EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite avion
Circuit Paste in America Centrala farmec si culoare 2021

Itinerariu: Panama City - Parcul National Gamboa - San Jose - Parcul National Poas - Doka Estate - Parcul National Irazu - Cartago - Valea Orosi - Parcul National Arenal - Parcul National Rincon de la Vieja - Penas Blancas - Parcul National Masaya - Granada - Vulcanul Mombacho - Managua - El Cuco - Jiquilisco - Suchitoto - Joya de Ceren - Parcul National Cerro Verde - San Salvador - Santa Ana - Copan - San Pedro Sula - Playa Blanca
Date plecare: 27.04.2021
Circuit cu avionul, 21 zile
Tarif: 4211 euro/persoana (taxele de aeroport, de servicii si de iesire de pe aeroport incluse)

Program

Ziua 1: 27.04.2021: Bucuresti - Paris - Panama City

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata biroului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca spre Panama City cu AF 474 (13:55 / 17:45). Intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).

Ziua 2: 28.04.2021: Panama City

Mic dejun. Dimineata vom vizita ecluza Miraflores, cea mai spectaculoasa sectiune a Canalului Panama, element de legatura a doua oceane, care separa totodata continentele. Aici vom descoperi complexitatea acestei lucrari ingineresti si vom putea vedea vasele trecand prin ecluze. Vom porni apoi in turul panoramic al orasului Panama, cel mai mare oras al tarii, cu peste 1 milion de locuitori, oras modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor si barurilor) pe care UNESCO a inclus-o in Patrimoniul sau Mondial. Oprire in Piata Franceza pentru a admira cladirile cu arhitectura spaniola, italiana si franceza. Optional, cina la un restaurant traditional insotita de show folcloric cu muzica live si dansuri panameze. Cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).

Ziua 3: 29.04.2021: Panama City - Parcul National Gamboa - Panama City

Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu orasul sau excursie optionala in Parcul National Gamboa. In acest tur inedit efectuat si cu ajutorul telecabinelor descoperite, vom strabate intreaga rezervatie, fiind modalitatea perfecta de a avea o alta perspectiva asupra padurii tropicale din Panama. Va veti bucura de linistea deplina a padurii, tulburata uneori de sunetele pasarilor si animalelor ce populeaza arealul. Veti afla mai multe detalii despre fauna si flora care se adapostesc in rezervatia Gamboa, in timp ce “veti pluti” spre inima padurii tropicale. Punctul culminat al calatoriei va fi oprirea la Turnul de Observare, locul ideal pentru a surprinde privelistile uimitoare asupra raului Chagres, canalului Panama, satului indigenilor Embera si, nu in ultimul rand, ale orasului Gamboa. Dupa-amiaza vom reveni in Panama pentru a ne plimba printre blocurile zgarie-nori sau pe stradutele cochete ale centrului vechi. Cazare la Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).

Ziua 4: 30.04.2021: Panama City - San Jose

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre San Jose cu zborul companiei Copa Airlines, CM 0144 (08:48 / 09:08). Tur panoramic al capitalei statului Costa Rica, San Jose, fondata in anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Orasul este unul dintre cele mai noi din America Centrala, fiind capitala abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucura de un climat placut si constant pe tot parcursul anului. Vom putea admira Teatrul National, o capodopera a artei si arhitecturii, Universitatea, Curtea Suprema, Muzeul de Aur (intrare inclusa), precum si alte puncte de interes din oras. Cazare la Hotel Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 5: 01.05.2021: San Jose - Parcul National Poas - Doka Estate - San Jose

