INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Paste Spania, Portugalia Gibraltar - Comorile Iberice 2025

Itinerariu: Barcelona - Costa Brava - Valencia - Alicante - Granada -Gibraltar- Sevilla - Cordoba - Sintra - Lisabona- Porto -Salamanca - Segovia - Toledo - Madrid
Date plecare: 01.05.2025
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif 1499 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Timp de secole, peninsula iberica era una dintre cele mai bogate regiuni ale Europei si ale planetei. Prin indrazneala unor navigatori si militari curajosi, America de Sud si Centrala, dar si zone din Asia au cazut fie sub ocupatia celor doua state iberice, Spania si Portugalia, fie au devenit zone de exclusivitate comerciala. O bogatie fara precedent a luat drumul peninsulei iberice, iar aceasta bogatie a dus la constructia unor palate opulente, catedrale impunatoare si a unor orase, adevarate muzee in aer liber. Influentele arhitecturale si culturale maure si-au pus, de asemenea, amprenta asupra regiunii si probabil cel mai frumos exemplu de arhitectura islamica se afla, de fapt, in Spania, in Granada (celalalt competitor la acest titlu este Taj Mahal). Excursia va va purta printre cele mai frumoase orase ale Peninsulei Iberice, dar si prin pitoreasca zona rurala.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca …
- vei parcurge o buna parte din Peninsula Iberica, vizitand cele mai importante orase ale acesteia;
- vei putea descoperi ce le face similare sau ce le deosebeste - Spania, Portugalia si Gibraltar;
- vei descoperi cele mai frumoase exemple de arhitectura islamica din lume - Moscheea-Catedrala din Cordoba si Palatul Alhambra din Granada;
- vei admira unele dintre cele mai frumoase palate ale Europei;
- vei descoperi istoria peninsulei iberice, una dintre zonele care au influentat istoria si cultura omenirii.

Ziua 1. Bucuresti - Barcelona via Munchen

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 09:45 la aeroport. Decolare la ora 12:45. Sosire in Barcelona la ora 17:45. Cazare in Costa Brava.

Ziua 2. Costa Brava - Barcelona

Mic dejun. Excursie optionala - vizita la Manastirea Montserrat - centrul spiritual al Cataluniei. Manastirea este situata intr-un cadru natural deosebit, intr-o rezervatie naturala, la o altitudine de 700 m si la 48 km de Barcelona, unde se poate ajunge cu telecabina. Montserrat dateaza din anul 1025 si adaposteste o statuie facatoare de minuni, ce o reprezinta pe Fecioara Maria (La Moreneta), care a fost descoperita intr-o pestera in munte in anul 880. Dupa-amiaza - Tur panoramic de Barcelona cu scurte opriri. Plecam pe ruta Portul Olimpic, Casele Gaudi, Piata Spaniei, Stadionul Camp Nou, Montjuic, Piata Cataloniei, Parcul Guell, Sagrada Familia (opera maestra a lui Antoni Gaudi) si Casa Mila - La Pedrera (pentru bilete de intrare, recomandam rezervarea anticipata). Strabatem elegantul bulevard Passeig de Gracia, cu edificii moderniste si magazine de lux si poposim la Arcul de Triumf de langa parcul Ciutadella. Cazare in zona Costa Brava y Maresme.

Ziua 3. Costa Brava - Valencia

Mic dejun.Transfer in Valencia. In Valencia vom vizita cele doua mari zone importante - centrul istoric si „Orasul artelor si stiintelor”. In centru vom admira vechea albie a raului Turia, a carui revarsare a dus la numeroase distrugeri si victime de-a lungul istoriei. Plaza de Toros - arena unde au loc coridele, Gara de Nord, Primaria si Plaza de la Reina, inima orasului unde se afla catedrala istorica si clopotnita Torre del Micalet, precum si Torres de Serranos, cele doua porti de intrare in vechea cetate a Valenciei, in jurul carora s-au mai pastrat si parte din zidurile de aparare ale orasului. Cazare in zona Valencia.

