Circuite autocar
Circuit Piete de Craciun Praga - Dresda - Viena - Budapesta 2020

Itinerariu: Ungaria (Gyor,Budapesta) - Cehia (Praga) - Austria (Viena)- Germania (Dresda) - Slovacia (Bratislava)
Date plecare: 10.12.2020
Circuit cu autocarul, 6 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 269 Euro/persoana

Program

Ziua 1: Bucuresti - Budapesta - Gyor (1000 Km)

Ora 05.00. Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei (Gara de Nord - Muzeul CFR).
Ora 05.30. Deplasare pe traseul Pitesti - Rm.Valcea - Sibiu - Deva - Arad - Budapesta - Gyor. Cazare in zona Gyor, hotel WHB***.

Ziua 2: Gyor - Praga (410 Km)

Mic dejun. Plecare spre Praga, unde vom ajunge in jurul pranzului. Autocarul ne va lasa in centrul orasului langa Castelul Praga (Hradul). Tur pietonal: Catedrala Sf. Vit, Manastirea Loreta, Ulita de Aur, Cartierul Mala Strana, Podul Carol, Orasul Vechi (Piata Primariei, Ceasul cu Sfinti), Cartierul evreiesc, Vaclavske Namestie (zona pietonala cu magazine de lux). Vizitam Piata de Craciun unde putem gusta Prazska Sunka (sunca de Praga), Klobasa (carnati), Palacinky (clatite), cunoscutul colac Trudelnik insotit de Svarak (vin fiert cu scortisoara). Cazare in zona Praga,hotel DUO ****.

Ziua 3: Praga - Dresda - Praga (300 km)

Mic dejun.Timp liber la dispozitie pentru a descoperii individual orasul apraga sau excursie optionala la Dresda. Supranumita Florenta de pe Elba, capitala Saxoniei va va surpinde prin eleganta sa restaurare dupa ce a fost distrusa in mare parte de bombardamentele aliatilor in 1945. Tur pietonal pentru a descoperi emblematicele monumente ale orasului: Zwinger, Fraunkirche, Semper Opera si desigur Dresden Striezelmarkt, cea mai veche piata de Craciun din Germania. Timp liber la dispozitie pentru pranz si cumparaturi. Retur si cazare in Praga,hotel DUO****.

Ziua 4: Praga - Bratislava - Viena (315 Km)

Mic dejun. In drumul nostru spre Viena, vom face o scurta oprire la Bratislava unde vom vizita Biserica Incoronarii Mariei Tereza si vom admira faleza Dunarii.Viena - tur cu autocarul pe traseul Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea, Burgtheatre. Plimbare pietonala in centrul orasului, Piata Eroilor, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Stefan, strazile comerciale Kartnerstrasse si Graben.Celebra piata de Craciun de la Primarie ne ofera o seara feerica. Cazare in zona Viena,hotel Lenas West***.

Ziua 5: Viena - Budapesta (245 Km)

Mic dejun. Deplasare spre Budapesta cu o oprire la Parndorf in magazinele de firma de tip outlet, mult cautate pentru cadouri in perioada sarbatorilor de iarna. Budapesta - scurt tur de oras cu autocarul: malurile Dunarii, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Vom poposi in Piata Vorosmarty pentru petrecera din Piata de Craciun. Optional: Croaziera pe Dunare. Cazare in zona Budapesta,hotel Millenium***.

Ziua 6: Budapesta - Bucuresti (875 Km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta Arad - Deva - Sibiu - Bucuresti, sosire seara in Bucuresti, Calea Grivitei (Gara de Nord-Muzeul CFR).

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate valabile cel putin 3 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
10.12.2020 269 Euro

Suplimente, reduceri

Camera single: 349 Euro;
Copil sub 12 ani: 189 Euro in camera cu doi adulti fara pat suplimentar

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat international;
• 5 nopti cazare in hoteluri de 2*- 3*;
• Mic dejun in fiecare zi;
• Ghid insotitor roman pe intreaga durata a programului;

Nu sunt incluse

• Biletele de intrare la obiectivele turistice;
• Ghizii locali;
• Excursiile optionale (minim 25 persoane);
• Cina traditionala in crama Borkatakomba: 30 Euro/persoana (include transfer cu autocarul, meniu si bautura);
• Taxele de oras/statiune/hotel - se platesc la fata locului.

Excursii optionale

Dresda
30 euro/persoana
Dresda este un oras de care cu siguranta va veti indragosti! Denumita si Florenta Germaniei, acest oras superb asezat pe fluviul Elba a fost resedinta regilor Saxoniei, pe parcursul timpului. Cladirile construite in stil baroc care impresioneaza cu multimea de statui, de marimi si forme diferite. Si mai impresionant este faptul ca acest oras superb a fost distrus in timpul bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, reusind in 50 de ani sa isi recupereze magia de alta data. Castelul Zwinger reprezinta principalul punct de atractie al acestui oras, fiind amplasat chiar in centru, locul unde aveau loc spectacole si expozitii de arta. In prezent, dupa reconstruire, acesta gazduieste mai multe expozitii de arta. Langa castel se gaseste Semperoper - Opera de stat din Dresda, o bijuterie arhitecturala, reconstruita in 1985, fiind complet distrusa in timpul bombardamentului. Aici au avut loc mai multe premiere ale unor compozitori faimosi precun Richard Wagner si Richard Strauss. Frauenchirche este o biserica protestanta, construita in secolul al XIX-lea si refacuta in anul 2005, care in prezent a devenit unul dintre simbolurile orasului. Dresda este un oras unic cu o istorie bogata pe care nu trebuie sa il ratati.
Croaziera pe Dunare
18 euro/pers.(cu o cupa de sampanie) sau 32 euro/pers.(cu masa bufet suedez)
Nicio exrcursie la Budapesta nu poate fi completa fara o croaziera seara pe Dunare! fluviul care strabate capitala Ungariei de la nord spre sud si care il imparte in doua orase Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou). Croazierele sunt in general programate sa plece in perioada amurgului atunci cand soarele lumineaza coloanele albe ale Parlamentului Maghiar. Vasul de croaziera se va indrepta, spre nord, pe sub podul cu Lanturi, unul din simbolurile capitalei maghiare pana la insula Margareta si podul omonim. De acolo ne vom intoarce si vom urma cursul fluviului. Odata cu lasarea serii veti putea admira toate cum cladirile devin actorii unui spectacol fabulos de lumini si umbre. Veti putea admira castelul din Buda cu Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf Mihai si Palatul Prezidential, Catedrala Sf Stefan, Parlamentul Maghiar si Statuia Libertatii. De asemenea vom trece pe sub podurile Margareta, Cu Lanturi (a doua oara), Elisabeta, Libertatii si Petofi, luminate si ele odata cu lasarea noptii. Intregul peisaj va fi acompaniat la bordul vasului de muzica clasica, unde puteti savura o cupa de sampanie. Daca doriti puteti participa si la cina tip bufet, unde veti putea incerca mancaruri traditionale maghiare si internationale.
Vom pleca cu autocarul catre docurile vaselor de croaziera aflate intre Podul cu Lanturi si podul Elisabeta in Pesta. De aici ne vom imbarca pe vaporul cu care vom face croaziera. Veti participa la programul clasic care include o cupa de sampanie si veti merge la etajul superior de unde veti putea admira capitala maghiara. De asemenea puteti participa la cina care are loc pe puntea inferioara a vasului (tip bufet). Croaziera dureaza aproximativ 1 ora si 30 de minute.

Rezerva acum!