Mic dejun. In aceasta zi vom vizita Parcul National Poas, care gazduieste unul dintre cei mai mari si mai activi vulcani din Costa Rica. Mii de turisti viziteaza acest parc uimitor de frumos pentru a vedea craterele inca active, gheizerele explozive, flora si fauna bogate. In afara de zona vulcanica, parcul cuprinde deasemenea paduri montane joase. Intr-o zi clara din punctele de belvedere se pot vedea atat coastele Pacificului, cat si Oceanul Atlantic. Datorita faptului ca vulcanul, care are o inaltime de peste 2700 m si o activitate constanta, emite cantitati mari de gaze si vapori de apa, in prezent este deschis spre vizitare doar craterul principal. In continuarea zilei vom vizita un renumit domeniu al cafelei, Doka Estate, situat la baza pantelor fertile ale vulcanului Poas, care apartine familiei Vargas Ruiz, pioneri ai productiei de cafea de peste 70 de ani. Datorita climatului unic din Costa Rica, aceasta tara ofera conditiile perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea gourmet. In cadrul turului ghidat, alaturi de un expert al cafelei, vom afla totul despre procesul de productie a „bobului de aur”, asa cum este denumit local bobul de cafea. Intoarcere in San Jose si cazare la Hotel Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 6: 02.05.2021: San Jose - Parcul National Irazu - Cartago - Valea Orosi - San Jose

Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom indrepta spre cel mai inalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu care are o inaltime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a eruptiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul Principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate in galben si verde si formatiunea Sapper, cel mai inalt punct al masivului vulcanic de pe care, in conditii de vizibilitate perfecta, se vad coastele caraibiene. In continuarea zilei vom vizita Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orasul Cartago, ridicata in numele Fecioarei Ingerilor, considerata sfantul oficial al tarii. In timpul constructiei, biserica a fost distrusa de nenumarate ori din cauza cutremurelor, asa ca s-a decis mutarea acesteia in locatia in care a fost gasita statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, in luna august, bazilica se transforma intr-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credinciosi. Ne vom indrepta apoi spre regiunea vaii Orosi, cunoscuta pentru numeroasele sale plantatii de cafea si trestie de zahar, unde vom putea admira unele dintre cele mai frumoase peisaje din Costa Rica. De asemenea, regiunea se bucura si de o istorie extrem de bogata, aici aflandu-se prima capitala coloniala fondata in anul 1563. Un obiectiv emblematic il reprezinta biserica de aici, considerata cea mai veche biserica din tara, construita de spanioli in anul 1743, care cuprinde si un muzeu, unde pot fi admirate numeroase artefacte religioase, statui si vesminte care provin din vremurile coloniale. Intoarcere in San Jose si cazare la Hotel Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 03.05.2021: San Jose - Parcul National Arenal

Mic dejun. Deplasare spre Parcul National Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, cu o inaltime de 1657 m, a carui eruptie, de mica amploare, a avut loc in anul 2010. Pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantatiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar si de cafea. Vegetatia luxurianta ce margineste soseaua face ca acest traseu sa fie unul de neuitat. Inainte de a ajunge, vom face insa o oprire la gradinile La Paz Waterfall pentru o scurta vizita. Optional, la sfarsitul zilei se poate face o oprire la complexul de izvoare termale Titoku, pentru o baie in apele calde din bazinele special amenajate. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).

Ziua 8: 04.05.2021: Parcul National Arenal

Mic dejun. Dimineata vom trai o experienta unica de pe podurile suspendate din padurea tropicala, de unde vom avea o vedere panoramica asupra impunatorului Vulcan Arenal. Plimbarea prin padure ne va da sansa de a intalni maimute capucin cu fata alba, tucani si pasari viu colorate. Dupa-amiaza, timp liber pentru plimbari pe cont propriu sau excursie optionala cu barca de-a lungul raului Penas Blancas, unde veti avea ocazia sa va bucurati de privelistile si sunetele minunatei vieti salbatice. In timp ce veti strabate padurea tropicala, veti putea observa numeroasele specii de animale care se ascund aici: maimute, caimani, iguane, specii de pasari colorate, dar si crocodili de mici dimensiuni. Dupa incheierea safari-ului pe apa, aventura va continua cu o experienta culinara de exceptie, menita sa surprinda esenta faimoaselor cuvinte emblematice pentru Costa Rica, „Pura Vida”. Veti vizita o familie locala, care va va astepta cu o masa traditionala, unde preparatul rege va fi renumita „tortilla”. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).