Ziua 4. Valencia - Alicante - Granada

Mic dejun. Ne continuam turul si ne indreptam spre Alicante, cu un popas scurt in Alicante In Granada vom face un tur de oras. Granada are, de asemenea, un oras vechi - un cartier cu influente cert arabe - Albaycin, construit pe un deal, vizavi de Alhambra, iar centrul orasului are o arhitectura tipic spaniola. Cazare in zona Granada.

Ziua 5. Granada - Cordoba - Sevilla

Mic dejun. Optional, vizita la Complexul Alhambra, considerat de multi cel mai frumos palat islamic din lume (Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea). Plecare catre Sevilla. Continuam cu Cordoba - Cordoba este unul dintre bijuteriile maure din Andaluzia. Capitala a unui emirat maur in perioada dominatiei arabe, Cordoba a fost unul dintre cele mai inaintate centre universitare din lume. Cunoscut pentru viata sa sofisticata si pentru calitatea vietii, Cordoba a atras numerosi invatati, negustori si artisti. Principalul obiectiv al orasului este impunatoarea Mezquita-Catedral (Moscchea Catedrala), catalogata de multi drept cea mai frumoasa moschee din lume, din pacate partial stricata de monarhii spanioli prin plantarea unui altar fix in mijlocul Moscheii. Stradutele din jurul catedralei, in special Calleja de los Flores, sunt o adevarata poezie. Transfer in Sevilla - Ne vom deplasa apoi in Sevilla, actuala capitala a Andaluziei, oras modern care totusi pastreaza urmele spectaculoasei arhitecturi arabe. Cazare in zona Sevilla.

Ziua 6. Sevilla - Gibraltar

Mic dejun. Vizitam Catedrala unde se afla unul dintre cele doua morminte ale lui Cristofor Columb, Giralda (Vechiul Minaret) de langa catedrala si Piata Spaniei - una dintre cele mai frumoase piete din Europa, situata in parcul Maria Luisa - locul de desfasurare a Expozitiei Hispano-Americane din 1929. Excursie optionala la Gibraltar (include transport si bilet de intrare). Gibraltar este un colt iberic exotic - controlat de Marea Britanie, colonia este un mix exotic de Anglia in context exotic - o Anglie cu palmieri! Vom urca cu minibusul pe stanca Gibraltarului pentru panorama asupra stramtorii cu acelasi nume (in zilele clare se poate vedea chiar si coasta Africii), vom vizita zona locuita de maimute, Gibraltar fiind singurul loc din Europa unde acestea traiesc in libertate. Vom vedea si cel mai sudic punct din Europa - Punta Europa si vom vizita pestera St Michael, unde a fost punctul de comanda britanic al Gibraltarului asediat de aviatia nazista. Cazare in zona Sevilla.

Ziua 7. Sevilla - Lisabona

Mic dejun. Transfer catre Lisabona. Turul panoramic de oras in Lisabona. Vom incepe cu o incursiune in Cartierul Belem, cu Turnul Belem si Manastirea Sf. Ieronim, singurele cladiri construite in originalul stil manuelin care au mai ramas in picioare (celelalte au fost distruse de cataclismul din 1755) aflate la cativa kilometri de centrul vechi, apoi, revenind in centru, vom vedea cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. Cazare in zona Lisabona.

Ziua 8. Lisabona - Sintra - Cabo da Roca-Cascais-Estoril

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Lisabona sau excursie optionala la Sintra. Dupa-amiaza, excursie optionala la Sintra, Sinaia Portugaliei. In aceasta localitate, aflata intr-o zona deluroasa de langa Lisabona, familia regala si-a construit doua palate, si, la fel ca la noi, la Sinaia, lumea buna si-a construit de asemenea vile si palate de bun gust. Vom admira Castelul Maur, o citadela cu ziduri de aparare, de unde se poate admira toata panorama orasului si a regiunii inconjuratoare, dar si Palatul Pena, unul dintre cele mai colorate palate ale Europei, construit de un rege portughez considerat ca nu a fost in toate mintile, criticat puternic in perioada de dupa inaugurare. Palacio Pena este imposibil sa nu te atraga cu zidurile sale intens colorate. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat in destinatia de mare si soare a Lisabonei, iar pe drumul de intoarcere, de-a lungul pitorescului fluviu Tejo, vom trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta unde vom face un stop fotografic la Cazino. Regele Carol II a trait in exil la Estoril, unde l-a avut vecin pe dictatorul maghiar Miklos Horthy. Amandoi au murit in exil la Estoril.

