FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Georgia - Armenia 2021

Itinerariu: Tbilisi - Gudauri - Gori - Borjomi - Vardzia - Erevan - Dilijan - Signagi - Kutaisi - Tbilisi
Date plecare: 16.09.2021
Circuit cu avionul, 13 zile
Tarif: 1380 euro/persoana (taxe de aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Tbilisi

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 22:30 (pe 15.09) la aeroportul Otopeni. Imbarcare la zborul companiei Tarom spre Tbilisi. Decolare la ora 00:40 si aterizare in Tbilisi la ora locala 05:05. Transfer la hotel si early check-in la Hotel L Plaza 4* Tbilisi sau similar.
Mic dejun. In jurul orei 10:00 vom pleca intr-un tur al capitalei Georgiei, Tbilisi, in care vom vedea zona de bai termale cu sulf, biserica Metekhi, Catedrala Sioni (un simbol al rezistentei orasului), Bazilica Anchiskhati si Turnul bisericii construit in secolul al VI-lea, Catedrala Sfanta Tremie, a treia cea mai inalta biserica ortodoxa din lume. Dupa terminarea turului, timp liber la dispozitie. Va sugeram o vizitia impreuna cu insotitorul de grup la Fortareata Narikhala, situate pe un deal de unde vom putea panorama orasului. Accesul aici se face cu ajutorul unei telegondole (biletul de calatorie este neinclus). In locul fortaretii puteti vizita parcul thematic Mtatsminda, situate pe dealul omonim. Spre seara puteti participa la o croazera de 40 de minute pe raul Mtkvari, in cadrul careia putem savura un pahar de vin georgian si asista la un program de animatie. Seara cazare in Tbilisi la Hotel L Plaza 4* sau similar.

Ziua 2. Tbilisi - Mtskheta - Tsminda Sameba - Gudauri

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Mtskheta, locul legendar unde argonautii lui Iason au incercat sa aduca lana de aur. Astazi inclus in lista Patrimoniului Mondial UNESCO, orasul este un adevarat muzeu in aer liber. Aici vom putea vedea Pilonul Vietii, Catedrala Patriarhala din Svetiovoveli, unul dintre cele mai vechi monumente crestine din Georgia. Vom continua cu Manastirea Jvari, situata pe un varf de munte stancos, deasupra confluentei dintre Mtkvari si Aragvi. De aici putem admira panorama asupra Mtskhertei. Vom continua turul spre regiunile Mtiuleti si Khevi, de-a lungul celui mai vechi drum din tara. Daca remea ne permite vom putea admira varful Kazbek, un vulcan stins, cu o altitudine de 5047 de metri inaltime. La poalele acestuia ne vom imbarca in autovechicule 4x4 care ne vor duce spre manastirea Tsminda Sameba afata la altitudinea de 2170 m, un edificiu construit in secolul al XIV-lea. Transfer in Gudauri. Cina si Cazare in Gudauri la Hotel Gudauri Inn 4* sau similar.

Ziua 3. Gudauri - Gori - Borjomi

Mic dejun. Vom pleca spre Gori, locul de nastere a lui Joseph Stalin. Aici vom vizita Muzeul Stalin fondat in 1957, care in prezent se prezinta sub forma unei case umile in care s-a nascut una dintre cele mai marcante personalitati ale secolului XX. De asemenea vom vedea exponate legate de copilaria din Georgia precum si despre viata de adult si moartea acestuia in Moscova. Vom continua spre Bojormi o statuine renumita pentru izvoarele cu apa minerale si parcul natural de aici. Timp liber pentru plimbari prin parcul natural Bojormi. Cazare in Borjomi la Bakuriani Inn 5* sau similar.

Ziua 4. Borjomi - Vardzia - Erevan

Mic dejun. Vom continua turul spre orasul pestera Vardzia, situate la o altitudine de aproape 1300 de metri. Constructia orasului a inceput in urma cu 900 de ani, cand regale Tamar a ordonat construirea unui sanctuar pentru a rezista atacurilor mongole. Orasul are 13 nivele si a putut gazdui 6000 de case pentru calugari si cei care fugeau de invadatori. Aici pot fi explorate 40 de pesetri pe toate cele 13 nivele, inclusive camera tronului regelui Tamar. Dupa aceasta vizita ne indreptam spre granite cu Armenia, intram la punctual de trecere Bavara. Pe drum spre capitala Armeniei vom opri pentru a servi masa de pranz in Gyumri. Odata ajunsi in Erevan, capitala Armeniei vom face un tur panoramic al orasului. Cazare in Erevan la Hotel Ani Plaza 4* sau similar.

