Circuite avion
Circuit Nepal - Bhutan - Tibet 2020

Itinerariu: Kathmandu - Paro - Thimphu - Punakha - Dakshinkali - Patan - Nagarkote - Bhaktapur - Lhasa - Shigatse - Gyantse
Date plecare: 29.04.2020
Circuit cu avionul, 17 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1120 Euro + 2490 USD / loc in camera dubla

Program

Ziua 1: 29.04.2020: Bucuresti - Istanbul - Kathmandu

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 11:25), de unde se va pleca spre Kathmandu cu zborul TK 726 (20:35 / 06:25).

Ziua 2: 30.04.2020: Kathmandu

Sosire Kathmandu. Dupa formalitatile de viza de la aeroport ne vom intalni cu ghidul local care ne va conduce in centrul orasului Kathmandu pentru a vizita Hanuman Dhoka sau Durbar Square, centru cultural, social si religios, piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi, Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka, Kasthmandap - monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga, Templul Ashok Binayak - templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Cina si cazare in Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar 4*).

Ziua 3: 01.05.2020: Kathmandu - Paro - Thimphu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bhutan, cu compania Druk Air. Regatul Bhutan se afla in primele 10 locuri din clasamentul celor mai fericite tari din lume, fiind singura tara unde budismul este religie de stat, iar costumul national reprezinta portul de zi cu zi al locuitorilor sai. Zborul spre Bhutan ne va purta peste culmile inzapezite ale Himalayei, oferind imagini de neuitat ale “Acoperisului Lumii”. Survoland mai tarziu Valea Paro, vom vedea meandrele raului argintiu Pa Chu, Dzong-ul Paro (dzong inseamna fortareata sau cetate) si turnul de observare Ta. Dupa aterizarea pe aeroportul din Paro, cel de-al doilea oras ca marime din Bhutan, ne vom deplasa spre Ta Dzong, turnul de observare construit pentru apararea Rimpung Dzong in timpul razboaielor interne din sec. al XVII-lea, care a devenit din anul 1968 Muzeul National Bhutanez, adapostind o mostenire culturala de o inestimabila valoare. Vom vedea colectiile muzeului care includ spectaculoase thanka (picturi religioase), obiecte de arta care dateaza din sec. al VII-lea, frumoase stampe bhutaneze si o colectie de arme si armuri. De aici vom cobori spre Rimpung Dzong, care controleaza toate activitatile religioase si sociale din vale. Dzongul, construit ca o cetate in anul 1646 de primul lider temporal si spiritual al Bhutanului, gazduieste corpul monastic din Paro, biroul sefului administrativ - Dzongda si biroul judecatorului districtului Paro - Thrimpon. Tot aici vom vedea podul acoperit, Nermi Zam. Dejun in timpul vizitelor. In continuarea zilei vom calatori prin fascinanta Vale Paro, vom ajunge la confluenta raurilor Thimphu si Paro, vom urca si traversa un pasaj ingust, coborand apoi la Namseling de unde vom ajunge la Thimphu, capitala Bhutanului care se evidentiaza prin casele construite in stil traditional bhutanez cu un farmec special. Odata ajunsi in centrul orasului Thimpu, vom fi fascinati de multimea de localnici din piata orasului, care imbracati in costume traditionale merg la treburile cotidiene intr-un mod linistit, tipic bhutanez. Cina si cazare in Thimpu la Hotel Bhutan Suites 3* (sau similar 3*).