Ziua 9. Lisabona - Fatima - Batalha- Coimbra - Porto

Mic dejun. Plecam din Lisabona Manastirea Santa Maria da Victoria si Fatima - care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic. In functie de timp putem vizita sanctuarul dedicat Fecioarei Maria, cu scurte opriri in: Coimbra, una dintre capitalele medievale ale Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar, Batalha - unde se poate admira, apoi ne continuam traseul spre Porto. Cazare in zona Porto.

Ziua 10. Porto - Salamanca - Segovia - Madrid

Mic dejun. Vom pleca la drum spre Spania. Dupa un scurt popas in Salamanca, orasul unde a fost fondata prima universitate din Spania, in 1218, vom pleca direct spre Porto. Porto, al doilea oras ca marime al Portugaliei, este cunoscut ca fiind „orasul care munceste”. Construit pe malul raului Douro, este cunoscut pentru zona veche, construita de-a lungul malului drept al raului, in timp ce pe malul stang se afla vinariile, unde este creat celebrul vin de Porto, un vin dulce care a pus Porto pe harta lumii. Nu trebuie insa ratata gara Sao Bento, ale carei Sali Principale sunt complet acoperite cu azulejos (celebra faianta iberica alb-albastra), biserica Igreja do Carmo, care are un zid exterior complet acoperit cu aceeasi faianta, dar si libraria Lello, considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa librarie din lume. Vom merge apoi intr-un alt oras-muzeu, Segovia, al carui palat se spune ca l-a inspirat pe Walt Disney in crearea vizuala a Palatului Frumoasei din Padurea Adormita. Vom lua la pas centrul istoric, cu biserici in stil romanic, cartierul evreiesc si, nu in ultimul rand, impresionantul apeduct roman, extrem de bine conservat, construit in primul secol dupa Hristos si folosit pentru aprovizionarea Segoviei cu apa pana in 1973! Ne vom opri doar pentru poze la Valle de los Caidos, unde se afla memorialul generalului Francisco Franco, conducator nationalist al tarii pana in 1975, apoi la imensul palat El Escorial, opulenta resedinta a regilor Spaniei din afara Madridului. Vom merge apoi intr-un alt oras-muzeu, Segovia, al carui palat se spune ca l-a inspirat pe Walt Disney in crearea vizuala a Palatului Frumoasei din Padurea Adormita. Vom lua la pas centrul istoric, cu biserici in stil romanic, cartierul evreiesc si, nu in ultimul rand, impresionantul apeduct roman, extrem de bine conservat, construit in primul secol dupa Hristos si folosit pentru aprovizionarea Segoviei cu apa pana in 1973! Cazare in zona Madrid.

Ziua 11. Madrid - Toledo

Mic dejun. Vom efectua un tur panoramic cu autocarul in Madrid pe traseul: Gara Atocha - in interiorul careia se afla o adevarata padure tropicala, Puerta del Sol, veche poarta de intrare in oras, Paseo de la Castellana, replica data de Madrid Champs Elysse-ului parizian, Catedrala Nuestra Senora, Piata Spaniei, unde se afla cateva blocuri semete in stilul american al anilor ’30, Piata Orientului si Plaza de Toros, „stadionul” de coride, construit in stil traditional maur, ca mai toate plazele similare din Spania. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Toledo, cetate cu stradute inguste, oras-muzeu situat la doar 70 km de Madrid. Toledo a fost capitala regatului vizigot, fondat dupa prabusirea imperiului roman, al unui emirat arab (taifa de Toledo) si chiar si a Regatului catolic al Spaniei. Mutarea capitalei la Madrid a salvat Toledo de la inerenta modernizare impusa de statutul de capitala, acesta ramanand o bijuterie medievala. Desi este cunoscut ca orasul celor trei culturi (araba, evreiasca si spaniola), Toledo a fost un nume major in Evul Mediu datorita armurierilor sai - sabiile de Toledo erau considerate printre cele mai bune din lume, dar si prin prezenta marelui pictor El Greco. Si pentru ca Toledo este un oras care se vede pe jos, vom efectua un tur pietonal prin centrul istoric si vom intra in catedrala Santa Maria. Nu vom rata o vizita la un atelier care fabrica celebrele sabii. Cazare in zona Madrid.

