FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Egipt Cairo - Caterina - Muntele Sinai - Croaziera pe Nil - Hurghada 2021

Itinerariu: Cairo - Alexandria - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurghada
Date plecare: 27.06.2021
Circuit cu avionul, 11 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1499 1260 euro/persoana (taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cairo, zbor direct, cursa Tarom

26.06.2021 - Ora 22:30 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Tarom catre Cairo, decolare 00:30. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 03:15(27.06.2021).

Ziua 2. Ecaterina - Muntele Sinai

Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in zona Sf Ecaterina(odihna pentru cateva ore). Cazare si cina in zona Sf. Ecaterina.
Respiram aerul racoros al noptii si pornim aproape de miezul noptii pe cararea ce duce spre varful Muntelui Sinai.
Urcusul dureaza 2-3 ore, dar ne dozam puterile cu popasuri scurte si atingem varful chiar la timp pentru a vedea rasaritul de soare ce ne ofera un spectacol feeric, o proiectie cromatica a Peninsulei Sinai care-ti taie respiratia. Aici a primit Moise Tablele Legii. Coboram muntele anticipand cu emotie vizita la Manastirea Sf. Ecaterina. (Pentru acesta excursie va sfatuim sa va echipati cu haine calduroase si incaltaminte confortabila si rezistenta. Tineti cont ca aceasta excursie necesita o forma fizica buna, nefiind recomandat celor cu probleme medicale sau cardiacilor).

Ziua 3. Sf. Ecaterina - Cairo

Mic dejun. Pasim astazi nerabdatori in manastirea Sf Ecaterina, unde se afla Capela Rugul Aprins, considerat a fi punctul in care Moise vazuse manifestarea divinitatii descrisa in Biblie drept Rugul Aprins. La doar cativa metri de Capela dainuie si astazi planta ce era invaluita de foc atunci cand a fost zarita de catre Moise. Rugul, se pare, ar fi fost mutat la cererea Sfintei Imparatese Elena in anul 330, iar in locul lui a fost ridicata Capela. Te afli pe Pamant Sfant, aaa ca, inainte de a intra, va trebui sa lasi incaltarile in prag. Manastirea Sf. Ecaterina adaposteste o colectie impresionanta de obiecte de arta religioasa, celebrele manuscrise iluminate si icoane de o valoare nepretuita. Ne continuam trasuel catre Cairo. Cazare in Cairo.

Ziua 4. Cairo - Giza - Dahsure & Sakkara - Aswan

Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati pentru - excursie la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Transfer cu autocarul la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan.
Vom calatori in cabine de doua locuri in vagonul de dormit. Cina va fi inclusa.

Ziua 5. Aswan - Insula Elephantine

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la Gradina Botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Vom vizita Templul Philae, dedicat zeitei Isis. Cazare pe vas, cu pranz si cina.

Ziua 6. Kom Ombo - Edfu

Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, dedicat zeilor Sobek si Horus. Navigare catre Edfu, unde a doua zi vom vizita Templul zeului Horus (Templu Edfu), unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 7. Luxor

Mic dejun. Vizitam Templul Edfu. Navigare catre Luxor, trecand pe langa Esna. Vom ajunge la Luxor, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Vizitam Templul Luxor. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 8. Luxor - Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut & Colosii lui Memnon - Hurgada

Mic dejun. Excursie in Valea Regilor, Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului si Colosii lui Memnon (scurta oprire pentru poze). Continuam programul cu excursie la templele de pe malul estic al Nilului, intre care templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Transfer cu autocarul la Hurghada (aproximativ 4 ore). Cazare si si masa tip All Inclusive (BONUS) in Hurghada.

Ziua 9. Hurgada - Insula Gifton

Mic dejun. Excursie la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Biserica Ortodoxa Copta din Hurghada. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 10. Hurgada - Cairo - Muzeul de Egiptologie

Mic dejun. Transfer matinal din Hurgada catre Cairo( aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 15:00. Bonus, vizita la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare in Cairo.

Ziua 11. Cairo - Alexandria

Mic dejun. Continuam cu Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Vizitam Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Cazare in zona Cairo(pana la ora transferului23:30 - 00:00). Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:00. Sosire in Bucuresti a doua zi, la ora 06:50.

Hoteluri

Cairo: Pyramids Hotel 4* superior, Alexandria Road Pyramids, Giza Governorate/ Helnan Dreamland Hotel & Conference Center 4*superior, Dream land، Giza- Al Wahat Al Baharia، 6th of October، Giza Governorate 12566, Egipt sau similar;
Caterina - St. Catherin at Morgan Hotel 4*, 1-2 Dar El Shefa Str, Saint Catherine Egypt sau similar;
Hurghada: Sea Star Beau Rivage Hotel 4* superior, El Ahyaa Area, Hurghada, Egipt sau similar;
Vas: Princess Sarah Ex. Aswan 5*, sau simiar;

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
27.06.2020 1499 1260 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 259 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1158 euro;
Copil sub 12 ani: 899 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, zbor direct, compania Tarom;
• taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti cazare in zona Cairo, la hotel 4* cu mic dejun;
• 1 noapte de cazare in zona Cairo pana la ora transferului de retur(aproximativ ora23:30);
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina la Ecaterina;
• 1 noapte de cazare in tren, ruta Cairo - Aswan, in cusete de dormit de 2 locuri cu mic dejun si cina;
• 2 nopti cazare in Hurghada la hotel 4* superior cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale);
• 3 nopti de cazare pe vas de croaziera, categoria 5* cu: mic dejun, pranz si cina;
• Bonus - vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului), dar nu in interiorul uneia dintre piramide;
• Croaziera pe Nil de la Aswan la Luxor pe vas de 5* ce va include vizitele cu ghid local si intrarile: Templul Philae, Gradina Botanica, templul Kom Ombo, Templul Edfu, Templele Luxor si Karnak;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
• Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
• Excursia la Alexandria;
• Excursia la Dahsure & Sakkara;
• Excursia la Insula Gifton;
• ghid local.

Nu sunt incluse

• taxa de viza - 25 euro/ persoana, se achita la la sosire in Cairo;
• asigurarea medicala si aaigurarea storno, optionale;
• late check out optional, 35 euro/adult in camera dubla;
• excursiile optionale.
• Intrarile la bisericile/manastirile din cadrul programului, se vor achita local;
• bacsis pentru sofer si ghidul local 3 euro/persoana/zi ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);
• Test PCR;
• Orice alt serviciu care nu a fost mentionat ca inclus;

Orar de zbor

• Bucuresti - Cairo: 00:30-02:15
• Cairo - Bucuresti: 04:00-06:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Rezerva acum!