FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Croaziera fluviala prin Europa Centrala 2021

Itinerariu: Strasbourg - Mainz - Frankfurt - Miltenberg - Wetheim - Karlstad - Wurzburg - Rothenburg - Schweinfurt - Bamberg - Nurnberg - Regensburg - Passau - Melk - Durnstein - Viena - Budapesta
Date plecare: 08.04.2021
Circuit cu avionul, 13 zile
Tarif: 1799 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Frankfurt - Strasbourg

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 06:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Frankfurt. Decolare din Bucuresti la ora 08:35. Aterizare la ora locala 10:15 in Frankfurt. De la aeroport vom fi transferati spre Strasbourg, cel mai mare oras din Alsacia. Vom face un tur panoramic si pietonal al orasului, insostiti de ghidul local. Aici vom vedea Piata Principala Kleber, statuia generalului Jean-Baptiste Kleber, piata Gutenberg, cartierul Mica Franta, inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si Catedrala Notre Dame, a carui construcite a inceput in anul 1176 si a durat pana in anul 1439. Vom continua cu Casa Kammerzel din Piata Catedralei, o casa de lemn cu 75 de ferestre impodobite cu sculpturi. Dupa amiaza ne vom imbarca pe vasul de croaziera MS Victor Hugo. La bord vom fi intampinati cu un cocktail de bun venit. Cina cu bauturi incluse si cazare la bord.

Ziua 2. Strasbourg - Mainz - Frankfurt

Mic dejun. Dimineata vom sosi in Mainz, orasul natal al lui Johannes Gutenberg, aflat la confluenta Rinului cu Mainului. Vom cobori de pe vas si vom face o agreabila plimbare prin oras. Aici vom admira arhitecutra locala. La pranz ne vom intoarce la bordul vasului de croaziera, unde vom servi dejunul (bauturi incluse). Vom continua croaziera spre Frankfurt. Aici veti putea explora individual orasul sau puteti participa la turul optional (achizitionat de pe vas). Frankfurt este principalul centru financiar al Germaniei. In timpul turului vom putea admira Primaria, Historische Otzeile, Casa lui Goethe si multe alte obiective. Vom reveni apoi pe vas, unde vom servi cina (cu bauturi incluse). Cazare la bord.

Ziua 3. Frankfurt - Miltenberg - Wertheim

Mic dejun. Dimineata devreme vom ajunge in Miltenberg, un orasel linistit, tipic german. Aici ne vom putea plimba pe strada principala, prin piata centrala si vom admira casele cu arhitectura traditionala. Aici vom vedea primaria si Hotelul Reisen. Intoarcere pe vas pentru a servi masa de pranz. Dupa-amiaza vasul se va indrepta spre Wertheim. Timp liber pentru plimbari prin oras. Seara vom servi cina la bordul vasului. Cazare la bord.

Ziua 4. Wertheim - Karlstad - Wurzburg

Mic dejun. In prima parte a zilei, vasul va naviga spre Karlstad, unde va ajunge dupa amiaza. Timp liber la dispozitie sau puteti opta pentru o excursie optionala pana la Wurzburg. Vom explora orasul celor 100 de biserici. Vom vizita Capela Schonborn, Marktplatz, Capela Fecioarei, statuia Sfantului Kilian, vechiul pod peste Main si vom putea admira dealurile acoperite de vii. In timpul excursiei vasul se va deplasa spre Wurzburg, unde va veti reimbarca. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 5. Wurzburg - Rothenburg - Schweinfurt

Mic dejun. Dimineata vom putea explora in cadrul unui tur optional (se achizitioneaza la bord) orasul Rothenburg. In trecut acesta era considerat orasul lui Mos Craciun. Acesta este unul dintre cele mai renumite orase medievale cu stradute inguste, pe care Walt Disney l-a folosit ca sursa de inspiratie pentru orasul lui Pinocchio. Aici vom admira Biserfica Sfantul Iaco, Piata Centrala cu Primaria, Plonlein si Muzeul Craciunului. Va recomandam pentru masa de pranz specialitati locale stropite cu vin. In timpul excursiei vasul va continua pana la Schweinfurt, de unde ne vom imbarca. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 6. Bamberg - Nurnberg

Mic dejun. Dimineata vom intra in dreptul localitatii Bamberg pe canalul Rhin - Main - Dunare. Dupa pranz vom ajunge in Nurnberg, al doilea cel mai important oras al Bavariei. Aici este locul unde au avut loc mai multe evenimente importante eale secolului XX. Aici veti putea explora independent orasul sau puteti opta pentru turul pietonal (se achita la bord). Aici vom putea vedea fantana gotica Schoner Brunnen, Biserica Frauenlirche si veti putea degusta una dintre specialitatile locale - Lebkuchen - turta dulce. Seara ne intoarcem la vasul de croaziera. Cina si cazare la bord.

