INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Revelion Cappadocia

Itinerariu: Canakkale - Troia - Bergama - Kusadasi - Efes - Pamukkale - Konya - Kaymakly - Goreme - Uchisar - Ankara - Istanbul - Edirne
Date plecare: 27.12.2022
Circuit cu autocarul, 10 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 455 euro/persoana

Program

Ziua 1 Marti 27.12.2022: BUCURESTI - CANAKKALE (cca. 635 km)

Intalnire cu ghidul insotitor la ora 05:30 din fata Muzeului CFR - Calea Grivitei, plecare ora 06:00 pe traseul Giurgiu - Stara Zagora - Svilengrad - Edirne - Canakkale. Seara cazare in Canakkale la Hotel Zileli 3* (sau similar).

Ziua 2 Miercuri 28.12.2022: CANAKKALE - TROIA - BERGAMA (Cetatea Pergamon) - KUSADASI (cca. 435 km)

Mic dejun. Pornim spre Kusadasi si vom face o prima oprire la Troia, orasul fabulos din Iliada lui Homer, de care se leaga legenda soldatilor ascunsi in calul primit cadou de la greci. Ne vom continua drumul spre Cetatea Pergamon, locul unde a fost inventat pergamentul si unde vom ajunge urcand cu telecabina. Sosim spre seara la Kusadasi, renumita statiune de pe coasta Egeana a Turciei, pentru cazare (optional cina) la Palm Hotel 4**** (sau similar).

Ziua 3 Joi 29.12.2022: KUSADASI - KUSADASI - EFES & CASA FECIOAREI MARIA (optional cca. 55 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Kusadasi sau, optional, excursie la Efes, unul din cele mai importante orase din imperiul roman, locul unde s-a inaltat templul zeitei Artemis, considerat una din cele 7 minuni ale lumii antice. Ruinele uimitoare ale Bibliotecii lui Celsus, si teatrul care putea primi 24.000 de spectatori, au facut ca UNESCO sa include situl arheologic in Patrimoniul cultural Mondial. Dupa-amiaza ne intoarcem in Kusadasi, pentru cazare (optional cina) la acelasi hotel Palm Hotel 4**** (sau similar).

Ziua 4 Vineri 30.12.2022: KUSADASI - PAMUKKALE - KONYA (cca. 575 km)

Mic dejun. Pornim spre Pamukkale, ceea ce se traduce drept Castelul de bumbac, datorita teraselor din calcar alb, pline cu apa termala. Tot aici romanii au construit in secolul al II-lea i.Hr. orasul balnear Hierapolis, aflat intr-o stare excelenta de conservare, din care cea mai spectaculoasa este fara indoiala Piscina Cleopatrei. Seara ajungem in Konya, pentru cazare (optional cina) la Ney Hotel 4**** (sau similar).

Ziua 5 Sambata 31.12.2022: KONYA - orasul subteran KAYMAKLY - NEVSEHIR (cca. 255 km)

Dupa micul dejun vizitam Konya, fosta capitala a sultanatului Selgiucid, cu mausoleul lui Jalal al Din, numit si Mevlana, unul din cei mai importanti poeti persani. Urmam apoi drumul matasii spre Cappadocia, pentru a admira orasul subteran Kaymakly, excavat de primii locuitori crestini din regiune, care se refugiau din calea persecutiilor. Ne deplasam la hotel pentru cazare si pentru a ne pregati pentru trecerea in noul an. Cazare (optional Cina festiva de Revelion) la Hotel Altinoz de 4**** (sau similar). LA MULTI ANI 2023 !!!

Ziua 6 Duminica 01.01.2023: NEVSEHIR - GOREME - UCHISAR

Mic dejun. Dupa un somn odihnitor si micul dejun, vizitam Muzeul din Valea Goreme, unde este excelent conservat un complex de mici bisericute rupestre, cu fresce splendide din perioada bizantina. Dupa amiaza facem un ultim popas la “Castelul” Uchisar, care ofera si o ampla panorama asupra Vaii Porumbeilor. Cazare (optional cina) la Hotel Altinoz de 4**** (sau similar).

Ziua 7 Luni 02.01.2023: NEVSEHIR - ANKARA (cca. 285 km)

Mic dejun. Pornim spre capitala Turciei, Ankara, unde vom parcurge un tur de oras: Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, primul presedinte al Turciei moderne, Baile Romane, Coloana lui Iulian, Moscheea Haci Bayram Camii si fortificatiile medievale cu Turnul Otoman. Cazare (optional cina) la Hotel Double Confort de 4**** (sau similar).

Ziua 8 Marti 03.01.2023: ANKARA - ISTANBUL (cca. 445 km)

Mic dejun. Plecam spre Istanbul, pe traseul Bolu - Izmit si vom ajunge in marele oras de pe malurile Bosforului in cursul serii. Timp liber la dispozitie. Cazare la hotel Elit Palace 4**** (sau similar).

Ziua 9 Miercuri 04.01.2023: ISTANBUL

Mic dejun. Incepem plimbarea pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pentru aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara (aproximativ 90 minute), ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la Istanbul, hotel Elit Palace 4**** (sau similar).

Ziua 10 Joi 05.01.2023: ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (cca. 645 km)

Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in functie de trafic si formalitati vamale.

Informatii utile

• Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de persoane., se va achita un supliment de 40 euro / pers. Pentru un grup intre 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de paba la 120 euro / pers.
• Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.
• Pasagerii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
• Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului, cu parteneri locali sau cu autovehiculeMyBus, conform gaficului din tabelele de mai sus.
• Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea rezervarii.
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Aya Sofia: gratuit; Palatul Topkapi: 18 euro; Palatul Dolmabahce + Harem: 17 euro; Moscheea Selimiye: Gratuit; Moscheea Albastra: Gratuit;

Tarife

Data plecare Tarif
27.12.2022 455 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment cam. single: 115 euro;
Tarif copil 6 - 12 ani: 395 euro, cazat in camera cu ambii parinti.
Al treilea adult in camera: 439 euro; Supliment pentru 5 cine: 40 euro.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti si ghid insotitor din partea agentiei;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Canakkale - Hotel Zileli 3*(sau Similar);
• 2 cazari in camere Standard, cu mic dejun in Kusadasi - Palm Hotel 4*(sau Similar);
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Konya - Hotel Ney 4*(sau Similar);
• 2 cazari cu mic dejun in Nevsehir - Altinoz Hotel 4*(sau Similar);
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Ankara - Double Confort Hotel 4*(sau Similar);
• 2 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul - Elit Palace Hotel 4*** (sau similar);
• Deplasare pt. vizite la Troia, Bergama, Pamukkale, Konya, Kaimakli, Uchisar, Ankara si Edirne; Tur pietonal in Istanbul

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala, Storno sau Travel (medicala+storno);
• Supliment single 115 euro. Supliment pentru 5 cine: 40 euro. Supliment Masa festiva de Revelion: 85 euro.
• Biletele pentru intrarile la obiectivele turistice (inclusiv cele din excursiile optionale) se achita de catre turisti.

Excursii optionale

Excursie la Efes si Casa Fecioarei Maria
25 euro/pers
Croaziera pe Bosfor
15 euro/pers
Grup minim 25 de participanti

Rezerva acum!