Ziua 12. Madrid - Bucuresti via Frankfurt

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, la ora 02:00 transfer la aeroport, decolare la ora 05:55, sosire in Frankfurt la ora 08:30, plecare din Frankfurt la ora 09:30 si sosire in Bucuresti la ora 12:50.

Hoteluri

• Madrid: Ramada by Wyndham Madrid Tres Cantos 3* Ronda de Poniente, 16, 28760 Tres Cantos sau similar. 

• Porto: B&B HOTEL Braga Lamacaes 3*, Av. D. João II nº 75, 4715 - 303 Braga sau similar.

• Lisabona: TURIM Luxe Hotel 2*, Rua Passos Manuel, 28, Arroios, 1150-260 Lisabona, Portugalia sau similar.

• Sevilla: Exe Gran Hotel Solucar 4*, Carretera N-431, Km 537.5, 41800 Sanlúcar la Mayor  sau similar.

• Granada: Hotel Abades Loja 3*, Autovia A-92 Km.192, 18300 Loja Granada sau similar.

• Valencia: Holiday Inn Express Valencia Bonaire 3*, Autovia A3, salida 345, C.C. Bonaire, 46960 Aldaya, Spania sau similar.

• Costa Brava: Hotel Reymar Playa 3*,  Paseo Maritimo, 54, 08380 Malgrat de Mar sau similar.
*Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale, la aceasta oferta se vor nominaliza in saptamana plecarii.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Tarife

Data plecare Tarif
01.05.2025 (Paste) 1499 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 285 euro;
Copil sub 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion, pe ruta: Bucuresti - Barcelona, si Madrid - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, compania Lufthansa;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Madrid;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Porto;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Lisabona;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Sevilla;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Granada;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Valencia;
• 2 nopti de cazare in zona Costa Brava y Maresme;
• Transport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala pentru realizarea programului turistic(transferuri, tururi si vizite);
• Asistenta turistica in limba romana - ghid romana;

Nu sunt incluse

• Bilete de intrare la obiectivele turistice din programul excursiei, se achita la destinatie;
• Asigurarea medicala si storno - optionale, dar recomandate;
• Excursiile optionale;
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local;
• Taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ 2-3 euro/persoana/zi in functie de orasul vizitat.

Orar de zbor

Bucuresti 12:45 - Munchen 13:50
Munchen 15:40 - Barcelona 17:45
Madrid 05:55 -Frankfurt 08:30
Frankfurt 09:30-Otopeni 12:50
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Excursii optionale

