Circuite avion
Circuit Fiordurile Norvegiei 2020 - 2021

Itinerariu: Oslo - Kongsberg - Vardal - Stavanger - Bergen - Nordfjord - Molde - Otta - Oslo
Date plecare: 21.06.2020, 21.07.2020, 03.08.2020
Circuit cu avionul, 9 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota
Tarif: 1149 euro/persoana + 240 euro/persoana taxele de aeroport

Program

Ziua 1. Bucuresti - Oslo - Vardal/Kongsberg

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 04:40 pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines cu escala in Viena. Decolare la ora 06:40 si aterizare la Oslo - Grademoen la ora 12:40. Transfer in oras si intanire cu ghidul local pentru un tur de oras in Oslo. Vom putea admira din autocar fortareata Akershus, Palatul Regal, Primaria, Opera si vom face o plimbare prin parcul de sculpture Vigeland. Transfer cu autocarul catre zona Vardal/Konsberg, unde vom fi cazati. Cazare la hotel Quality Strand Vardal 3* sau similar.

Ziua 2. Vardal/Kongsberg - Canalul Telemark - Stavanger

Mic dejun. Plecare spre Ulefoss de unde ne vom imbarca intr-o croaziera spre Lunde. Aceasta este cea mai spectaculoasa portiune a canalului Telemark, care taie rocile si traverseaza un sistem de 3 ecluze. Vom sosi in Lunde de unde vom continua traseul cu autocarul spre Stavanger. Cazare la hotel Clarion Energy 4* sau similar.

Ziua 3. Stavager - Lysefjord - Preikestolen (Piatra Altarului)

Mic dejun. Dimineata vom vizita Stavanger, un vechi sat de pescari la Marea Nordului, astazi un important oras al Norvegiei. Vom explora centrul istoric cu stradute pitoresti si catedrala din secolul al XII-lea. Dupa amiaza timp liber la dispozitie sau optional puteti participa la o Croaziera de 3 ore pe Lysefjord. Aici vom pitea admira de la nivelul marii Preikestolen (Piarta Altarului) o stanca vertical cu un varf plat. Vom mai putea admira o multitudine de insule idilice, Cascada Suspendata si Pestera Vagabonzilor. Seara ne vom intoarce in Stavager. Cazare la hotel Clarion Energy 4* sau similar.

Ziua 4. Stavanger - Haugesund - Bergen

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre Bergen, parcurgand un drum pitoresc de coasta si vom avea si doua traversari cu ferribotul. Vom face un popas in Haugesudn, resedinta primulor regi vikingi ai Norvegiei. Dupa-amiaza vom sosi in Bergen si vom face un tur al cartierului Bryggen, fostul cartier hanseatic, inclus in patrimoniul UNESCO. Aici ne vom plimba printre casele pitoresti la parterul carora se gasesc mici magazine, galerii de arta si piata de peste cunoscuta la nivel mondial. Va recomandam sa mergeti cu Funicularul Floibanen pe Muntele Floyen de unde ne vom putea bucura de vederea panoramic a orasului. Transfer si cazare la hotel Scandic Bergen City 4* sau similar.

Ziua 5. Bergen - Gudvangen - Naeroyfjord - Kaupanger - Ghetarul Briksdal

Mic dejun. Vom pleca spre Gudvangen, de unde ne vom imbarca la bordul unui feribot pentru o calatorie de 2 ore si jumatate in care vom putea vedeaunele dintre cele mai frumoase fiorduri din Norvegia: Naeroyfjord, Aurlandsfjord si Sognefjord introduce in patrimoniul UNESCO. Vom ajunge in satul Kaupanger unde este conservata una dintrece cele 28 de biserici stave din Norvegia. De aici vom pleca spre Olden unde se gaseste ghetarul Briksdal, un brat al celui mai mare ghetar din Europa, Jostedal. Puteti face o drumetie usoara sau sa cumparati un bilet cu masinuta trolilor pana la baza versantului. Vom continua traseul catre Nordfjord unde vom fi cazati la hotel Nordfjord 4* sau similar.

