Circuite avion
Circuit Craciun in Iordania 2020

Itinerariu: Amman - Madaba - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Marea Moarta - Betania - Jaresh - Amman
Date plecare: 19.12.2020
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1025 euro/persoana

Program

Ziua 1. 19.12.2020. Bucuresti - Amman

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare din Bucuresti la ora 00:30 (in noaptea de 19 spre 20.12.2020). Aterizare la ora 03:10 in Amman. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman.

Ziua 2. 20.12.2020. Amman

Mic dejun. Astazi vom vizita capitala Iordaniei, un oras relativ nou, construit pe 19 dealuri. Orasul a inglobat mai multe ruine antice si medieval precum: Templul lui Hercule, Palatul Umayad si o biserica bizantina. De asemenea vom vizita amfiteatrul situate in apropierea Citadelei. Seara ne intoarcem la hotel. Cina si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman.

Ziua 3. 21.12.2020. Amman - Madaba - Castelul Kerak - Petra (aprox. 330 km)

Mic dejun. Vom pleca din Amman spre orasul Madaba, celebru pentru biserica Sfantul Gheorghe cu al ei mozaic ce reproduce harta Tarii Sfinte, pe care o vom vizita. In apropiere de Madaba se afla Muntele Nebo. Conform vechiului testament, aici a murit Moise cand a privit spre Pamantul Fagaduintei. In prezent, aici se gaseste o biserica franciscana. Vom continua traseul spre sudul Iordaniei. Vom face o oprire la Castelul Kerak. Acest castel a fost construit in perioada cruciadelor, fiind al treilea ca marime din aceasta regiune. Aici puteti lua contact cu un castel templier veritabil, construit in varful unui deal, la 1000 de metri, de unde poate fi observata intreaga regiune. Vom continua traseul, iar in cursul serii vom ajunge la Petra. Cina si cazare la hotel Petra Panorama 3* sau similar.

Ziua 4. 22.12.2020. Petra - Wadi Rum (aprox. 110 km)

Mic dejun. Vom pleca de la hotel spre situl arheologic Petra, un loc uimitor, considerat ca fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii modern. Petra a ramas necunoscuta civilizatiei occindentale pana in anul 1812 de catre un explorator elvetian. Acest oras a fost capitala regatului nabateenilor in secolul IV i.Hr. Orasul a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Ne vom plimba prin acest oras unic cu mai multe case construite in rocile din zona. Vom vedea: trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor si multe alte obiective. Vizita o vom face integral mergand pe jos. Dupa-amiaza vom pleca spre desertul Wadi Rum, denumit si Valea Lunii. Aici ne vom caza in corturi standard cu baie proprie. La lasarea serii vom servi o cina tradtionala beduina (zarb) - mancarea este preparata pe un support cu 3 platouri suprapuse, care se introduc intr-o groapa cu jar dedesubt. Vom savura bucatele delicioase si ne vom bucura de aceasta experienta unica.

Ziua 5. 23.12.2020. Wadi Rum - Aqaba ( aprox. 75 km)

Dimineata devreme putem participa la urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (zborul este dependent de conditii meteorologice, iar locurile sunt limitate). Dupa micul dejun, vom face un tur al desertului Wadi Rum cu jeepul, in care vom admira frumusetea aparte a acestei vai desertice, cu stanci sapate de actiunea vantului. Vom opri la un cort al beduinilor, locuitorii desertului, unde vom fi serviti cu ceai si cafea. Dupa ce ne vom intoarce in tabara Wadi Rum, vom fi transferati spre Aqaba. Aqaba este o statiune la Marea Rosie, situata in sudul extrem al Iordaniei. Cina si cazare la hotel Lacosta 4* sau similar.

Ziua 6. 24.12.2020. Aqaba

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si vizite in Aqaba sau puteti participa la croaziera optionala pe Marea Rosie cu opriri de snorkeling la recifele de corali. Cina si cazare la hotel Lacosta 4* sau similar.

Ziua 7. 25.12.2020. Aqaba - Marea Moarta (aprox. 270 km)

Mic dejun. Dupa check-out vom pleca spre Marea Moarta. Marea Moarta este locul unde suprafata terestra atinge cea mai joasa altitudine, aproximativ 410 metri sub nivelul marii. De asemenea acest loc este unic si datorita lacului cu o salinitate foarte mare. O sa observati cum aceasta apa sarata va va permite sa plutiti la suprafata cu o foarte mare usurinta. S-a demonstrat ca atat apa cat si namolul sarat au beneficii terapeutice deosebite. Cina si Cazare la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar.

Ziua 8. 26.12.2020. Marea Moarta - Betania - Jerash (aprox. 170 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare la Marea Moarta sau puteti participa la excursia optionala la Jerash si Betania. Betania este unul dintre cel mai sfinte locuri crestine din Iordania, fiind locul unde a fost botezat Iisus. Acest loc a fost mentionat in mai multe ocazii in biblie. Vom continua cu Jerash, un oras antic, ale carui ruine sunt considerate drept cele mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul are o vechide de aproape 6500 de ani, iar perioada lui de inflorire a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit de un explorator german in secolul al XVII-lea si restaurant. Ne vom intoarce la hotel pentru cina si cazare pana la miezul noptii.n La miezul noptii vom pleca de la hotel spre aeroportul din Amman pentru imbarcare la zborul companiei Tarom spre Bucuresti.

Ziua 9. 27.12.2020. Amman - Bucuresti

Sosire pe aeroportul din Amman si imbarcare la zborul companiei Tarom spre Bucuresti care decoleaza la ora 03:55 dimineata si soseste in Bucuresti la ora 06:50.

Informatii utile

• Grup minim 25 de persoane.
• Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pasaportul temporar nu este valabil in Iordania.
• Viza de intrare in Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine la sosire pe teritoriul Iordaniei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
19.12.2020 1025 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 280 euro;
Tarif a treia persoana in camera dulba (pat suplimentar): 1010 euro;
Tarif copil mai mic de 5 ani cazat in camera cu 2 adulti: 450 euro;
Tarif copil 6-12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 845 euro.

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti - Amman - Bucuresti, cu bagaj de mana si de cala, compania Tarom;
• 2 nopti cazare in Amman la hotel 4*;
• 1 noapte cazare in Petra la hotel 3*;
• 1 noapte cazare in tabara Wadi Rum la cort cu baie proprie;
• 2 nopti cazare in Aqaba la hotel 4*;
• 2 nopti cazare la Marea Moarta la hotel 5*;
• Mic dejun in zilele 2-8 si 6 cine la hoteluri;
• Cina tradionala in desert;
• Transport autocar local cu aer conditionat;
• Vizitele si excursiile prevazute in program;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice ( Citatedla si Amfiteatrul din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, castelul Kerak, Petra si Wadi Rum);
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si de catering (poate suferi modificari).
*Nota: prima noapte de cazare va fi petrecuta la hotel partial, iar ultima noapte de cazare va fi petrecuta pana la miezul noptii.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala), se icheie odata cu contractul de comercializare a pachetului turisitc;
• Excursii optionale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Bauturile la mese;
• Bacsis pentru sofer si ghizi locali: 45 USD/pers. (se achita local).

Orar de zbor

• Bucuresti - Amman : 00:30 - 03:10 (durata: 2h 40min)
• Amman - Bucuresti: 03:55 - 06:50(durata: 2h 55 min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Rezerva acum!