. Continuam traseul spre Serres (Grecia). Cazare in Serres hotel Siris 4* sau similar 4*.

Ziua 2. Serres - Croaziera Athos - Salonic - Riviera Olimpului (350 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Ouranoupolis, denumit si “Poarta Athosului”, unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (optionala) pe flancul de vest al Muntelui Sfant Athos. Apoi, ne indreptam spre Salonic, unde vom face un tur cu autocarul in care vom vedea: Soseaua Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Est la Vest, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului roman impotriva persilor, Rotonda - inaltata de Galeriu pentru a-i servi initial drept mausoleu si transformata mai tarziu in Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir - loc incarcat de spiritualitate, care pastreaza moastele acestui sfant si promenada ce se intinde de la port, pana la Turnul Alb, fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Vom continua traseul spre Riviera Olimpului. Cazare in Paralia Katerini la Hotel Korali 2* sau similar.

Ziua 3. Paralia Katerini - Valea Tembi - Meteora - Termopile - Atena (565 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Atena, iar pe drum vom face o scurta oprire in Valea Tembi la Schitul Sfanta Parasheva (ocrotitoarea nevazatorilor) si la Izvorul Afroditei. Vom continua traseul si vom face un ocol pana la Meteora, al doilea centru monastic ca importanta si marime din Grecia. Aici vom vizita celerele manastiri suspendate intre cer si pamant. Inainte de a ajunge la manastiri vom vizita atelierul de icoane Zindros, unde vom vedea cum sunt pictate icoanele bizantine. Vom admira acest peisaj unic si vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Manastirea Varlaam). Dupa aceea vom continua drumul spre Atena, prin campia Thessaliei si defileul de la Termopile, unde conducatorul spartan Leonidas a tinut piept armatei persane impreuna cu 300 de soldati. Cazare in Atena la Hotel Alassia 3* sau similar 3*.

Ziua 4. Atena - Cap Sounion (150 km)

Mic dejun. Astazi vom vizita Atena, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii, leagan al filozofiei si locul in care a luat nastere democratia. Vom incepe cu un un tur panoramic, cu autocarul, in care vom admira o parte din splendorile orasului: Piata Omonia, Academia - in stil elenistic cu 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala - conceputa ca templu Doric, Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut. Dupa aceea vom vizita Acropole, colina sacra a grecilor antici. Templul dateaza din secolul V i.Hr. si reprezinta principalul punct turistic al capitalei Greciei. Dupa amiaza veti putea avea timp liber in Atena, pentru vizite individuale sau puteti alege pentru excursia optionala la capul Sounion, de unde veti admira apusul. Cazare in Atena la Hotel Alassia 3* sau similar 3*.

Ziua 5. Atena - Canalul Corint - Micene - Naupilion - Epidaurus - Atena (320 km)

Mic dejun. Astazi vom face o incursiune in Peloponez, o regiune plina de istorie a Eladei. Pentru a ajunge acolo vom traversa istmul Corint, prin care in secolul XIX a fost sapat si leaga Marea Ionica de Marea Egee. Ne vom opri pentru a admira aceasta priveliste impresionanta. Vom continua spre Cetatea Micene, ale carei ruine sunt incluse astazi in patrimoniul mondial UNESCO. Vom intra prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vom vizita mormantul lui Agamemnon, unul din conducatorii grecilor in razboiul Troian. Vom continua spre Naupilion, prima capitala a Greciei moderne, cu stradute pitoresti si balcoane impodobite cu flori. Putem urca la fortareata Palamidi, construita in secolul XVIII de venetieni, de unde vom putea admira Golful Argos. Vom continua spre Epiadur, unde vom vizita teatrul antic, inclus in patrimoniul UNESCO. Acesta avea o capacitate de 14.000 de locuri si este considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere de acesta se gaseste si Templul lui Asklepios, zeul medicinei si fiul lui Apollo. Seara ne intoarcem in Atena. Cazare in Atena la Hotel Alassia 3* sau similar 3*.