Ziua 4: 02.05.2020: Thimphu - Punakha

Mic dejun. Dimineata vom porni in turul orasului Thimphu, prilej cu care vom vizita “Fortareata Glorioasei Religii”, Tashichho Dzong, care domina maiestuos zona prin grandoarea si frumusetea stilului traditional in care a fost construita. Aceasta este centrul de guvernamant si religios, aici aflandu-se sala tronului si sediul Je Khenpo (Abatele Sef), construit in anul 1641 de catre Shabdnung Ngawang Namgyal, unificatorul politic si religios al Bhutanului si reconstruit in anii ’60 in maniera traditional bhutaneza. Vom vizita apoi Memorialul Chorten, devenit emblema Bhutanului, cea mai impresionanta stupa dedicata celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, supranumit “Tatal Bhutanului Modern”, construita in anul 1774 la initiativa mamei sale, Regina Ashi Phuntsho Choden Wangchuck, la doi ani dupa pierderea fiului sau, obiectiv considerat ca fiind un monument al pacii, inconjurat permanent de “pelerine” care murmura mantre si invart roti de rugaciune. Turul de oras va continua cuChangangkha Lhakhang,cel mai vechi templu din Thimphu care dateaza din sec. al XV-lea, Biblioteca Nationala care pastreaza o inestimabila colectie de manuscrise antice budiste si Institutul Zorig Chusum cu o scoala importanta de pictura, unde studentii deprind mestesuguri traditionale bhutaneze, dar mai ales arta de a picta manuscrisele sfinte budiste “thanka”. Guvernul a sponsorizat si a fondat in anul 1971 acest institut national pentru a promova si pastra nealterata cultura si pentru a contribui la economia tarii prin produse si servicii de calitate; de-a lungul istoriei, Bhutanul a dezvoltat o traditie istorica unica, care a jucat un rol vital in modelarea patrimoniului cultural distinct, a carui traditie este reflectata in cele 13 arte si mestesuguri. In continuarea zilei vom ajunge in punctul de belvedereSangaygang,de unde se vede intreaga Vale Thimphu. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Punakha, capitala Regatului Bhutanez pana in anul 1955, localitate in care astazi isi are resedinta de iarna Je Khempo, conducatorul religios al Bhutanului. De-a lungul drumului ne vor intampina la tot pasul, armonia celesta dintre peisajele si linistea montana de aici, precum si steagurile cu rugaciuni ale celor mai piosi budisti. Vom trece prin Pasul Dochula situat la o altitudine de aprox. 3.100 m, unde vom opri pentru fotografii si daca vremea este buna, vom putea distinge varfurile de peste 7.000 m inaltime ale muntilor Himalaya de est, printre care Gankher Puensum, cel mai inalt varf din Bhutan, cu o inaltime de 7.497 m. In continuare vom cobori pe drumul care strabate paduri de rododendroni si magnolii, dupa care vom trece printr-o zona semi-tropicala cu portocali, bananieri si cactusi. Sosire la Punakha pentru cina si cazare la Hotel Drubchhu Resort 3* (sau similar 3*).

Ziua 5: 03.05.2020: Punakha - Paro

Mic dejun. Ziua va incepe cu vizitarea celei mai impresionante fortarete, Punakha Dzong, construita strategic la confluenta raurilor Pho Chhu si Mo Chhu in anul 1637 de catre Shabdrung Ngawang Namgyal, pentru a servi ca centru administrativ si religios al regiunii. Fortareata, loc de incoronare a regilor buthanezi inca din anul 1907, a suferit de-a lungul timpului diferite incendii, cutremure si inundatii carora le-a rezistat eroic, jucand un rol important in istoria Bhutanului, in prezent fiind centrul administrativ si religios al districtului Punakha. Una dintre atractiile fortaretei este sistemul de 21 de temple care incanta prin armonia decoratiilor si a arhitecturii aratand ca un vas gigant cu excelente lucrari in lemn si picturi detaliate. Inainte de a ajunge in Paro, vom avea prilejul de a fotografia si chiar de a vizita (pentru cei care se incumeta sa urce) celebrul “Tiger’s Nest”, in traducere “Cuibul Tigrului” cum este cunoscuta Manastirea Taktshang Goemba, situata pe o stanca la o inaltime de aprox. 800 m deasupra vaii. Legenda spune ca in sec. al VIII-lea, Guru Padmasambhava a zburat aici pe spatele unei tigroaice si dupa 3 ani, 3 luni, 3 saptamani, 3 zile si 3 ore de meditatie intr-o pestera, a convertit intreaga vale Paro la budism. El este cel creditat cu introducerea budismului in aceasta parte a lumii si este zeitatea tutelara a tarii. Mai tarziu, in sec. al XVII-lea, cel de-al patrulea lider temporal al Bhutanului, Tenzin Rabgye a construit prezentul templu chiar pe locul unde Guru a meditat, numindu-l Taktsang. Acest templu este unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale budistilor din intreaga lume. A fost total demolat in anul 1998 si reconstruit cu ajutorul guvernului din Bhutan, a donatiilor individuale si suportului financiar primit de la alte tari. Dejun in timpul vizitelor. Vom continua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi altare sacre din Bhutan, Kyichu Lhakhang, construit in sec. al VII-lea, de catre regele tibetan Songtsen Gompo. Legenda spune ca acesta a construit 108 temple in intreaga regiune himalayana intr-o singura zi pentru a supune demonii care terorizau aceste regiuni. Cina si cazare in Paro la Hotel Metta Resort 3* (sau similar 3*).

