EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
REZERVA FARA GRIJI, CALATORESTE RELAXAT
Ce oferim pentru siguranta ta?

Circuite autocar
Circuit Revelion Turcia Cappadocia - Ankara - Istanbul

Itinerariu: Bucuresti - Canakkale - Kusadasi - Pammukale - Nevsehir - Ankara - Istanbul - Edirne - Bucuresti
Date plecare: 27.12.2020
Circuit cu autocarul, 10 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 385 euro/persoana

Program

Ziua 1. 27.12.2020. Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Eceabat - Canakkale (aproximativ 700 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord, in fata Parcului Ministerului Transporturilor la ora 05:00. Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne - Eceabat. Vom traversa cu feribotul la Canakkale. Vom sosi in Canakkale in cursul serii. Cazare in Canakkale la hotel de 3*.

Ziua 2. 28.12.2020. Canakkale - Troia - Pergamon - Izmir - Kusadasi (aproximativ 440 km)

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Troia, renumita cetate mentionata de Homer in operele sale. Vom continua cu vizita la Pergamon, un important centru cultural important in Grecia Antica si in Imperiul Roman. Acesta este locul unde a fost inventat pergamentul. Aici vom urca cu telefericul la situl arheologic, unde vom putea admira Acropola, Templul lui Traian, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Dupa amiaza, vom face un scurt popas in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis. Spre seara vom ajunge la cazare. Cina si cazare in zona Izmir-Kusadasi la hotel de 4*.

Ziua 3. 29.12.2020. Kusadasi - Efes - Pammukale (aproximativ 220 km)

Mic dejun. De dimineata vom pleca spre Efes, unul dintre cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii, unde vom admira ruinele templului zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, Libraria lui Celsius si Marele Amfiteatru. Aici vom opri si la casa Fecioarei Maria, locul unde se considera ca Fecioara si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Vom continua traseul spre Pamukkale denumit si Castelul de Bumbac. Aici vom admira o minune a naturii, formata din terase si piscine natural formate din calcarul adus de izvoarele termale. Deasupa teraselor se afla orasul antic Hierapolis, ale carui ruine alaturi de terasele albe de calcar sunt incluse in patrimoniul UNESCO. Cina si cazare in zona Pamukkale la hotel de 4*.

Ziua 4. 30.12.2020. Pammukale - Konya - Sultanhan - Nevsehir (aproximativ 620 km)

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Konya, orasul dervisilor, calugari musulmani, cu radacini care se intind pana la hititi. De-a lungul secolelor XII-XIII Konya a fost capitala turicilor Seljuk si un important centru cultural. Vom vizita in Konya, mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani si asezamantul dervisilor. In continuare vom face un scurt popas la Sultanhan, unde vom vizita un caravanserai, popas pentru caravanele de pe Drumul Matasii. Vom contiuna drumul spre Cappadocia. Cina si cazare la hotel de 4* in zona Nevsehir.

Ziua 5. 31.12.2020. Nevsehir - Avanos - Pasabag - Uchisar - Nevsehir (aproximativ 50 km)

Mic dejun. Astazi vom face o incursiune in regiunea Cappadocia, o zona aparte, renumita pentru relieful selenar. Vom pleca spre orasul Avanos, renumit pentru arta olaritului. Vom continua cu stancile Pasabag, unice datorita aspectului lor. Acestea se aseamana cu niste calugari, de aceea valea pe care se gasesc mai este denumita si Vaea Calugarilor. In a doua parte a zilei vom admira muzeul in aer liber Goreme, un complex monahal, cu mai multe biserici si capele sapate in piatra. La final vom admira castelul Uchisar, cel mai inalt punct din regiune, de unde vom admira Valea Porumbeilor (unde se gasesc cele mai multe cuiburi de porumbei din lume) si Valea Zemi. Seara ne intoarcem la acelasi hotel pentru cina si cazare. Timp liber pentru pregari pentru cina de Revelion. Seara puteti participa Masa Festiva de Revelion (optional). LA MULTI ANI 2021!

Ziua 6. 01.01.2020. Nevsehir - Kizilcukur - Cavusin - Kaymakli - Nevsehir (aproximativ 80 km)

Mic dejun. Dimineata puteti participa la zborul optional cu balonul cu aer cald pe deasupra formatiunilor stancoase. Zborul se poate realize in functie de disponibilitate si de conditiile meteorologice. Dupa-amiaza vom face o plimbare la Kizilcukur (valea Rosie) si in satul Cavusin, unde casele sunt construite in rocile din zona. Ultima oprire va fi in orasul subteran Kaymakli, construit pe 9 nivele, sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si a musulmanilor. Cina si cazare la hotel de 4* in zona Nevsehir.

Ziua 7. 02.01.2020. Nevsehir - Ankara (aproximativ 300 km)

Mic dejun. Vom pleca spre Ankara. Prima oprire va fi la un magazin unde sunt prelucrate renumitele bijuterii din onyx si la un magazine de covoare, unde un expert ne va descrie arta testului covoarelor traditionale turcesti. Dupa amiaza, vom ajunge in Ankara unde vom participa la un tur al capitalei Turciei. In cadrul acestuia vom vizita Mausoleul Ataturk, primul presedinte al Turciei Modere si Muzeul Civilizatiilor Anatolieie, unde sunt expuse nenumarate obiecte arheologice datand din perioada paleolitica pana in prezent. Cazare in Ankara la hote de 3*. Seara timp liber la dispozitie in Ankara.

