FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Lisabona si Insula Florilor - Madeira 2022 - 2023

Itinerariu: Lisabona - Sintra - Cabo Da Roca - Fatima - Nazare - Obidos - Funchal - Porto Moniz - Funchal - Lisabona
Date plecare: 18.07.2022, 22.08.2022, 26.09.2022, 10.10.2022, 20.03.2023, 01.05.2023
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif 1098 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Lisabona

Intalnire pe aeroportul Otopeni la ora 04:10 cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Lisabona via Frankfurt, compania Lufthansa; decolare la ora 06:10. Sosire in Lisabona in jurul orei 11:15. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare in Lisabona.

Ziua 2. Lisabona - Sintra - Cabo Da Roca

Mic dejun. Turul panoramic de oras. Vom incepe cu o incursiune in Cartierul Belem, cu Turnul Belem si Manastirea Sf Ieronim, urmat de cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio. Dupa amiaza, excursie optionala la Sintra, o adevarata bijuterie a Portugaliei. Vom admira Castelul Maur si Palatul Pena. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta unde vom face un stop fotografic la Cazino. Cazare in Lisabona.

Ziua 3. Lisabona - Fatima - Nazare - Obidos

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru relaxare sau optional excursie la Fatima, Nazare si Obidos. Vizitam orasul medieval Obidos, dupa care se continua traseul spre Nazare, sat pescaresc renumit prin fustele suprapuse ale localnicelor. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima, faimos loc de pelerinaj din Portugalia. Cazare in Lisabona.

Ziua 4. Lisabona - Funchal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentu zborul catre Funchal - Madeira; decolare in jurul orei 17:30, compania Tap Portugal. Sosire, transfer si cazare in Funchal.

Ziua 5. Funchal

Mic dejun. Turul orasului Funchal (4 ore). Incepem vizita cu Gradina Botanica, continuam cu piata locala “Dos Lavradores”, unde puteti vedea produse traditionale, inclusiv cateva din florile pentru care Madeira este faimoasa: orhidee, strelitia-pasarea paradisului’, cosuri umplute cu fructe tropicale si legume, suveniruri si o impresionanta piata de peste. Turul continua cu o vizita la Fabrica de Broderie, unde puteti admira frumusetea broderiilor de Madeira in diferite stadii de design si creatie. Vom incheia turul la Crama Oliveiras, unde vom degusta faimosul vin de Madeira. Cazare in Funchal.

Ziua 6. Funchal - Porto Moniz - Vestul Insulei Madeira

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru relaxare sau optional excursie la Porto Moniz, oras situat in sud-vestul Insulei. Vom vizita un sat pitoresc din vestul orasului Funchal, numit Camara de Lobos. Ajungem la Cabo Girao - un promontoriu imens deasupra oceanului, Paul da Serra, singurul platou al insulei, al doilea din lume ca inaltime (1.400 m). Continuam excursia de-a lungul Coastei de sud catre Ribeira Brava si apoi catre Porto Moniz - un mic sat pescaresc faimos pentru piscinele in roci vulcanice, vom descoperi unul din cele mai frumoase puncte ale coastei de nord, un drum construit din roci langa mare de unde se pot admira cascade uimitoare. Vom servi masa de pranz. Cazare in Funchal.

Ziua 7. Funchal - Lisabona

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul domestic catre Lisabona. Cazare in Lisabona.

Ziua 8. Lisabona - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur, cu escala in Frankfurt. Imbarcare in jurul orei 12:05. Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 23:50.

Hoteluri

Hoteluri 3*
• Lisabona: Hotel Avenida Park, Av. Sidonio Pais 6 - 1050-214 - Lisboa- sau similar
• Funchal: Imperatriz Aparthotel, Rua Imperatriz D. Amelia 72 - 9000-018 - Funchal, Madeira- sau similar
Hoteluri 4*
• Lisabona: Hotel NH Lisboa Campo Grande, Campo Grande 7 - 1700-087 - Lisboa- sau similar
• Funchal: Hotel Funchal Design, Da Alegria, 2 - 2a - 9000-040 - Funchal, Madeira- sau similar
*Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale, la aceasta oferta se vor nominaliza in saptamana plecarii.

