×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion Atena - Orasul Zeilor

Itinerariu: Salonic - Meteora - Atena - Pireu - Delfi - Sofia
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu autocarul, 6 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Pret: 299 euro/persoana (loc in camera dubla)

Program

Ziua 1 (29.12.2021). Bucuresti - Sofia - Aleksander Nevski - Riviera Olimpica (780 km)

Imbarcare la ora 5:00 si plecare din Bucuresti, Calea Grivitei 193(langa Muzeul CFR) la ora 05:15, pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Russe. In Bulgaria vom face o oprire in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski si Biserica Bizantina Sfanta Sofia. Intram in Grecia prin punctul vamal Kulata - Promahonas si ne continuam drumul spre Riviera Olimpica. Seara cazare in Paralia Katerini la hotel 3*.

Ziua 2 (30.12.2021). Paralia - Meteora - Sfanta Paraskevi - Atena (600 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. La poalele Meteorelor ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vom vizita doua dintre cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastrirea Marele Meteor - intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3 Euro/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare in Atena la hotel 3*.

Ziua 3 (31.12.2021). Atena - Portul Pireu - Cartierul Olimpic

Mic dejun. Tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki. Dupa tur, vizita cu ghid local la Acropole (bilet de intrare optional: 20 Euro/adult 18-64 ani, gratuit pentru copii pana in varsata de 18 ani, 10 Euro/adult cu varsta minima 65 ani), leaganul civilizatiei antice elene, este un monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Ariopag - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza cazare la acelasi hotel. Seara, masa festiva de Revelion la restaurantul hotelului (Se achita optional la inscriere: Tarif 90 Euro). Muzica live, dans, program specific, surprize!

Ziua 4 (01.01.2022). ATENA - Croaziera pe Marea Egee (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional, va propunem croaziera de o zi la trei insule in Golful Saronic (Marea Egee): Insula Egina (unde se poate vizita individual Manastirea Sfantului Nectarie, canonizat in anul 1961), Insula Poros si Insula Hydra. Pret informativ: 95 Euro/persoana. Include: transfer hotel - port - hotel, croaziera, masa de pranz si program artistic pe vas. Seara intoarcere la Atena si cazare la acelasi hotel.

Ziua 5 (02.01.2022). Atena - Delfi - Paralia Katerini (495 km)

Mic dejun. Dimineata plecam spre Delfi, orasul antic, casa si altarul oracolului in mitologia elena, dedicat zeului Apollo (in legenda homerica, Apollo a fost initial zeul zilei, al luminii si al artelor). Vechii greci considerau Delphi ca fiind centrul universului. A reprezentat secole intregi, epicentrul spiritual al lumii antice. Vizita individuala in situl arheologic. Continuam traseul catre Paralia Katerini pe ruta: Lamia - Larissa - Valea Tembi - Platamonas. Seara cazare la Paralia Katerini hotel 3*.

Ziua 6 (03.01.2022). PARALIA KATERINI - SALONIC (tur de oras inclus) - BUCURESTI (780 km)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre casa, iar in cursul pranzului realizam un tur panoramic al orasului Salonic cu autocarul, cu scurte opriri la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale

Informatii utile

• Grup minim: 40 persoane.
• Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Pentru explicatii la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
• In unele orase de pe traseu, autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor;
• Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 299 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 160 Euro;
Copil sub 12 ani: 199 Euro.

Servicii incluse

• Transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Paralia Katerini, 3 nopti in Atena;
• Vizite conform programului;
• Insotitor roman de grup din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice;
• Cina de Revelion (optionala);
• Croaziera la insulele Eghina, Hydra si Poros din 01.01.2022;
• Bacsis pentru personalul hotelier si ghidul local: 5 Euro/persoana, care se achita prin ghidul insotitor (se practica in Grecia).

Rezerva acum!