Ziua 8. 03.01.2020. Ankara - Istanbul (aproximativ 450 km)

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Istanbul. In jurul pranzului vom ajunge pe malul asiatic al stramtorii Bosfor. Prima oprire va fi la palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a lui Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului. Vom continua cu Piata Taksim, unde se gaseste Monumentul Independentei. Seara cazare la hotel de 3* in Istanbul.

Ziua 9. 04.01.2020. Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom pleca intr-un tur de oras pietonal impreuna cu insotitorul de grup in cartierul vechi. Aici vom vedea Moscheea albastra, construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia, Basilica Sfanta Sofia, cea mai mare catedrala din lume construita in secolul al IV-lea, hipodromul antic, obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi si fantana klui Wilhelm al II-lea. Turul se incheie langa Podul Galata. Va recomandam o vizita in Marele Bazar, cu peste 4000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza puteti participa la croaziera optionala pe Marea Maramara la Insula Printului. Cazare la hotel de 3* in Istanbul.

Ziua 10. 05.01.2020. Istanbul

Mic dejun. Vom pleca spre Bucuresti. Pe traseu vom face un scurt popas in Edirne, unde vom vizita Moscheea Selimiye. Seara in functie de trafic si de formalitatile vamale vom ajunge in Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 40 de persoane.
• Pentru un grup de 35-39 persoane tariful se majoreaza cu 10 euro/persoana.
• Pentru un grup de 30-34 persoane tariful se majoreaza cu 20 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minimum 4 pagini libere. Pasaportul temporar nu este valabil.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
27.12.2020 385 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 275 euro.
Tarif a treia persoana adulta in camera dubla: 365 euro.
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 300 euro.
Avans de doar 20% la inscriere, iar restul de plata pana la 20 decembrie. Metoda de plata valabila doar in perioada Targului de Turism.

Servicii incluse

• Transport cu autocar, standard international conform intinerariului;
• 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3-4*;
• 5 cine astfel: 3 in zona Nevsehir, 1 la Pammukale si 1 in Kusadsi;
• Tururi de oras si vizite conform programului
• Insotitor de grup roman.

Nu sunt incluse

• Biletul de feribot Eceabat - Canakkale: 5 euro/persoana (se achita local);
• Asiguarea medicala;
• Asigurarea storno - se incheie la inscriere;
• Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat incluse;
• Cina festiva de revelion: 80 Euro/persoana;
• Bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele din program;
• Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 10 euro/persoana - se achita local.

Excursii optionale

Zbor cu balonul cu aer cald in Cappadocia
Tarif: 80 euro/persoana
Zborul cu balonul cu aer cald deasupra reliefului aparte din Cappadocia este cu siguranta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati. Baloanele cu aer cald, in regiunea Cappadociei au devenit o traditie de 30 de ani, iar numarul de turisti s-a marit exponential in ultimii ani. In general aceste zboruri au loc la rasaritul soarelui, cand vaile prezinta un adevarat spectacol al luminii rosii si al umbrelor prelungi. Rocile vulcanice de pe vai stralucesc aparte, iar in aer peisajul este umplut de o multitudine de alte baloane, asemanator cu un spectacol unic. Aceasta aventura de un romantism aparte cu siguranta va va ramane intiparita pentru totdeauna.
Grup minim: 25 de persoane. Include transport cu autocarul, bilet la balon si insotitor de grup. Nu include masa de pranz.
Croaziera la Insula Printului
Tarif: 60 euro/persoana
Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule ce se gasesc in Marea Marmara, in apropierea orasului Istanbul. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor Bizantine trimise in exil pe aceste insule. Patru dintre aceste insule sunt populate Buyukada, Heybeliada, Burgazda si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului al XIX-lea o oaza de liniste pentru elita Istanbului, care au construit case in stil victorian. Vapoarele catre insululele printului pleaca din portul Kabatas, situat pe partea europeana a Istanbulului. In timpul cursei cu vaporul poate fi admirat atat tarmul european cat si cel asiatic al Istanbulului. De pe vapor se pot vedea Turnul Galata, Podul Galata, Hagia Sofia, Moscheea Albastra. Vasul opreste atat in Heybeliada cat si in Buyukada. Pe insula Buyukada sunt interzise masinile consumatoare de carburant. Transportul pe insula este facut cu trasurile cu cai si masinutele electrice. Pe insula va puteti pilmba pentru a admira peisajul Marii Marmara presarat de multiplele case construite din lemn. In varful insulei se gaseste Manastirea Sfantul Gheorghe, de rit ortodox grec. De aici puteti admira intreaga panorama a insulelor si chiar a Istanbulului care se intinde pe aproape intreg orizontul. La intoarcere va puteti opri pe stradutele intortocheate si inguste, ticsite de tarabe cu fructe si peste proaspat. Dupa micul dejun vom calatori cu transportul in comun de la hotel spre docuri, de unde ne vom imbarca pe unul dintre vapoarele care merg spre Insulele Printului. Odata ajunsi pe insula Buyukada vom face un tur al acesteia intr-o trasura traditionala sau intr-o masina electrica. La amiaza ne vom intoarce in port, unde vom servi masa de pranz la unul dintre restaurante. Dupa-masa timp liber pentru plimbare pe insula sau cumparaturi. Ne vom intoarce la docuri de unde ne vom imbarca inapoi spre Istanbul. De aici vom calatori cu transportul in comun inapoi la hotel.
Include transport cu tramvai pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup.

Rezerva acum!