INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Revelion in Tinutul Secuiesc la Tusnad

Itinerariu: Bucuresti - Brasov - Sfantu Gheorghe - Baile Tusnad - Praid - Sovata - Izvorul Muresului - Cheile Bicazului - Lacul Sfanta Ana - Prejmer - Rasnov - Bucuresti
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 999 Lei/persoana

Program

Ziua 1. 29.12.2021. Bucuresti - Brasov - Feldioara - Sfantu Gheorghe - Baile Tusnad (aprox 270 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 Plecare pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Brasov. Odata ajunsi in Brasov, unul dintre cele mai importante si mai pitoresti orase ale Transilvaniei, vom face un tur pietonal prin centrul vechi. Vom admira aici Bulevardul Republicii, Piata Sfatului si Strada Sforii. Vom continua cu o vizita la Biserica Neagra, unul din simbolurilre Brasovului, una dintre cele mai vechi biserici catolice din tara si locul unde se gaseste cea mai mare orga din Romania. De aici vom continua traseul spre Feldioara, unde vom vizita cetatea medievala. Aceasta este cea mai importanta fortificatie construita de cavalerii teutoni, in secolul al XIII-lea. Vom continua traseul spre Sfantu Gheorghe, resedinta judetului Covasna. Aici vom putea admira Parcul Elisabeta, Muzeul National Sasesc, Catedrala Ortodoxa si Catedrala Greco-Catolica. Vom pleca de aici spre Baile Tusnad. Cazare in zona Baile Tusnad.

Ziua 2. 30.12.2021. Baile Tusnad - Praid - Sovata - Baile Tusnad (aprox 260 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Praid. Aici vom vizita salina, una dintre cele mai mari si impresionante din Romania. Accesul in salina se face cu ajutorul unor autobuze locale, pana la poarta de agrement. Zona vizitabila se afla la o adancime de 120 de metri de suprafata si aici veti afla mai multe despre viata in subteran. Salina dispune de sistem de iluminat, wireless, terenuri de joaca pentru copii, o capela, cafenea, cinema 3D si o farmacia cu produse naturiste. Temperatura din salina este situata in jurul valorii de 16 grade celsius si este constanta pe tot parcursul anului. La nivelul superior se gaseste panorama belvedere Mina Sfantul Iosif si un restaurant, unde puteti participa la o degustare de vinuri locale. Dupa ce vom iesi din salina vom pleca spre Sovata, unde vom vedea Lacul Ursu, singurul lac termohalin din Romania. Ne vom plimba prin parcul de pe marginea lacului si vom avea ocazia sa vedem mai multe lacuri sarate si chiar un munte de sare (daca timpul si vremea ne permite). Spre seara ne vom intoarce in Baile Tusnad. Cazare in Baile Tusnad.

Ziua 3. 31.12.2021. Baile Tusnad - Izvorul Muresului - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Baile Tusnad (aprox 235 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Izvorul Muresului, unde ne vom bucura de linistea locului. Aici vom vedea locul de unde unul dintre cele mai mari si mai importante rauri din Romania izvoraste. Vom continua traseul spre Lacul Rosu, cel mai mare si mai cunoscut lac de baraj natural din Romania. Acest lac s-a format in urma cu aproape 200 de ani, iar in apele acestuia se gasesc si in prezent trunchiurile copacilor din padurea inundata. De aici vom continua spre Cheile Bicazului, cel mai spectaculos sector de chei strabatut de o sosea din Romania. Dupa-amiaza tarziu ne vom intoarce in Baile Tusnad, unde ne vom pregati pentru cina festiva de Revelion. Cazare in Baile Tusnad.

Ziua 4. 01.01.2022. Baile Tusnad - Tinovul Mohos - Lacul Sfanta Ana - Baile Tusnad (aprox 50 km)

Mic dejun. In jurul amiezii vom face o scurta excursie la partia Lacul Sfanta Ana. Acest lac este singurul lac vulcanic din Romania si unul din lacurile cu cea mai pura apa. Daca conditiile ne permit vom incerca sa coboram cu autocarul pana in apropierea malului acestui lac. De asemenea daca timpul si conditiile ne permit vom vizita Tinovul Mohos, o mlastina de altitudine asemanata cu o turbarie din tundra siberiana. Spre seara ne intoarcem in Baile Tusnad.

Ziua 5. 02.01.2022. Baile Tusnad - Prejmer - Rasnov - Bucuresti (aprox 255 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca din Baile Tusnad spre Bucuresti. Pe drum vom opri la Biserica Fortificata din Prejmer. Edificiul a fost construit in secolul al XIII-lea pentru a adaposti populatia localitatii de invaziile tatare. Aceasta este cea mai bine pastrata si cea mai puternica biserica-cetate din Estul Europei. De aici vom continua spre Rasnov, unde vom vizita cetatea. Cetatea Rasnov este amplasata pe un deal deasupra orasului, de unde poate fi admirata panorama depresiunii si daca avem noroc al Masivului Pietrei Craiului. De asemenea vom afla mai multe despre istoria bogata a acestei cetati construite in secolul al XIV-lea. De aici vom pleca spre Bucuresti pe traseul Rasnov - Predeal - Ploiesti - Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 35 de persoane.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 999 Lei

Suplimente, reduceri

Tarif camera single: 1349 lei;
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu doi adulti: 629 lei.

Servicii incluse

• Transport autocar/microbuz clasificat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la Baile Tusnad;
• Tururile si vizitele mentionate in program;
• Insotitor de grup;

Nu sunt incluse

• Cina festiva de Revelion (se achita la agentie) - tarif informativ: 200 lei/persoana(fara bauturi alcoolice);
• Intrarile la obiectivele turistice. Tarife informative: Biserica Neagra - 12 lei/adult, 8 lei/student si 5 lei/elev; Cetatea Feldioara - 15 lei/adult si 10 lei/copil; Salina Praid - 35 lei/adult si 25 lei/copil; Biserica Fortificata Prejmer - 10 lei/adult si 5 lei/copil; Cetatea Rasnov - 12 lei/adult si 6 lei/copil;
• Alte cheltuieli personale.

Rezerva acum!