Ziua 5. Erevan - Echmiadzin - Avan - Garni - Geghard - Erevan

Mic dejun. Incepem ziiua cu o vizita la Echmiadzin, resedinta patriarhilor armeni. Catedrala Echmiadzin, este una dintre cele mai vechi biserici din Armenia. Biserica a fost construita intre 301 si 303 de catre Sfantul Grigore Luminatorul, fondatorul Bisericii gregoriane din Armenia. Ne indreptam spre marginea estica a orasului unde putem vedea Biserica Hipparhica, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura armeana. Ne intoarcem in Erevan unde vom vedea cladirile din centru vopsite in roz traditional. Vom vedea Moscheea Albastra, Cascada si statuia Mother Armenia, Opera si North avenue din Armenia o zona pietonala cu magazine luxoase, centre de afaceri, restaurante si cluburi de noapte. Vom continua cu Matenadaran unul dintre cele mai mari muzee de manuscrise din lume. Aici vom vedea o serie de manuscrise vechi incepand cu secolul al VII-lea. Dupa-amiaza, vom face o excursie la Avan, unde vom vedea canionul Garni si manastirea Geghard. Vom admira pitorescul Canvan Avan, cheile de bazalt unice unde se gaseste complexul architectural Garini. Urcand pe valea gegharda vom ajunge la Manastirea Geghard. Aceasta a devenit imaginea tuturor manastirlor armene vechi. Intoarcere in Erevan. Cazare in Erevan la Hotel Ani Plaza 4* sau similar.

Ziua 6. Erevan - Khor Virap - Noravank - Erevan

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Khor Virap, o asezare cu vedere spre campia Ararat si varfurile gemene ale vulcanului omonim. Aici a fost incarcerat timp de 13 ani Sfantul Grigorie Luminatrul inainte ca Armenia sa devina un stat crestin. Vom continua spre Complexul Monastic Noravank aflat intr-un canion cu peisaj bogat. Complexul este format din Biserica Sfantului Karapet, Capela Sfantul Grigore si Biserica Sfantul Astvatsatsin. Seara ne intoarcem in Erevan. Cazare in Erevan la Hotel Ani Plaza 4* sau similar.

Ziua 7. Erevan - Sevanavank - Dilijan - Tbilisi

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor om merge pe malul lacului Sevan. Aici vom vizita Manastirea Sevanavank si orasul balnear Dilijan. Orasul este supranumit de localnici Elvetia armeneasca. Vom continua cu manastirea Haghartsin, situata in munti in mjlocul padurii, cu o aura aparte. Vom servi masa de pranz la Dilijan. De aici vom pleca spre punctual de frontier Sadakhlo si ne vom intoarce in Georgia. Transfer la Tbilisi. Cazare in Tbilisi la Hotel L Plaza 4* sau similar.

Ziua 8. Tbilisi - Bodbe - Signagi

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre fabrica de vin KTW (Kakhetian Traditional winemaking), unde vom face o degustare de vin in una din crame. In regiunea unde se gaseste in prezent Georgia, conform vestigiilor arheologice a fost pentru prima oara produs vinul. Vom continua traseul spre manastirea Bodbe, construita in secolul al IX-lea. Manastirea poarta hramul Sfneti Nina din Cappadocia si reprezinta un important loc de pelerinaj pentru georgieni si calatori. Vom continua excrusia spre Sighnaghi, unul dintre cele mai frumoase orase din Georgia, cu vedere la Muntii Caucaz. Aici vom face un tur pietonal prin centrul istoric, pe strazile pline de viata ale orasului supranumit Orasul Iubirii. Timp liber. Cazare in Signagi la Hotel Galavnis Kari 3* sau similar.