Ziua 6: 04.05.2020: Paro - Kathmandu

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu cu compania Druk Air. Dupa revenirea in Kathmandu vom porni in turul panoramic al orasului. Diversitatea culturii medievale a permis atat hinduismului cat si budismului sa transforme orasul Kathmandu intr-un oras al artelor frumoase, plin de temple hinduse si monumente budiste. Vom vizita Stupa Chaitya Swoyambhunath (asezata pe locul unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat, se spune, cu aprox. 2.000 de ani in urma, cu o suprastructura pictata pe toate cele 4 parti cu ochii lui Buddha, simbol ai ochilor sai atotvazatori, avand la baza o multime de roti de rugaciune care sunt invartite de catre credinciosi, continuu. Cunoscuta si sub denumirea de “Templul Maimutelor”, aceasta stupa milenara decorata cu steaguri multicolore, este cea mai profunda expresie a simbolismului budist din Nepal, bucurandu-se de un amplasament special, deoarece, asa cum vom vedea, de aici se deschide o ampla panorama asupra orasului Kathmandu. In continuare vom vizita Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindus din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati, in apropiere de cea mai mare stupa tibetana care are pictati ochii atotvazatori ai lui Buddha si care are la baza o multime de roti de rugaciune, veche de 2.500 de ani, centrul culturii tibetane din Nepal, numita Stupa Bodhanath, cu o inaltime de 36 m, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri budiste si comunitati tibetane infloritoare. La poalele pagodelor fabuloase curge raul sfant Bagmati, unde sunt amenajate rugurile pentru incinerarea mortilor. Cina si cazare in Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 05.05.2020: Kathmandu - Dakshinkali - Patan - Kathmandu

Mic dejun. Plecare spre Dakshinkali, situat la 45 km ditanta fata de Kathmandu pentru a vizita Templul Dakshinkali, cel mai spectaculos templu Kali, situat intr-o vale, la confluenta a doua parauri. Animale sacrificate sunt oferite in zilele de marti si sambata ca ofranda zeitatii hindu Kali, aceasta zeita a fertilitatii cu puteri procreative. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Patan, oras stravechi cunoscut ca Lalitpur, situat la 5 km sud-est de Kathmandu, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn, unde vom vizita si un atelier de artizani in lemn. Cina si cazare in Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar 4*).

Ziua 8: 06.05.2020: Kathmandu - Nagarkote - Bhaktapur - Kathmandu

Mic dejun. Dimineata vom porni spre Nagarkote, o destinatie populara in Nepal, situat la o altitudine de 2175 m, faimoasa pentru privelistea spectacoloasa a Muntilor Himalaya si pentru rasaritul de soare. De aici se pot admira in zilele senine 5 din cei mai inalti munti din lume: Everest (8848 m), Lhitse (8516 m), Cho Oyu (8201 m), Makalu (8463 m), Manaslu (8163 m). Vom continua apoi cu vizitarea Bhaktapur-ului, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, cu stradute pitoresti, cu case traditionale si ateliere de artizanat, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Durbar Square unde ne vor impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de Ferestre, Templul Batsala si statuia Regelui Bhupatendra Malla. Va urma apoi vizitarea unei alte «piatete», unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple-pagoda, Templul Nyatapola si un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea «piateta» vom admira Templul Duttatraya construit in anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Intoarcere la Kathmandu pentru cina si cazare la Hotel Shangri-La 4* (sau similar 4*).

