INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion 2021 Grecia - Paralia Katerini

Itinerariu: Paralia - Meteora - Kastoria - Salonic
Date plecare: 29.12.2020
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 179 Euro

Program

Ziua 1 - Duminica, 29 decembrie. BUCURESTI - PARALIA KATERINI (735 Km)

Ora 05:45 - Imbarcarea: Bucuresti, Gara de Nord - Muzeul CFR.
Ora 06:00 - Plecare din Bucuresti pe traseul Ruse - Sofia - Paralia Katerini. Scurt popas la Manastirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei si, totodata, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale cunoscute in Europa Rasariteana. Sosire la Paralia Katerini in cursul serii; cazare Hotel San Antonio**sau similar.

Ziua 2 - Luni, 30 decembrie. METEORA- VALEA TEMBI (470 Km)

Mic dejun. Deplasare la Kalambaka(program optional), un orasel cochet cu case albe si gradini pline de flori, asezat in umbra fascinantelor manastiri ale complexului monahal de la Meteora, al doilea centru religios al Greciei (dupa Muntele Sfant Athos), unde vom vizita manastirile "suspendate intre pamant si cer", un fenomen unic in lume(se viziteaza manastirile Sf. Stefan si Marele Meteor). Tot aici vom fi initiati in tainele fauritorilor de icoane din incinta atelierului Zindros. Pe traseul de intoarcere poposim in Valea Tembi, un defileu ingust de circa 10 km lungime, care urmareste cursul raului Pinios, unde vom vizita Biserica Sfintei Paraschiva si izvorul cu acelasi nume, despre apa caruia se spune ca poseda puteri tamaduitoare.Cazare Paralia Katerini , Hotel San Antonio** sau similar.

Ziua 3 - Marti, 31 decembrie. KASTORIA - VERGINA (390 Km)

Mic dejun. Excursie la Kastoria (program optional), una dintre cele mai pitoresti localitati ale Greciei, amplasata pe malul lacului cu acelasi nume. Kastoria este privit ca un adevarat “muzeu in aer liber”, unde urmele istoriei se regasesc pe strazile sale: s-au pastrat peste 72 biserici byzantine si medievale, panorama orasului fiind completata si de conacele vechi din perioada dominatiei turcesti. Inca din timpurile Bizantului, orasul este celebru si pentru numeroasele fabrici de blanuri . Pe traseu, popas la Vergina, unde vom vizita siteul arheologic ce adaposteste, printre altele, mormintele regilor Macedoniei, inclusiv cel al lui Filip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare. Cazare Paralia Katerini , Hotel San Antonio**sau similar. Seara, masa festiva de Revelion la complexul Yakinthos din Paralia Katerini (program optional, 25 euro/pers).

Ziua 4 - Miercuri, 1 ianuarie. MUNTELE OLIMP (60 Km)

Mic dejun. Incursiune pe Muntele Olimp - Dion si Manastirea Dionisos (program optional). Prima oprire este in Litochoro, un orasel de munte cochet, un adevarat labirint de stradute pietruite care serpuiesc printre cladiri traditionale cu ferestre arcuite, porti vechi din lemn si acoperisuri viu colorate. Urmatorul popas il vom face la refugiul Stavros, situat la 910 metri altitudine, de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Ajungem la Muntele Olimp - cel mai inalt munte din Grecia (2.917 m). Muntele este cunoscut in intreaga lume pentru importanta sa culturala si ecologica. Dupa ce vom admira indelung peisajul din Parcul National Olimp, pornim catre manastirea Sfantului Dionisie. Dupa amiaza, program liber. Cazare Paralia Katerini , Hotel San Antonio**sau similar.

Ziua 5 - Miercuri, 2 ianuarie. PARALIA KATERINI - SALONIC - BUCURESTI (735 Km).

Mic dejun. Plecarea spre tara. Popas la Salonic (aproximativ 2 ore) - al doilea oras ca marime din Grecia. Vizita va incepe cu o plimbare pietonala la Biserica Sf. Dumitru, patronul orasului, dupa care vom cobori spre centru in Piata Aristotel. Vom incheia traseul pietonal cu Turnul Alb - simbolul orasului. Se continua traseul pe ruta Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu. Sosire in Bucuresti, Gara de Nord - Muzeul CFR, seara - aprox.ora 23:30, in functie de traffic si formalitatile vamale.

Hoteluri

Hotel Korali 2*

Localizare:Hotelul Korali este situat in nordul statiunii Paralia Katerini, la 50 metri de plaja. De asemenea hotelul se afla la 7 km de orasul Katerini, la 25 de km de orasul antic Dion, 30 de km de Muntele Olimp si 70 de km de Salonic.
Facilitati hotel: restaurant, bar, cafe-bar, salon de mic dejun, WiFi (gratuit), spatiu pentru depozitarea bagajelor.
Facilitati camere:Aer conditionat/incalzire, WiFi (gratuit), TV satelit, telefon, seif (gratuit), baie cu dus/cada ,uscator de par, minibar, balcon
Website: http://www.koralihotel.gr

Hotel San Antonio 2*

Localizare: situat la numai 70 de metri de plaja Paralia Katerini
Facilitati hotel: aer conditionat, frigider, TV cu canale prin cablu si DVD player, baie moderna cu uscator de par, balcon privat mobilat.
Website: http://www.hotel-sanantonio.gr

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2020 179 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 60 Euro;
Copii 2-6 ani: 65 Euro
Avans de doar 20% la inscriere, iar restul de plata pana la 20 decembrie. Metoda de plata valabila doar in perioada Targului de Turism.

Servicii incluse

• Transport cu autocar licentiat;
• Cazare 4 nopti in statiunea Paralia Katerini la hotel de 2*;
• Mic dejun, conform programului;
• Vizita la Rila;
• Vizita la Salonic;
• Insotitor de grup.

