INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Seniori Egipt - Descopera Tinutul Faraonilor si Sejur in Hurghada 2021

Itinerariu: Cairo - Alexandria - Hurghada - Cairo
Date plecare: 05.09.2021, 10.10.2021, 06.11.2021
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 1099 949 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Cairo, zbor via Istanbul

Ora 19:10- Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul companiei Turkish Airlines catre Cairo via Istanbul unde vom avea o scurta escala, decolare la ora 21:10. Sosire in Cairo in cursul noptii in jurul orei 02:50. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in zona Cairo.

Ziua 2. Cairo

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo urmat de vizita oferita ca bonus la Muzeul de Egiptologie, ce gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare si cina in Cairo.

Ziua 3. Cairo - Alexandria

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional - Alexandria, oras-port la Marea Mediterana. Vizitam Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Cazare si cina in Cairo.

Ziua 4. Cairo - Giza - Dahsure & Sakkara

Mic dejun. Programul turistic continua cu vizita la Giza, locatia celebrelor piramide si a Sfinxului. Vom fi transferati la hotelul din Cairo sau putem opta pentru - excursie optionala la Dahsure & Sakkara, turul incluzand Dahsure unde se vor vizita Piramida Cocosata si Piramida Rosie, precum si necropola de la Sakkara, situata la o distanta de aproximativ 30 km sud de Cairo. Localitatea a servit o lunga perioada de timp ca necropola funerara pentru vechea capitala Memphis. Vizita la Sakkara include: Piramida in Trepte (cea mai veche piramida din Egipt, aceasta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii), Mastabe - Ptah Hotep, Mereruca si Ti.
Cazare si cina in Cairo.

Ziua 5. Cairo - Hurgada

Mic dejun. Transfer cu autocarul in Hurgada. Sosire in Hurgada, cazare la hotelul din Hurgada. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 6. Hurgada - Insula Gifton

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling, masa de pranz inclusa. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 7. Hurgada - Jeep Safari

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari - Aventura in desert cu cina in cort beduin. Cazare si si masa tip All Inclusive(BONUS) in Hurghada.

Ziua 8. Hurgada - Cairo via Istanbul

Mic dejun. Transfer in jurul pranzului din Hurgada catre Cairo( aproximativ 7 ore, incluzand o oprire), sosire in jurul orei 17:00. Posibilitatea de late check out la cerere. In jurul orei 00:00 este programat transferul catre aeroport.
Transfer in aeroportul din Cairo si zbor catre Bucuresti, decolare in jurul orei 03:45. Sosire in Bucuresti in jurul orei 08:40, vom avea o scurta escala in Istanbul.

Hoteluri

• Cairo: Pyramids Hotel 4* superior, Alexandria Road Pyramids, Giza Governorate/ Helnan Dreamland Hotel & Conference Center 4*superior, Dream land، Giza- Al Wahat Al Baharia، 6th of October، Giza Governorate 12566, Egipt sau similar;
• Hurghada: Sea Star Beau Rivage Hotel 4* superior, El Ahyaa Area, Hurghada, Egipt sau similar;

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
05.09.2021 1099 949 Euro
10.10.2021 1099 949 Euro
06.11.2021 1099 949 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 199 euro;
Copil sub 12 ani: 499 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur via Istanbul, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, compania Turkish Airlines;
• taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare in zona Cairo, la hotel 4* cu mic dejun si 3 CINE;
• 3 nopti cazare in Hurghada la hotel 4* superior cu mic dejun si cina (Bonus, masa tip - ALL INCLUSIVE: mic dejun, pranz, cina si bauturi locale);
• Bonus - vizita la Muzeul de Egiptologie (nu include Muzeul Mumiilor);
• Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide(bilet de intrare pentru vizitarea complexului);
• Tururile/transferurile prevazute in cadrul excursiei, cu autocar/microbuz categoria locala;
• Turul panoramic de oras in Cairo;
• Asistenta turistica in limba romana(ghid roman);
• Ghid local.

Nu sunt incluse

• taxa de viza - 25 euro/ persoana, se achita la inscriere;
• supliment plecarea de Paste - 99 euro/persoana;
• asigurarea medicala si aaigurarea storno, optionale;
• late check out optional, 35 euro/adult in camera dubla;
• excursiile optionale.
• bacsis pentru sofer si ghidul local 3 euro/persoana/zi ( se achita obligatoriu la insotitorul de grup);

