INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit - Revelion in Istanbul

Itinerariu: Palatul Dolmabahce - Agia Sophia - Topkapi - Moscheea Albastra - Marele Bazar - Edirne
Date plecare: 29.12.2023, 29.12.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 255 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Edirne - Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - hotel Tayhan 3* (sau similar).

Ziua 2. Istanbul - Bursa - Uludag - Istanbul

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala la Bursa, oras situat pe malul sudic - estic al Marii Marmara, prima capitala a Imperiului Otoman, iar astazi este al patrulea oras ca marime al Turciei. In orasul vechi se afla mausoleul primilor sultani otomani, iar cladirile construite in acea perioada constituie principalul punct de atractie al orasului. Din Bursa, daca starea meteo permite, se poate urca spre Uludag, cel mai mare centru de sporturi de iarna al Turciei si una dintre cele mai vechi statiuni montane, de renume international. Contra cost, din Bursa de la cca 400 m altitudine, circa 1500 de turisti pot urca in fiecare ora la o altitudine de 1870 de m in zona hotelurilor de la Uludag, beneficiind astfel de cea mai lunga linie de telegondola din lume. Dupa amiaza ne vom intoarce pentru cazare in Istanbul, la acelasi hotel Tayhan 3* (sau similar).

Ziua 3. Istanbul - Palatul Dolmabahce - Shopping - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Utilizand transportul in comun, vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa pranz program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 45 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice, sau in Bazarul Egiptean - renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in Istanbul - Tayhan 3* (sau similar). Ne pregatim pentru a sarbatori trecerea in noul an. Optional, masa festiva de Revelion, 75 euro / pers. LA MULTI ANI 2023 !!!

Ziua 4. Istanbul -Basilica Sf. Sofia -Palatul Topkapi -Moscheea Albastra

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Ayasofya construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu; de curand a fost transformata din nou in moschee. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel Tayhan 3* (sau similar).

Ziua 5. Luni 02.01.2023 Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2023 255 Euro

Suplimente, reduceri

Nu se poate vinde camera single
Copil 6 - 12 ani: 235 euro cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 245 Euro/persoana.
-Grup minim 35 persoane.
Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane., se va achita un supliment de 16 euro / pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de pana la 40 euro / pers.
Avans 150 Euro la inscriere, plata integrala cu 30 de zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
• 4 cazari cu mic dejun inclus, hotel 3*;
• Ghid insotitor roman si ghid local la turul de oras.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (Tarife informative - Palatul Topkapi 18 Euro si Haremul Sultanului: 8 Euro, Palatul Dolmabahce si haremul sultanului: 17 Euro. La Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit), si ghizi locali care fac tururile interioare pentru vizitarile obiectivelor turistice.
•Asigurare storno + medicala; Supliment asigurare COVID;
• Excursiile optionale

Excursii optionale

Bursa - 45 Euro/persoana
(Masa de pranz inclusa in pret la Bursa. Timp liber pentru a urca contra cost, cu telegondola in statiunea de schi Uludag, daca starea meteo permite);
Masa festiva de Revelion la restaurant Gar - 75 Euro/persoana
Croaziera pe Bosfor - 15 euro/persoana

Rezerva acum!