Ziua 9. Signagi - Nekresi - Gremi - Tbilisi

Mic dejun. Dimineata vom merge la manastirea Nekresi, unul dintre cele mai mari complexe din regiunea Kakheti din Georgia. Aceasta a fost fondata de Sfantul Abibos Nekreseli. Vom continua cu Castelul Gremi care dateaza din secolul al XVI-lea. In Gremi vom vizita si catedrala episcpala si manastirea Alaverdi infiintata in secolul al VI-lea de Sfantul Iosif Alaverdeli. Transfer la Tbilisi. Cazare in Tbilisi la Hotel L Plaza 4* sau similar.

Ziua 10. Tbilisi - Kutaisi - Tbilisi

Mic dejun. Vom pleca spre Kutaisi. Kutaisi este a treia regiune metropolitan a Georgiei si capitala legislativa. Acest oras a fost capitala legendara Regatului de Colchis. Vom continua cu manastirea Motsameta (manastirea martirilor), construita pe locul unde erau executati georgienii care refuzau religia islamica. In Kutaisi vom vizita Academia Gelati si Manastirea ce dateaza din secolul al XII-lea, ctitorita de regale David “Constructorul”. Galati a fost un centru cultural si intellectual pentru o lunga perioada de timp. Intoarcere la Tbilisi. Cazare in Tbilisi la Lisi Hills Hotel 4* sau similar.

Ziua 11. Tbilisi - Kutaisi - Tbilisi

Mic dejun. Vom pleca spre Kutaisi. Kutaisi este a treia regiune metropolitan a Georgiei si capitala legislativa. Acest oras a fost capitala legendara Regatului de Colchis. Vom continua cu manastirea Motsameta (manastirea martirilor), construita pe locul unde erau executati georgienii care refuzau religia islamica. In Kutaisi vom vizita Academia Gelati si Manastirea ce dateaza din secolul al XII-lea, ctitorita de regale David “Constructorul”. Galati a fost un centru cultural si intellectual pentru o lunga perioada de timp. Intoarcere la Tbilisi. Cazare in Tbilisi la Lisi Hills Hotel 4* sau similar.

Ziua 12. Tbilisi

Mic dejun. Vom vizita Lacul Turtle, un loc deosebit de popular pentru populatia capitalei georgiene de la temperaturile ridicate ale verii. Un alt loc aparte este bulevardul Rustaveli, unde puteti face o plimbare de promenade pe langa Parlamentul Georgiei, teatrul Rustaveli Drama, Muzeul National de Arta Contemporaana, Opera, Balul de Stat si piata Rose Revolution cu parlamentul Georgian. Vom vizita si Galeria Tbilisi, un centru comercial multifunctional modern. Aici vom putea face cumparaturi sau sa luati masa. Cazare in Tbilisi la hotel Lisi Hills Hotel 4* sau similar.

Ziua 12. Tbilisi

La ora 3:00 la aeroport si imbarcare la zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare la ora 05:55 si sosire in Bucuresti la ora 06:40.

Informatii utile

• Grup minim 18 de persoane.
• Pentru un grup de 10-17 persoane, tariful se majoreaza cu 90 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minimum 2 pagini libere. Pasaportul temporar nu este valabil.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
16.09.2021 1380 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 300 euro;

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Tbilisi - Bucuresti compania Tarom;
• Taxele de aeroport;
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
• 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3-5*;
• Early Check in pentru prima zi a circuitului.
• 1 cina la hotel in Gudauri;
• Transport cu autorcar local conform itinerariului;
• Transport cu autovehicule 4x4 la manastirea Tsminda Sameba;
• Tururile de oras, vizitele si excursiile din program;
• Bilete de intrare la obiectivele principale din program;
• Degustare de vin la fabrica KTW;
• Spectcol traditional cu dansuri si muzica folclorica Georgiana in Restaurant Tbilisi;
• Asigurare medicala si storno;
• Ghid insotitor vorbitor de limba romana;
• Ghizi locali.

Nu sunt incluse

• Taxa de viza pentru intrare in Armenia aproximativ 5-7 euro (se achita local);
• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor;
• Taxe foto-video locale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Alte chelutieli personale.
• Bacsisurie pentru ghizii locali aprox 40 USD/persoana.

Rezerva acum!