Ziua 9: 05.05.2021: Parcul National Arenal - Parcul National Rincon de la Vieja

Mic dejun. Itinerarul de astazi ne va purta spre Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turisti in Costa Rica, situata in nord-vestul tarii, cu numeroase rezervatii naturale in jurul vulcanilor care formeaza Cordillera de Guanacaste si Cordillera de Tilaran. Sosire in Rincon de la Vieja si cazare la Hotel Borinquen Mountain Resort & Spa 4* (sau similar 4*). Dupa-amiaza vom face o plimbare ghidata prin padurea tropicala, pentru a admira vegetatia luxurianta in care isi au adapostul diferite pasari exotice precum papagalii si tucanii, dar si maimutele urlatoare. Parcul National a fost creat pentru a proteja biodiversitatea din jurul vulcanului Rincon de la Vieja si se intinde pe aprox. 14000 de hectare. Pe langa numeroasele paduri de foioase si paduri tropicale, parcul cuprinde de asemenea si vaste intinderi de teren stancos, piscine cu namol fierbinte si izvoare geotermale ale caror proprietati curative sunt recunoscute la nivel mondial. Zona padurii vechi de sute de ani este un adevarat spectacol al naturii, care adaposteste specii precum maimuta paianjen, furnica taietoare de frunze si tucanul.

Ziua 10: 06.05.2021: Rincon de la Vieja - Penas Blancas - Parcul National Masaya - Granada

Mic dejun. Plecare catre Penas Blancas, punctul de frontiera dintre Costa Rica si Nicaragua. Dupa formalitatile vamale, ne vom indrepta spre Parcul National al vulcanului Masaya, singurul din emisfera vestica unde se poate urca cu masina pana la marginea craterului. Ne vom deplasa apoi spre Granada, oras situat in partea de vest a tarii, pe malul nord-estic al lacului Nicaragua, fondat in anul 1524 de catre conchistadorul Francisco Hernandez de Cordoba. Sosire la hotel, dupa care se va pleca intr-o inedita plimbare cu barca la Isletas, un arhipelag format din aprox. 350 de insulite pline de farmec. Cazare in Granada la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).

Ziua 11: 07.05.2021: Granada - Vulcanul Mombacho - Granada

Mic dejun. In aceasta zi vom porni intr-o fascinanta excursie la Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici “gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Pantele sale sunt acoperite de ferigi, orhidee si alte plante tropicale, iar in zilele senine se poate admira de aici Lacul Nicaragua si Laguna Apoyo. Intoarcere la Granada, unde dupa pauza pentru dejun, insotiti de ghidul local, care ne va povesti despre tumultoasa istorie marcata de razboaie civile si invazii, vom porni in turul orasului Granada, cel mai vechi oras din America Centrala, oras colonial cu splendide cladiri neoclasice. Turul va include Catedrala, Palatul Episcopal, Primaria, precum si Manastirea San Francisco. Cazare la Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).

Ziua 12: 08.05.2021: Granada - Managua - El Cuco

Mic dejun. Deplasare spre Managua, capitala tarii din anul 1852, situata pe malul sud-vestic al lacului Managua, fondata de catre europeni in anul 1819 ca un sat pescaresc, astazi fiind cel mai mare centru de tranzactionare al cafelei si al bumbacului din zona. Scurt tur panoramic al capitalei, care va include Parcul Pacii, situat in centrul orasului, Parcul Istoric National Loma de Tiscapa, vestigiile fostului Palat Prezidential, Monumentul dedicat lui Simon Bolivar, Teatrul National Ruben Dario, Palatul Culturii si Palatul National. Transfer in portul Potosi din nordul tarii, de unde vom face o spectaculoasa traversare a granitei dintre Nicaragua si El Salvador cu barca, trecand pe langa 7 insule pitoresti, care plutesc magic in Golful Fonseca, urmand ca in aprox. 2 ore sa ajungem in portul La Union. De aici vom pleca spre El Cuco, un oras mic si linistit, zona fiind cunoscuta pentru plajele superbe, fiind in acelasi timp o destinatie preferata de amatorii de surf. Cazare pe malul marii la Hotel Los Mangos 4* (sau similar 4*).

