INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Paste Spania - Costa Brava 2025

Date plecare: 18.04.2025
Circuit cu avionul, 6 zile
Tarif 1199 Euro/persoana (taxe aeroport incluse)

Program

1. Bucuresti - Barcelona

Ora 08:00, intalnire cu ghidul in Aeroportul Otopeni, la biroul de check-in HI Sky pentru destinatia Barcelona. Ora 10:00, decolare, cu aterizare la Barcelona, la ora 12:10. Transfer in zona Costa Brava . Cazare in zona Costa Brava. 

2. Costa Brava

Mic dejun. Dupa-amiaza Optional -  Tur panoramic de Barcelona cu scurte opriri. Plecam pe ruta Portul Olimpic, Casele Gaudi, Piata Spaniei, Stadionul Camp Nou, Montjuic, Piata Cataloniei, Parcul Guell, Sagrada Familia (opera maestra a lui Antoni Gaudi) si Casa Mila - La Pedrera (pentru bilete de intrare, recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gracia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella. Cazare in zona Costa Brava y Maresme. 
Tarif Optionala - 40 euro per adult;

3. Costa Brava - Barcelona

Mic dejun. Excursie optionala - vizita la Manastirea Montserrat - centrul spiritual al Cataluniei. Manastirea este situata intr-un cadru natural deosebit, intr-o rezervatie naturala, la o altitudine de 700 m si la 48 km de Barcelona, unde se poate ajunge cu telecabina. Montserrat dateaza din anul 1025 si adaposteste o statuie facatoare de minuni, ce o reprezinta pe Fecioara Maria (La Moreneta), care a fost descoperita intr-o pestera in munte in anul 880. Cazare in zona Costa Brava y Maresme. 
Tarif Optionala - 45 euro per adult; Include - transport si ghid;

4. Costa Brava - Andora

Mic dejun. Excursie optionala la Andorra -  Ascunsa in inima Pirineilor, Andorra este o veritabila perla a muntilor care copleseste prin naturalete si simplitate. Principatul se bucura de climatul moderat al muntilor inalti, cu influente mediteraneene, avand un numar mare de zile insorite pe tot parcursul anului. In acest tinut muntos pitoresc, cerul te fascineaza cu albastrul sau clar si infinit. Versantii stancosi, acoperiti de zapada par zidurile inalte ale unei cetati fortificate. Singurul oras din Andorra si capitala principatului, Andorra la Vella te cucereste inca din prima clipa. Strajuit de crestele semete ale Pirineilor, orasul este un adevarat centru comercial gigant, unde pasionatii de shopping se vor simti cu adevarat in paradis. Tot in Andorra la Vella, vei descoperi si cel mai mare centru Spa din Europa - Caldea - o cladire futurista devenita simbol al orasului si care exploateaza proprietatile curative ale izvoarelor Escalades-Engordany. Cazare in zona Costa Brava y Maresme. 
Tarif Optionala - 75 euro per adult; Include - transport si ghid;

5. Costa Brava - Figueras si Girona

Mic dejun. Timp liber in statiune sau, optional, excursie la Figueras si la Girona, bijuteriile medievale ale Nordului Cataloniei. In Figueras, parcurgem centrul istoric al orasului si apoi ne indreptam catre Casa- Museu Dali, unde ne intalnim cu cele mai emblematice creatii de design interior, sculptura si pictura ale curentului supra- realist modern, avand ca si lait- motiv ciclul vietii si dragostea eterna, exprimata prin atasamentul impresionant al pictorului Salvador Dali pentru sotia si muza sa, regina a saloanelor pariziene si catalane, sublima Gala. Dupa ce ne imprietenim cu arta celui mai cunoscut pictor catalan din toate timpurile, ne indreptam catre marea rivala citadina a Barcelonei, atat ca frumusete cat si ca putere si bogatie, orasul Girona, aflat si el in apropierea granitei franceze. Dupa vizita Catedralei din Girona, cu celebrul sau muzeu interior de arta religioasa, comparat de specialisti cu muzeele similare din Catedrala San Marco din Venezia, admiram palatul episcopal si centrul istoric al orasului din jurul pietei centrale, cu nimic mai prejos decat Barcelona, atat in bogatie coloristica cat si in frumusetze arhitecturala. Reintoarcere in Costa Brava. Traseul excursiei pe intreaga zi: aproximativ 300 de km.
Tarif Optionala - 99 euro per adult; Include - transport si ghid;

6. Barcelona Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare la ora 13:00. Sosire in Bucuresti la ora 17:10.

Hoteluri

Costa Brava: Hotel Ibersol Sorra d'Or 3*, Passeig de Llevant 1-3 sau similar.
*Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale, la aceasta oferta se vor nominaliza in saptamana plecarii.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Tarife

Data plecare Tarif
18.04.2025 1199 699 euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 285 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion, pe ruta: Bucuresti - Madrid, si Barcelona - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Lufthansa;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 5 nopti de cazare cu mic dejun in zona Costa Brava;
• Transport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala pentru realizarea programului turistic(transferuri, tururi si vizite);
• Asistenta turistica in limba romana - ghid romana;

Nu sunt incluse

• bilete de intrare la obiectivele turistice din programul excursiei, se achita la destinatie;
• asigurarea medicala si storno - optionale, dar recomandate;
• Excursiile optionale;
• bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local - 4 eur de persoana pe zi;
• taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ 2-3 euro/persoana/zi in functie de orasul vizitat.

Orar de zbor

Bucuresti Barcelona 10:00 12:10
Barcelona Bucuresti 13:00 17:10
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatorie.

Compania

Hi Sky

Excursii optionale

MONTSERRAT
45 Euro/ persoana
Durata excursiei: 1 zi. Mijlocul de transport: local.
O excursie ce se intinde pe parcursul unei zile intregi ce ofera ocazia vizitarii centrului spiritual al Cataluniei, Manastirea Montserrat, amenajata in inima unei rezervatii naturale, la 700m inaltime si la numai 38km de Barcelona. Accesul la aceasta se face cu un trenulet electric - cremallera (inclus in pretul excursiei), iar coborarea completeaza turul muntelui, aceasta facandu-se cu autocarul pe drumul sinuos ce leaga manastirea de satul de la baza muntelui - Monistrol de Monstserrat. Excursia include si o prezentare audioavizuala in muzeul manastirii si o degustare de lichioruri variate (Casis, Ratafia) realizate dupa reteta calugarilor de la Montserrat. Manastirea dateaza inca din anul 1025 si adaposteste o statueta facataoare de minuni ce o reprezinta pe Fecioara Maria - La Moreneta (“brunetica”), descoperita in munte in anul 880 si considerata a fi patroana Cataluniei. Optional se poate vizita muzeul aflat sub piata centrala a manastirii ce contine printre alte exponate, tablouri semnate de artisti celebri precum Salvador Dali, Picasso, Caravaggio, Degas, El Greco s.a.m.d, o colectie de ofrande aduse de pelerini de-a lungul timpului, statuete, obiecte aduse de calugarii de la Montserrat din misiunile pe care le-au condus, in general relationate cu viata celor care au convietuit de a lungul timpului in acest lacas de cult. Cei mai temerari pot urca cu funicularul catre varful St. Joan - 1235m, acolo unde se afla si Muzeul „de la natura sa”. Ca alternativa, turistii pot asista la rugaciunea de pranz, pot asculta corul de copii de la Montserrat - Escolania (cel mai vechi din Europa) sau pot atinge statueta Fecioarei de la Montserrat.

Rezerva acum!