Circuite avion
Circuit Mongolia - Tara stepelor infinite 2021

Itinerariu: Ulan Bator - Khongo Khan - Elsen Tsarkhai - Khamba - Karakorum - Hustai - Terelj - Gun-Galuut - Ulan Bator
Date plecare: 02.06.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1945 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Ulan Bator

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Otopeni. Imbarcare la zborul cu escala spre Ulan Bator. Zbor pe parcursul noptii.

Ziua 2. Ulan Bator

Vom ateriza pe aeroportul din Ulan Bator. Vom fi transferati la hotel pentru o scurta noapte de cazare si pentru a servi micul dejun. Dimineata vom descoperi capitala Mongoliei. Vom explora Mausoleul Zaisan, ridicat in cistea eroilor cazuti in al doilea Razboi Mondial. Acesta este amplasat in varful unei coline de unde vom putea admira panorama orasului. Vom continua cu o oprire la marele Templu Budist Gandan, cea mai mare manastire din tara, care gazduieste o statuie impresionanta a lui Buddha de o inaltime de 27 de metri. Vom continua turul cu palatul de iarna al ultimului han mongoloez, Hanul Bogd, unde se gaseste o impresionanta colectie de obiecte personale si piese de arta budista. Dupa amiaza vom vizita Piata Centrala Sukhbaatar, unde vom admira o statuie de bronz a lui Ginghis Han, parintele natiunii si Muzeul National de Istorie. De aici ne intoarce la hotel. Cina si cazare la hotel 3*.

Ziua 3. Ulan Bator - Khongo Khan - Elsen Tsarkhai - Khamba

Mic dejun. Vom pleca spre Parcul National Khongo Khan. Aici vom descoperi peisaje superbe, cu munti inalti, paduri verzi de mesteacan, zone desertice, rauri cristaline si pasuni intinse. In parc se gaseste Elsen Tasarkhai, care sa traduce in “dune izolate de nisip”, a caror succesiune se intide pe o lungime de 80 de km. Dup ace servim pranzul ne indreptam spre ruinele Manastirii erdene Khamba, situata la poalele muntelui Khongo Khaan, ridicata de catre Zanzabar, in secolul al XVII-lea. Manastirea nu mai este locuita in prezent, dar ocazional aici au loc ceremonii religioase. Vom servi cina si ne cazam in iurte turistice.

Ziua 4. Elsen Tsarkhai - Karakorum

Mic dejun. Vom pleca dimineat spre Karakorum, oras fondat in 1220 de Ginghis Han. Aceasta localitate a fost capitala Mongoliei timp de 140 de ani. Acest loc a devenit foarte rapid un important punct de oprire pe Drumul Matasii, fiind cunoscut si admirat, atat prin bogatie cat si prin tolerant religioasa. Orasul a fost distrus in 1388, iar din ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, cu cele 108 stupe care simbolizeaza bobii din rozariul de rugaciune budist. Aici vom putea vedea lucrarile mai multor artisti mongoli: mastin, sculpture, broderii si statui de lemn. Astazi vom servi un pranz authentic mongol si vom face cunostinta cu populatia nomada. Vom afla astfel mai multe despre stilul lor de viata si despre traditii. Vom vizita Muzeul Karakorum si un punct de hotar in forma unei broaste testoase. Cazare in irute.

Ziua 5. Karakorum - Parcul Natural Hustai

Mic dejun. Astazi vom vizita Parcul Natural Hustai, renumit datoirta cailor salbatici asiatici. In prezent aici datorita actiunilor de repopulare, numarul de exemplare a ajuns la 300. De asemenea aici vom putea vedea multe alte animale salbatice. Vom servi pranzul sub forma de picnic, in mijlocul acestui peisaj salbatic incredibil. Dupa-amiaza vom vizita muzeul parcului, unde vom afla mai multe despre geografia parcului si despre speciile care il populeaza. Doritorii pot opta pentru o sesiune de calorie. Dupa incheierea vizitei ne vom intoarce la iurte. Cazare in iurte.

Ziua 6. Hustai - Tsonjin Boldog - Parcul National Terelj

Mic dejun. Vom pleca spre Tsonjin Boldog, unde vom vizita monumentul lui Gighis Han, intemeietorul imperiului mongol. Statuia acestuia are o inaltime de 40 de metri, fiind cea mai mare statuie ecvestra din lume. Aici vom afla mai multe despre simbolistica acesteia. De aici vom pleca spre Parul National Terelj, cel mai vizitat din Mongolia. Vom admira aici lanturile montane, vaile adanci ale raurilor si cele 250 de specii de animale terestre si pasari. Aici putem gasi in abundenta flori de colt. Aici vom vedea diferite formatiuni natural dintre care cele mai populare este in forma unei broaste testoase. Cazare in iurte.

Ziua 7. Parcul National Terelj - Gun-Galuut

Mic dejun. Vom pleca spre rezervatia Gun-Galuut, un loc incredibil, unde vom avea ocazia sa facem fotografii fabuloase, cu muntii inalti, raurile, lacurile, stepa si zonele umede. Aici vom putea vedea specii rare precum oaia salbatica argali, cocori si gasca-lebada. Vom face o vizita in cadrul unei familii nomade care ne va dezvalui si mai multe detalii despre viata si traditiille din pustiu. Puteti face o plimbare la Muntele Ispitelor pentru a fotografia animalele. La cina vom servi Khorkhog, friptura din carne de oaie sau vita, preparata pe pietre incinse si servita cu orez si legume. Cazare in iurte.

Ziua 8. Ulan Bator

Mic dejun. Dimineata pleca spre Ulan Bator. Odata ajunsi vom vizita Muzeul Choijin Lama, dedicate celui de-al optulea frate al lui Bogd Han. Apoi vom viztia Choijin Lama Luvsankhaidav, un complex care adaposteste picturi, broderii, sculpture si obiecte sacre. Dupa vizite, timp lbier pana la cina pentru activitati individuale. Cina cu preparate traditionale la gratar. Cazare in Ulan Bator.

Ziua 9. Ulan Bator - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata transfer la aeroport pentru imbarcare la zborul cu escala spre Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru un grup de 15-19 persoane, tariful se majoreaza cu 145 euro/persoana;
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara;
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
02.06.2021 1945Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 295 euro;

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Ulan Bator - Bucuresti, ce includ bagaj de mana si de cala;
• Taxele de aeroport;
• Taxa de viza Mongolia;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Transport autocar/microbuz conform progamului;
• 7 nopti cazare cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) la hoteluri de 3* si iurte;
• Excursiile mentionate ca fiind incluse in program;
• Bilete de intrare la obiectivele din program;
• Vizitele si excursiile incluse in program;
• Ghid insotitor vorbitor de limba romana;
• Ghid local.

Nu sunt incluse

• Asigurare medicala si storno;
• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor;
• Taxe foto-video locale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Alte chelutieli personale.

Rezerva acum!