×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Islanda - Marele Tur 2022

Itinerariu: Reykjavik - Thingvellir - Hella - Vik - Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell - Breiddalsvik - Myvatn - Husavik - Akureyri - Borgarnes - Kirkjufell - Snaefelsness - Reykjavik
Date plecare:
Circuit cu avionul, 12 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2575 euro/persoana

Program

Ziua 1. 18.08.2022. Bucuresti - Frankfurt - Reykjavik

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 16:00 pentru imbarcare la zborul companiei Lufthansa spre Reykjavik cu escala in Frankfurt. Decolare din Bucuresti la ora 06:35 si aterizare in Frankfurt la ora locala 20:05. Decolare din Frankfurt la ora 21:50 si aterizare 23:30. Transfer la hotel. Cazare in Reykjavik la Hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 2. 19.08.2022. Reykjavik

Mic dejun. Dimineata vom pleca intr-un tur ghidat al celei mai nordice capitale. In cadrul turului vom admira: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - unde in anul 1986 s-au intalnit Ronald Reagan, presedintele SUA si Mihail Gorbaciov, presedintele URSS. Vom vizita portul pescaresc si Bisrica Hallgrimskirkja. La final vom vizita Muzeul si Planetariul Perlan unde vom vedea proiectii ale aurorei boreale. Cazare in Reykjavik la Hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 3. 20.08.2022. Reykjavik - Thingvellir - Strokkur - Gulfoss - Hella

Dupa micul dejun vom pleca spre Hella. Pe traseu vom opri la Valea Thingvellir, unde in anul 930 a fost constituit primul parlament din lume. Aceasta vale este unica si datorita faptului ca reprezinta intersectia dintre placa tectonica euroasiatica si placa tectonica nord americana. Vom continua spre Parcul Gheizerelor, unde vom vedea gheizerul Strokkur, care erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte si vom vizita cascada Gulfoss, aflata in apropiere. Cascada Gulfoss, denumita si Cascada de Aur, este una dintre cele mai frumoase si pitoresti cascade din Islanda. Ultima oprire va fi la lacul Kerid situat intr-un vechi crater vulcanic, aproape intact. In cursul serii vom ajunge in Hella. Cazare la hotel Stracta 4* sau similar.

Ziua 4. 21.08.2022. Hella - Seljalandsfoss - Skogafoss - Vik - Kirkjubaejarklaustur

Mic dejun. Vom incepe ziua cu vizitarea cascadei Seljalandsfoss, unde vom face o scurta drumetie pe poteca care duce pana in spatele caderii de apa. In cazul unei vremi senimne vom putea admira si vulcanul Eyjafjallajokul, celebru pentru eruptia din 2010. Vom continua cu cascada Skogafoss, una dintre cele mai mari din Islanda, cu o inaltime de 60 m. Om continua cu oraselul Vik unde vom vizita plaja Reynisfjara, cu nisip negru, vulcanic. De aici vom admira faleza Dyrholaey si Reynisdrangar. Inainte de a ajunge la destinatie vom vizita si canionul Fjadrargljufur. Cazare in zona Kirkjubaejarklaustur la hotel Fosshotel Nupar 3* sau similar.

Ziua 5. 22.08.2022. Kirkjubaejarklaustur - Parcul National Skaftafell - Breiddalsvik

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Parcul National Skaftafell. Prima oprire va fi principala atractie a parcului, cascada Svartifoss (cascada Neagra), a carei denumire este data de coloanele negre, de bazalt pe care apa se scurge. Pentru a ajunge la cascada vom merge pe jos aproximativ 45 de minute pe sens. Vom continua cu Jokulsarlon, o laguna glaciara, unde vom face o plimbare cu barca printre iceberguri. Tot aici vom admira multitudinea de specii de pasari subpolare. Pentru a le observa de aproare vom face o mica drumetie in jurul lagunei. Cazare in Breiddalsvik la hotel Stadarborg 3* sau similar.

Ziua 6. 23.08.2022. Breiddalsvik - Namaskard - Lacul Myvatn

Mic dejun. Vom calatori de-a lungul tarmului estic, caracteriazat prin fiorduri spectaculoase, state de pescari si zone e tundra. Parasind aceasta regiune ne indreptam spre zona geotermala Namaskard, o zona lipsita de vegetatie si renumita pentru izvoarele termale si vaporii de sulf. In jurul izvoarelor vom remarca o paleta larga de culori determinate de mineralele depuse din apa. In continuare vom vizita Lacul Myvatn, un lac deosebit de frumos, utilizat ca decor pentru celebrul serial Game of Trones. De asemenea vom putea admira vulcanul Krafla, unul din cei mai explozivi vulcani din Islanda, craterul Hverfjall, cu un diametru de 1 km si peisajul lunar din zona Skutustadir. Vom avea timp liber pentru relaxare la piscinele termale Myvatn. Cazare in zona Myvatn la hotel Laugar 3* sau similar.