Ziua 13: 09.05.2021: El Cuco - Jiquilisco - Suchitoto

Mic dejun. In aceasta zi vom explora estuarul Jiquilisco, cel mai mare de pe coasta Pacificului, o zona umeda care face parte din Rezervatia Biosferei UNESCO din anul 2007. De o frumusete de neimaginat, cu siruri de mangrove si o multime de canale, golful adaposteste numeroase specii de pasari marine, multe dintre acestea fiind pe cale de disparitie, animale marine, precum broastele testoase, care vin pe insulele din golf pentru a-si depune ouale si multe plante exotice, mangrovele fiind predominante. In continuarea zilei vom vizita o plantatie de cacao si ne vom bucura de o pitoreasca plimbare cu barca printre mangrove. Cazare la Hotel Los Alemendros de San Lorenzo 4* (sau similar 4*).

Ziua 14: 10.05.2021: Suchitoto

Mic dejun. Dimineata vom vizita orasul colonial Suchitoto, care, cu stradutele sale pietruite, cladirile vechi si privelistile superbe asupra lacului Suchitlan, isi pastreaza inca farmecul de odinioara. Lacul Suchitlan, pe care il vom traversa cu barca, a fost format in anul 1973 ca urmare a construirii barajului hidroenergetic Cerron Grande. In a doua parte a zilei vom vizita un atelier indigo, o experienta inedita pentru a afla mai multe detalii despre procesul manual de vopsire a materialelor si despre unicitatea articolelor obtinute in urma folosirii acestui procedeu. Despre colorantul indigo, care de regula se gaseste in solul vulcanic, se stiu foarte putine informatii, insa acesta a fost utilizat cu mult inainte de descoperirea Americii de catre europeni. In Lumea Noua, acesta a fost folosit de catre locuitorii din Mesoamerica inca din cele mai vechi timpuri, pentru a vopsi straiele sacerdotale. In cadrul acestui tur veti afla mai multe detalii si despre intregul proces de extragere a cernelii pentru a obtine aceasta culoare, un procedeu simplu ce trebuie insa respectat pas cu pas. Cazare la Hotel Los Alemendros de San Lorenzo 4* (sau similar 4*).

Ziua 15: 11.05.2021: Suchitoto - Joya de Ceren - Parcul National Cerro Verde - San Salvador

Mic dejun. Vom vizita situl arheologic Joya de Ceren, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si care contine ramasitele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei si Herculaneum din Italia, a fost ingropat sub cenusa vulcanica in urma unei eruptii in sec. al VII-lea i.Hr., iar in prezent starea exceptionala a vestigiilor ofera o perspectiva asupra vietii cotidiene a populatiei Americii Centrale, care lucra pamantul in acea vreme. Vom vizita apoi Parcul National Cerro Verde, cu o pozitie geografica deosebita, fiind amplasat intre trei vulcani (Izalcom, Cerro Verde si Santa Ana, cel mai mare din tara) ceea ce a facilitat existenta unei paduri luxuriante, cu o flora si o fauna deosebite, generand peisaje de neuitat. In a doua parte a zilei vom vizita San Salvador, cel mai important centru politic, cultural si economic al tarii. Ne vom plimba prin centrul vechi, vom putea vedea Teatrul National, Palatul National, Muzeul National, Catedrala Metropolitana si optional se va putea vizita Muzeul National de Antropologie. Cazare la Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 16: 12.05.2021: San Salvador - Santa Ana - Copan

Mic dejun. In aceasta dimineata vom parasi San Salvador si ne vom indrepta spre Honduras. Pe traseu ne vom opri in al doilea cel mai mare oras din El Salvador, in Santa Ana unde vom putea admira faimoasa catedrala in stil colonial, Teatrul si Palatul Municipal. Vom traversa apoi granita cu Honduras unde vom vizita Copan, fosta capitala a unui important regat mayas, unul dintre cele mai mari si impresionante dintre centrele mayase descoperite pana acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1980. Constructiile cele mai cunoscute, care apartin perioadei clasice, dateaza din secolele V - IX d.Hr. si dezvaluie cele mai elaborate decoratiuni, reprezentand toate orasele mayase. Marea Piata este faimoasa pentru altarele sale care sunt raspandite in jurul ei, multe dintre acestea avand o forma zoomorfa. Aici se afla cel mai lung text mayas cunoscut, lasat mostenire de catre antica civilizatie mayasa. Cazare la Hotel Marina Copan 4* (sau similar 4*).

