EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite avion
Circuit Paste in Etiopia - Leaganul Umanitatii 2021

Itinerariu: Addis Abeba - Langano - Arba Minch - Lacul Chamo - Turmi - Valea Omo - Jinka - Mago - Axum - Lalibela - Gondar - Lacul Tana - Bahir Dar
Date plecare: 24.04.2021
Circuit cu avionul, 15 zile
Tarif: 4290 euro/persoana (taxele de aeroport incluse)

Program

Ziua 1: 24.04.2021: Bucuresti - Frankfurt - Addis Abeba

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:00 / 07:30), de unde se va pleca spre Addis Abeba cu zborul LH 598 (13:15 / 21:10). Sosire in capitala Etiopiei, a patra metropola ca marime din Africa, cunoscuta si sub denumirea de “floare noua”, deoarece orasul a fost fondat relativ recent, in anul 1886, de catre Imparatul Menelik al II-lea si sotia sa Imparateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o inaltime de 3.200 m. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).

Ziua 2: 25.04.2021: Addis Abeba - Langano

Mic dejun. Dimineata ne vom imbarca in vehicule 4x4 si vom porni spre sud, in directia Arbaminch, spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, Lacul Bishoftu, de unde itinerarul va continua spre sud, unde vom admira lacurile Vaii Marelui Rift de la Ziway, unde traiesc foarte multe specii de pasari. Dejun in timpul vizitelor. Timp liber la dispozitie. Cina si cazare la Hotel Sabana Beach Resort (sau similar).

Ziua 3: 26.04.2021: Langano - Arba Minch

Mic dejun. Ne vom indrepta spre Wolayta Sodo, dupa care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieste pe muntele care domina zona. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltati indigeni, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “imbraca” toata zona, fiind tesatori renumiti, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci si colibele lor de bambus inalte de 8-12 metri. Dejun in timpul vizitelor. Traseul va continua spre Arba Minch, orasul celor 40 de izvoare, fiind in acelasi timp si cel mai mare targ din sudul tarii, cel mai important oras din coltul de sud-vest al tarii, poarta de acces catre zona tribala a Vaii Omo. Cina si cazare la Paradise Lodge (sau similar).

Ziua 4: 27.04.2021: Arba Minch - Lacul Chamo - Turmi

Mic dejun. Plimbare matinala cu barca pe Lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami si foarte frumoase pasari de apa, precum Kingfisher si Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul National Netschsar, in limba amhara “iarba alba” sau “campia alba”. Microclimatul este identic cu cel din Masai Mara sau Serengeti, aici traind peste 300 de specii de mamifere. Principala atractie o reprezinta desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii si multe alte pasari de balta. “Crocodile Market” este locul din Africa cu cea mai mare concentratie de crocodili in libertate. Va fi un adevarat spectacol sa vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigand elegant pe langa barca noastra sau stand la soare, alaturi de pelicani. Parcul este populat de o mare varietate de animale precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemica de antilope Swayne etc. Dejun in timpul vizitelor. Ne vom deplasa apoi spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Zona Konso este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita traditiilor ancestrale deosebite care se intind pe parcursul a 21 de generatii (peste 400 de ani). Ne vom deplasa spre Turmi pentru cina si cazare la Buska Lodge (sau similar).

Ziua 5: 28.04.2021: Turmi - Valea Omo - Jinka

Mic dejun. In aceasta zi ne vom deplasa spre sud-vest, la Omorate, pentru a vizita tribul Dasenech. Omorate se afla situat pe malurile raului Omo, unde semi-nomazii Dasanech isi protejeaza colibele usoare cu spini de la animalele salbatice. Dejun in timpul vizitelor. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Jinka. Vom avea prilejul de a vedea membrii mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai triburilor Hamer. Cina si cazare la Eco Lodge (sau similar).

Ziua 6: 29.04.2021: Jinka - Mago - Addis Abeba

Mic dejun. Vom traversa Parcul National Mago catre cel mai original si interesant trib din Valea Omo, tribul mursilor care numara numai vreo 6500 de suflete. Celebrii mursi sunt semi-nomazi, locuiesc in sezonul uscat pe pantele vestice ale Vaii Omo, unde cultiva sorg, porumb si legume, unde vaneaza si pescuiesc, iar in sezonul umed isi pasc cirezile in stepa Tama. Barbatii mursi sunt razboinici recunoscuti, iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse in buza si coarne in urechi, obicei considerat semn de frumusete. Dejun la Jinka. Transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).

Ziua 7: 30.04.2021: Addis Abeba - Axum

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Axum. Zi dedicata vizitarii orasului sfant Axum, centru istoric si religios al Etiopiei, fosta capitala a Regatului Aksum. Vom avea prilejul de a vedea monolitii din piatra, considerati a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se gaseste aici, cantareste aproximativ 500 t si are 33 m lungime. Vom vizita apoi Palatul Reginei din Saba si mormintele regilor. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza vom avea prilejul de a participa la ceremonia din Vinerea Mare tinuta la Biserica Sf. Maria Zion. Aceasta este o zi speciala pentru Biserica Ortodoxa Etiopiana si este celebrata cu multa devotiune, respectand un ritual stravechi. Cina si cazare la Hotel Sabian (sau similar).

