FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Holi Festival India Triunghiul de aur si Varanasi 2022

Itinerariu: New Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - New Delhi - Varanasi - New Delhi -Akshardham Temple si Mormantul lui Humayun - New Delhi
Date plecare: 24.03.2022
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif special 2137 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
GRUP FORMAT, PLECARE GARANTATA!!!
PRIMESTI GARANTAT BANII INAPOI, in situatia anularii circuitului din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1. Bucuresti - Doha - New Delhi

Ora 04:00 intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 10:15 pentru zborul Qatar cu destinatia New Delhi, zbor cu escala la Doha. Se calatoreste pe timpul noptii. Sosire in New Delhi in cursul noptii. Intalnire cu repezentantul local si transfer la hotel. Cazare in New Delhi.

Ziua 2. New Delhi

Dupa-amiaza vom incepe turul panoramic al orasului New Delhi. Vom vizita orasul nou, care a fost capitala Indiei britanice, un oras cu strazi largi, gradini ingrijite, case moderne si edificii guvernamentale. Vizitam Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, ce a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, India Gate, Parlamentul, Palatul Prezidential - Rashtrapati Bhawan. Cazare si cina in New Delhi.

Ziua 3. New Delhi - Agra

Mic dejun. Plecare matinala catre orasul Agra. Continuam cu turul orasului si vizitam Taj Mahal - monument construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleu pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. Cladirea a fost construita intre 1630 si 1653. In 1983, Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO si ramane si pana astazi printre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume.
Continuam cu vizitarea Fortului Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Cazare si cina in Agra.

Ziua 4. Agra - Jaipur

Mic dejun. Plecare la ora 07:00, cu scurt stop in Fatehpur Sikri, orasul construit in gresie rosie. Continuam catre orasul Jaipur (Orasul Roz) ce poarta numele intemeietorului sau, regele razboinic si astronomul Sawai Jai Singh II. Este primul oras planificat al Indiei, aflat in taramurile desertice ale Rajasthanului. Astazi, Jaipur este un centru de afaceri major pentru locuitorii Rajasthanului, cu toate dotarile unei mari metropole. Pictat in roz, orasul impresioneaza fiecare vizitator.
Dupa ce ajungem in Jaipur ne vom lasa bagajele la hotel si vom vizita: Palatul Orasului, un complex de palate si gradini, Hawa Mahal-Palatul Vanturilor, o fatada ce are 953 m de ferestre construite pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam cu Jantar Mantar, Observatorul Astronomic-cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII-lea. Transfer la hotel. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 5. Jaipur - Festivalul Holi

Mic dejun. Astazi vom participa la Festivalul Holi. In India, venirea primaverii este intampinata cu o sarbatoare a culorilor. Traditia spune ca in aceasta zi, puterea binelui a invins raul. In aceasta zi de sarbatoare, milioane de hindusi din intreaga lume se aduna pentru a arunca unii in altii cu pulberi colorate, transformand locurile „bataliilor“ in adevarate oaze de culoare. In fiecare an, milioane de hindusi din intreaga Indie, dar si din lume, se bucura de sfarsitul iernii si se aduna pentru a se „imbraca“ in culori. Bataia in culori incepe inca de la primele ore ale diminetii. Copiii incep cu o bataie cu apa, pentru ca pulberea colorata sa ramana pe trupurile lor. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 6. Jaipur - Varanasi

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul catre Varanasi. Sosire in Varanasi - capitala statului Kashi, stat ce a fost anexat in secolul al V-lea I.Hr. de Regatul Magadha. In timpul dinastiei Gupta (320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios, devenind centrul sfant al hinduismului. Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui, Varuna si Assi, care-l incadreaza, ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale la inceputurile lumii. De aceea, Varanasi este considerat cel mai sfant loc de pe pamant. Prin valorile sacre cu care este investit de bogata mitologie indiana, Varanasi este chiar centrul universului, axis mundi, un loc in care spatiul si timpul se contopesc, facand posibila comuniunea omului cu divinitatea.
Vom face un tur de oras in urma caruia vom descoperi: Templul Kashi - Vishwanath, Bharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi - templu dedicat Mamei Indiei. Transfer la hotel, cazare si cina in Varanasi.

Ziua 7. Varanasi

Mic dejun. Inainte de rasarit, facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange. Astazi vom face o vizita la celebrele ghaturi - Varanasi reprezentand un loc plin de incarcatura spirituala budista. Returul catre hotel se va face pe stradutele labirintice ale orasului. Cazare si cina in Varanasi.

