INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Grecia - Hellas taramul Zeilor 2024

Itinerariu: Veliko Tarnovo - Rila - Athos - Salonic - Meteora - Atena - Peloponez - Riviera Olimpului -Sofia
Date plecare: 06.07.2024, 15.08.2024
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif 395 375 euro/persoana

Program

Descoperiti Magia Greciei: O Calatorie în Tinutul Zeilor

 

Porniti într-o aventura captivanta prin Grecia cu pachetul nostru exclusiv, creat special pentru a va introduce în lumea plina de mituri, frumusete si istorie a acestei natiuni stravechi. De la strazile pline de istorie ale Atenei pâna la peisajele impresionante ale Peloponezului, tururile noastre sunt gândite sa va ofere o perspectiva ampla asupra mostenirii bogate si a culturii pline de viata ale Greciei.

 

Traiti minunile Acropolei, aventurati-va în adâncurile mitologiei grecesti si degustati delicatesele unice ale gastronomiei grecesti. Fie ca sunteti pasionati de istorie, în cautare de aventura sau iubitori ai bunatatilor culinare, itinerariul nostru meticulos planificat va va ghida în explorarea traditiilor profund înradacinate si a impactului semnificativ al Greciei asupra civilizatiei.

 

De ce sa alegi circuitul nostru în Grecia

- Tur cu adevarat memorabil: descoperiti frumusetea autentica a Greciei prin itinerarii elaborate de cunoscatori locali.

- Experienta culturala autentica: de la Atena în Peloponez, simtiti ospitalitatea calda a Greciei si traditiile sale autentice.

- Legende si mituri la fiecare pas: explorati locurile unde mitologia greaca prinde viata, printre ruine si monumente istorice unde pasii zeilor si eroilor rasuna si astazi.

 

Va invitam sa va alaturati acestei calatorii de neuitat în Tara Zeilor, unde fiecare pas dezvaluie povesti de glorie, arta si spirit vesnic al Greciei. Descoperiti ruinele antice, bucurati-va de soarele cald al Mediteranei si deveniti parte dintr-o poveste care a captivat inimile oamenilor de-a lungul mileniilor.

 

Rezervati-va acum Aventura Greceasca si pasiti într-o lume unde istoria se împleteste armonios cu peisaje de o frumusete rara si delicii culinare inegalabile.

 

Bine ati venit în Grecia, un loc unde fiecare colt de strada ascunde o legenda, iar fiecare clipa petrecuta aici se transforma într-o amintire pretioasa.

Ziua 1. Bucuresti - Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Serres (cca 650 km)

Ora 05.30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei 193 B - Muzeul CFR.
Ora 06.00 Plecare pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo. Vom face o prima oprire de vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala a Bulgariei, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului. Continuand traversarea Bulgariei, ne vom opri la Manastirea Rila, cel mai mare complex monastic din Bulgaria, inclus in Patrimoniul UNESCO. Continuam traseul spre Serres (Grecia). Cazare in Serres, la hotel Siris 3* (sau similar).

Ziua 2. Serres - Croaziera Athos - Salonic - Kalambaka (cca 495 km)

Mic dejun. Pornim spre Ouranoupolis, Poarta Athosului, unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (optionala) pe flancul de vest al Muntelui Sfant Athos. Apoi, ne indreptam spre Salonic, pentru un tur cu autocarul in care vom admira: Soseaua Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Est la Vest, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului roman impotriva persilor, Rotonda - inaltata de Galeriu pentru a-i servi, initial, drept mausoleu si transformata mai tarziu in Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir - loc incarcat de spiritualitate, care pastreaza moastele acestui sfant si promenada ce se intinde de la port, pana la Turnul Alb, fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Vom continua traseul spre Kalambaka. Cazare in Kalambaka la Hotel Kosta Famisi 3*(sau similar).

Ziua 3. Kalambaka - Meteora - Termopile - Atena (cca 355 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizita la Meteora, al doilea centru monastic ca importanta si marime din Grecia. Aici vom vizita celebrele manastiri suspendate intre cer si pamant. Inainte de a ajunge la manastiri vom vizita atelierul de icoane Zindros, unde vom vedea cum sunt pictate icoanele bizantine. Vom admira acest peisaj unic si vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Manastirea Varlaam). Dupa aceea vom continua drumul spre Atena, prin campia Thessaliei si defileul de la Termopile, unde conducatorul spartan Leonidas a tinut piept armatei persane impreuna cu cei 300 de soldati. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 4. Atena - Cap Sounion (cca 150 km)