Informatii utile

• Grup minim 35 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif 3*
18.07.2022 1098 Euro
22.08.2022 1098 Euro
26.09.2022 1098 Euro
10.10.2022 1098 Euro
20.03.2023 1098 Euro
01.05.2023 1098 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment hoteluri de 4* - 130 euro/persoana;

Tarif Hoteluri 3*
Supliment single: 285 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1098 euro;
Copil sub 12 ani: 499 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Tarif Hoteluri 4*:
Supliment single: 349 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1198 euro;
Copil sub 12 ani: 599 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion pe ruta: Bucuresti - Lisabona - Bucuresti via Frankfurt, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Lufthansa;
• Bilet de avion pe ruta: Lisabona - Funchal - Lisabona , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tap Portugal;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti de cazare cu mic dejun in Lisabona;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in Funchal;
• Transport cu autocar/microbuz clasificat, categoria locala pentru realizarea programului turistic(transferuri, tururi si vizite);
• Bilete de intrare la obiectivele turistice;
• Ghid local;
• Asistenta turistica in limba romana - ghid romana;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ 3 euro/persoana/zi;
• Taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ 2-3 euro/persoana/zi in functie de orasul vizitat.

Orar de zbor

• LH1423 Otopeni 06:10 - Frankfurt 07:40 / LH1166 Frankfurt 09:15 - Lisabona 11:15
• LH1167 Lisabona 12:05 - Frankfurt 16:05 / LH1422 Frankfurt 20:30 - Otopeni 23:50

• TP1699 Lisabona 06:55 - Funchal 08:45
• TP1698 Funchal 19:20 - Lisabona 20:55
*Atat compania aeriana, cat si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Excursii optionale