Ziua 9: 07.05.2020: Kathmandu - Lhasa

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lhasa cu compania Air China, zbor CA 408 (12:10 / 16:00). Sosire la Lhasa, care in tibetana inseamna "Locul Zeilor", resedinta lui Dalai Lama, un oras care stimuleaza imaginatia cu cei peste 1.000 de ani de istorie culturala si spirituala care au contribuit la crearea misterioasei religii tibetane. Lhasa are un ritm de viata relaxat, o populatie locala prietenoasa si ospitaliera care este dominata de splendoarea si grandoarea Palatului Potala, un simbol al enigmaticei puteri politico-religioase din Tibet. Intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cina si cazare in Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar 3*).

Ziua 10: 08.05.2020: Lhasa

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii complexului arhitectural Potala sau Petal, palat legendar construit in varful unei coline care domina Lhasa, palat care este practic sinonim cu Tibetul din timpul emblematicului rege Songtsen Gompa. Structura sa compusa din 13 nivele si peste 1.000 de camere, intinsa pe o suprafata de 90.000 m2, este divizata in Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa). Potala a fost conceput de cel de-al 5-lea Dalai Lama in sec. al XVII-lea, a servit ca resedinta de iarna si sediu al Guvernului pentru mai multi Dalai Lama, in prezent muzeu, care pentru bogatul sau inventar istoric, cultural si spiritual, este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1994. In continuarea zilei vom vizita Norbulingka, alt loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara incepand cu al 7-lea Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Vom vizita gradina si palatul, a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de-al 7-lea Dalai Lama. In continuarea zilei vom vizita Manastirea Sera, aflata la 5 km distanta fata de Lhassa, fiind una dintre cele mai importante manastiri ale scolii budiste Gelugpa (Bonetele Galbene), infiintata de marele reformator Tsongkhapa (1357-1419), scoala care a devenit principala putere religioasa. Construita in anul 1419 de un discipol al lui Tsongkhapa, manastirea avea o academie faimoasa si adapostea odinioara 5.000 de calugari (azi mai sunt 330). Cina si cazare in Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar 3*).

Ziua 11: 09.05.2020: Lhasa

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita Manastirea Drepung, asezata la poalele Muntelui Gephel, cea mai mare manastire din Tibet si una dintre cele mai mari din lume, fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, discipolul lui Tsongkhapa, fondatorul scolii Gelugpa, care pana in anul 1959 adapostea peste 15.000 calugari. In continuare vom vizita Manastirea Ramoche, cea mai veche manastire din Lhasa si apoi Templul Jokhang, “Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai vechi templu sacru al tibetanilor, construit in anul 650, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat in centrul vechii Lhasa, unde se pastreaza cea mai pretioasa relicva religioasa a Tibetului, o statuie aurita a lui Buddha Jowo Shakyamuni, despre care se spune ca s-a sculptat singura. Ne vom plimba apoi prin celebra piata de pe strada Bharkor care inconjoara Templul Jokhang, numita “Fereastra Tibetului”, care si-a pastrat intacta originalitatea tibetana, loc unde vom putea intra mai bine in contact cu atmosfera locala, pentru ca, parca “toate” tarabele cu suveniruri din Tibet s-au adunat aici. Cina si cazare in Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar 3*).

