INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Sarbatori de Paste - Oltenia si Tara Banatului 2024

Itinerariu: Horezu - Targu Jiu - Hobita - Tismana - Podul natural - Herculane - Cazanele Dunarii - Morile de apa Rudaria - Cascada Bigar - Sarmizegetusa - Densusi - Prislop - Cast. Corvinilor - Portile de Fier - Craiova
Date plecare: 03.05.2024
Circuit cu autocarul, 4 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: de la 675 lei/persoana

Program

Ziua 1. Horezu - Targu Jiu - Hobita - Tismana - Podul lui Dumnezeu - Herculane (cca. 425 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Horezu - Targu Jiu - Baile Herculane. Vom vizita Man. Horezu, cea mai de seama ctitorie a lui C-tin Brancoveanu, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Ajungem in Targu Jiu, unde vom admira operele lui Constantin Brancusi: Coloana Infinitului (din autocar), Poarta Sarutului, Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, pentru ca apoi sa poposim la Casa memoriala a lui Brancusi de la Hobita. Urmeaza Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, cu un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani, si Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, singurul pasaj rutier natural functional din tara. Traversam pe valea Cernei pentru a ajunge la cazare in Baile Herculane, la Hotel Domogled 3* (sau similar).

Ziua 2. Herculane - Sarmizegetusa - Densusi - Prislop - Cast. Corvinilor - Herculane (cca. 340 km)

Mic dejun. Timp liber in Herculane, sau excursie optionala (145 lei) la Sarmizegetusa, la Biserica Densusi, la Man. Prislop si la Castelul Corvinilor. Incepem cu Hunedoara, unde vom vizita Castelul Corvinilor, dezvoltat de Iancu de Hunedoara ca un important exemplu de arhitectura gotica. Aici admiram podul peste santul de aparare, portile si zidurile castelului, sala Dietei si Capela. Urmeaza un moment de inalta spiritualitate - Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop si Biserica Densusi, construita in sec. XIII, cu fresce bine conservate si avand un aspect straniu datorat materialelor provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Capitala Daciei Romane, pe care o vom vizita si noi. Intoarcere pentru cazare la acelasi Hotel Domogled 3* (sau similar) din Baile Herculane. Seara vom participa la slujba de inviere si la procesiunea catre slujba in aer liber. HRISTOS A INVIAT !!!

Ziua 3. Baile Herculane - Cazanele Dunarii - Morile de apa Rudaria - Cascada Bigar (cca. 190 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, timp liber in Herculane, sau excursie optionala (95 lei) la Orsova, pentru croaziera cu vase rapide prin Defileul Dunarii: lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici, Man. Marconia, Tabula Traiana, Chipul lui Decebal. Ne intoarcem la Herculane. Dupa amiaza timp liber, sau o noua excursie optionala (95 lei) la Morile de apa de la Rudaria si la Cascada Bigar. In perioada interbelica au existat 48 de mori, iar in zilele noastre au ramas 22, toate functionale, folosite pentru macinatul cerealelor in „devalmasie”. Circa 20 - 25 de familii, au dreptul de a utiliza morile in comun in anumite intervale orare, cand le vine randul. Incheiem excursia optionala la Cascada Bigar de pe Valea Minisului, din Parcul National Cheile Nerei - Beusnita. Chiar si dupa prabusirea recenta, turistii sunt incantati de frumusetea locurilor. Intoarcere la Hotel Domogled 3* (sau similar).

Ziua 4. Baile Herculane - Portile de Fier - Craiova - Bucuresti (cca. 395 km)

Mic dejun. Pornind catre Bucuresti, vom admira giganticul baraj de la Portile de Fier, apoi vom face o oprire la Craiova, pentru o plimbare in centrul orasului. Sosire in Bucuresti in cursul serii pe Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Baile Herculane - Hotel Domogled 3* (sau similar) situat la 1 km de centrul statiunii, dispune de receptie, restaurant si un centru spa. Oaspetii pot juca biliard, darts si tenis de masa, pot savura bauturi la bar si au la dispozitie WiFi gratuit in zonele publice. Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat si canale prin cablu, baie cu o cada si articole de toaleta gratuite. Unele camere au balcon.

Tarife

Data plecare Tarif
03.05.2024 (Minivacanta de Paste) 675 Lei

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 155 lei;
A treia pers. in cam. 635 lei; hotelul nu dispune de camere triple; numai camere duble cu pat pliant suplimentar;
Copil 6 -12 ani in cam. cu parintii 619 lei
- Grup minim 35 pers. Pentru un grup intre 25 - 34 de pers., se va achita un supliment de 80 lei / pers.
Pentru un grup intre 16 - 24 de pers., se va putea achita o diferenta de pana la 180 lei / pers.

Servicii incluse

• Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 3 cazari cu mic dejun la hotel Domogled; Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in cazul excursiilor optionale;
• Taxa de oras / statiune - se achita la ghidul insotitor, iar acesta la receptia hotelului
• Excursiile optionale, minim 25 de persoane

Excursii optionale

Croaziera la Orsova - 95 lei
Rudaria si Bigar - 95 lei
Hunedoara - 155 lei
La achitarea in Agentie a tuturor optionalelor, GRATUIT CORAZIERA pe Dunare la Orsova.
*Grup minim 30 persoane.

Rezerva acum!