INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Revelion in Ardeal si Maramures

Itinerariu: Bucuresti - Sibiu - Alba Iulia - Cluj Napoca - Baia Mare - Targu Mures - Sighisoara
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu autocarul, 6 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1349 1199 lei/persoana

Program

Ziua 1. 29.12.2021. Bucuresti - Cozia - Sibiu - Alba Iulia (aprox. 350 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecare pe ruta Pitesti - Ramnicul Valcea - Cozia. Ne vom opri pentru o scurta vizita la Manastirea Cozia, o ctitorie a domnitorului Mircea cel Batran din anul 1388, una dintre cele mai vechi manasitri functionale din Tara Romaneasca,vom admira peisajele superbe ale defileului Oltului si ale Masivului Cozia. Ne continuam apoi traseul spre Sibiu, unul dintre cele mai impresionante si frumoase orase din Transilvania. Aici vom vizita Piata Mare si Targul de Craciun, admiram Palatul Bruckenthal, Turnul Sfatului si Podul Minciunilor. Din Sibiu vom pleca spre Alba Iulia, orasul Marii Uniri, vom vizita cetatea Alba Carolina, una dintre cele mai impresionante centre istorice din Romania. Vom putea vedea si admira Catedrala Unirii, Monumentul lui Horea, Closca si Crisan si Catedrala Romano Catolica. Seara vom innopta la Alba Iulia, hotel Hermes 3*** sau similar.

Ziua 2. 30.12.2021. Alba Iulia - Cluj Napoca - Castelul Bannfy - Rogoz - Baia Mare (aprox 260 km)

Mic dejun. Plecam catre Cluj Napoca, cel mai mare si mai important oras al Transilvaniei. Vom face o plimbare spre centrul orasului in Piata Unirii si pe stradutele inguste din centrul vechi. Vom admira catedrala Romano-Catolica, Statuia lui Matei Corvin, Casa Matei Corvin, Universitatea Babes-Boyal si alte cladiri istorice. De aici vom pleca spre Bontida, unde se gaseste castelul Bannfy, supranumit si ”Versailles-ul Transilvaniei”. Castelul a fost resedinta unei bogate familii maghiare inca din secolul al XVII-lea, a fost distrus si renovat de mai multe ori pana in prezent. Pe domeniile castelului se desfasoara pe timpul verii festivalul Electric Castle. Ne continuam traseul, spre Rogoz, unde vom vizita Biserica din Lemn Sfintii Arhangheli Mihal si Gravril, amplasata pe valea Lapusului o importanta zona cultural-istorica a regiunii. Cu o arhitectura aparte biserica a fost construita in anul 1661 si ramane pana in prezent, un important monument inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dupa oprirea la Rogoz vom continua drumul spre Baia Mare unde ne vom caza la hotelul Rivulus 3* sau similar.

Ziua 3. 31.12.2021. Baia Mare - Sapanta - Sighetul Marmatiei - Baia Mare (aprox 110 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Sapanta. Pe drum vom tranzita depresiunea Oasului, o regiune cunoscuta pentru traditiile ei dar si pentru peisajul aparte al muntilor vulcanici care o inconjoara. La Sapanta vom vizita Cimitirul Vesel, unde vom afla mai multe despre arta crucilor viu colorate. Tot in Sapanta vom vizita si Manastirea Peri, unde se gaseste cea mai mare manastire din lume. Vom continua cu Sighetul Marmatiei unde vom vizita Memorialul Durerii, inchisoarea unde au fost inchise personalitati printre care si Iuliu Maniu. De aici ne vom intoarce la Baia Mare, unde ne vom pregati pentru cina festiva de revelion. Cazare in Baia Mare la acelasi hotel, Rivulus sau similar.

Ziua 4: 01.01.2022.Mocanita de pe Valea Vaserului - Ieud (aprox. 189 km)

Mic dejun. In aceasta zi ne putem bucura de un program liber la alegere in Baia Mare sau sa optam pentru excursia optionala ce porneste dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Acest mijloc de transport inedit, Mocanita de la Vaser, circula pe singura cale ferata ingusta din Europa, cale ferata dedicata unui tren forestier. Dupa amiaza ne oprim in Ieud, sat bine cunoscut de catre mesterii din zona si vizitam biserica de lemn, deasemenea monument protejat UNESCO. Cazare in baia Mare la acelasi hotel.

Ziua 5. 02.01.2022. Baia Mare - Targul Mures (aprox 250 de km)

Mic dejun. Dimineata ne vom imbarca in autocar si vom pleca spre Targul Mures . Pe drumul nostru, dupa o mica abatere, vom vizita Muzeul Memorial Liviu Rebreanu din zona Bistrita. Ajungem in Targu Mures in cursul dupa-amiezii si ne vom relaxa intr-o scurta plimbare prin centrul orasului, admiram Cetatea Medievala si Catedrala Inaltarii. Peste noapte ramanem la hotel Continental 3*.

Ziua 6. 03.01.2022. Targul Mures - Sighisoara - Bucuresti (aprox 345 de km)

Mic dejun. Din Targu Mures vom pleca spre Sighisoara, unde vom face un tur pietonal prin ultima cetate locuita din Europa. Aici vom vedea casa unde s-a nascut Vlad Tepes, Catedrala Evaghelista si Turnul cu Ceas. De aici vom continua drumul spre Bucuresti pe Traseul Sighisoara - Brasov - Ploiesti - Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 35 de persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 1349 1199 Lei

Suplimente, reduceri

Tarif camera single: 1649 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu doi adulti: 945 lei.

Servicii incluse

• Transport autocar/minibus clasificat;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Alba-Iulia la hotel 3* Hermes sau similar;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in Baia Mare la hotel 3* Rivulus sau similar;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Targu Mures la hotel 3*;
• Tururile si vizitele mentionate in program;
• Insotitor de grup;

Nu sunt incluse

• Cina festiva de Revelion (se achita la agentie) - tarif informativ: 300 lei/persoana
• Supliment demipensiune la hotel Baia Mare(optional-se achita la rezervare) - 2 mese cina: 120 lei/pers.
• Intrarile la obiectivele turistice. Tarife informative: Turnul Sfatului - 2 lei/persoana; Castelul Banffy - 3 lei/persoana; Cimitirul Vesel de la Sapanta - 5 lei/persoana; Muzeul Memorial de la Sighet - 10 lei/adult, 5 lei/pensionar si 4 lei/elev,student; Turnul cu Ceas din Sighisoara - 6 lei/persoana.
• Excursia optionala la mocanita Viseu-Vasser(fara biletul mocanitei in val.de 75 lei) - 40 lei
• Alte cheltuieli personale.

Rezerva acum!