Ziua 12: 10.05.2020: Lhasa - Shigatse

Mic dejun. Plecare spre Shigatse, orassituat la o altitudine de 3.800 m, vechea capitala a Tibetului cu o istorie de mai bine de 600 de ani, astazi al doilea oras ca marime din Tibet, dupa Lhasa, un important centru religios, cultural si economic. Orasul este un amestec de nou si vechi, de traditional si modern, un oras multicultural si cosmopolit in felul lui, fiind locuit de multe etnii si religii. Orasul Shigatse este considerat sfant datorita faptului ca aici isi are resedinta Panchen Lama, unul dintre conducatorii spirituali ai Tibetului. Pe dealul care strajuieste orasul se afla reconstruit dzong-ul despre care se spune ca a servit drept model pentru Palatul Potala din Lhasa. Vom vizita vestita Manastire Tashilumpo, sediul lui Panchem Lama, manastire care dateaza din sec. al XV-lea, fondata de Gyalwa Gendun Drup, cunoscut ca fiind primul Dalai Lama. Aici se afla Colegiul Tantric “Ngagpa", unul dintre cele 4 colegii monastice din Tibet. Vom fi impresionanti de statuia gigantica a viitorului Buddha, “Maitreya", de 26 m inaltime, poleita cu 275 kg de aur, precum si de pagoda (stupa) din sec. al XVII- lea, care este poleita cu aur si cu argint. Tashilumpo este una dintre cele 4 manastiri din Tibetul Central, care a fost supervizata de conducatorii spirituali Dalai Lama si Panchen Lama din secta Gelugpa sau secta Bonetelor Galbene, aici formandu-se mii de carturari in filozofia budista Mahayana si Tantra. Cina si cazare in Shigatse la Hotel Gesar 3* (sau similar 3*).

Ziua 13: 11.05.2020: Shigatse

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii vestitei Manastiri Sakya, numele manastirii in traducere fiind “pamant gri”, datorita imprejurimilor muntoase dominate excesiv de culoarea gri. Manastirea dateaza din sec. al XII-lea, fiind prima manastire a sectei Sakyapa. Ca si alte manastiri, aceasta manastire este faimoasa pentru unicitatea sa, adapostind o colectie de piese de valoare pentru istoria tibetana. Cina si cazare in Shigatse la Hotel Gesar 3* (sau similar 3*).

Ziua 14: 12.05.2020: Shigatse - Gyantse

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Gyantse, cel mai traditional oras din Tibet, cu stradute mici si inguste, strajuite de case la fel de mici, inveselite de flori colorate, vestit pentru carpetele de lana, dar si pentru trecutul sau istoric. Orasul situat la o altitudine de 3.900 m, este dominat de pe dealul care-l inconjoara, de Dzong-ul Gyantse. Odata ajunsi in Gyantse, vom vizita Manastirea Palkhor, unica in Tibet datorita vietii spirituale si a arhitecturii tipice a manastirilor din sec. XIII - XV, specifica prin combinatia de stupa in templu si templu in stupa. Manastirea fondata la inceputul sec. al XV-lea are meritul de a fi unificatoarea celor 3 secte budiste: Gelugpa, Sakyapa si Bhuton. Tot aici se afla faimoasa stupa Kumbum, denumita si “Pagoda cu 100.000 de imagini", imagini sculptate si pictate in cele 108 incaperi si 77 capele dispuse pe 9 nivele. Cina si cazare in Gyantse la Hotel Gyantse 3* (sau similar 3*).

Ziua 15: 13.05.2020: Gyantse - Lhasa

Mic dejun. Intoarcere in inima Tibetului, in Lhasa. Vom traversa trecatorile montane Khamb-la (4.794 m) si Kharo-la (5.015 m) pentru a ajunge la Lacul Yamdrok sau “Lacul de Turcoaz”, unul dintre lacurile sacre ale Tibetului, vom admira Ghetarul Kharo-la care pare ca se pravaleste spre autostrada de la 5.560 m altitudine, dupa care vom cobori spre valea raului Lhasa care ne conduce in capitala Tibetului situata la o altitudine de 3.650 m, pe malul nordic al raului Kyichu. Cina si cazare in Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar 3*).

