INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Sarbatori de Paste - Venetia si Nordul Italiei 2024

Itinerariu: Cazanele Dunarii - Belgrad - Zagreb - Venetia - Padova - Ferrara - Bologna - Verona - Milano - Postojna-Budapesta
Date plecare: 01.05.2024
Circuit cu autocarul, 7 zile
Tarif: 489 459 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei, Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova -Portile de Fier -Cazanele Dunarii -Belgrad. Traversam Dunarea la Portile de Fier in Serbia si parcurgem Defileul Dunarii cu Cazanele Mari si Mici spre Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Centar Balasevici 3*(sau similar).

Ziua 2. Belgrad - Zagreb - Padova (cca. 795 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Zagreb, capitala Croatiei si admiram intr-un tur panoramic cu autocarul Muzeul Mimara, Teatrul National, Piata Tomislav catre Catedrala care domina Piata Kaptol cu turnurile sale inca din sec. XIII. Apoi vom face o scurta plimbare pietonala spre parteaa moderna a orasului in Piata Banului Josip Jelacic. Traversam Slovenia spre Italia, unde ne vom caza in zona Padova, la hotel Park Venezia 3*(sau similar).

Ziua 3. Padova - Venetia - Padova (cca. 90 Km)

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Venetia - Insula Tronchetto, de unde ne imbarcam pe vaporetto spre Piata San Marco pe canalul Giudeca. Aici admiram Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Campanilla si Puntea Suspinelor. Vizita continua cu o plimbare pietonala pentru a vedea Canale Grande pana la Podul Rialto. In timpul ramas la dispozitie, se poate opta pentru o croaziera cu vaporasul spre insula Murano, cunoscuta pentru celebra sticla produsa aici. Dupa amiaza ne intoarcem in Padova,unde vom vizita Bazilica Sfantului Anton de Padova, unul dintre cei mai iubiti sfinti ai Italiei si ai lumii crestine. Vom parcurge un scurt tur pietonal in centrul istoric al orasului. Intoarcere pentru cazare la hotel Park Venezia 3* (sau similar). Seara participam la slujba de inviere la Biserica Ortodoxa din Padova.

Ziua 4. Padova - Ferrara - Bologna - Padova (cca. 255 km)

Dupa un somn odihnitor si micul dejun, timp liber la hotel, sau excursie optionala la Ferrara si Bologna. In Ferrara, vom parcurge un tur pietonal pornind de la Palatul Diamantelor, care pe peretii exteriori are circa 8500 de blocuri de marmura alba, cu insertii roz si care gazduieste Pinacoteca din Ferrara si Universitatea civica. Urmeaza Castelul Estense, construit initial ca o fortareata, cu santuri de aparare si poduri mobile. Ulterior, crenelurile au fost inlocuite cu balcoane elegante, au fost amenajate apartamente luxoase, pe turnuri au fost amenajate terase, fiind o marturie pana astazi privind magnificul trecut al Casei de Estense. In apropiere vom admira Catedrala, a carei constructie a inceput in 1135 in stil romanic, dar care prezinta un armonios mixt al diverselor influente ulterioare: Gotic timpuriu si gotic tarziu, la partea superioara a fatadelor, acoperisul cu lucarne renascentiste si mergand pana la interiorul baroc de sec. XVIII. Dupa amiaza continuam excursia optionala spre Bologna, unde a fost infiintata inca din 1088 cea mai veche Universitate din Europa de Vest si vom admira centrul medieval intr-un tur pietonal: Piazza del Nettuno cu Fontana di Nettuno, Palazzo di Re Enzo, Palazzo del Podesta, Piazza Maggiore si grandioasa Basilica di San Petronio. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Park Venezia 3* (sau similar).

Ziua 5. Padova - Verona - Milano - Padova (cca. 190 + 295 km)

Mic dejun. Pornim spre Verona - “Orasul Iubirii”, si vom admira Piata Bra cu Amfiteatrul roman, Casa si Balconul Julietei, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori si mormintele familiei Scaligeri. Timp liber in Verona, sau excursie optionala la Milano - capitala mondiala a modei, cel mai important centru financiar al Italiei si al doilea oras ca marime dupa Roma. Aici vom vizita obiectivele turistice principale: Castelul Sforza (exterior), Domul, Galeriile Vittorio Emanuele, Piata Opera Scala cu statuia lui Leonardo Da Vinci. Intoarcere pentru cazare in zona Padova, la acelasi hotel Park Venezia 3* (sau similar).

Ziua 6. Padova - Pestera Postojna - Budapesta (cca. 735 Km)

Mic dejun. Parasim Italia, iar in drum spre Budapesta facem o oprire in Slovenia, pentru a vizita renumita pestera Postojna, unde cei 5 Km ai lumii subterane se pot parcurge pietonal si cu trenuletul. Urmam apoi autostrada ce margineste lacul Balaton si ne indreptam spre capitala Ungariei. Ajungem in Budapesta in cursul serii, unde vom efectua (optional) croaziera pe Dunare by night. Cazare in Budapesta, hotel Millennium 3* (sau similar).

Ziua 7. Budapesta - Bucuresti (cca. 835 km)

Mic dejun. Vom pleca pe ruta Arad - Deva - Sibiu - Pitesti. Sosim seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Informatii utile

• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single

Tarife

Data plecare Tarif
01.05.2024 489 459 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 135 euro ; a treia persoana in camera: 475 euro ; copil 6-12 ani, cazat in camera cu ambii parinti: 459 euro
Grup minim 35 persoane. Pentru un grup de 25-34 de persoane, se va achita un supliment de 80 euro/persoana. Pentru un grup de 16-24 persoane, se poate achita un supliment de 184 euro/persoana.

Servicii incluse

• Transport autocar/minibus clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 6 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie de 2*);
• Ghid insotitor roman din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv pentru programele optionale;
• Vaporetto si taxa autocar in Venetia - (18 + 22 euro)/persoana, se achita la inscriere;
• Taxe de oras/statiune se achita la ghidul insotitor si acesta la receptie.
• Taxa de vizitare pietonala a orasului Venetia (introdusa incepand cu data de 01.01.2024) - 6 euro/persoana (se achita la inscriere)
• Excursiile optionale: Croaziera pe Dunare la Budapesta fara masa - 19 euro/persoana ; Excursie la Milano - 29 euro/persoana ; Excursie la Bologna + Ferrara - 29 euro/persoana

Excursii optionale

Croaziera pe Dunare la Budapesta
19 euro/ pers
 
Excursie la Milano
29 euro/ pers
 
Excursie la Ferrara si Bologna
29 euro/ pers
 
Grup minim pentru optionale: 30 persoane.

Rezerva acum!