Ziua 8. Varanasi - New Delhi

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre New Delhi. Dupa-amiaza, vom face un tur al orasului vechi: Raj Ghat, monument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu, spre Moscheea Jama Masjid. Vom face o plimbare pietonala prin Chandni Chowk. Cazare si cina in New Delhi.

Ziua 9. New Delhi - Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun

Mic dejun. Excursie optionala la Akshardham Temple - cel mai mare complex de temple hinduse din lume si Templul Lotusului - primul templu Bahai din Asia, un monument care impresioneaza prin arhitectura sa remarcabila. Continuam cu mormantul lui Humayun - care dateaza din perioada evului mediu, in centrul musulman al orasului, unde s-a construit mausoleul lui Humayun (1508-1556) „mare mogul” din dinastia mongola care a domnit in India. Dupa ce s-a terminat construirea primului mormant, s-a inceput construirea mormantului celui de al doilea mogul. Haji Begum, vaduva lui Humayun si mama lui Akbar (1542-1605), a supravegheat activitatea de construire a mormantului. Acesta a servit drept model pentru construirea monumentului Taj Mahal. Cina si cazare la hotel in New Delhi.

Ziua 10. New Delhi - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, cu escala in Doha. Decolare din Delhi la ora 09:45, aterizare in Doha la ora 11:45. Decolare din Doha la ora 16:10, aterizare in Bucuresti la ora 20:30.

Hoteluri

• New Delhi: Hotel Piccadily 4*, District Centre Complex, Janakpuri, Janakpuri, 110058 New Delhi, India sau similar
• Jaipur: Hotel The Paradise 4*, A2 Metal Colony, Sikkar Road, Opp. Bhavani Niketan School., 302023 Jaipur, India sau similar
• Agra: Hotel Fern 4*, Fatehabad Road, Agra, Uttar Pradesh 282001, India sau similar
• Varanasi: Hotel Zeeras 4*, The Mall,Cantonment, Varanasi, Uttar Pradesh 221002, India sau similar

Informatii utile

• Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu cel putin doua pagini consecutive libere. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari;
- Dimensiune: dimensiuni minime 350 pixeli X 350 pixeli, dimensiuni maxime 1000 X 1000 pixeli;
- Copie PDF pasaport, paginile cu datele de identificare;
- Pasaportul valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului, cu minim 2 pagini consecutive libere;
- Copie dupa cartea de identitate;
- Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta;
- Formularul transmis de agentie completat sau se completeaza in agentie;
- Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei;
- Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
24.03.2022 2137 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
Copil sub 12 ani: 1299 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion: Bucuresti - New Delhi - Bucuresti - zbor cu escala in Doha, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion, zbor domestic: New Delhi - Varanasi - New Delhi, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina in New Delhi la hotel de 4*;
• BONUS EARLY CHECK IN GRATUIT LA SOSIRE in New Delhi ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Jaipur la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Agra la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun si cina in Varanasi la hotel de 4*;
• Tururile, excursiile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala;
• Plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Biletele de intrare la obiectivele turistice - 89 euro/persoana (se achita obligatoriu la inscriere);
• Taxa de viza si procesare - 85 euro/persoana (variabila pana la obtinerea vizei), se plateste in agentie si se obtine prin Europa Travel;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 4 euro/persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

• Bucuresti - Doha: 12:15 - 18:00; Doha - New Delhi: 19:45 - 02:00 (+1)
• New Delhi - Doha: 09:45 - 11:45; Doha - Bucuresti : 16:10 - 20:30
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Qatar Airways

Excursii optionale

Templele din Delhi si Mormantul lui Humayun
45 euro/persoana
Include: transport, asistenta turistica, intrari;
Delhi este reprezinta cel mai mare centru cultural al Indiei, aici se regasesc temple, biserici si moschei pentru toate religiile tarii. Templul Akshardam este cel mai mare complex de temple hinduse din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2005 si gazduieste o multitudine de artefacte importante pentru aceasta religie. Mormantul lui Humayun este un mausoleu construit pe malul raului Yamuna. Constructia acestuia a fost comadata de sotia acestuia, in onoarea dragostei pe care i-a purtat-o. Arhitectura acestui monument a fost copiata pentru mai multe mausolee ale conducatorilor mughali, printre care si celebrul Taj Mahal. Templul Lotus este un templu Baha’I construit in forma unei flori gigantice. Cladirea cu o arhitectura unica a fost construita in anul 1986, iar in anul 2001 era cel mai vizitat obiectiv din lume. Templul religiei Baha’I din Delhi permite tuturor persoanelor, indiferent de religie sa se roage inauntru lui, aici veti bucura de cateva momente de meditatie.

Galerie foto

Rezerva acum!