Ziua 16: 14.05.2020: Lhasa - Kathmandu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Kathmandu cu compania Air China, zbor CA 407 (11:50 / 11:10). Dupa sosirea in Kathmandu vom fi preluati de ghidul local care ne va conduce pentru ultimele cumparaturi pe artera comerciala Walkabout sau in pitorescul cartier Thamel. Transfer la hotel pentru cazare. Seara, Farewell Dinner - cina de bun ramas intr-un local specific cu muzica si dansuri traditionale. Conform traditiei serpasilor prin care se manifesta prietenia si respectul pentru cei care au pasit in Nepal, vom primi o “Khata”, un simbol norocos, semn al dragostei si al faptului ca multe dintre dorintele noastre pentru un viitor mai bun se vor indeplini. Cazare la Hotel Shangri-La 4* (sau similar 4*).

Ziua 17: 15.05.2020: Kathmandu - Istanbul - Bucuresti

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK (07:40 / 12:55), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (18:45 / 20:05).

Informatii utile

Localitatile de pe platoul Tibetan si de pe traseul de traversare a masivului Himalaya sunt la o altitudine cuprinsa intre 3.600 si 5.200 m. Majoritatea turistilor (care nu au afectiuni cardiace si nu sunt hipertensivi) suporta usor efectul de inaltime. La unii insa, inainte de a se adapta, pot aparea usoare cefalee, temperatura scazuta, diminuarea apetitului, dereglari digestive. Se recomanda, ca remedii, consumarea a 4 litri de apa pe zi, respiratie adanca, evitarea efortului fizic, odihna mai mult decat de obicei. Consumul de Diamox (acetazolamida), un diuretic usor, ce favorizeaza consumul de oxigen este recomandat pentru alpinistii care fac escaladari. Va rugam consultati medicul inainte de a lua orice medicament.
Din cauza cutremurului care a devastat Nepalul in data de 25 aprilie 2015, precum si a replicilor puternice care i-au urmat, o parte din siturile vechi de cateva sute de ani au suferit stricaciuni. De aceea va informam ca o parte din ele sunt in proces de reconstructie sau urmeaza sa fie consolidate, asta putand sa afecteze intr-o anumita masura vizionarea / vizitarea / fotografierea lor.

Acte necesare

• pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, cu minim 5 pagini libere
• 3 fotografii color tip pasaport, pe fond alb, dimensiune 3,3cm x 4,8cm, care vor fi luate personal in calatorie
• copie color scanata pasaport.

Conditii de inscriere

• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
• diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
• in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

Observatii

• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
• agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
• prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
• conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
• cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
• daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
• agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
• in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
• asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
• agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
• conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia din Romania; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
• agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
• in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
• agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
• copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate
• copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
• va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
29.04.2020 1120 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 680 USD *tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. un grup de 10-14 turisti, tariful se va majora cu 370 euro/pers.

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Kathmandu si Kathmandu - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines
• transport continental cu avionul pe rutele: Kathmandu - Paro - Kathmandu si Kathmandu - Lhasa - Kathmandu
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• 5 nopti de cazare in Nepal in hoteluri de 4*
• 7 nopti de cazare in Tibet in hoteluri 3*
• 3 nopti de cazare in Bhutan in hoteluri de 3*
• mesele mentionate in program: 15 mic dejunuri, 3 dejunuri si 15 cine
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• taxa de viza Bhutan
• permisul de intrare in Tibet
• taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
• BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 74 ani impliniti

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. si pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
• taxa de viza pentru Nepal: 30 usd/pers. care se achita personal la sosire pe aeroportul din Kathmandu
• taxa de viza pentru Tibet: 125 usd/pers. care se achita personal la sosirea in Kathmandu
• taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
• bacsisuri 70 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti(se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire in Kathmandu); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
• zbor panoramic deasupra Muntilor Himalaya “Acoperisul lumii”: aprox. 200 euro/pers.

Rezerva acum!