Ziua 6. Atena - Delphi - Riviera Olimpului (510 km)

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber la dispozitie pentru o ultima plimbare prin Atena si in jurul orei 11:00 vom porni spre Riviera Olimpului. Vom face o oprire pentru a vizita la Delphi, considerat de grecii antici centrul universului. Aici vom vizita celebrul oracol al lui Apollo si celebrul amfiteatru. Vom continua traseul spre riviera Olimpului. Seara vom ajunge in Paralia Katerini si ne vom caza la hotel Korali 2* sau similar 2*.

Ziua 7. Riviera Olimpului - Sofia - Bucuresti (770 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti si vom parasi Grecia. Pe traseu vom face o oprire in Sofia unde vom admira Catedrala Alexander Nevsky si Biserica Sfanta Sofia, construita in secolele IV-VI si care a dat denumirea orasului, cladirea Parlamentului Bulgar si Palatul de Justitie. Ne vom continua drumul spre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii.

Hoteluri

Serres - Ouranoupolis: Hotel Siris****, http://www.sirishotel.gr/
Paralia Katerini: Hotel San Antonio**, http://www.hotel-sanantonio.gr/
Atena: Hotel Alassia***, https://alassia.hotelsathens.org/en/
Harta circuit

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
15.05.2022 319 Euro
13.06.2022 319 Euro
10.07.2022 319 Euro
29.08.2022 319 Euro
19.09.2022 319 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single: 369 euro;
Copil sub 12 ani: 239 euro cazat in camera cu 2 adulti.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• Transport autocar clasificat;
• 6 nopti de cazare in hoteluri de 2-3* cu mic dejun inclus;
• Ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale (minim 25 persoane);
• Intrari la obiectivele turistice: Acropole 20 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Manastirea Marele Meteor 3 euro/adult, GRATUIT pentru copii sub 12 ani; Delphi 12 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Micene 12 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE; Cetatea Palamidi 8 euro/adult si GRATUIT pentru tinerii sub 25 de ani din tari UE;
• Taxele de oras/statiune se achita la receptia hotelului.

Transferuri

PENTRU TRANSFERURILE DIN TARA SE ADAUGA SUPLIMENTUL DE TRANSFER SPECIFICAT IN DREPTUL FIECAREI LOCALITATI

Transferuri din tara

Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare Ora de plecare Bucuresti
la retur
Loc de imbarcare Tarif transfer  pe sens
Bacau 23:30 Autogara maSSaro (langa Gara) 22:00 Autogara IDM Basarab Kennedy 15 Euro
Braila 01:30 Catedrala -Covrigaria Panda, Str. Radu I. Perianu 11 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Buzau 03:00 Mc’ Donald’ S KM 0 - 5R29+M6 Buzau 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 10 Euro
Focsani 02:00 Lidl -  Piata Victoriei nr.1, Focsani 620105 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Galati 01:00 Mc’ Donald’ S - C2CC+68 Galati 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Iasi 21:30 Autogara Codreanu  - Str. Garii nr.22 , 700091 22:00 Autogara IDM Basarab Kennedy 25 Euro
Rm.Vilcea 01:25 Casa Alba  - B-dul Tudor Vladimirescu 41, Ramnicu Valcea 23:30 Sos. Orhideelor, nr. 49A 15 Euro
Sibiu 23:00 Autogara Transmixt Piata 1 Decembrie 1918 6, Sibiu 23:30 Sos. Orhideelor, nr. 49A 20 Euro
Suceava 20:10 Agentia Trans-Nicolaescu- McDonald's 23:15 Gara De Nord CFR 25 Euro
Brasov 02:00 Benzinaria Mol, Calea Bucuresti 101 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 20 Euro
Predeal 02:20 Gara CFR Nr.1, Strada Intrarea Garii 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 20 Euro
Busteni 02:40 Gara Busteni Bulevardul Libertatii 21:00 Parcare Muzeul CFR -Grivita 20 Euro
Sinaia 03:10 Gara Sinaia - Sinaia 106100 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Campina 03:40 Casa Tineretului - Bd. Nicolae Balcescu 21:00 Parcare Muzeul CFR -Grivita  15 Euro
Ploiesti 04:00 Petrom Metro Ploiesti - DN1 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivita 10 Euro
Craiova 02:00 Mc Donald’s - Calea Bucuresti 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivitei 30 Euro
Slatina 02:50 OMV - Strada Pitesti 111A, Slatina 21:00 Parcare Muzeul CFR -  Grivitei 20 Euro
Pitesti 04:00 Mc Donald’s - B-dul Republicii 214 bis 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivitei 15 Euro
Constanta 02:00 Gara CFR -  Strada Garii, Constanta 21:00 Parcare Muzeul CFR - Grivitei 35 Euro

