INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit - Revelion in Istanbul

Itinerariu: Palatul Dolmabahce - Agia Sophia - Topkapi - Moscheea Albastra - Marele Bazar - Bursa - Uludag - Edirne
Date plecare: 29.12.2023, 29.12.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Epuizat

Program

Ziua 1. Bucuresti - Edirne - Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - hotel Royal Istanbul 3*.

Ziua 2. Istanbul - Bursa - Uludag - Istanbul

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau excursie optionala la Bursa, oras situat pe malul sudic - estic al Marii Marmara, prima capitala a Imperiului Otoman, iar astazi este al patrulea oras ca marime al Turciei. In orasul vechi se afla mausoleul primilor sultani otomani, iar cladirile construite in acea perioada constituie principalul punct de atractie al orasului. Din Bursa, daca starea meteo permite, se poate urca spre Uludag, cel mai mare centru de sporturi de iarna al Turciei si una dintre cele mai vechi statiuni montane, de renume international. Contra cost, din Bursa de la cca 400 m altitudine, circa 1500 de turisti pot urca in fiecare ora la o altitudine de 1870 de m in zona hotelurilor de la Uludag, beneficiind astfel de cea mai lunga linie de telegondola din lume. Dupa amiaza ne vom intoarce pentru cazare in Istanbul, la acelasi hotel Royal Istanbul 3* .

Ziua 3. Duminica 31.12.2023 Istanbul - Palatul Dolmabahce - Shopping - Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Utilizand transportul in comun, vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa pranz program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 45 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice, sau in Bazarul Egiptean - renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Royal Istanbul in Istanbul - 3* . Ne pregatim pentru a sarbatori trecerea in noul an. Optional, masa festiva de Revelion, 85 euro / pers. LA MULTI ANI 2024 !!!

Ziua 4. Luni 01.01.2024 Istanbul -Basilica Sf. Sofia -Palatul Topkapi -Moscheea Albastra

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Ayasofya construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu; de curand a fost transformata din nou in moschee. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel Royal Istanbul 3* .

Ziua 5. Marti 02.01.2024 Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2023 Epuizat
Grup 1 - Hotel Pelican - EPUIZAT (disponibil doar partaj)
Grup 2 - Hotel Laleli Blue Marmaray - EPUIZAT
Grup 3 - Hotel Istanbul Royal

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 105 euro
Copil 6 - 12 ani: 219 euro cazat in camera cu ambii parinti.
A-3-a persoana in camera: 225 Euro/persoana.
-Grup minim 35 persoane.
Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane., se va achita un supliment de 30 euro / pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de pana la 64 euro / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
• 4 cazari cu mic dejun inclus, hotel 3*;
• Ghid insotitor roman si ghid local la turul de oras.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (Tarife informative - Palatul Topkapi 18 Euro si Haremul Sultanului: 8 Euro, Palatul Dolmabahce si haremul sultanului: 17 Euro. La Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit), si ghizi locali care fac tururile interioare pentru vizitarile obiectivelor turistice.
•Asigurare storno + medicala; Supliment asigurare COVID;
• Excursiile optionale
Asigurare storno + medicala
Optional masa festiva de Revelion - 85 euro/pers. (platou aperitive reci si calde, clatite cu spanac si ciuperci, salate, friptura, garnituri, desert traditional de dovleac, bauturi nelimitate)

Excursii optionale

Bursa
49 euro/persoana
Excursie optionala la Bursa, oras situat pe malul sudic - estic al Marii Marmara, prima capitala a Imperiului Otoman, iar astazi este al patrulea oras ca marime al Turciei. In orasul vechi se afla mausoleul primilor sultani otomani, iar cladirile construite in acea perioada constituie principalul punct de atractie al orasului. Din Bursa, daca starea meteo permite, se poate urca spre Uludag, cel mai mare centru de sporturi de iarna al Turciei si una dintre cele mai vechi statiuni montane, de renume international. Contra cost, din Bursa de la cca 400 m altitudine, circa 1500 de turisti pot urca in fiecare ora la o altitudine de 1870 de m in zona hotelurilor de la Uludag, beneficiind astfel de cea mai lunga linie de telegondola din lume.
Masa festiva de Revelion
85 euro/persoana
Croaziera pe Bosfor
15 euro/persoana
Optional croaziera in stramtoarea Bosfor, ce desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 45 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc.
Croaziera pe Buyukada
35 euro/persoana
Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel din perioada bizantina, cand printii si alti membri ai familiei regale erau exilati aici. Gasim multa liniste, aer curat, vegetatie mediteraneana, atmosfera de vacanta si nici o masina pe stradutele pe care se circula doar cu vehicule electrice. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, cu vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste..

Rezerva acum!