Orar de zbor

• 28.12.2020 Bucuresti - Istanbul - Cairo: 2110 - 2350 / 0130 - 0250.
• 08.01.2021 Cairo - Istanbul - Bucuresti: 0345 - 0705 / 0815 - 0840.
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Excursie Alexandria
60 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, vizitele la: Muzeul National, Amfiteatrul Roman, Gradinile Montaza, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Dupa servirea micului-dejun, in jurul orei 09:00, vom pleca spre Alexandria, cu autocarul, unde vom vizita Muzeul National, Amfiteatrul Roman si Gradinile Montaza. Alexandria este al doilea oras, ca marime din Egipt, dupa Cairo. Numele sau provine de la Alexandru cel Mare, care a fondat orasul in jurul anului 332 i.Hr. Obiectiv turistic cu o mare insemnatate, Teatrul Roman din Alexandria este unul din monumentele cele mai populare din acest oras. Descoperit din intamplare, in anul 1960, Teatrul Roman este considerat a fi unul dintre cele mai importante realizari arhitecturale din Egipt. Vom continua cu Muzeul National, unde vom putea vedea peste 1800 de artefacte, ce prezinta istoria Alexandriei si a Egiptului, dar si o impresionanta colectie de bijuterii, arme, statui, monede si obiecte din sticla. Ultimul obiectiv turistic pe care il vom vizita va fi la Gradina Palatului Montaza. Palatul, cu un stil architectural unic, are o gradina mare si o vedere superba asupra Marii Mediterane. Gradina sa este una din cele mai frumoase din oras, indicata pentru plimbare si relaxare.
Muzeul de Egiptologie
25 adult si 15 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, intrare, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Extra se achita local, intrarea la Muzeul Mumiilor - 20 euro/adult. Muzeul Egiptean din Cairo adaposteste peste 120 de mii de piese ale istoriei antice egiptene. Muzeul are doua nivele principale, la parter se afla o colectie impresionanta de papirusuri si monezi antice din aur, argint si bronz, precum si statui de diferite marimi, tabele si sarcofage. La etaj sunt expuse mai multe artefacte ale faraonilor, Sala Mumiilor Regale, locul unde sunt expuse 9 mumii ale faraonilor, Sala cu Lei, colectia de bijuterii si alte obiecte pretioase ale faraonului Tutankhamon, si impresionantul grup statuar format din Regele Amenhotep al III-lea, sotia sa Regina Tiye si cele trei fiice ale lor. Timp de 2 ore vom putea explora istoria antica egipteana, un loc impresionant pe care nu trebuie sa il ratati.
Insula Gifton
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, plimbare cu vaporasul, snorkeling(echipament inclus), scurt popas pe Insula Gifton, masa de pranz inclusa, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Excursia va incepe la ora 10:00, cu plecare din Hurghada, spre Insula Gifton, in lumea insulelor de corali de sub apa. Vom face o croaziera cu vaporul pe Marea Rosie, unde vom avea mai multe opriri in larg pentru snorkeling, si vom nagiva pe langa recifuri de corali, unde se pot observa cu ochiul liber sute de pesti. Vom servi pranzul pe vapor, preparate din peste, iar ultima oprire o vom face la plaja, pe insula principala numita si Insula Paradisului, protejata si recunoscuta ca Parc National. Excursia se va termina in jurul orei 17:00.
Jeep safari in desert
50 euro/adult si 35 euro/copil sub 12 ani
Include: transport cu jeep prin desert, vizitarea unui sat beduin, cina in stil traditional, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Turistii vor fi preluati de la hotel, pana la punctul de organizare al plecarii in desert cu jeepurile. Va fi o plimbare plina de adrenalina cu jeepurile prin desert, de aceea recomandabil este sa aveti asupra dvs ochelari de soare si palarie/sapca pe cap. Vom avea o prima oprire intr-un sat de beduini, unde avem ocazia sa vedem cum se prepara lipia arabeasca, facuta din faina si apa. Tot in acest sat vedem si o mica gradina zoologica, animale precum serpi, varani, broaste testoase, cameleoni, vulpea desertului. Va urma apoi o plimbare cu camila, o experienta foarte frumoasa de altfel, iar dupa aceea urmeaza masa. Locul pentru servit masa este unul obisnuit pentru egipteni, stand pur si simplu jos pe niste covorase. Mancarea va fi servita in regim buffet suedez, cu preparate specifice. Dupa servirea mesei, urmeaza un spectacol cu dansatori de tanoura, vestitul dans egiptean si renumitele dansatoare din buric. Un adevarat spectacol in desert sub cerul liber.
Dahsure & Sakkara
65 euro/adult si 45 euro/copil sub 12 ani
Include: transport, bilete de intrare la: Dahsure & Sakkara, ghid local si insotitor vorbitor de limba romana. Excursia va incepe din Dashure, unde vom vizita Piramida Rosie, cea de-a patra din Egipt, avand cea mai mare baza de pe tot teritoriul, numele sau provenind de la calcarul rosiatic din care a fost facuta, apoi vizitam Piramida Cocosata, si continuam cu necropola de la Sakkara, si Piramida in Trepte, cea mai veche piramida din Egipt, acesta fiind construita de faraonul Djoser in timpul celei de-a treia dinastii. Ultima vizita o vom avea la Mastabe-Ptah Hotep, apoi la Mereruca si Ti. Ne vom indrepta apoi spre gara cu autocarul, pentreu a ne imbarca spre destinatia Aswan.

Galerie foto

Rezerva acum!