Fatima, Nazare si Obidos
65 Euro/adult, 49 Euro/copil 2-12 ani
Fatima, Nazare si Obidos este o excursie frumoasa pe care o puteti parcurge intr-o zi din capitala lusitana. Obidos este unul dintre cele mai frumoase orase fortificate din Portugalia si una dintre cele mai cautate destinatii turistice din regiunea Lisabonei. Obidos si terenurile din jurul orasului au fost pe parcursul istoriei a fost prezentate drept cadou pentru reginele Portugaliei. Acest patronat regal a lasat o amprenta unica asupra orasului, iar astazi este unul dintre cele mai pitoresti orase din zona centala a Portugaliei. Pentru vizitatori, Obidos este un oras fermecator, cu strazi pietruite inguste, case pictate traditional si un impunator castel medieval. Nazare este un frumos sat pescaresc situat intr-un mic golf la malul oceanului Atlantic. Aici turistii pot servi o masa de pranz traditional pescareasca. De asemenea va puteti plimba pe plaja larga unde Oceanul Atlantic formeaza valuri gigantice si sa admirati promontoriul pe care este asezat orasul vechi si farul. Fatima este un mic oras din centrul Portgualiei, care a devenit in urma cu un secol unul dintre principalele locuri de pelerinaj pentru catolici. Faima orasului se datoreaza aparitiilor Maicii Domnului a Rozariului ( cunoscuta drept Doamna de la Fatima), care a aparut in fata a 3 copii, in 1917. Aparitiile au continuat de mai multe ori si au fost confirmate de peste 60.000 de martori. Fatima atrage acum mii de pelerine din lume, in perioada mai-octombrie, cand au loc procesiuni la lumina tortelor. Pelerinii se aduna in piata Cova de Ira, locul unde se crede ca Fecioara se arata credinciosilor, un loc imens asemanator cu piata San Pietro din Vatican. In partea de est a pietei se gaseste Bazilica Fatima, inchinata Fecioarei Maria. Bazilica este construita intr-un stil neoclassic si prezinta un turn inalt de 65 de metri. Orasul Fatima, cu al ei misticisim si evlavie cu siguranta va va impresiona.
Sintra
65 Euro/adult, 49 Euro/copil 2-12 ani
Sintra este un loc magic aflat doar la o aruncatura de bat de capitala Portugaliei. Aici a fost un important centru administrativ al teritoriului din jur. In ultimele secole mai multi regi si nobili portughezi si-au construit aici diverse palate cu o arhitectura unica, pline de culori si forme vii. Palatul Pena este probabil cel mai cunoscut obiectiv de aici. Palatul surprinde o multitudine de stiluri arhitecturale iberice si maure si este colorat in mai multe culori vii. Palatul este asemanat adeseori cu o felie de tort. Intrarea la palat costa aproximativ 14 euro. Langa palatul Pena se gaseste palatul Maur, o constructie cu rol militar, folosita inca din secolul al VIII-lea, datorita peisajului care se poate vedea pana la Oceanul Atlantic. Biletul de intrare costa 8 euro/persoana. Quinta da Regaleira este o alta constructie ce pare a fi desprinsa din basme, Quinta da Regaleira este o atractie aflata mai mereu in topul preferintelor vizitatorilor Sintrei. Aceasta mosie si capela se gaseste la doar 700 de metri de oras, fiind accesibila cu autobuzul, masina sau cu tuk-tuk-ul. Domeniul a fost realizat la comanda unui milionar care a dorit sa creeze o mosie care sa aminteasca de trecutul glorios al Portugaliei. Palatul contine seminee sculptate, statui romantice si diferite fresce. Cele mai impresionate sunt gradinile fermecatoare. De asemenea, vei gasi referiri la Cavalerii Templieri, la masoni si la alchimia intunecata, toate ascunse in pamant. Biletul de intrare costa 8 euro/persoana. Palatul National Sintra, cu cosurile sale conice si cu un interior opulent, este una dintre cele mai frumoase cladiri din Portugalia si una dintre cele mai vizitate atractii turistice din jurul Lisabonei. Biletul de intrare costa 10 euro/persoana.
Monte si Gradinile Tropicale
55 Euro/adult, 30 Euro/copil 2-12 ani
Palatul Monte cu gradilile sale tropciale reprezinta una dintre principalele obiective turistice ale Insulei Madeira. Situata la 600 de metri deasupra orasului Funchal. Din cadrul acestuia poate fi admirat intreg peisajul orasululi si al oceanului Atlantic care cuprinde tot orizontul. Cea mai usoara si rapida cale de a ajunge la acest palat este cu telefericul din Funchal. Telefericul trece pe desupra caselor si gradinilor din capitala Madeirei. Calatoria incepe din apropierea tarmului si dureaza aproximativ 15 minute/sens. Odata ajuns sus cu siguranta veti fi impresionati de vegetatia luxurianta a gradinilor Monte cu o suprafata de 7 hectare. Aici vom vedea o colectie de plante exotice din intreaga lume si pasari precum lebede, rate, pauni si pui, care se plimba prin principalele zone ale propietatii. Principala atractie sunt lebedele negre care provin din Australia, Tasmania si Noua Zeelanda. In interiorul parcului este si un muzeu dedicat sculpturilor si uneia dintre cele mai bogate colectii de minerale din lume. Una dintre caracteristicle Palatului Monte este o colectie bogata de panouri de gresie plasate de-a lungul pasarelelor si prin vegetatia bogata. Aceasta colectie este a doua cea mai mare din Portugalia.
Cina cu show folkloric
45 Euro/adult, 28 Euro/copil 2-12 ani
Insula Madeira, a fost colonizata de portughezi inca din secolul al XV-lea. Acestia au format pe insula o societate agrara bazata pentru mai bine de 3 secole pe cultura si procesarea trestiei de zahar. Dupa descoperirea si colonizarea Braziliei de catre portughezi, importanta culturilor de trestie de zahar a scazut foarte mult, iar agricultura a fost reprofilata in cresterea vitei de vie, in principal pe versantii abrupti ai insulei. Pentru a sustine agricultura in zonele aride din sud-estul insulei, au fost construite levada (apeducte) construite de sclavi africani in secolul al XVI-lea. In cadrul show-ului folkloric vom afla multe dintre traditiile agrare ale insulei precum si dansurile colonistilor europeni. Mancarurile de pe insula imbina preparatele din peste, porc si vita cu fructe si legume locale si tropicale. Vom merge la un restaurant local unde vom asista la un spectacol folcloric si putem participa si noi la cateva dintre activitati.
Porto Moniz
52 Euro/adult, 35 Euro/copil 2-12 ani
Porto Moniz reprezita una dintre cele mai pitoresti localitati din Madeira. Aici se gasesc piscine natural formate pe roci vulcanice si umplute de valurile marii. Pe drum vom vizita si satul pitoresc numit Camare de Lobos. Una dintre cele mai vechi asezari din Madeira. Asezarea are mai multe case de mici dimensiuni construite pe marginea stancilor abrupte. Vom continua cu Cabo Giaro, un promontoriu imens, de 500 de metri care se revarsa direct in ocean. Vom continua cu Paul da Serra, sigurul platou al insluei aflat la o altitudine de 1500 de metri, pe care au fost amplasate mai multe centrale eoliene. Vom continua catre Porto Moniz, unde vom putea admira piscinele naturale. De asemenea aici vom afla mai multe despre pescuitul balenelor, o traditie a localnicilor care a rezistat pana in anul 1980. In Porto Moniz exista doua sectoare cu piscine vulcanice. In partea de est se gasesc piscinele complet naturale, iar in partea de vest este o piscina naturala amenajata partial, care este mult mai sigura pentru inot, fiind lipsita de rocile vulcanice ascutite. Aici vom servi masa de pranz. Ne vom intoarce spre Funchal pe drumul de coasta Nordic, cu faleze abrupte si cascade uimitoare.

Galerie foto

Rezerva acum!