INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Maroc Poarta Africii 2019

Itinerariu: Bucuresti - Casablanca - Marrakech - Ouarzazate - Erfoud - Merzouga - Ifrane - Fez - Volubilis - Meknes - Rabat - Casablanca - Bucuresti
Date plecare: 03.09.2019
Circuit cu avionul, 9 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 764 Euro

Program

Ziua 1: Bucuresti - Casablanca via Frankfurt

Ora 16:35 intalnire pe aeroportul Bucuresti - Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Casablanca, cu escala la Frankfurt. Decolare la ora 18:35, sosire la Frankfurt in jurul orei 20:00.
Ora 22:15 decolare din Frankfurt cu aterizare in Casablanca la ora 00:45. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2: Casablanca

Mic dejun. Zi dedicata turului de oras Casablanca:Piata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, Cornisa, cartierul Anfa Seara, Villa Mirador, Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Cazare in Casablanca.

Ziua 3: Casablanca - Marrakech

Mic dejun. Continuam cu Marrakech, unde vom face un tur panoramic de oras, ce include Moscheea Koutoubia si Palatul Bahia. Vom vedea plantatiile de maslini de la Menara si Piata Jamaa El Fna. Cazare in Marrakech.

Ziua 4: Marrakech - Ouarzazate, poarta Saharei

Mic dejun. Continuam programul turistic catre Quarzazate, taversand, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase si vom intra in cultura si viata localnicilor din satele berbere. Vom ajunge la Tiz-in-Tichka, localitate situata la cea mai mare altitudine din nordul Africii. Ajungem la Ouarzazate, dincolo de care se intinde desertul Sahara. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout. Cazare in Quarzazate.

Ziua 5: Ouarzazate - Erfoud - Merzouga

Mic dejun. Astazi vom pleca catre Erfoud, “poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4x4 care ne vor duce pana in Merzouga. Ne vom plimba apoi cu camilele prin desertul Sahara. Cazare la hotel in zona Erfoud-Merzouga.

Ziua 6: Merzouga - Ifrane - Fez

Mic dejun. Excursia continua astazi catre Fez, prin partea de mijloc a Muntilor Atlas, comparata in grandoare cu Marele Canion, pe drum ne oprim la Ifrane - statiune de ski. Cazare in Fez.

Ziua 7: Fez

Mic dejun. Avem la dispozitie o zi intreaga pentru vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Cazare in Fez.

Ziua 8: Fez - Volubilis - Meknes - Rabat

Mic dejun. Plecare din Fez catre Volubilis care, in Antichitate, era un important oras roman, centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana si unde vom admira faimoasele ruine romane. Drumul continua catre Meknes, oras impresionant cu un amestec al stilurilor spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknes este uriasa Piata el-Hedim, situata in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua coloane monumentale corintice din marmura. Traseul continua catre Rabat - capitala regatului si sediul guvernului marocan. Aici vom avea tur panoramic de oras. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Transfer la hotel si cazare in zona Rabat.

Ziua 9: Rabat - Casablanca - Bucuresti

Mic dejun. Astazi vom admira: Turnul Hassan, construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat, ramane un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Ultima oprire este la Palatul Regal pentru o vizita exteriora. Transfer la aeroportul din Casablanca pentru zborul catre Bucuresti, cu escala la Frankfurt. Decolare din Casablanca la ora 01:40, sosire in Frankfurt la ora 06:05. La ora 07:15 plecare din Frankfurt la 08:10, sosire in Munchen 09:00 si sosire la Bucuresti la ora 11:55.

Hoteluri

• Casablanca: Imperial Casablanca Hotel & Spa 4* categoria locala, 291, Boulevard Mohamed V & Angle Rue Azilal, Ex Rond Point Shell، Casablanca 20110, Morocco, sau similar.
• Marrakesh: Hotel Hotel Marrakech House 3* categoria locala, N°1, Avenue Abdelkrim Al Khattabi lot Bouizgaren Gueliz, 40000 Marrakech, sau similar.
• Erfoud: Erfoud le Riad Ex Riad salam Erfoud 4*, Cl Av. Moualy Ismail Route Rissani, Erfoud-Merzouga, sau similar;
• Ouarzazate: Hotel ibis Ouarzazate Centre 3*, Avenue Moulay Rachid, Ouarzazate 45000, sau similar;
• Fez: Hotel Ibis 3*, Avenue Des Almohades - Place De La Gare Oncf, 30000 Fes, sau similar.
• Rabat: Hotel Mercure Rabat Sheherazade 3*, 21 Rue de Tunis, Quartier Hassan, Rabat, sau similar;
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
03.09.2019 764 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single:259 Euro; Copil sub 12 ani: 529 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Casablanca - Bucuresti - zbor cu escala la Frankfurt si Munchen, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, Compania Lufthansa;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti cazare cu mic dejun in Casablanca la hotel de 4*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Marrakesh la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Quarzazate la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare in Erfoud -Merzouga hotel de 4*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Fez la hoteluri de 3*;
• 1 noapte cazare in Rabat la hotel de 3*;
• Ghid local la obiectivele turistice din: Fez, Tanger, Rabat, Marrakesh si Ouarzazate;
• Asistenta turistica in limba romana (ghid roman);

Nu sunt incluse

• Servicii la sol - 260 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si include: tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala; plimbarea cu camila in Desertul Sahara; excursie cu autovehicule 4x4 in Desertul Sahara de la Erfoud la Merzouga; transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice - aproximativ 58 Euro/persoana, se pot achita in agentie(optional);
• Excursiile optionale;
• Supliment demipensiune (8 cine) - 115 Euro / persoana ;
• Asigurarea storno si medicala (recomandate);
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
• Taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor.

Orar de zbor

• Bucuresti 18:30 - Frankfurt 19:55/ Frankfurt 22:15 - Casablanca 00:45
• Casablanca 01:40 - Frankfurt 06:05/ Frankfurt- Munchen 07:15 - 08:10/ Munchen 09:00 - Bucuresti 11:55 (+1)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Excursii optionale

Essaouira
49 euro/adult si 35 euro/copil 2-12 ani - minim: 20 de persoane
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana; nu include: intrari, se achita local, 10 euro/persoana (tarif informativ, se poate modifica).
Quarzazate
49 euro/adult si 35 euro/copil 2-12 ani - minim: 20 de persoane
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana; nu include intrari, se achita local, 10 euro/persoana (tarif informativ, se poate modifica).

Rezerva acum!