Ziua 7. Kelheim - Regensburg

Mic dejun. In prima parte a zilei vom naviga spre Kelheim. Aici puteti opta pentru o excursie optionala la Regensburg (se achita la bordul vasului). Aici se gasesc sediile unor firme importante precum BMW, Siemens si Triumph. Ne vom plimba cu ghidul local prin centrul vechi, unul dintre cele mai bine conservate. Aici vom vedea catedrala, podul de piatra peste Dunare (dateaza din secolul al XII-lea), vilele patriciene, zidurile romane si alte structure istorice. In timpul excursiei vasul va naviga de la Regensburg, de unde ne vom reimbarca. Dejun, cina si cazare la bord.

Ziua 8. Regensburg - Passau - Engelhartszell

Mic dejun. Vom continua croaziera spre Passau, denumit si orasul celor trei rauri, datorita confluentei Dunarii cu raurile Inn si Ilz Aici vom avea timp sa coboram de pe vas pentru a vizita pe cont propriu orasul. Va recomandam sa nu ratati Catedrala Sfantul Stefan, care adaposteste a doua orga ca marime din lume. Dup ace vom reveni pe vas, vom relua navigarea prin regiunea Engelhartszell, cu versanti impaduriti, abrupti si orasele pitoresti. Vom putea admira acest peisaj de pe pontoon si de pe cabina. Pranz, cina si cazare la bord.

Ziua 9. Engelhartszell - Melk - Durnstein - Viena

Mic dejun. Dimineata vom ajunge in Melk, aici vom putea vizita abatia in cadrul unuei excursii propuse de vasul de croaziera. Abatia Melk este considerata ca fiind Perla Barocului, o cladire impresionanta construita pe o colina deasupra Dunarii. Aceasta abatie este considerata un simbol al barocului austiac, care cu siguranta va va uimi cu bogatia arhitecurii si a decoratiunilor. Aici se afla ce amai mare biblioteca din lume. Vasul va continua croaziera pana la Durnstein, printr-un peisaj aparte, plin de istorie. Dunarea isi croieste cursul pe langa sate incantatoare marginite de podgorii intinse. Pe alocuri veti observa castele vechi amplasate in puncte strategice. In jurul pranzului vom ajunge la Durnstein, unde vom putea descoperi, pe cont propriu, acest sat pitoresc. Legenda acestor locuri spune ca aici a fost intemnitat Regele Richard Inima de Leu al Angliei. Dupa amiaza ne vom reimbarca pe vas si vom continua trasul spre Viena. Cei care doresc pot participa la o plimbare by night optionala prin Viena. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 10. Viena - Bratislava

Mic dejun. Atazi vom avea timp liber in Viena, capitala Austriei si unul dintre cele mai importante orase ale Europei Centrale. Aici va puteti pliba prin centrul istoric sau puteti alege una dintre excursiile optionale. Veti vedea Catedrala Sfantul Stefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sfantul Petru, Palatul Hofburg, Piata Maira Tereza sau puteti face cumparaturi pe celebra Mariahilferstrasse. Va propunem o excursie optionala in Padurea Vieneza, la Mayerling si Hinterbruhl. Aici puteti vizita manasitrea Heiligenkreuz, cea mai veche manastire cisterciana locuita din lume. Fondata in anul 1133, aici se gaseste mormantul ultimului membru al familiei Babenberg. Vom continua cu Mayerling, un fost domeniu imperial de vanatoare al imparatilor austro-ungari. Lasand in urma Mayerling, vom face un popas in localitatea Hinterbruhl, unde in 1912 s-a format un lac subteran (cel mai mare lac subteran din lume). Vom vizita acest lac la care se ajunge printr-un labirint de galerii si grote. Seara ne intoarcem spre vas si vom trece pe langa Bratislava in traseu spre Esztergom. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 11. Esztergom - Budapesta