Ziua 6. Nordfjord - Hellesylt - Fiordul Geirager - Drumul Trolilor - Molde

Mic dejun. Vom calatori spre Hellesylt, de unde ne vom imarca pe un vas de croaziera spre fiordur Geiranger, unul dintre cele mai frumoase fiorduri din lume. Vom cobori in Geiranger si pornim pe una dintre cele mai spectaculoase rute turistice din Norvegia. Vom merge pe “Drumul Vulturilor” unde ne vom opri la Ornesvingen pentru fotografii. Vom traversa Norddalsfjord cu feribotul si vom continua spre Drumul Trolilor. Vom admira Trollstigen de sus, de unde vom putea fotografia acest peisaj pitoresc si salbatic. Vom cobori spre Andalsnes de unde vom continua pe malurile Romsdalsfjord catre Molde. Petrecem seara in centrul orasului. Cazare la Scandic Hotel Alexandra Molde 3* sau similar.

Ziua 7. Molde - Bud - Drumul Atlanticului - Kristiansund - Otta

Mic dejun. Vom pleca dimineata spre pitorescul sat pescaresc Bud. De aici vom orni pe soseaua Atlanticului, o lucrare tehnica cu o arhitectura incantatoare. Vom poposi Kristiansund, un oras cunoscut pentru codul uscat (klipfisk), unde va recomandam o plimbare in portul natural cu Sundbaeten - cel mai vechi serviciu de transport public din lume. Vom continua zona Otta/Dombas. Cazare la hotel Thon Otta 3* sau similar.

Ziua 8. Otta - Lillehammer - Oslo

Mic dejun. Vom pleca prin valea Gudbransdal spre Lillehammer. Vom face un scurt popas in orasul-gazda al jocurilor olimpice de Iarna din anul 1994. Continuam traseul catre capitala Norvegiei unde vom avea timp liber pentru cumparaturi si plimbari pe bulevardul Karl Johann si zona Aker Brygge sau pentru vizitarea muzeelor din peninsula Bygdoi. Transfer si cazare la hotel Quality Expo 3* sau similar in Oslo.

Ziua 9. Oslo - Viena/Frankfurt - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber in Oslo pentru vizite individuale si cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcare la zborul spre tara. Pentru plecarile din 21 iunie si 21 iulie, decolare la ora 13:55 la zborul cu escala in Viena si aterizare in Bucuresti la ora 20:10. Pentru plecarea din 3 august decolare la ora 16:05 la zborul cu escala in Frankfurt si aterizare in Bucuresti la ora 23:50.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport simplu electronic sau temporar valabil; toti copiii au nevoie de pasaport.
• Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
• Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• Grupul minim de 25 de persoane.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
• In situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion.
• Coordonatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali.
• Politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
• Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii.
• Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
• In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
• Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie.
• Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarife

Data plecare Tarif
21.06.2020 1149 Euro
21.07.2020 1149 Euro
03.08.2020 1149 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif single: 1459 euro;
Tarif A treia persoana in camera: 1049 euro,
Tarif copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 1049 euro.

Servicii incluse

• Bilete de avion ce inlcud 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala (max 23kg):
• Bilet de avion Bucuresti - Viena - Oslo, cu bagaj de mana si de cala;
• 8 nopti cazare cu mic dejun la hotelrui de 3-4*
• Pachet croazere pe fiordurile Norvegiei;
• Vizitele mentionate in program.
• Bilete de feribot pentru tot programul
• Insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse

• Taxele de aeroport si servicii: 240 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion);
• Supliment demipensiune - 199 euro/persoana (7 cine)
• Asigurarea medicala (se emite in aceeasi zi cu contractul);
• Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul);
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Bacsisuri pentru ghizii si soferii locali.

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Orar de zbor

• Bucuresti - Viena: 06:40 - 07:20 (durata: 1h 40min)
• Viena - Oslo: 10:25 - 12:40 (durata: 2h 15 minute)
• Oslo - Viena: 13:55 - 16:15 (durata: 2h 20min)
• Viena - Bucuresti: 17:35 - 21;10 (durata: 2h 25 min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Austrian Airlines

Rezerva acum!