FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Transalpina - Transfagarasan 2022

Itinerariu: Horezu - Polovragi - Transalpina - Alba Iulia - Sibiu - Carta - Transfagarasan - Balea Lac - Vidraru - Curtea de Arges
Date plecare: 16.06.2022, 08.07.2022, 05.08.2022, 02.09.2022
Circuit cu autocarul, 3 zile
Tarif: 549 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Horezu - Transalpina - Obarsia Lotrului - Alba Iulia (cca. 450 Km)

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 - Plecare pe traseul Horezu - Polovragi - Ranca - Obarsia Lotrului - Alba Iulia. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face la manastirea Polovragi, de unde vom urca pietonal pe cheile Oltetului (aprox. 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom incepe urcusul pe Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, cu altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele si vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: Statiunea Ranca, Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa si ajungem pentru cazare in Alba Iulia, la Pensiunea Select 3* (sau similar).

Ziua 2. Alba-Iulia - Sibiu (cca. 80 Km)

Mic dejun. Vom incepe turul de oras in Alba Iulia, unde admiram Cetatea Alba Carolina, de curand restaurata si de numele careia se leaga evenimente avand o insemnatate uriasa pentru istoria Romaniei si Catedrala ortodoxa a reintregirii neamului. Ne vom continua traseul spre Sibiu, unde vom face un tur pietonal prin orasul medieval, intre Turnul Gros, Turnul Olarilor, Piata Mare, Turnul Sfatului, Piata Mica, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelica, Pasajul Scarilor si Catedrala Ortodoxa. Seara ne cazam in Sibiu la hotel MyContinental 3*(sau similar).

Ziua 3. Sibiu - Transfagarasan - Balea Lac - Curtea de Arges - Bucuresti (cca. 320 Km)

Dupa micul dejun, vom pleca spre Carta, localiate cunoscuta prin personalitatea lui Badea Cartan, unde admiram Abatia Cisterciana fondata in sec. XIII, din care o capela este inca utilizata si in prezent. Urcam pe „Transfagarasan - cel mai frumos drum din lume”, asa cum a fost apreciat in faimoasa emisiune Top Gear a BBC si vom face un popas la lacul si cabana Balea. Vom strabate apoi cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si vom cobora pe Valea Capra spre Barajul Vidraru, care se inalta majestos la mai mult de 150 m fata de firul vaii, formand un imens lac de acumulare. Continuam spre Curtea de Arges, unde ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii, ctitoria lui Neagoe Basarab si a mausoleului regilor Romaniei. Sosire seara in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.

Hoteluri

Alba Iulia: Pensiunea Select 3*
Construita in 2014, Pensiunea este situata la cca. 3,5 km de Cetatea Alba Carolina si dispune de un restaurant spatios ce serveste preparate din bucataria traditionala romaneasca si specialitati internationale. Accesul la internetul WiFi este gratuit. Camerele au baie, mobilier elegant, TV LCD prin cablu si aer conditionat.
Web: http://www.selectalba.ro/index.html

Sibiu: Hotel MyContinental 3*(sau similar)
Hotelul MyContinental este situat in centrul Sibiului si a fost renovat in 2021. Hotelul ofera un restaurant cu preparate internationale si un bar. Camerele sunt izolate fonic, au aer conditionat, TV prin cablu, baie si dispun de internet gratuit prin WiFi.
Web: https://mycontinental-sibiu.continentalhotels.ro/

Tarife

Data plecare Tarif
16.06.2022 549 Lei
08.07.2022 549 Lei
05.08.2022 549 Lei
02.09.2022 549 Lei

Suplimente, reduceri

Supliment Camera single 225 lei;
Copil sub 12 ani: 499 lei cazat in camera cu ambii parinti;
A-3-a persoana in camera: 459 lei /persoana.

Grup minim 35 persoane. Pentru un grup intre 25 - 35 de persoane, se va achita un supliment de 55 lei/pers.
Pentru un grup mai mic de 25 de pers, dar minim 16 pers, se va putea achita o diferenta de pana la 155 lei/pers.

Servicii incluse

• transport autocar /microbuz clasificat, adaptat numarului de turisti;
• 2 cazari in hoteluri sau Pensiuni de 3* so 2* cu mic dejun inclus;
• ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice.

Galerie foto

Rezerva acum!