INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Paste in Evia 2024

Itinerariu: Edipsos - Manastirile Cuviosul David si Sf. Ioan Rusu - Atena - Salonic
Date plecare: 03.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 215 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Insula Evia (cca. 950 km)

Ora 01:45 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 02:00 plecare pe traseul Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Achillion - Glyfa - Edipsos. Sosire in Evia, Edipsos in cursul serii si cazare, Hotel Anemoni** (sau similar).

Ziua 2. Insula Evia - Atena (cca 400 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Atena, unde vom admira Stadionul Olimpic, Parlamentul, Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Gradina Botanica, Piata Omonia si vom vizita Acropole, unul din monumentele marete din patrimoniul cultural UNESCO, cu impresionantul Parthenon, cel mai important edificiu al Greciei clasice. Revenim in Edipsos, hotel Anemoni**(sau similar).

Ziua 3. Insula Evia - Rovies - Prokopion (cca. 150 km)

Mic dejun. Timp liber pt. relaxare sau excursie optionala la Man. Cuviosul David si Sf. Ioan Rusul. Amplasata intr-un cadru pitoresc, in mijlocul unei paduri de pin, Man. Cuviosului David adaposteste Capul Sf. David cel Batran, a carui poveste fantastica o ascultam la destinatie. Vom continua cu o alta manastire celebra, cea a Sf. Ioan Rusul, din "noul Prokopion" unde au fost mutati grecii statorniciti in vechiul Pokopion, din Asia Mica. Dupa amiaza revenim in Edipsos si ne pregatim pentru participarea la Slujba de Inviere. Hristos a inviat !!! Cazare la hotel Anemoni**(sau similar)

Ziua 4. Insula Evia

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare si rasfat, ne vom bucura de proprietatile terapeutice ale izvoarelor termale din Edipsos. Dupa amiaza vom putea participa optional la Masa de Paste, cu preparate traditionale grecesti. Seara cazare acelasi hotel Anemoni**(sau similar) din Edipsos.

Ziua 5. Insula Evia - Salonic - Bucuresti (950 km)

Mic dejun. Plecare spre tara. Pe drum vom face un scurt popas la Salonic - al doilea oras ca marime din Grecia si principalul oras din regiunea greaca Macedonia. Vizita orasului va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - cel mai reprezentativ simbol al orasului Salonic, acesta in perioada bizantina facea parte din fortificatiile, care aparau orasul. Turul orasului va continua cu autocarul pentru a admira Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expozitiei, statuile ecvestre ale regilor Constantin si Alexandru cel Mare. Se continua traseul pe ruta: Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Tarife

Data plecare Tarif
03.05.2024 215 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single: 99 Euro;
Copil sub 12 ani: 199 euro cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 205 euro /persoana.

Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane., se va achita un supliment de 30 euro / pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de pana la 64 euro / pers

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
• 4 cazari cu mic dejun la hotel Anemoni 2**( sau similar) din Edipsos;
• Tur de oras Salonic panoramic si pietonal;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Masa traditionala de Paste: 25 euro/persoana (miel, salata, tzatziki, oua, cozonac, prajitura, 1 pahar de vin).
• Ghizii locali si biletele de intrare la obiective, chiar si cele din cadrul excursiilor optionale (Acropole- 30 euro);
• Asigurarea medicala si storno; si taxele de oras (se achita la ghid pentru a le achita la receptie pentru tot grupul).
• Traversarea cu ferryboat-ul spre Insula Evia pentru grup si autocar (se achita la ghid) 10 euro / pers. dus-intors

Excursii optionale

Excursie optionala Atena
45 euro/persoana
Plecare in cursul diminetii de la hotel. In Atena, vom admira printr-un tur panoramic cu autocarul Stadionul Olimpic, Parlamentul, Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Gradina Botanica, Piata Omonia si vom vizita Acropole, unul din monumentele marete din patrimoniul cultural UNESCO, cu impresionantul Parthenon, cel mai important edificiu al Greciei clasice. Vom face o scurta plimbare pe stradutele ingute ale centrului vechi din Atena pentru shopping in magazinele de suveniruri pe care le intalnim la orice pas.
Include: transport autocar licentiat, dotat cu aer conditionat, audio-video etc.; asistenta turistica in limba romana.
Nu include: ghid local Acropole, bilet de intrare Acropole (30 euro/persoana)
Excursie optionala Rovies - Prokopion
25 euro/persoana
Plecare in cursul diminetii de la hotel. Deplasare la manastirile Cuviosului David si Sfantului Ioan Rusul. Amplasata intr-un cadru pitoresc, in mijlocul unei paduri de pin, Manastirea Cuviosului David adaposteste Capul Sfantului David cel Batran, a carui poveste fantastica o vom asculta la destinatie. Vom continua cu o alta manastire celebra, cea a Sfantului Ioan Rusul, din "noul Prokopion" unde au fost mutati grecii statorniciti in vechiul Pokopion, din Asia Mica.
Include: transport autocar licentiat, dotat cu aer conditionat, audio-video etc.; asistenta turistica in limba romana.
*Grup minim pentru excursiile optionale 25 de persoane

Rezerva acum!