INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Egipt - Pelerinaj la Sf. Ecaterina, Cairo, Sfinxul si sejur in Sharm El Sheikh 2023

Itinerariu: Cairo - Giza - Dahsure Sakkara - Sharm El Sheikh - Manastirea Sf.Ecaterina - Ras Mohammed - Sinai - Cairo
Date plecare: 12.04.2023
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1299 Euro/persoana (taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cairo, zbor direct, cursa Tarom

Ora 22:30 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Tarom catre Cairo, 16 Februarie decolare 00:30. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 03:15. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

Ziua 2. Cairo

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita oferita ca bonus la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare in Cairo.

Ziua 3. Cairo - Giza - Dahsure & Sakkara

Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati la hotelul din Cairo sau putem opta pentru - excursie optionala la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti. Cazare in Cairo.

Ziua 4. Cairo - Sharm El Sheikh

Mic dejun. Transfer matinal din Cairo catre Sharm El Sheikh ( aproximativ 6 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 15:00. Cazare, plaja si relaxare la hotel in Sharm El Sheikh. Regim masa - All Inclusive(mic dejun, pranz si cina).

Ziua 5. Sharm El Sheikh - Manastirea Sf. Ecaterina

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Manastirea Sf.Ecaterina - plecam in zorii zilei (~07.00) catre Protectoratul Sf.Ecaterina, zona aflata la poalele muntelui lui Moise, in centrul peninsulei, la aproximativ 220 km fata de statiunea Sharm el-Sheikh. Pe drum veti afla povestea acestei manastire - cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume care a strabatut istoria si povestea Ecaterinei si cum a ajuns ea sa fie canonizata. Vizitam manastirea-cetate, ne inchinam la moastele Sf.Ecaterina, poposim la Rugul Aprins, la Fantana lui Moise si admiram de pe stanci frumoasa priveliste a manastirii. Retur la hotelul din Sharm El Sheikh. Regim masa - All Inclusive(mic dejun, pranz si cina).

Ziua 6. Sharm El Sheikh - Croaziera pe Marea Rosie, Ras Mohammed

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Ras Mohammed - Excursia ideala pentru relaxare, plaja, inot si pentru a admira flora si fauna marii, in locul considerat a fi al doilea in lume dupa Marea Bariera de Corali.Transfer hotel-port, imbarcare pe vas si navigare pana in zona Balakona, unde se va face prima oprire pentru inot si snorkeling. Urmeaza o alta oprire aproape de coasta pentru a admira coralii, pauza pentru a servi pranzul leganati de valurile marii si inainte de a intra in zona portuara, o ultima oprire in golfuletul Ras Om el Sied. Retur la hotelul din Sharm El Sheikh. Regim masa - All Inclusive(mic dejun, pranz si cina).

Ziua 7. Sharm El Sheikh - Peninsula Sinai, Vapor cu fundul de sticla

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala - Vaporul cu fundul de sticla - Transfer hotel-port in jurul orei 10.30, plimbare de aprox o ora cu vaporasul cu fundul de sticla pentru a admira coralii. Abu Galum Adventure, o excursie complexa care va da posibilitatea sa admirati frumusetea desertului si sa va familiarizati cu viata beduinilor. Transfer in cursul diminetii, din Sharm el Sheikh catre nord-estul peninsulei Sinai. Jeep safari, ceai la cort de beduini, vizita in rezervatia Abu Galum, plimbare cu camila in desert, pranz traditional in statiunea Dahab, vizita la magazinele locale si apoi plaja, inot sau snorkeling la Blue Hole Dahab. Retur hotel in jurul orei 18:00 la hotelul din Sharm El Sheikh. Regim masa - All Inclusive(mic dejun, pranz si cina).

Ziua 8. Sharm El Sheikh - Cairo - Bucuresti

Mic dejun. Transfer dupa servirea pranzului(BONUS MASA DE PRANZ) din Sharm El Sheikh catre Cairo( aproximativ 6 ore, incluzand o oprire), transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 04:00. Sosire in Bucuresti a doua zi, la ora 06:50.

Hoteluri

Cairo: Pyramids Hotel 4* superior, Alexandria Road Pyramids, Giza Governorate sau similar;
Sharm El Sheikh: Cleopatra Luxury Resort 5*, Nabq Bay, Sharm El Sheikh, Egipt sau similar;

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
12.04.2023(Paste) 1299 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 259 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1158 euro;
Copil sub 12 ani: 699 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, zbor direct, compania Tarom;
• taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti cazare in zona Cairo, la hotel 4*superior(5*categoria locala) cu mic dejun;
• 4 nopti cazare in Sharm El Sheikh la hotel de 5* cu All Inclusive;
• Bonus - masa de pranz din ziua 8 ;
• Bonus - vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
• Tururile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
• Turul panoramic de oras in Cairo;
• Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
• Ghid local.

Nu sunt incluse

• taxa de viza - 25 euro/ persoana, se achita la inscriere;
• asigurarea medicala si aaigurarea storno, optionale;
• excursiile optionale.
• bacsis pentru sofer,ghidul local si hamali - 3 euro/persoana/zi ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);

Orar de zbor

• Bucuresti - Cairo: 00:30-02:15
• Cairo - Bucuresti: 04:00-06:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Dahsure & Sakkara
65 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Excursia va incepe din Dashure, unde vom vizita Piramida Rosie, cea de-a patra din Egipt, avand cea mai mare baza de pe tot teritoriul, numele sau provenind de la calcarul rosiatic din care a fost facuta, apoi vizitam Piramida Cocosata, si continuam cu necropola de la Sakkara, si Piramida in Trepte, cea mai veche piramida din Egipt, acesta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii. Ultima vizita o vom avea la Mastabe-Ptah Hotep, apoi la Mereruca si Ti. Ne vom indrepta apoi spre gara cu autocarul, pentreu a ne imbarca spre destinatia Aswan.
Manastirea Sf. Ecaterina
65 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport si ghid local
Plecam in zorii zilei (~07.00) catre Protectoratul Sf.Ecaterina, zona aflata la poalele muntelui lui Moise, in centrul peninsulei, la aproximativ 220 km fata de statiunea Sharm el-Sheikh. Pe drum veti afla povestea acestei manastire - cea mai mica patriarhie ortodoxa din lume care a strabatut istoria si povestea Ecaterinei si cum a ajuns ea sa fie canonizata. Vizitam manastirea-cetate, ne inchinam la moastele Sf.Ecaterina, poposim la Rugul Aprins, la Fantana lui Moise si admiram de pe stanci frumoasa priveliste a manastirii. Retur la hotelul din Sharm El Sheikh
Croaziera pe Marea Rosie, Ras Mohammed
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport si ghid local. Include: transport, bilete de intrare.
Ras Mohammed - Excursia ideala pentru relaxare, plaja, inot si pentru a admira flora si fauna marii, in locul considerat a fi al doilea in lume dupa Marea Bariera de Corali.Transfer hotel-port, imbarcare pe vas si navigare pana in zona Balakona, unde se va face prima oprire pentru inot si snorkeling. Urmeaza o alta oprire aproape de coasta pentru a admira coralii, pauza pentru a servi pranzul leganati de valurile marii si inainte de a intra in zona portuara, o ultima oprire in golfuletul Ras Om el Sied. Retur la hotelul din Sharm El Sheikh.

Galerie foto

Rezerva acum!