Circuite avion
Circuit Paris - Turism Seniori 2020

Itinerariu: Paris - Versailles - Chenonceau - Amboise
Date plecare: 08.07.2020, 24.07.2020, 08.09.2020
Circuit cu avionul, 6 zile
   5 / 5 din 1 voturi | Acorda o nota
Tarif 275 Euro/persoana (loc in camera dubla)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Paris

Calatoria noastra incepe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Paris. Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Program liber in Paris.

Ziua 2. Palatul Versailles

Parisul nu are nevoie de nicio prezentare: indiferent ca esti la prima sau la a zecea vizita in Orasul luminilor, te simti de fiecare data acasa. Sa fie datorita peisajelor atat de cunoscute din filme, carti sau tablouri? Sa fie datorita bulevardelor largi, a cafenelelor sarmante, a frumoaselor cladiri haussmaniene, a parcurilor ingrijite sau a atmosferei unice, pline de romantism? Astazi vom descoperi o parte dintre comorile Parisului printr-un tur panoramic de oras: cartierul de zgarie nori La Defence, L'Arc de Triomphe, Palais de Chaillot, Tour Eiffel, Scoala Militara, Domul Invalizilor, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Champs Elysees, Place Concorde. Apoi, deplasare pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigalle. Cei care doresc, pot opta astazi pentru o excursie la Palatul Versailles. Impresionanta resedinta a Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea, este situata la mai putin de 20 de kilometri de Paris. Vizitatorii vor admira parcul urias unde se pot vedea Fantana lui Apollo, Fantana Latona, Oranjeria sau Pavilionul Belvedere, construit pentru Maria Antoaneta, dar si apartamentele regale din interiorul Palatului, somptuos decorate, impresionanta Sala a oglinzilor sau colectia de tablouri inestimabile. Intoarcere in Paris. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Paris - L’Ille de la Cite - Montmartre

Dupa micul dejun, incepem explorarea orasului utilizand transportul public: L'Ille de la Cite, inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Notre Dame si Palatul de Justitie cu delicata Sainte Chapelle. Apoi traversam intr-un tur pietonal Cartierul Latin spre Universitatea Sorbona, Pantheon si Gradinile Luxembourg.
Timp liber: Nu te sfii sa intri intr-una dintre miile de brutarii ale Parisului numite boulangeries, si sa te bucuri de unul dintre simbolurile culinare ale Frantei - croissant au beurre. Mic dejun preferat al francezilor, croissantul cu unt este un adevarat rasfat culinar atunci cand este proaspat scos din cuptor si este preparat dupa reteta traditionala. Timp liber in renumitul cartier Montmartre pentru a admira impozanta Bazilica Sacre Coeur si pitoreasca Place du Tertre. Intoarcere la hotel pentru cazare.
Seara, cei care doresc pot opta pentru o croaziera pe Sena cu o ambarcatiune tipic pariziana, numita bateaux mouches. In timpul croazierei putem admira Turnul Eiffel, Grand Palais, Place de la Concorde, Muzeul Orsay, Gradinile Tuileries, Muzeul Luvru, Academia Franceza si Cartierul Latin.

Ziua 4. Paris - Amboise - Chenonceau

Timp liber in Paris sau excursie optionala pe Valea Loirei. Vom explora una dintre cele mai frumoase si faimoase zone ale Frantei, Valea Loarei, supranumita si ”gradina Frantei”. Taram al artei si al istoriei, cu un peisaj mirific, strabatut de ape limpezi, Valea Loarei isi vrajeste vizitatorii cu somptuoase palate renascentiste, cu cetati si turnuri medievale, castele ca in basme, ferme fortificate, biserici, manastiri si catedrale. Vom avea ragazul necesar pentru a vizita doua dintre cele mai frumoase si admirate castele de pe Valea Loarei: Castelul Chenonceau, asezat maiestuos pe raul Cher. Acest superb castel este cunoscut si sub numele de ”castelul femeilor”, din pricina personajelor istorice feminine care si-au lasat amprenta asupra lui, dintre care le amintim pe Caterina de Medici sau Diane de Poitiers. Cea de-a doua oprire o facem la Castelul Amboise, construit in stil renascentist si amplasat pe platoul inalt care domina centrul Vaii Loarei, pastrand nestirbita maretia secolelor trecute. Castelul Amboise comunica printr-un pasaj subteran cu elegantul conac Clos Luce, aflat la 500 de metri, locul unde celebrul inventator, arhitect si pictor Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii ani din viata si a ales sa fie inmormantat. Spre seara ne indreptam spre Paris, capitala Frantei. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. Paris

Dupa micul dejun puteti descoperi Parisul in ritm propriu. Recomandarea noastra este sa petreceti macar cateva ore la Muzeul Luvru, dupa ce in prealabil ati ales care sunt operele de arta pe care doriti neaparat sa le vedeti. Nu de alta, dar, cu cele 35.000 de opere de arta pe care le gazduieste Luvrul, un vizitator ar avea nevoie de noua luni pentru o vizita completa a acestui muzeu! Putem vedea aici unele dintre cele mai celebre capodopere ale umanitatii - Monalisa lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Victoria de la Samotrace - dar si colectii inestimabile de arta egipteana, orientala, greaca, romana, mesopotamiana sau europeana. Luvrul este amplasat chiar in inima Parisului si este la cativa pasi de celebra Piramida de sticla, de Gradinile Tuileries, Muzeul Jeu de Paume, Muzeul de Arte Decorative sau Palatul Regal, asa ca o vizita in aceasta zona te va face sa descoperi Parisul autentic!
Mai trebuie sa cuprindeti in itinerariul dvs. impozantul Dom al Invalizilor unde se afla Mormantul lui Napoleon Bonaparte, Muzeul d’Orsay, Centrul Pompidou cu Atelierul Brancusi si bineinteles ascensiunea in Turnul Eiffel. Pentru “copiii”de toate varstele sugeram o excursie la Disneyland. Seara cazare la acelasi hotel din Paris.

Ziua 6. Paris - Bucuresti

Calatoria noastra se apropie de sfarsit! Dupa micul dejun, lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si plecam spre Romania. Transfer la aeroportul din Paris pentru zborul spre tara.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• SENIOR VOYAGE CLUB CARD- bonusuri (se acorda contra cost (25 Euro/card) la achizitionarea unui pachet de servicii senior voyage):
- Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a minim 3 pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

Tarife

Data plecare Tarif
08.07.2020 275 Euro
24.07.2020 275 Euro
08.09.2020 275 Euro

Suplimente, reduceri

Copil 6-12 ani: 250 Euro;
Camera single: 450 Euro.

Servicii incluse

• Transport avion Bucuresti - Paris - Bucuresti;
• 5 cazari la hotel de 3*;
• Mic dejun;
• Transport gratuit Versailles si tur de Paris;
• Insotitor din partea agentiei din ziua a 2-a pana in ziua a 4-a inclusiv, in rest, asistenta turistica.

Nu sunt incluse

• Taxele de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport: 325 Euro/persoana;
• Transportul local in Paris;
• Taxa de oras (vezi detalii);
• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii);
• Excursiile optionale: Excursie Valea Loirei -45 Euro/persoana; Croaziera pe Sena - 20 Euro/persoana;
• Intrarile la obiectivele turistice, serviciile de ghizi locali si cheltuieli personale.

Rezerva acum!