Nu sunt incluse

• Supliment cina 9 Euro/persoana/zi;
• Cina festiva de Revelion 25 Euro/persoana;
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative) - BULGARIA: Manastirea Rila - gratuit; SALONIC: Biserica Sf. Dumitru - gratuit; VALEA TEMBI: Biserica Sf. Paraschiva - gratuit; METEORA: Marele Meteor - 3 euro, Sf. Stefan - 3 euro (Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile au obligatia de a-si acoperi umerii si de a purta fusta lunga pana sub genunchi, iar barbatii panaloni lungi); VERGINA: 8 Euro.
• Excursii optionale
- Muntele Olimp 10 Euro/persoana, minimum 15 persoane;
- Meteora 20 Euro/persoana, minimum 20 persoane;
- Kastoria 25 Euro/persoana, minimum 25 persoane;

Transferuri

Transferuri din tara

OrasLoc imbarcareOra plecareTarif/persoana/sens
Brasov Benzinaria Mol (Hotel Cubix) 02:15 20 Euro
Sinaia Gara Sinaia 03:00 15 Euro
Campina Banesti DN1 avion 03:40 15 Euro
Ploiesti Petrom Metro 04:15 10 Euro
Constanta Stadion CFR (capat troleu) 02:30 30 Euro
Sibiu Hotel Select (Pod Cibin) 00:30 30 Euro
Pitesti McDonald's Gara 04:30 15 Euro

Excursii optionale

Muntele Olimp
10 Euro/persoana, minimum 15 persoane
Muntele Olimp este cunoscut in toata lumea ca un loc legendar, in varful caruia se gaseste lacasul zeilor antici greci. Olimpul este un loc mitic ce se ridica la o inaltime de peste 2900 de metri, deasupra nivelului marii Egee. Peisajul este unul pe care cu siguranta nu il veti uita vreodata, un masiv ce se ridica direct din apele marii cu o nuanta de albastru aparte spre cer. Muntele Olimp poate fi vazut din orasul Salonic, aflat la 100 de kilometri distanta si troneaza asupra intreg peisajului de pe Riviera Olimpului. La poalele acestuia, pe versantii marini se gaseste oraselul Litochoro. Aceasta localitate pitoreasca reprezinta punctul de plecare pentru traseele montane ce urca spre varful acestui superb munte. Litochoro este un oras cochet, cu stradute intortocheate ce urmaresc versantii muntelui. Aceasta localitate a capatat in ultima perioada renumele de orasul zeilor, datorita locatiei acesteia. Din Litochoro veti putea face un traseu usor pana la cascada si baia lui Zeus. Pe traseu, in spate puteti observa Marea Egee cu apele ei albastre. Manastirea Dyonisus este un lacas de cult construit in secolul al XIV-lea de un pustnic retras pe versantii Olimpului. Aceasta in prezent este unul dintre principalele locuri de pelerinaj pentru locuitorii regiunii Macedonia. Lacasul de cult a fost distrus de mai multe ori si reconstruit. In prezent biserica prezinta o multitudine de icoane si pereti pictati. Manastirea are si un muzeu cu diferite obiecte sfinte precum moaste si icoane, unde puteti afla mai multe despre viata monastic de pe versantii Olimpului.
Meteora
20 Euro/persoana, minimum 20 persoane
Meteora este o locatie din Grecia pe care nu trebuie sa o ratati! La marginea nord-vestica a Campiei Tesaliei, la aproape 90 de kilometri de orasul Larisa se gaseste complexul monastic Meteora. Numele de Meteora inseamna “ceva suspendat in aer”. Meteora este al doilea cel mai mare si mai important complex monastic orthodox din Grecia, dupa Muntele Athos. Aici exista 6 manastiri construite pe stalpi naturali de piatra, deasupra campiei. Din toate manastirile aveti o priveliste de 360 de grade asupra acestui loc magic. Toate manastirile au fost construite de calugari ce s-au retras in urma cuceririi otomane a Greciei, in secolul al XIV-lea. Cea mai mare manastire si cea mai impresionanta este Manastirea Marele Meteor, ridicata in secolul al XIV-lea. Ea se acceseaza pe un pod de lemn si pe trepte sapate in coloana de gresie, in varful careia se gaseste manastirea. Manastirea Sfantul Stefan ofera cel mai frumos peisaj din toate manastirile. Situata in partea de sud a complexului, din cadrul acesteia puteti admira campia Tesaliei. Toate manastirile sunt incluse in lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Kastoria
25 Euro/persoana, minimum 25 persoane
Kastoria este un orasel situat in vestul regiunii Macedonia, la aproximativ 200 de kilometri de Paralia Katerini. Oraselul este amplasat pe malul lacului Kastoria, pe o peninsula ingusta. Lacul este inconjurat de versanti abrupti de calcar, ce ofera impresia unei cetati natural impenetrabile. In oras se gasesc peste 70 de biserici bizantine si o multitudine de case specific grecesti. Aceasta localitate a ajuns cunoscuta si datorita comertului de blanuri care a avut loc in aceasta zona, numele Kastoria inseamna castor in limba greaca. In varful peninsulei la scurta distanta de centrul orasului se gaseste Pestera Dragonului plina de stalactite si stalagmite impresionante. Vergina este o mica localitate din regiunea Pieria cunoscuta pentru situla arheologic Aigai, prima capitala a Imperiului Macedonean, locul unde a fost incoronat Alexandru Macedon in anul 336 i.Hr. Tot aici a murit si a fost ingropat tatal marelui strateg, moramantul acestuia a fost descoperit in anul 1977, netalharit.

Rezerva acum!