OBSERVATII

• Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.
• Pasagerii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
• Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului, cu parteneri locali sau cu autovehicule MyBus, conform gaficului din tabelele de mai sus.
• Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.

Imbarcari de pe traseu

Localitate Ora de plecare
la dus
Loc de imbarcare Ora de debarcare
la retur
Loc de debarcare
Giurgiu 07:30 Rompetrol Giurgiu - B-dul Bucuresti 52 20:00 Rompetrol Giurgiu - B-dul Bucuresti 52

Excursii optionale

Croaziera Athos
25 euro/persoana (minim 25 persoane)
Muntele Athos reprezinta unul dintre cele mai sfinte locuri din lume. Acesta a fost construit timp de secole un loc sfant, unde se gaseste o densitate foarte mare de manastiri si schituri. Peninsula Athos este in prezent un teritoriu autonom ce apartine Greciei. Aici intrarea este permisa numai unor anumite persoane, toate fiind de sex masculin. Cea mai buna metoda pentru a putea observa o parte din lacasele de cult de la poalele acestui munte este de pe un vapor, in cadrul unei croaziere. Croazierele reprezinta modalitatea prin care toti turistii, indiferent de sexul acestora pot vizita acest munte sfant. Mare parte din aceste croaziere se fac din localitatea Ourianopolis, ultima localitate de pe aceasta peninsula pana unde pot ajunge masinile. In prima parte a croazierei, turistii pot admira acest colt de natura aproape virgina si daca sunt norocosi pot vedea delfini. Primul lacas de cult care poate fi observat este Manastirea Dochiariou. De aici vom admira constructii impresionante, construite pe versantii abrupti ce coboara direct in mare, precum Manastirea Xenophontos, Manastirea Sfantul Pantelimon, Manastirea Xeropotamou si multe altele. Vom putea astfel sa observam din departare mai multe aspecte din viata calugarilor care traiesc aici. Pe tot parcursul croazierei veti putea beneficia de ghidaj in limba romana. Vasul este dotat si cu un bar de unde puteti sa va cumparati bauturi, snacksuri si suveniruri. Odata ajunsi in dreptul Schitului Sfintei Ana ne vom intoarce, pe acelasi traseu spre Ourianopolis.
Vom ajunge dimineata in Ourianopolis si ne vom imbarca intr-una din croazierele de dimineata, cu plecare la ora 10:30. Croaziera dureaza aproximativ 3 ore si 15 minute.
Excursie la Cap Sounion
15 euro/persoana (minim 25 persoane)
Situat la 69 km sud-est de Atena, in zona Attica, capul Sounion este acea limba de pamant ce se infige adanc in mare si se inalta semet la 60 m deasupra apelor. Deschiderea panoramica pe care o ofera fapt constatat si de grecii antici care au reusit sa ridice in secolul al V-lea I.Hr. un templu maiestuos inchinat zeului marilor, Poseidon. Drumul pana acolo este o intoarcere in timp. Parasind forfota Atenei, trecand prin suburbiile sale agitate, pe langa plaje, bisericute mici cat palma stralucind alb in soare. Capul Sounion este si pragul dintre lumea de acum si cea de atunci, dintre concret si mitic. Un punct de pe harta emotiilor de vazut, trait si simtit. Templul, loc religios si obiectiv turistic foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un loc romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. La Sounion se poate ajunge din Atena cu autobuzul local sau cu autocarul.

Galerie foto

Rezerva acum!