Ziua 8: 01.05.2021: Axum - Lalibela: Paste in orasul sfant al Etiopiei!

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj si devotiune al crestinatatii etiopiene, oras care poarta numele Regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec. al XII-lea, inceputul sec. al XIII-lea. Lalibela sau “Noul Ierusalim” este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale crestinatatii, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1978, oras unde se afla peste 200 de biserici, unele ascunse in pesteri, dintre care 11 sunt considerate a fi „a 8-a minune a lumii”, capodopere de arhitectura si arta. Dupa dejun vom vizita complexul de biserici care apartin primului grup de biserici din Lalibela. Remarcabilele structuri sunt sapate in interior si exterior in roca solida, fiecare cladire unica din punct de vedere architectural reflectand executii mestesugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au ramas locuri de rugaciune pana in zilele noastre. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Maka etc. Tot in aceasta zi, vom avea prilejul de a vizita “colorata” Piata de Paste, care se organizeaza anual in Lalibela. Dupa cina, vom participa la slujba de Inviere, intr-una dintre cele mai mari biserici ”cioplite” in piatra, Biserica Bete Medhane Alem, Salvatorul Lumii, care are in partea nord-estica trei morminte taiate in stanca atribuite lui Abraham, Isac si Iacob. In aceasta zi speciala, toate bisericile se vor umple de credinciosii care au postit 55 de zile si care in ultima zi si jumatate au tinut post negru. Ruga lor acompaniata de cantecele si dansul preotilor va dura pana spre dimineata. Ceremonia speciala creata de cantecele si dansurile preotilor, dar si atmosfera data de locul respectiv, va ramane pentru noi toti, o amintire de suflet. Cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).

Ziua 9: 02.05.2021: Lalibela

Mic dejun. Pentru cei care nu doresc sa se trezeasca pentru micul dejun, ziua va incepe cu dejunul, dupa care vom porni sa vizitam cel de-al doilea grup de biserici in piatra din oras, care reprezinta cele sapte trepte ale Paradisului. Vom vizita biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael si Biserica Bete Giorgis (Sf. Gheorghe), care este considerata a fi cea mai frumoasa biserica monolitica in forma de cruce, simbolul Arcei lui Noe, care a devenit imaginea-simbol a Lalibelei. In continuarea zilei, vom participa la o ceremonie traditionala a cafelei, intr-un local special din Lalibela. Cina si cazare la Hotel Panoramic View (sau similar).

Ziua 10: 03.05.2021: Lalibela - Gondar

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor spre Gondar, cel mai “european” oras al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oras situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru o perioada de 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Imparatului Fasilides (anul 1632) pana la caderea lui Tewodros (anul 1868), timp in care s-au construit numeroase castele si cladiri dupa standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite in stil iberic. Vom face turul panoramic al orasului “portughez”, care va include „Combinatia regala”, cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasilides, Castelul Imparatului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilides, fiul Imparatului Yohannes, Sala Mare sau “Casa Cantecului” a Imparatului David al III-lea, Lungul V, forma care cuprinde cele doua etaje din palat care au apartinut Imparatesei Mentewab. Dejun in timpul vizitelor. In continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasa biserica care nu a fost niciodata distrusa, Debre Berhan Selassie sau “Treimea de pe Muntele Luminii” (Muntele Schimbarii la Fata), celebra pentru “fetele ingerilor inaripati”, 104 la numar, care decoreaza plafonul si datorita carora i se mai spune “Capela Sixtina a Etiopiei”. Cina sicazare la Hotel Taye Belay (sau similar).

Ziua 11: 04.05.2021: Gondar - Lacul Tana - Bahir Dar

Mic dejun. Zi dedicata explorarii Lacului Tana cu barca. Vom vizita cu acest prilej 3 manastiri vechi si anume Ura Kidane Mihret, Narga Selassie si Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una dintre comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafata de aprox. 3600 km2 este presarat cu 37 de insule dintre care 20 adapostesc fascinante biserici si manastiri, dintre care unele dateaza din sec. al XIII-lea, decorate cu fresce viu colorate. Vom incepe cu vizitarea Manastirii Ura Kidane Mihret, localizata in Peninsula Zege, considerata una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserica dateaza din sec. al XVI-lea, cu pereti decorati cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Manastirii Narga Selassie, situata pe Insula Dek, cea mai mare insula a Lacului Tana. Biserica a fost construita de Imparateasa Mentewab la sfarsitul sec. al XVIII-lea si are la intrare un portret al exploratorului scotian James Bruce, cel care a vizitat la sfarsitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Dejun picnic. In final vom vizita Manastirea Debre Sina Mariam, situata in partea de nord a Lacului Tana, constructia sa datand din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre Bahir Dar pentru cina si cazare la Hotel Jacaranda (sau similar).

