Circuite Romania
Circuit Revelion 2021 in Ardeal si in Maramures

Date plecare: 29.12.2020
Circuit cu autocarul, 6 zile
Tarif: 1349 lei 1249 lei/persoana
Reducere Early Booking 100 de lei valabila pana la 30.09.2020.

Program

Ziua 1. 29.12.2020. Bucuresti - Cozia - Sibiu - Alba Iulia - Cluj Napoca (aprox 460 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecare pe ruta Pitesti - Ramnicul Valcea - Cozia. Vom vizita Manastirea Cozia, o ctitorie a domnitorului Mircea cel Batran din anul 1388, una dintre cele mai vechi manasitri functionale din Tara Romaneasca. Aici vom vedea mormantul domnitorului dar si pe cel al Doamnei Stanca, mama voievodului Mihai Viteazul si vom admira peisajele superbe ale defileului Oltului si (daca vremea ne permite) ale Masivului Cozia. Vom continua traseul spre Sibiu, unul dintre cele mai impresionante si frumoase orase din Transilvania. Aici vom vizita Piata Mare si Targul de Craciun. Aici vom putea admira si Palatul Bruckenthal, Turnul Sfatului si Podul Minciunilor. De aici vom pleca spre Alba Iulia, orasul Marii Uniri, unde vom vizita cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai impresionante centre istorice din Romania. Aici vom vedea Catedrala Unirii, Sala Unirii, Monumentul lui Horea, Closca si Crisan, Catedrala Romano Catolica si multe alte obiective cu o mare importanta istorica. Spre seara vom pleca spre Cluj Napoca unde ne vom fi cazati.

Ziua 2. 30.12.2020. Cluj Napoca - Casteul Bannfy - Rogoz - Baia Mare (aprox 165 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur al municipiului Cluj Napoca, cel mai mare si mai important oras al Transilvaniei. Vom incepe cu o plimbare usoara prin parcul Cetatuii, de unde vom admira panorama intregului oras. De aici vom pleca spre centrul orasului unde vom vizita pietonal Piata Unirii si stradutele inguste din centrul vechi. Aici vom vedea catedrala Romano-Catolica, Statuia lui Matei Corvin, Casa Matei Corvin, Universitatea Babes-Boyal si multe alte cladiri istorice. La finalul turului vom admira (de la exterior) noul stadion Cluj Arena si Sala Polivalenta, adevarate monumente de arhitectura moderna. De aici vom pleca spre Bontida, unde se gaseste castelul Bannfy, supranumit si ā€¯Versailles-ul Transilvanieiā€¯. Castelul a fost resedinta unei bogate familii maghiare inca din secolul al XVII-lea si continua si a fost distrus si renovat de mai multe ori pana in prezent. Pe domeniile castelului se desfasoara, vara festivalul Electric Castle. Vom continua traseul spre Rogoz, unde vom vizita Biserica din Lemn Sfintii Arhangheli Mihal si Gravril. Biserica este amplasata pe valea Lapusului una dintre cele mai importante zone cultural-istorice ale regiunii. Biserica din lemn, de o arhitectura aparte a fost construita in anul 1661 si ramane pana in prezent, un important monument inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dupa ce vom vizita Biserica din Rogoz, vom continua spre Baia Mare.

Ziua 3. 31.12.2020. Baia Mare - Sapanta - Sighetul Marmatiei - Baia Mare (aprox 110 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Sapanta. Pe drum vom tranzita depresiunea Oasului, o regiune cunoscuta pentru traditiile ei dar si pentru peisajul aparte al muntilor vulcanici care o inconjoara. La Sapanta vom vizita Cimitirul Vesel, unde vom afla mai multe despre arta crucilor viu colorate. Tot in Sapanta vom vizita si Manastirea Peri, unde se gaseste cea mai mare manastire din lume. Vom continua cu Sighetul Marmatiei, unde vom vizita Memorialul Durerii. Acesta a fost construit pe locul unde in perioada comunista a functionat o inchisoare. Vom vizita aceasta inchisoare unde au fost inchise personalitati printre care si Iuliu Maniu. De aici ne vom intoarce in Baia Mare, unde ne vom pregati pentru cina festiva de revelion. Cazare in Baia Mare.

Ziua 4. 01.01.2021. Baia Mare - Cavnic - Baia Mare (aprox 65 km)

Mic dejun. In jurul amiezii vom face o scurta excursie la partia de schi de la Cavnic. Aici doritorii pot participa la diverse sporturi de iarna sau pot savura o bautura calda la baza partiei. Seara ne intoarcem in Baia Mare. Cazare in Baia Mare.

Ziua 5. 02.01.2020. Baia Mare - Viseul de Sus - Targul Mures (aprox 300 de km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Viseul de Sus, unde vom face o scurta excursie cu trenul mocanita de pe valea Vaserului. Aici vom admira salbaticia Muntilor Maramuresului, acoperiti de un strat gros de nea. Pe parcursul traseului daca suntem norocosi vom vedea lincsi pe Stanca Rasilor, caprioare si chiar ursi bruni. Dupa ce ne vom intoarce in Viseu, ne vom imbarca in autocar si vom pleca spre Targul Mures. Pe drum vom opri pentru a vizita casa memoriala Liviu Rebreanu, unul dintre cei mai mari prozatori ai literaturii romane. Seara ajungem in Targu Mures. Cazare in Targu Mures.

Ziua 6. 03.01.2020. Targul Mures - Sighisoara - Bucuresti (aprox 345 de km)

Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur prin Targu Mures, in care vom vedea cetatea medievala, Catedrala Inaltarii si Casa de Cultura. De aici vom pleca spre Sighisoara, unde vom face un tur pietonal prin ultima cetate locuita din Europa. Aici vom vedea casa unde s-a nascut Vlad Tepes, Catedrala Evaghelista si Turnul cu Ceas. De aici vom continua drumul spre Bucuresti pe Traseul Sighisoara - Brasov - Ploiesti - Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 35 de persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2020 1249 Lei

Suplimente, reduceri

Tarif camera single: 1399 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu doi adulti: 945 lei.

Servicii incluse

• Transport autocar clasificat;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Cluj-Napoca la hotel 3*;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in Baia Mare la hotel 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Targu Mures la hotel 3*;
• Tururile si vizitele mentionate in program;
• Excursie cu Mocanita pe Valea Vaserului;
• Insotitor de grup;

Nu sunt incluse

• Cina festiva de Revelion (se achita la agentie) - tarif informativ: 250 lei/persoana
• Intrarile la obiectivele turistice. Tarife informative: Turnul Sfatului - 2 lei/persoana; Castelul Banffy - 3 lei/persoana; Cimitirul Vesel de la Sapanta - 5 lei/persoana; Muzeul Memorial de la Sighet - 10 lei/adult, 5 lei/pensionar si 4 lei/elev,student; Turnul cu Ceas din Sighisoara - 6 lei/persoana.
• Alte cheltuieli personale.

Rezerva acum!