INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Sarbatori de Paste in Macedonia de Nord si Kosovo 2024

Itinerariu: Sofia - Skopje - Kosovo - Ohrid - Canionul Matka - Veliko Tarnovo
Date plecare: 02.05.2024
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: de la 195 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sofia - Skopje (cca. 635 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Ruse - Sofia - Skopje. In capitala Bulgariei vom vizita Catedrala Alexandr Nevski, construita intre 1904 - 1912 in stil neobizantin, avand o cupola centrala aurita, cu o inaltime de 45 metri. In apropiere gasim si Biserica Sfanta Sofia, din sec. al VI-lea, una din cele mai vechi si un adevarat simbol al orasului. Seara ajungem pentru cazare in Skopje, capitala Macedoniei de Nord, la hotelul Portal 3* (sau similar) sau la hotelul Continental 4* (sau similar).

Ziua 2. Skopje - Kosovo - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala in Kosovo, la manastirea sarbeasca Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere in Macedonia de Nord pentru cazare la acelasi hotel Portal 3* (sau similar) sau la hotelul Continental 4* (sau similar).

Ziua 3. Skopje - Canionul Matka - Skopje (cca. 30 km)

Mic dejun. Timp liber in Skopje sau excursie optionala in canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei foarte mici fata de capitala. Dupa amiaza incepem turul de oras in Skopje: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon, si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul artelor si Podul Ochiului. Cazare la acelasi hotel Portal 3* (sau similar) sau la hotelul Continental 4* (sau similar). Seara vom participa la Slujba de Inviere la o Biserica ortodoxa din Skopje.

Ziua 4. Skopje - Ohrid - Skopje (cca. 350 km)

Mic dejun. Timp liber in Skopje, sau excursie optionala la Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, putem sa ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Cazare la acelasi hotel Portal 3* (sau similar) sau la hotelul Continental 4* (sau similar).

Ziua 5. Skopje - Veliko Tarnovo - Bucuresti (cca. 645 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom face un scurt popas in Veliko Tarnovo, declarat in 1185 capitala celui de-al doilea imperiu Bulgar. Excelent conservata si restaurata, Fortareata Tsaravets strajuieste oraselul de un pitoresc aparte unde veti putea gasi diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa. Se continua traseul spre Giurgiu. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data de plecare Tarif 3* Tarif 4*
02.05.2024 195 euro 239 225 euro

Suplimente, reduceri

Hotel 3*: Supliment camera single: 55 euro; A treia persoana in camera 185 euro ; copil 6-12 ani: 179 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Hotel 4*: Supliment camera single: 70 euro; A treia persoana in camera 229 euro ; copil 6-12 ani: 219 euro cazat in camera cu ambii parinti.
Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup intre 25-34 de persoane se va achita un supliment de 29 euro/persoana. Pentru un grup intre 16-24 de persoane se va putea achita o diferenta de pana la 59 euro/persoana.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului
- 4 cazari cu mic dejun in Skopje la hotel Portal 3* (sau similar) sau hotel Continental 4* (sau similar) prin achitarea unui supliment de 44 euro/persoana
- Vizitele la Sofia, Skopje si Veliko Tarnovo
- Ghid insotitor din partea agentiei

Nu sunt incluse

- Bilete de intrare la obiectivele turistice, inclusiv cele din cadrul excursiilor optionale
- Supliment demipensiune: 36 euro la hotelul de 3* sau 52 euro la hotelul de 4*
- Excursii optionale (minimum 30 persoane) - conform programului pe zile: Kosovo: 35 euro/persoana ; Canionul Matka: 15 euro/persoana; Ohrid: 35 euro/persoana

Excursii optionale

Kosovo
35 euro/persoana
Canionul Matka
15 euro/persoana
Ohrid
35 euro/persoana

Galerie foto turisti

Rezerva acum!