Ziua 12: 05.05.2021: Bahir Dar - Addis Abeba

Mic dejun. In prima parte a zilei vom pleca spre cascada Nilului Albastru numita "Tis Issat", in traducere „Fum de Apa”, a carei cadere de apa este de aprox. 40 m, fiind situata in amonte. Debitul sau variaza in functie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat intrucatva maretia acestei cascade, dar privelistea este una memorabila. Dejun in timpul vizitelor. Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Transfer la hotel pentru cina si cazare la Hotel Caravan (sau similar).

Ziua 13: 06.05.2021: Addis Abeba

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei etiopiene, un oras plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabila diversitate, care surprinde prin istoria si legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur si de unde vom avea o frumoasa vedere panoramica asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost incoronat Imparatul Menelik I si Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevarat muzeu cu obiecte imperiale. In continuarea zilei vom cobori in oras pentru dejun, dupa care vom vizita Muzeul National, unde vom vedea cea mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, scheletul lui Lucy, o “fatuca” in varsta de aprox. 3,2 milioane de ani, gasita in desertul Afar. Lucy e faimoasa, desi tot in Etiopia, a fost gasit in anul 1994, Ardi, un “baietel” in varsta de aprox. 4,4 milioane de ani. Dupa-amiaza vom continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adapostit in fostul palat al Imparatului Halie Selassie, o buna introducere in bogata cultura etiopiana. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe. Seara cina Farewell cu muzica si dansuri. Transfer pentru cazare la Hotel Caravan (sau similar).

Ziua 14: 07.05.2021: Addis Abeba - Frankfurt

Mic dejun.Astazi vom vizita Palatul Menelik, cunoscut si sub denumirea de Palatul Imperial. Complexul contine mai multe cladiri rezidentiale, capele si cladiri de lucru. A fost construit de Imparatul Menelik al II-lea cu 100 de ani in urma, fiind cunoscut pentru expansiunea sa teritoriala si crearea Etiopiei moderne. In prezent palatul este sediul Primului Ministru. Gradinile Palatului contin diferite biserici. Cea mai importanta este Manastirea Ta'eka Negest Ba'eta Le Mariam. (locul de odihna al regilor). Biserica serveste ca mausoleu pentru Imparatul Menelik al II-lea, sotia sa Imparateasa Taitu, si Imparateasa Zewditu, fiica sa si eventualul succesor. Alte biserici din cadrul gradinilor sunt Biserica "Bet Kidane Meheret" si Biserica Debre Mengist St. Gabriel. Dejun in timpul vizitelor. In continuarea zilei vom merge la Merkato, cea mai mare piata in aer liber din estul Africii pentru ultimele cumparaturi. Seara transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 599 (23:10 / 05:25).

Ziua 15: 08.05.2021: - Frankfurt - Bucuresti

Sosire in Istanbul la ora 05:25 de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1418 (10:15 / 13:30).

Hoteluri

• Hotel Caravan (sau similar).
• Hotel Sabana Beach Resort (sau similar).
• Paradise Lodge (sau similar).
• Buska Lodge (sau similar)
• Eco Lodge (sau similar).
• Hotel Panoramic View (sau similar).
• Hotel Taye Belay (sau similar).
• Hotel Jacaranda (sau similar).

Informatii utile

• Grup minim 10 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minim 2 pagini libere: 1 foto dimensiuni 3.5 cm x 4.5 cm in format JPEG; formular de viza care se completeaza la agentie; copie color scanata pasaport in format JPEG.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Conditii plata: avans 50% la inscriere, plata integrala cu 30 zile inainte de data de plecare.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
24.04.2021 4290 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 420 EURO
*tarif valabil pentru un grup de minim 10 turisti

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Frankfurt - Addis Abeba si Addis Abeba - Frankfurt - Bucuresti cu companiile Lufthansa
• transport local cu avionul pe rutele: Jinka - Addis Abeba, Addis Abeba - Axum, Axum - Lalibela, Bahirdar - Addis Abeba
• 13 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 3*
• mesele mentionate in program: 13 pensiuni complete (mic dejun, dejun si cina)
• transport cu vehicul adaptat la nr. de turisti pentru circuitul de nord
• transport cu vehicule 4x4 pentru circuitul de sud (toate taxele de drum si combustibil incluse)
• plimbare cu barca pe Lacul Chamo
• explorarea Lacului Tana cu barca
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• taxele de intrare la obiectivele mentionate in program si in parcurile nationale
• ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor al grupului pe tot parcursul circuitului
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului si Asigurarea STORNO de calatorie.
• taxele de aeroport.

Nu sunt incluse

• taxa viza si procesare acte: 80 euro/pers (se achita la agentie)
• taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, bauturi etc.
• bacsisuri: 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

Rezerva acum!