Ziua 17: 13.05.2021: Copan - San Pedro Sula - Panama City - Playa Blanca

Mic dejun. Transfer la aeroportul din San Pedro Sula, oras localizat in nord-vestul tarii, cunoscut pentru productia de cafea, banane, trestie de zahar si tutun, pentru plecarea spre Panama City cu compania Copa Airlines, zbor CM 563 (14:01 / 17:12). Sosire in Panama City, de unde ne vom deplasa spre Playa Blanca, cea mai faimoasa plaja din Panama, unde ne vom bucura de cateva zile de relaxare. Cazare in regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 18: 14.05.2021: Playa Blanca

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje cu nisip fin, de apele turcoaz ale oceanului, de cocktailurile oferite de barurile hotelului etc. Cazare in regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 19: 15.05.2021: Playa Blanca

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a lenevi pe minunatele plaje, sau de a va bucura de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, snorkeling si scufundari pentru incepatori si profesionisti etc. Cazare in regim All Inclusive la Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 20: 16.05.2021: Playa Blanca - Panama City - Paris

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Panama City pentru zborul companiei Air France spre Paris, AF 475 (20:00 / 13:20).

Ziua 21: 17.05.2021: Paris - Bucuresti

Sosire la Paris la ora 13:20, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1588 (14:30 / 18:25).

Hoteluri

• Hotel Eurostar Panama City 5* (sau similar 5*).
• Hotel Holiday Inn San Jose Downtown 4* (sau similar 4*).
• Arenal Observatory Lodge (sau similar).
• Hotel Plaza Colon 4* (sau similar 4*).
• Hotel Los Mangos 4* (sau similar 4*).
• Hotel Los Alemendros de San Lorenzo 4* (sau similar 4*).
• Hotel Mirador Plaza 4* (sau similar 4*).
• Hotel Marina Copan 4* (sau similar 4*).
• Hotel Playa Blanca Resort 4* (sau similar 4*).
• Hotel Los Alemendros de San Lorenzo 4* (sau similar 4*).

Informatii utile

• Grup minim 15 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Conditii plata: avans 50% la inscriere, plata integrala cu 30 zile inainte de data de plecare.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor

Tarife

Data plecare Tarif
27.04.2021 4211 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 1190 USD
* tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 350 euro/pers.

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Panama City si Panama City - Paris - Bucuresti
• transport continental cu avionul pe rutele: Panama City - San Jose si San Pedro de Sula - Panama City
• 19 nopti de cazare in hoteluri de 4* si lodge
• 19 mic dejunuri, 3 zile in regim All Inclusive
• transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program
• taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
• tururi panoramice de oras cu ghid local in: Panama City, San Jose, Granada, Managua, Suchitoto, San Salvador, Santa Ana
• vizitarea Parcului National Gamboa
• vizitarea Parcului National Poas
• vizitarea Parcului National Irazu
• vizitarea Parcului National Rincon de la Vieja
• vizitarea Parcului National Masaya
• excursie la Vulcanul Mombacho
• vizitarea estuarului Jiquilisco
• vizitarea sitului arheologic Joya de Ceren
• vizitarea Parcului National Cerro Verde
• vizitarea sitului arheologic Copan
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
• taxele de aeroport.
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului si Asigurarea STORNO de calatorie.

Nu sunt incluse

• taxe de iesire de pe aeroporturi (in acest moment 21 usd/pers. in Panama si 33 usd/pers. in Honduras)
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• bacsisuri: 60 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local transferuri si intrare in Parcul National Gamboa: aprox. 45 usd/pers. (vizitarea Turnului de Observare se plateste la fata locului aprox. 30 usd/pers.)
- excursie cu barca de-a lungul raului Penas Blancas: aprox. 110 usd/pers.
- cina cu spectacol folcloric in Panama City cu transfer inclus: aprox. 80 usd/pers.

Excursii optionale

Excursie cu barca de-a lungul raului Penas Blancas
aprox. 110 usd/pers

Rezerva acum!