INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Holi festival India 2021

Itinerariu: Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Dehi - Kathmandu - Patan - Nagarkot - Kathmandu
Date plecare: 01.11.2021
Circuit cu avionul, 11 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1764 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Doha - Delhi

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 10:20 pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha. Decolare din Bucuresti la ora 12:20. Aterizare in Doha la ora locala 17:55. Imbarcare la zborul companiei Qatar Airways spre Delhi. Decolare la ora 20:00. Zbor in timpul noptii.

Ziua 2. Delhi

Sosire la ora locala 02:05 in Delhi. Pe aeroport ne vom intalni cu reprezentantul local si vom fi transferati la hotel in Delhi. Early check-in. Timp liber pentru relaxare. Dupa ce vom servi micul dejun vom pleca intr-un tur al orasului Delhi, capitala Indiei si unul dintre cele mai populate orase ale lumii. Vom incepe turul cu partea veche a orasului, pe langa Fortul Rosu, Mosceea Jama Masjid, construita in aceeasi perioada cu Taj Mahal-ul. Vom face o plimbare cu ricsa pe stradtuele aglomerate, pline de magazine aparte. Vom continua cu partea noua a orasului, unde vom vizita Qutub Minar, Mormantul lui Humayun si Poarta Indiei. Vom pleca spre Rastrapathi Bhawan, resedinta prezidentiala si Sansad Bhavan (cladirea parlamentului. Cazare in Delhi la Hotel ITC Welcome Hotel Dwarka 5* sau similar 5*.

Ziua 3. Delhi - Jaipur

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Jaipur (Orasul Roz), capitala regiunii Rajastan. Culoarea roz a acestui oras a fost adoptata in cinstea vizitei printului Albert. Acest oras este un adevarat centru al istoriei, culturii si arhitecturii, cu palate regale si hoteluri sophisticate, de prima clasa. Cazare in Jaipur la Hotel KK Royal 4* sau similar 4*.

Ziua 4. Jaipur

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Fort Amber, primul edificiu din aceasta zona si sediul central al puterii din Rajsatan. La fort se poate ajunge cu jeepurile insa o variant inedita este urcarea in spatele unui elefant, pictat in culori pastelate. Cel mai impresionant obiectiv de aici este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, cu pereti incrustati cu oglinzi. Iluminarea acestuia necesita doar o lumanare. Ne intoarcem in Jaipur si vom opri la Hawa Mahal (Palatul Vanturilor) cu ale sale ferestre gigantic. Turul va continua cu Palatul Orasului, un complex de palate, gradini si curti interioare. Vom vizita Muzeul Palatului care detine o colectie de manuscrise, arme, costume, covoare si picture. De aici vom merge spre Jantar Mantar, Observatoru Astronomic, construit in 1726. La finalul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare in Jaipur la Hotel KK Royal 4* sau similar 4*.

Ziua 5. Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Mic dejun. Vom pleca spre Agra. Pe drum vom opri la Fatehpur Sikri, capitala imperial a lui Akbar, in secolul al XVI-lea. Aceasta a fost abandonata la numai cativa ani dupa finalizarea constructiei. Ruinele au fost bine pastrate din momentul abandonarii. Complexul initial trebuia sa depaseasca marimea Londrei. Vom continua traseul spre Agra, unde ne vom caza la hotel Clarks Shiraz 4* sau similar 4*.

Ziua 6. Agra - Delhi

Mic dejun. Astazi vom vizita mausoleul Taj Mahal, una intre cele sapte minuni ale lumii noi. Mausoleul a fost construit in marmura alba de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Taj Mahal reprezinta o marturie a iubirii dintre cei doi. Apoi vom vizita Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. De aici vom pleca spre Delhi. Cazare in Delhi la Hotel ITC Welcome Hotel Dwarka 5* sau similar 5*.

Ziua 7. Delhi - Kathmandu

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare la zborul spre Kathmandu, capitala Nepalului. Dupa ce vom finalize formalitatile vamale vom pleca intr-un tur la templul Pashupatinath, zeul animalelor, parte a zeului Shiva. Acesta este unul dintre cele mai sfinte locuri de pelerinaj pentru religia hindusa. Vom continua cu Marea Stupa Boudhanath, una dintre cele mai mari din lume. Aceasta este considerata ca fiind una dintre cele mai importante monumente budiste din afara Tibetului. Aici vom vizita manastirea budista, unde vom interactiona direct cu un calugar, care in semn de binecuvantare, va oferi fiecarui turist o esarfa de matase. Vom continua cu Galeria Thanka, unde vom admira picture budiste si calugarii cae le creaza. Transfer la hotel. Cazare in zona Kathmandu-Lalitpur la Hotel Himalaya 4* sau similar 4*.

