INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Istanbul - Revelion pe malurile Bosforului

Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif/persoana: 440 Euro (loc in camera dubla)

Program

Ziua 1 (29.12): BUCURESTI - ISTANBUL

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la Istanbul ora locala 09:50, transfer si cazare la Graziella Gold Hotel 4* (sau similar) in zona centrala a orasului (cazare dupa ora 12:00). Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, intalnire cu insotitorul de grup din partea agentiei si ghidul local, pentru turul de oras pietonal in Piata Sultanahmet, in cadrul caruia vom admira: Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea; Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, Palatul Topkapi - simbolul Imperiului Otoman, situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Bosforului. Cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand colectii de portelanuri, vesminte, arme (ex: sabia lui Stefan cel Mare), obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, o parte din tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. (biletele de intrare nu sunt incluse si se achita la fata locului, 20 euro/ persoana) Hipodromul antic, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Intoarcere la hotel.

Ziua 2 (30.12): PALATUL DOLMABAHCE - PIATA TAKSIM - FANAR - CATEDRALA PATRIARHALA (optional)

Dupa micul dejun, va propunem optional programul: Palatul Dolmabahce - Piata Taksim - Cartierul Fanar - Patriarhia Constantinopolelui. Vom incepe cu Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala, a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat, cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Urmatoarea oprire va fi in Piata Taksim, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk - fondatorului Republicii. Timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale pe bulevardul pietonal Istiklal, pana la Turnul Galata. In continuare ne vom deplasa in Cartierul Fanar, unde vom vizita in Palatul Patriarhal, Biserica Sfantul Gheorghe. Intoarcere la acelasi hotel. Recomandam vizita Marele Bazar - cu cele peste 4.000 de magazine, unde totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii.
La ora 19:30, va propunem optional, turul Istanbulului “by night”. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent, unde se afla zona moderna, cu zgarie nori de pana la 300 metri inaltime si traversand podul Fatih Sultan Mehmet, vom ajunge pe dealul Camlica, cel mai pitoresc punct panoramic al Istanbulului, unde vom opri pentru fotografii. In continuare ne deplasam la Moscheea Camlica, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 63 mii de persoane, detinand 6 minarete si asezata pe o suprafata de 57.500 metri patrati. Intoarcere la acelasi hotel.

Ziua 3 (31.12): SATUL TRADITIONAL CUMALIKIZIK - BURSA (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem optional, cu plecare dimineata devreme, vizita in satul Cumalikizik si orasul Bursa, fosta capitala a imperiului Otoman. Prima oprire va avea loc la Cumalikizik, un sat inscris pe lista patrimoniului UNESCO din 2014, care si-a pastrat timp de 700 de ani, imaginea originala otomana, cu case si strazi autentice. Tur pietonal in sat, popas pentru un ceai fierbinte (inclus) si timp liber la dispozitie. In continuare vom descoperi orasul Bursa, intr-un tur pietonal si panoramic, in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee construita de Baiazid I, pentru comemorarea bataliei de la Nicopole, mormantul verde unde se afla mausoleul celui de-al cincilea sultan otoman, Mehmet I, Mausoleul Sultanului Osman - intemeietorul Imperiului Otoman - si al fiului sau, Orhan, Moscheea Verde. Incheiem turul de oras cu vizita la Koza Han, un bazar din secolul XV, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe drumul matasii. Timp liber la dispozitie. Masa de pranz (inclusa) se va servi intr-un restaurant din centrul orasului. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si bazar. Pregatiri pentru seara de Revelion. Optional, seara puteti participa la cina festiva organizata la un restaurant local. Pret informativ: 90 EURO/ persoana (se achita la inscriere in agentia de turism). La Multi Ani 2022!

Ziua 4 (01.01): CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTILOR (optional)

Dupa micul dejun, va propunem programul optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printilor. Pornind cu vaporul din portul Eminonu, vom calatori spre Buyukada (Insula Mare), cel mai “verde” loc din Turcia si odata ajunsi, vom fi preluati de microbuzele electrice pentru turul panoramic al insulei, iar pe traseu vom opri sa vizitam o veche manastire ortodoxa greceasca a Sf Gheorghe, construita in secolul X. La pranz ne intoarcem in port, pentru timp liber si masa (inclusa). In timpul imperiului Bizantin, pe insula Buyukada erau exilati printesele si printii cazuti in dizgratie, iar ulterior, in timpul imperiului Otoman, se pastreaza acelasi obicei, pentru fii neascultatori ai sultanilor si cadanele decazute din drepturi. Tot aici, in anul 1928, s-a refugit si Lev Trotki, in timpul exilului sau, inainte de a fi primit in Franta. Dupa amiaza intoarcere la Istanbul si cazare la acelasi hotel. La ora 19:00 va propunem Seara Turceasca, organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi racoritoare si alcoolice incluse, spectacol traditional: dansuri turcesti si muzica.

Ziua 5 (02.01): CROAZIERA PE BOSFOR - BAZARUL EGIPTEAN (optional) ISTANBUL - BUCURESTI

Mic dejun si timp liber In Istanbul, sau optional va propunem Croaziera pe Bosfor, cu imbarcare din port pe malul Cornului de Aur si vizitarea Bazarului Egiptean.
Bosforul leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira panoramic: Palatele Dolmabahce, Beylerbeyi si Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele patru poduri, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar - Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597-1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in tara la ora 19:50.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Acte necesare: Pasaport in curs de valabilitate.
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in context Covid http://www.mae.ro/travel-conditions
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 440 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif pentru a treia persoana in camera dubla, adult (pat suplimentar): 400 Euro
Tarif copil 2-12 ani in camera dubla (pat suplimentar): 380 Euro
Supliment camera single: 140 Euro

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti, compania Tarom;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Istanbul;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Tur de oras pietonal in Istanbul;
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii); Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 euro/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• Cina festiva de Revelion (optionala, se achita in agentie);
• Excursiile optionale si biletele de intrarare la obiectivele turistice.

Orar de zbor

• Bucuresti 08:35 - Istanbul 09:50 durata zborului: 1h 15minute
• Istanbul 18:35 - Bucuresti 19:50 durata zborului: 1h 15minute

Compania

Tarom

Excursii optionale

Palatul Dolmabahce - Piata Taksim - Fanar - Patriarhia Constantinopolelui
Tarif informativ: 50 euro/ persoana
Servicii incluse: bilet de intrare la palat (inclusiv haremul), transport cu autocarul, ghid local si insotitor de grup.
Turul de oras “By Night”
Tarif informativ: 30 euro/ persoana
Servicii incluse: transport cu autocarul, ghid local si insotitor de grup.
Croaziera pe Bosfor si Bazarului Egiptean
Tarif informativ: 35 euro/ persoana
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-port-hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Insula Printilor
Tarif informativ: 40 euro/ persoana
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-port-hotel, bilet de vapor, masa de pranz servita pe insula, turul cu masini electrice, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Seara turceasca
Tarif informativ: 45 euro/ persoana
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-restaurant-hotel, cina cu bauturi alcoolice si racoritoare incluse, spectacol cu dansuri specifice si insotitor de grup in limba romana.
Satul Traditional Cumalikizik - Bursa
Tarif informativ: 50 euro/ persoana
Servicii incluse: transfer cu autocarul, masa de pranz cu cele mai renumite preparate locale (supa de linte si iskender), ghid local si insotitor de grup in limba romana.
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru grupuri de minim 15 participanti.

Rezerva acum!