INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Coasta Licia - Culturi Antice 2022

Itinerariu: Antalya - Mulga - Kusadasi - Pamukkale - Antalya
Date plecare: 04.11.2022, 11.11.2022, 18.11.2022, 25.11.2022, 02.12.2022
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif de la 194 euro/persoana (Taxele de aeroport incluse)

Program

Ziua 1: Sosire in Antalya

Zbor spre Antalya. Veti fi intampinati la sosire de catre ghidul dumneavoastra, care va va conduce la hotel, unde veti avea parte de o primire calduroasa si de bauturi racoritoare. Veti innopta in zona Antalya.

Ziua 2: Myra- Biserica Sf. Nicolae

Mic-dejun. Aceasta excursie va va purta de-a lungul drumului de coasta care ofera vederi splendid asupra marii, asupra padurilor de pin si asupra varfurilor stancoase ale muntilor Taurus. In scurt timp, veti ajunge in Myra, unde veti vizita fascinantele morminte de piatra care fac parte din cele mai deosebite atractii ale Turciei. Mormintele si sarcofagele dateaza din secolul IV i.Hr. In Myra veti vizita, de asemenea, si biserica Sfantul Nicolae, unde a fost ingropat Sfantul Nicolae. Veti innopta in zona Mugla.

Ziua 3: LICIA

Mic-dejun. Pentru astazi va este pregatita o croaziera ce va va purta prin decorul de stuf din Dalyan. La capatul lagunei, se afla plaja Iztuzu numita si Plaja Testoaselor, accesibila numai pe mare. Aici ne vom opri, vom inota, dupa care ne vom intoarce pe coasta, de unde vom continua calatoria cu autocarul pana in zona Kusadasi, unde veti petrece urmatoarele doua nopti.

Ziua 4: Efes (Ephesus)

Mic-dejun. Astazi veti vizita Efes, unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume. Starea de conservare a cetatii este exceptionala. Antichitatea asteapta sa fie explorata de dumneavoastra: Agora (piata publica), templul Domitian, Nimphaeum (sanctuar construit in cinstea nimfelor acvatice), izvoarele termale, imensul Teatru (cu o capacitate de 25.000 de locuri, care se numara printre cele mai mari teatre ale Asiei Mici), aleea din marmura Arkadia si biblioteca lui Celsus.

Ziua 5: Pamukkale

Mic-dejun. Excursie prin minunata vale cu meandre spre Pamukkale. Terasele albe ca zapada vizibile in departare din travertin au luat nastere din depozitele apei termale care curge spre aval. Acest spectacol fascinant al naturii a dus la atribuirea unui efect curativ acestui izvor, inca din Antichitate. Dupa sosire, veti avea posibilitatea de a face o baie termala la hotelul dumneavoastra. Veti innopta in Pamukkale.

Ziua 6: Hierapolis

Mic-dejun. Ruinele magnificului oras Hieropolis, care a inflorit in perioada Imperiului Roman, se intind deasupra teraselor de travertin. Aici sunt temeliile Templului lui Apollo din secolul II d.Hr. In apropiere se afla impunatorul si somptuosul Teatru Roman cu cele 50 de trepte de travertin. Mai departe veti calatori de-a lungul peisajului pitoresc si minunat al Muntilor Taurus catre Antalya. Pe drum veti vizita un atelier de tesut covoare, unde veti cunoaste intregul proces de productie al covoarelor (de la productia materiei prime; matase, bumbac si lana pana la produsul innodat finit). Cazare 2 nopti in regiunea Antalya.

Ziua 7: Antalya - cascada Karpuzkaldiran

Mic-dejun. Astazi veti vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase orase de pe Riviera Turceasca. Protejat de peisajul montan magnific al muntilor Taurus, prospera aici o vegetatie bogata. Printre altele, veti vedea simbolul orasului, Yivli Minare, minaretul »canelat«. Pe Kalekapisi, »poarta cetatii«, se afla turnul cu ceas pe un turn vechi al fortificatiei. In timpul plimbarii in jurul orasului vi se ofera sansa de a face cumparaturi, in special bijuterii si articole din piele. Sfarsitul este incununat de vizita noastra la cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 8: Intoarcerea in Bucuresti

Mic-dejun. Autocarul va va conduce la aeroport, in functie de orarul de zbor.

Hoteluri

Antalya - Hotel Karmir Resort&Spa 4*sau similar;
Dalyan - Hotel Grand Emir 4* sau similar;
Kusadasi - Hotel Tusan Beach 5* sau similar;
Pamukkale - Hotel Richmond Thermal 4* sau similar;
Antalya - Hotel Karmir Resort&Spa 4*sau similar.

Informatii utile

• Grup minim: 10 persoane.
• Acte necesare: Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii!
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim de 300 lei din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in Turcia in context Covid https://europatravel.ro/conditiile-calatorie.
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Tarife

Data plecare Tarif
04.11.2022 EPUIZAT
11.11.2022 EPUIZAT
18.11.2022 EPUIZAT
25.11.2022 EPUIZAT
02.12.2022 199 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 129 euro

Servicii incluse

• Zbor dus-intors Bucuresti-Antalya-Bucuresti;
• Un bagaj de cala si un bagaj de mana;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Ghid vorbitor de limba romana;
• Cazare 7 nopti la hoteluri de 4* si 5*: O noapte in regiunea Antalya; o noapte in zona Mugla; doua nopti in zona Kusadasi; o noapte Pamukkale; doua nopti regiunea Antalya.
• Mic dejun in fiecare dimineata tip bufet sau a la carte;
• Transportul la obiectivele turistice mentionate in program;
• Taxe de aeroport: 95 Euro/persoana.

Nu sunt incluse

• Pachet cina tip bufet sau a la carte pentru 7 seri, excursie cu barca in Dalyan, bilete intrare obiective turistice mentionate in program: 99 Euro/persoana (optional);
• Asigurare storno si asigurari medicale (vezi detalii);
• Excursii optionale (tarifeinformative, pot fi achizitionate doar de la fata locului):
• Vizita sat Siringe, Biserica Sf. Maria (pranz inclus): 50 Euro/persoana;
• Croaziera pe Mare la orasul scufundat Kekova (pranz inclus): 45 Euro/persoana;
• Zbor cu balonul la Pamukkale: 130-150 Euro/persoana;
• Vizita Acvariu: 30 Euro/persoana;
• Hamam (baia turceasca): 35 Euro/persoana;

Rezerva acum!