Ziua 8. Kathmandu - Patan - Kathmandu

Mic dejun. Continuam turul de oras prin Kathmandu, in care vom vizita Piata Durbar, care gazduieste palate, temple si curti interioare construite in stil Newari. Vom continua cu Stupa Swoyambhunath, construita acum 2500 de ani. Aici traiesc mai multe grupuri de maimute considerate sfinte si vom avea o panorama excelenta a vaii Kathamndu. Dupa amiaza vom pleca spre orasul Patan, unul dintre cele trei orase regale ale Nepalului, impanzit de arta religioasa, temple si manastiri. De asemenea vom face o plimbare cu ricsa locala in Kathmandu, de la Hanuman Dhoka, pana la Thamel, pe stradute inguste cu magazine locale, care vand mirodenii si suveniruri nepaleze. Cazare in zona Kathmandu-Lalitpur la Hotel Himalaya 4* sau similar 4*.

Ziua 9. Kathmandu - Bhaktapur - Nagarkot

Mic dejun. Dimineata vom vizita Bhaktapur, un adevarat muzeu in aer liber. VOm vedea aici, Palatul celor 55 de ferestre, Poarta de Aur, Marele Clopot, Templul Siddhi Laxmi, si Templul Shiva. De asemenea vom vedea si Piata Taumadhi, cu templul Nyatapola, care dateaza din anul 1702, cea mai inalta pagoda din tara. De aici vom pleca spre Nagarkot, la 35 de km est de Kathmandu, la o altitudine de 2175 de metri. Acesta este unul dintre cele mai bune locuri de unde pot fi admirati muntii Hymalaya. In conditii optime se poate observa chiar varful Everest - cel mai inalt varf din lume. Cazare in Nagarkot la Hotel Mystic Mountain 4* sau similar.

Ziua 10. Ngarkot - Kathmandu

In functie de vreme, dimineata putem admira privelistea rasaritului pe intregul masiv hymalaian. Mic dejun. Dimineata vom face o drumetie scurta si usoara de la Telkot (durata aprox. 2h). Dupa-amiaza vom pleca spre Kathmandu. Seara putem participa la o Cina optional nepaleza si un spectacol de dansuri traditionale (inclusa in suplimentul de demipensiune). Cazare in Kathmandu la Hotel Himalaya 4* sau similar.

Ziua 11. Kathmandu - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare la zborul Companiei Qatar Airways spre Doha. Decolare la ora 11:25 si sosire in Doha la ora locala 14:35. Imbarcare la zborul companiei Qatar Airways spre Bucuresti. Decolare la ora 16:25 si aterizare la ora 20:30.

Informatii utile

Acte necesare pentru obtinerea vizei de India:

• 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, cu fata intreaga, fara sapca si ochelari (format JPEG);
• Copie electronic in format PDF dupa prima pagina a pasaportului;
• Copie dupa cartea de identitate;
• Daca ati mai vizitat India, copie dupa viza de India;
• Formularul transmis de agentie completat;
• Asigurarea medicala;
• Telefon de contact.

Note

• Grup minim 20 de persoane.
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minimum 4 pagini libere. Pasaportul temporar nu este valabil.
- O poza tip pasaport, care vor fi luate personal de fiecare turist.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
01.11.2021 1764 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif camera single: 2084 euro

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Delhi, via Doha, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion pe Kathmandu - Bucuresti, via Doha, compania Qatar Airways;
• Bilete de avion, zbor local, Delhi - Kathmandu;
• Taxele de aeroport pentru toate segmentele de zbor;
• Taxa de viza si de procesare viza on-line India.
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• 10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 - 5*;
• Tururile si excursiile mentionate ca fiind incluse in program cu autocar clasificat;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice;
• Ghizi locali;
• Insotitor de grup roman;
• Pachet asigurari (asigurare storno si medicala).

Nu sunt incluse

• Taxa de viza Nepal: 30 USD/persoana (se achita local);
• Supliment demipensiune (9 cine): 160 euro/persoana;
• Taxa de plecare din Nepal;
• Asgurarea medicala;
• Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul);
• Bacsisuri pentru ghizi si soferi locali: aprox 5 USD/persoana/zi;
• Excursiile optionale;
• Alte servicii decat cele mentionate in program;

Orar de zbor

• Bucuresti - Doha: 12:20 - 17:55 (durata: 4h 35min)
• Doha - Delhi: 20:00 - 02:05 (+1) (durata: 3h 35min)

• Kathmandu - Doha: 11:25 - 14:35 (durata: 5h 55 min)
• Doha - Bucuresti: 16:25 - 20:30 (durata: 5h 05min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Rezerva acum!