Ziua 7. 24.08.2022. Lacul Myvatn - Husavik - Dettifoss - Jokulsargljufur - Godafoss - Akureyri

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Husavik, un mic orasel aflat in nordul Islandei. Aici, in timpul verii, este unul dintre cele mai bune locuri pentru observarea balenelor. Daca norocul ne va surade vom putea admira si noi aceste mamifere impunatoare. Pe drum vom vizita cascaa Dettifoss, cea mai puternica cascada din Europa si ne vom opri in Parcul Naional Vatnajokull, unde vom admira sectorul Jokulsargljufur, renumit pentru cascadele spectaculoase si pentru canionul Asbyrgi, in forma de potcoava. In final vom vizita cascaa Godafoss (cascada Zeilor). Cazare in Akureyri la hotel Nordurland 3* sau similar.

Ziua 8. 25.08.2022. Akureyri - Sigulfijordur - Hvammstangi - Borgarnes

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber in Akureyri, Capitala regiunii nordice, al doilea oras ca marime din Islanda. Acesta se afla la doar 100 km de Cercul Polar si este un oras modern, cu restaurante, cafenele cochete si mici magazine. Orasul este dominiat de biserica Akureyrarkirkja, o impresionanta biserica luterana, construita in 1940. Vom continua cu un tur al Peninsulei Trollaskagi (Peninsula Trolilor), unde ne vom bucura de peisajele oferite de munti, stanci si fiorduri. Vom face o oprire in oraselul pescaresc Sigulfijordur, unde vom avea timp pentru vizite indiviuale sau servirea pranzului. Vom continua calatoria spre sudul peninsulei Vatnsnes si ne vom opri in satul Hvammstangi, unde pot fi observate coloniile de foci. Cazare in zona Borgarnes la hotel Bifrost 3* sau similar.

Ziua 9. 26.08.2022. Borgarnes - Kirkjufell - Sanefellsjokull - Djupalonssandur - Londrangar - Hellnar - Snaefelsness

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Peninsula Snaefellsnes, un loc plin de minuni geologice si numeroase specii de pasari. In partea nordica a peninsulei vom admira Muntele Kirkjufell si cascada omonima. Muntele a devenit una dintre cele mai fotografiate atractii ale Islandei, in urma aparitiei acestuia in serialul Game of Thrones. Vom continua spre extremitatea vestica a peninsulei unde vom vedea stratovulcanul Snaefellsjokull, cu o altituine de 1446 m si acoperit de un ghetar. Vulcanul a fost mentionat in romanul lui Jules Verne, ca punct d plecare spre centrul pamantului. Tot aici vom vedea si golful Djupalonssandur, cu plaje de nisip negru. Vom continua cu o oprire la Londrangar, un fost crater vulcanic, in care au mai ramas martori de bazaklt si stancile Arnarstampi si satul pescaresc Hellnar. Cazare in zona Snaefelsness la hotel Arnastapi 3* superior sau similar.

Ziua 10. 27.08.2022. Snaefelsness - Budakirkja - Deildartunguhver - Hraunfossar - Barnafoss - Reykjavik

Mic dejun. Vom pleca spre Reykjavik. Pe traseu vom opri pentru a vizita bisericuta neagra Budakirkja, izvoarele termale Deildartunguhver, cu o temperatura constanta de 97 C si cascadele Hraunfossar si Barnafoss. Spre seara ajungem in Reykjavik. Cazare la hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 11. 28.08.2022. Reykjavik

Mic dejun. Eliberarea camerelor pana la ora 12:00. Vom vizita o noua atractie Fly over Iceland. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru plimbari prin Reykjavik. Transfer la aeroport in jurul orei 22:00 si imbarcare la zborul companiei Lufthansa.

Ziua 12. 29.08.2022. Reykjavik - Munchen - Bucuresti

Decolare din Reykjavik la ora 01:10. Sosire in Munchen la ora locala 06:55. Imbarcare la zborul companiei Lufthansa la ora 09:00. Aterizare in Bucuresti la ora 12:00.

Informatii utile

• Grup minim 25 de persoane.
• Pentru un grup de 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 140 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Orar de zbor

• Bucuresti - Frankfurt: 18:35 - 20:05 (durata: 2h 30min)
• Frankfurt - Reykjavik: 21:50 - 23:30(durata: 3h 40min)
 
• Reykjavik - Munchen: 01:10 - 06:55 (durata: 3h 40min)
• Munchen - Bucuresti: 09:00 - 12:00 (durata: 2h 00min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Galerie foto

Rezerva acum!