Mic dejun. Astazi vom vizita Atena, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii, leagan al filozofiei si locul in care a luat nastere democratia. Incepem cu un tur panoramic cu autocarul, in care admiram o parte din splendorile orasului: Piata Omonia, Academia - in stil elenistic cu 2 coloane in varful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala - conceputa ca templu Doric, Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut. Apoi vom vizita, contra cost, Acropole, colina sacra a grecilor antici. Templul dateaza din secolul V i.Hr. si reprezinta principalul punct turistic al capitalei Greciei. Dupa amiaza, timp liber in Atena, pentru vizite individuale, sau puteti alege excursia optionala la Cap Sounion, unde veti admira un magnific apus de soare la ruinele Templului lui Poseidon. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 5. Atena - Canalul Corint - Micene - Naupilion - Epidaurus - Atena (cca 320 km)

Mic dejun. Timp liber in Atena, sau excursie optionala (35 euro) in Peloponez, o regiune plina de istorie a Eladei. Pentru a ajunge acolo vom traversa istmul Corint, prin care, in secolul XIX, a fost sapat un grandios canal, care leaga Marea Ionica de Marea Egee. Ne vom opri pentru a admira aceasta priveliste impresionanta. Vom continua spre Cetatea Micene, ale carei ruine sunt incluse astazi in patrimoniul mondial UNESCO. Vom intra prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vom vizita mormantul lui Agamemnon, unul din conducatorii grecilor in razboiul Troian. Vom continua spre Naupilion, prima capitala a Greciei moderne, cu stradute pitoresti si balcoane impodobite cu flori. Putem urca la fortareata Palamidi, construita in secolul XVIII de venetieni, de unde vom putea admira Golful Argos. Vom continua spre Epiadur, unde vom vizita teatrul antic, inclus in patrimoniul UNESCO. Acesta avea o capacitate de 14.000 de locuri si este considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere de acesta se gaseste si Templul lui Asklepios, zeul medicinei si fiul lui Apollo. Seara ne intoarcem in Atena. Cazare in Atena la Hotel Solomou 3* (sau similar).

Ziua 6. Atena - Delphi - Riviera Olimpului - Salonic (cca 510 km)

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Riviera Olimpului. Vom face o oprire pentru a vizita Delphi, considerat de grecii antici centrul universului. Aici vom vizita celebrul oracol al lui Apollo si celebrul amfiteatru. Vom continua traseul spre Paralia Katerini, unde vom face o pauza de cateva ore pentru shopping sau baie in mare. Seara vom ajunge in zona Salonic si ne vom caza la hotel Alexandros 3* (sau similar).

Ziua 7. Salonic - Sofia - Bucuresti (cca. 680 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti. Pe traseu facem o oprire in Sofia unde putem admira catedrala Alexander Nevsky si Biserica Sfanta Sofia ,construita in secolele IV-VI si care a dat denumirea orasului, cladirea Parlamentului Bulgar si Palatul de Justitie. Ne vom continua drumul spre Bucuresti unde vom ajunge in cursul serii.

Informatii utile

- Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
- Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului, cu parteneri locali sau cu autovehicule MyBus, conform gaficului din tabelele de mai jos.
- Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecare Tarif
06.07.2024 EPUIZAT
15.08.2024 395 375 Euro

Suplimente, reduceri

Suplim. Cam. single: 125 Euro.
Copil 6 -12 ani: 375 euro cazat in camera cu parintii.
A 3-a pers. in cam: 385 euro.
Grup minim necesar: 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 50 euro / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 114 euro / pers.
Avans 30% la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

-Transport autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
-6 cazari in hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele), cu mic dejun inclus;
-Ghid insotitor.

Nu sunt incluse

- Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale:

Acropole - 20 euro/persoana ;

Manastirea Marele Meteor - 3 euro/persoana ;

Delphi - 12 euro/persoana ;

Micene - 12 euro/persoana ;

Cetatea Palamidi - 8 euro/persoana - Taxele de statiune(oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor ;

  Asigurarea medicala si storno ;

  Ghizii locali ;

Excursiile optionale :

Croaziera Athos - 35 euro/persoana ;

Excursie la Cap Sounion - 19 euro/persoana ;

Excursie in Peloponez - 45 euro/persoana

Excursii optionale

Croaziera Athos - 35 euro/persoana
Excursie la Cap Sounion - 19 euro/persoana
Excursie in Peloponez - 45 euro/persoana
*Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!