INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Sarbatorile de Paste la Sibiu 2024

Itinerariu: Sinca Veche - Cet. Fagaras - Man. Sambata - Carta - Sibiu - Paltinis - Richis si Biertan - Sighisoara - Curtea de Arges
Date plecare: 03.05.2024
Circuit cu autocarul, 4 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 625 Lei/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sinca Veche - Fagaras - Man. Sambata - Carta - Sibiu (cca. 355 Km)

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 - Plecare pe traseul Ploiesti - Rasnov - Fagaras - Sibiu. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Biserica rupestra Sinca Veche, datand cel mai probabil de la 1742, cand Maria Tereza interzice bisericile ortodoxe in Transilvania. Cunoscut si sub numele de Templul Ursitelor, este considerat de unii cercetatori drept templu precrestin, probabil din perioada dacilor, sau chiar coborand mai multe mii de ani in preistorie. In continuare vom admira Cetatea Fagarasului, renovata intre 1965 - 1977, a carei constructie a inceput in 1310 si care a atins apogeul in sec. al. XVII-lea, cand a fost capitala Principatului Transilvaniei. Dupa ce oprim pentru masa de pranz, ne reculegem la Man. C-tin Brancoveanu de la Sambata, ridicata la sfarsitul sec. al XVII-lea, de domnitorul martirizat de otomani. In mai putin de un secol, habsburgii au distrus cu tunurile manastirea, care a fost refacuta abia in sec. XX, fostul rege Mihai, fiind considerat un al doilea ctitor al sfantului lacas de cult. Incheiem vizitele la Carta, localiate cunoscuta prin personalitatea lui Badea Cartan, unde admiram Abatia Cisterciana fondata in sec. XIII, din care o capela este utilizata si in prezent. Ne cazam in zona Sibiu, la hotel Horeum Boutique 3*(sau similar).

Ziua 2. Bisericile fortificate Richis si Biertan - Sighisoara - Sibiu (cca. 215 Km)

Mic dejun. Program liber pentru vizite individuale in Sibiu, sau excursie optionala (95 lei / pers.) catre Bisericile fortificate Richis si Biertan si catre orasul medieval Sighisoara. Biserica Luterana Richis a fost construita in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, initial drept manastire cisterciana, ca apoi sa devina biserica catolica, si se remarca prin numeroasele sale elemente sculptate. In interior intalnim o serie de figuri grotesti, dintre care cea mai captivanta este, figura omniprezenta a „omului verde”, care la origini ar fi putut fi o zeitate pagana. Reprezentarea sa ar putea fi explicata ca intruchipare a vitalitatii, fertilitatii pamantului, intoarcerii la natura. La Biertan, obiectiv inscris pe Lista patrimoniului Mondial UNESCO, vom descoperi una dintre cele mai pitoresti biserici fortificate din Transilvania, a carei constructie din sec. al XVI-lea, ne va incanta cu simplitatea arhitecturii si cu legendele sale. Dupa ce oprim pentru masa de pranz, patrundem in atmosfera autentic medievala din Sighisoara, de asemenea obiectiv de pe lista UNESCO. Inca se mai pastreaza noua turnuri, (fiecare apartinand cate unei bresle) si trei bastioane, dintre care cel mai impozant ramane Turnul cu Ceas. Vom urca pe Scara Acoperita catre scoala si biserica din Deal, vom descoperi casa in care s-a nascut domnitorul Valahiei Vlad Tepes si ne vom bucura de numeroasele pravalii in care sa cautam souveniruri pentru cei dragi de acasa. Ne intoarcem pentru cazare in zona Sibiu, la acelasi hotel Horeum Boutique 3* (sau similar). Seara vom participa la slujba de inviere la Catedrala ortodoxa Sfanta Treime din centrul istoric al Sibiului. HRISTOS A INVIAT !!!

Ziua 3. Sibiu - Paltinis - Sibiu (cca. 65 Km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, alocam o jumatate de zi pentru o plimbare prin statiunea montana Paltinis, unde daca vom gasi si un strat de zapada, ne vom bucura de o bulgareala strasnica. Dupa amiaza ne vom intoarce in Sibiu, unde vom face un tur pietonal prin orasul medieval, intre Turnul Gros, Turnul Olarilor, Piata Mare, Turnul Sfatului, Piata Mica, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelica, Pasajul Scarilor si Catedrala Ortodoxa. Ne intoarcem pentru cazare in zona Sibiu, la acelasi hotel Horeum Boutique 3* (sau similar).

Ziua 4. Muzeul Astra - Curtea de Arges - Bucuresti (cca. 285 Km)

Mic dejun. Cele 96 de hectare ale Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, amplasat in rezervatia naturala Dumbrava Sibiului, ofera o imagine a vietii rurale de pe intreg cuprinsul tarii noastre, avand ca exponate peste 400 de case, anexe gospodaresti si instalatii tehnice. Dispunand de un lac si de peste zece kilometri de alei, muzeul organizeaza plimbari de tot felul, de la clasicul mers pe jos, pana la un scurt tur cu trasura, cu sania sau cu barca. La pranz pornim spre Curtea de Arges, unde ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii, ctitoria lui Neagoe Basarab si a mausoleului regilor Romaniei. Sosire seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Sibiu - Hotelul Horeum Boutique 3* - este localizat la aprox. 7 km de centrul Sibiului si ofera camere elegante, baie proprie, Tv cu ecran plat, Wi-Fi gratuit. Alte facilitati: restaurant, terasa, bar.

Tarife

Data plecare Tarif
03.05.2024 625 Lei

Suplimente, reduceri

Suplim. Cam. single: 295 lei.
A-3-a pers. in cam.: 575 lei /pers.
Copil 6 - 12 ani: 555 lei cazat in cam. cu parintii
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 70 lei / pers.
Pentru grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 130 lei / pers.

Servicii incluse

• transport autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 3 cazari in hotel de 3* cu mic dejun inclus; ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in cazul celor din excursiile optionale;
• Taxa de oras / statiune - se achita la ghidul insotitor, iar acesta la receptia hotelului
• Excursia optionala (minim 30 pers.):

Excursii optionale

Richis, Biertan si Sighisoara
95 lei/persoana

Rezerva acum!