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru a vizita pe cont propriu orasul medieval Esztergom, vechea capitala a Ungariei, pana in anul 1241. Orasul isi pastreaza inca o parte a importantei din trecut, aici fiind sediul arhiepiscopilor de Ungaria. In centru veti putea vizita imensa bazilica eiscopala, loc de incoroare al regilor Ungariei si palatul regal. Intoarcere la vas. Vom continua croaziera spre Budapesta, capitala Ungariei si una dintre cele mai frumoase orase de pe malul Dunarii. Orasul a fost despartit multa vreme de Dunare in doua orase, Buda - orasul vechi si Pesta - orasul nou. Buda ne incanta cu castele medieval, biserici si catedrale, iar Pesta cu bulevarde elegante si cladiri impresionante. Timp liber pentru o plimbare in oras inainte de cina. Daca doriti puteti cobori in oras pentru a continua izitele individuale sau puteti participa la croaziera by night la bordul vasului de croaziera. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 12. Esztergom - Budapesta

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Budapestei. Puteti sa faceti tururui individuale sau excursii propuse pe vasul de croaziera. Puteti opta pentru o excursie la baile tarmale Gellert, iar seara puteti participa la un spectcol traditional maghiar. Pranz, cina si cazare la bordul vasului.

Ziua 13. Budapesta - Bucuresti

Mic dejun. Dupa procedurile de debarcare vom pleca cu ghidul local intr-un tur panoramic si pietonal in care vom descoperi Podul Elisabeta, Dealul Gellert, Statuia lui Gellert, vom traversa Podul cu Lanturi, vom continua cu Dealul Cetatii, Bastionul Pescarilor, Biserica Sfantul Matei si Palatul Regal. In Pesta vom vedea Piata Eroilor, Parcul Central, Biserica Sfantul Stefan si Palatul Parlamentului Maghiar. Transfer la aeroportul din Budapesta pentru imbarcare la zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare la ora locala 20:10 si sosire in Bucuresti 22:50.

Informatii utile

• Grup minim de 16 persoane.
• Pentru un grup mai mic de 16persoane, tariful se va recalcula.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• O persoana sub 21 de ani, nu poate sa reserve o cabina si/sau nu poate sa ocupe singura o cabina. Ea trebuie insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit varsta de 21 de ani.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
08.04.2021 1799 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 740 euro

Servicii incluse

• Bilete de avion pe ruta Bucuresti - Frankfurt, compania Tarom;
• Bilete de avion pe Budapesta - Bucuresti, via Moscova, compania Tarom;
• 12 nopti cazare pe vasul de croaziera MS Victor Hugo, in cabine upper deck;
• Pensiune completa cu bauturi incluse la mese;
• Tururi panoramice si pietonale cu ghid local in Strasbourg si in Budapesta;
• Transferuri si tururile mentionate in prgoram
• Insotitor de grup Roman;
• Pachet Turist Plus (asigurare medicala si asigurare storno);
• Taxele de aeroport si servicii.
• Taxele portuare

Nu sunt incluse

• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice si ghizii pentru acestea;
• Excursiile optionale;
• Bacsisuri pentru sofer si ghizi 20 euro/persoana (se vor achita la insotitorul de grup).

Orar de zbor

• Bucuresti - Frankfurt: 08:35 - 10:15 (durata: 2h 40min)
• Budapesta - Bucuresti: 20:10 - 22:50(durata: 2h 15min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Excursie optionala in Padurile Vienei (Mayerling si Hinterbruhl)
50 euro/pers
Excursie la Wurzburg cu ghid local
aprox 62 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Excursie la Rothenburg cu ghid local
aprox 52 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Excursie la Nurnberg cu ghid local
aprox 53 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Excursie la Regensburg cu ghid local
aprox 52 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Excursie la Abatia Melk
aprox 47 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Viena “by night”
aprox 34 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Viena “art of living”
aprox 71 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Budapesta “by night”
aprox 68 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Excursie la Baile Gellert
aprox 68 euro/pers
propus de vasul de croaziera
Seara traditional in Budapesta
aprox 46 euro/pers
propus de vasul de croaziera

Galerie foto

Rezerva acum!