INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Revelion in Bucovina

Itinerariu: Castelul Sturdza - Palatul Cuza - Cetatea Sucevei - Manastirile Sucevita, Putna, Voronet, Moldovita, Dragomirna Mocanita Hutulca - Muzeul Oului - Cetatea Neamt - Manastirile Agapia si Varatec
Date plecare: 29.12.2023, 29.12.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif de la 2365 lei/persoana

Program

Ziua 1: stelul Sturdza Miclausesti - Palatul Cuza Ruginoasa - Campulung Moldovenesc (cca. 495 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Miclauseni - Ruginoasa - Campulung Moldovenesc. Prima oprire va fi la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit in sec. XVIII si refacut in stil neogotic la sfarsitul sec. XIX. Castelul adapostea o colectie de peste 60.000 de carti si documente, costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, etc. Din pacate, totul a fost devastate de soldatii rusi in 1944. Urmeaza Palatul Cuza de la Ruginoasa, care a apartinut initial tot familiei Sturdza, fiind construit in stil neoclassic in 1804 si refacut neogotic la jumatatea sec. XIX. In 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumparat Palatul la licitatie, sotia sa Elena Cuza ocupandu-se de toate reamenajarile. Dupa moartea domnitorului, acesta a fost inhumat conform dorintei sale la Ruginoasa. Cina si cazare la Campulung Moldovenesc, la Hotel Sandru 3* (sau similar).

Ziua 2: Man. Dragomirna - Cetatea Sucevei - Man. Voronet - Campulung (cca. 160 Km)

Mic dejun cu produse traditionale. Ne bucuram de program liber in Campulung Moldovenesc, sau putem alege excursia optionala (75 lei / pers.) spre Suceava si Manastirile Dragomirna si Voronet. Vom admira Dragomirna, cu silueta sa inalta si ingusta, impodobita cu o adevarata dantelarie de piatra, unica printre bisericile construite in acea vreme. Urmeaza Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, in special cand vizitam Cetatea de scaun, ridicata de Petru Musat si consolidata de marele Stefan. Incheiem vizitele din aceasta dimineata cu Manastirea Voronet, aflata in patrimoniul UNESCO si considerata “Capela Sixtina a Estului”. In jurul orei 13, taierea porcului, gratar in aer liber,cu degustare de specialitati. Seara, cazare si cina dansanta cu orchestra la acelasi la Hotel Sandru 3* (sau similar) in Campulung Moldovenesc.

Ziua 3: Man. Moldovita - Mocanita Hutulca - Muzeul Oului - Campulung (cca. 60 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Manastirea Moldovita, monument UNESCO, cu superbe fresce interioare, care si-au conservat prospetimea si stralucirea culorilor, dar mai ales, renumita prin pictura sa exterioara, pastrata in conditii mai bune pe peretele sudic. Ne imbarcam apoi contra cost in mocanita Hutulca si vom parcurge un traseu de cca. 3 ore in zone cu peisaje de vis. Nu doar locomotiva cu aburi foloseste lemnul drept combustibil, ci si incalzirea in vagoane este tot cu soba cu lemne, spre incantarea calatorilor. La intoarcea spre hotel, vom vizita Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume, prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. Revenim la hotel. Timp liber la dispozitie, pentru a ne pregati pentru festivitatile de trecere in noul an. LA MULTI ANI 2023 !!!. Cina Festiva cu program artistic si multe surprize la Hotel Sandru 3* (sau similar) in Campulung Moldovenesc.

Ziua 4: Manastirile Sucevita si Putna - Campulung (cca. 190 km)

Dupa un somn odihnitor si masa de pranz, program liber in Campulung Moldovenesc, sau putem alege excursia optionala (85 lei / pers.) spre Manastirile Sucevita si Putna. Pentru inceput, pornim spre unul din cele mai sacre locuri pentru romani, la mormantul lui Stefan cel Mare de la Putna, si la chilia lui Daniil Sihastru din apropiere de Putna. Urmeaza Manastirea Sucevita (obiectiv UNESCO), construita in stilul arhitecturii moldovenesti, o imbinare a elementelor de arta tarzie bizantina cu cele gotice. Pictura murala interioara si exterioara, prezinta o ampla naratiune biblica din Vechiul si Noul Testament, de o mare valoare artistica. Intoarcere pentru cina cu program dansant si cazare la acelasi Hotel Sandru 3* (sau similar) in Campulung.

Ziua 5: Campulung - Cetatea Neamt - Man. Agapia si Varatec - Bucuresti (cca. 495 km)

Mic dejun. Astazi, in drumul de intoarcere spre Bucuresti, vom admira pe exterior impozanta Cetate a Neamtului, construita in sec. XIV, extinsa de Stefan cel Mare si recent restaurata. Pornim apoi spre Man. Agapia din sec. XVII, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Man. Varatec din sec. XVIII. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Tarife

Data plecare Tarif camera fara balcon(la mansarda) Tarif camera cu balcon
29.12.2023 2365 Lei 2615 Lei

Suplimente, reduceri

Cazarea single nu este disponibila pentru aceasta oferta;
Copil 6 - 12 ani in camera cu parinti - 1995 lei;
Al treilea adult in camera - 2295 lei
Grup minim 35 persoane.
Pentru un grup de 25 - 34 persoane, se va achita un supliment de 140 lei / pers.
Pentru un grup de 16 - 24 persoane, se poate achita un supliment de 370 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport autocar modern, cu climatizare, adaptat numarului de turisti;
• 4 cazari, 3 mic dejun, 2 pranz, 2 cine si Cina Festiva de Revelion, la hotel Sandru 3* (sau similar) in Campulung;
• Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale;
• Biletul pentru mocanita Hutulca
• Excursiile optionale

Excursii optionale

Suceava, Dragomirna si Voronet - 75 lei / persoana
Suceavita si Putna - 85 lei / persoana

Rezerva acum!