Toledo
58 euro/persoana
Include: transport autocarul/microbuzul, bilete de intrare in Catedrala si in Sinagoga, asistenta turistica in limba romana. Toledo este situat la 70 de km de Madrid, orasul fiind cunoscut pentru faptul ca aici se afla cei mai priceputi mesteri armurieri , si este cel mai vestit loc de mestesugarie a armurilor si armelor din Evul Mediu. Vom face un tur pietonal in centrul istoric, unde vom vizita Catedrala Santa Maria, una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Europa. Vom continua cu vizita la un atelier in care se fabrica sabiile cele mai renumite din Toledo, unde le putem admira in toata splendoarea. Excursia va dura pana la ora 16:00.
Gibraltar(excursia Rock Tour)
60 euro/persoana
Include: Transport cu microbuz local pentru vizitarea: Punta Europa, pestera Saint Michael, Apes Den si asistenta turistica in limba romana. Stramtoarea Gibraltar leaga Oceanul Atlantic de Marea Mediterana si separa Spania de Maroc. Numele ei vine de la Gibraltar, care semnifica in limba araba Jebel at-Tariq, muntele lui Tariq. Excursia va incepe in jurul orei 09:00 a.m, iar turistii vor fi preluati cu autocarul de la hotel, si ne vom indrepta spre Linea de la Conception unde va trebui sa trecem granita spre Gibraltar. Odata ajunsi in Gibraltar vom urca sus pe stanca cu telecabina la peste 400 de metri altitudine si vom vizita Upper Rock, Rezervatia Naturala Gibraltar, acolo unde traiesc renumitele maimute” macaci”, o specie fara coada, de culoare maro-roscat, originare din Maroc si Alger. Chiar daca sunt animale salbatice, maimutele nu sunt agresive, din contra chiar jucause si se pot face chiar si poze cu ele. De aici din varf vom putea merge in Pestera St. Michael, o pestera naturala, de o frumusete rar intalnita, cu stalactite albe, gri sau rosii. Datorita acusticii sale, este un loc potrivit pentru spectacole de lumini si muzica. Tot aici vom vedea si locul unde se sfarseste Europa si unde se vede Africa, Europa Point, fiind cel mai sudic punct din Gibraltar si locul unde Marea Mediterana se intalneste cu Oceanul Atlantic. Dupa aproximativ 3 ore petrecute aici, vom avea timp liber la dispozitie pentru masa de pranz si cumparaturi. Excursia se va termina in jurul orei 16:00.
Alhambra
69 euro/persoana
Include: transport cu autocarul/microbuzul, taxe de drum, ghid local vorbitor de limba engleza, asistenta turistica in limba romana, bilet de intrare la Complexul Alhambra care include: Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea) si ghid audio. Se achita la inscriere, rezervarea se face cu minim 2 luni inainte de calatorie. Granada este orasul andaluz ridicat la baza Muntilor Sierra Nevada ce ofera iubitorilor de frumos o capodopera arhitecturala unica in lume: Palatul Alhambra. Construit intr-o arhitectura predominant araba, palatul inconjurat de Gradinile Generalife este vatra maura a Spaniei. Plecarea spre Granada va fi in jurul orei 10:00, cu autocarul de la fiecare hotel unde turistii vor fi cazati. Odata ajunsi in Granada vom vizita ansamblul Alhambra,( unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica): Palatul Nasrid, Alcazaba, Palatul lui Carlos V si Generalife Garden. Vom incepe cu vizita la Palatul lui Carlos V, unde vom petrece in jur de 30 de minute. Palatul a fost comandat de imparatul Carol V, dupa recucerirea catolicilor in 1492, pentru a impune stilul crestin pe domeniul Alhambra, plin de constructii maure. E un palat in forma patrata, iar in interior are o curte interioara rotunda, ceea ce nu se mai intalnise pana atunci in stilul renascentist. Continuam cu vizita la Alcazaba, in jur de 30 de minute, una dintre cele mai vechi constructii din Alhambra, ce reprezinta zona militara a complexului, pozitionata strategic deasupra orasului. Din turnurile sale veti vedea niste panorame splendide ale Albayzin, cartierul arabesc, dar si restul Granadei. Urmeaza sa continuam cu vizita la Palatul Nasrid, timp de aproximativ o ora. Palatul a fost ridicat in secolul al XIII- lea, de catre fondatorul dinastiei, Nasrid, Alhamar. Aceasta structura, cu ziduri din caramida si lemn, acoperita cu decoratiuni din stuc, este alcatuita din 3 edificii: Palatul Mexuar, Palatul Comares si Palatul Leilor, acestea functionand independent. Ultima vizita va fi la Generalife Garden, care este impartita in mai multe gradini mai mici, inconjurate de gardulete vii, o multime de specii de trandafiri si plante aromate, care ne antreneaza simturile la vizitarea lor. Gradinile Generalife sunt cele mai populare gradini din Spania, impresionand prin dimensiunile lor, fantani arteziene si izvoare. Dupa terminarea vizitei la ansamblul Alhambra, vom avea timp liber in centrul orasului Granada, pentru pranz sau cumparaturi. Excursia se va incheia in jurul orei 15:00.
Sintra
75 euro/persoana
Include: transport autocar, intrari la Castelul Maur si Palatul Pena, asistenta turistica in limba romana. In jurul orei 09:00 vom pleca din Lisabona si ne vom indrepta spre Sintra, o adevarata bijuterie a Portugaliei, inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom vizita Castelul Maur si Palatul Pena, cele mai importante atractii turistice ale orasului Sintra. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Apoi vom avea o scurta oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta, unde vom face o oprire pentru fotografii la Cazino.

Rezerva acum!