EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite avion
Circuit Paste in Georgia - Armenia - Azerbaijan 2021

Itinerariu: Baku - Gobustan - Samaka - Sheki - Sighnaghi - Tbilisi - Ananuri - Stepantsminda - Gudauri - Gori - Uplistsikhe - Mtskheta - Sadakhlo - Haghpat - Sanahin - Dilijan - Sevan - Garni - Geghard - Erevan
Date plecare: 27.04.2021
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif: 1620 euro/persoana (taxele de aeroport, servicii si de procesare viza incluse)

Program

Ziua 1: 27.04.2021: Bucuresti

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 22:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways).

Ziua 2: 28.04.2021: Bucuresti - Doha - Baku

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:20), de unde se va pleca cu zborul QR 351 (07:30 / 11:20) spre Baku, cel mai mare oras din Azerbaijan si, in acelasi timp, capitala acestei tari, situata in partea sudica a Peninsulei Apsheron, pe malul vestic al Marii Caspice. Vom porni in turul panoramic al orasului care va include orasul vechi Iceri Seher, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu cladiri ce prezinta semne ale culturilor shirvani, araba, otomana, persana si rusa, Turnul Fecioarei (Maiden Tower), Complexul Shirvanshahs, Aleea Martirilor si Mausoleul care cinsteste memoria victimelor atacului Armatei Rosii din anul 1990 si a eroilor cazuti in razboiul dintre azeri si armeni, zidurile orasului care dateaza din sec. al XII-lea si Templul Focului, locul unde sustinatorii religiei Zoroastriene venerau focul. Cazare la Hotel Central Park 4* (sau similar 4*).

Ziua 3: 29.04.2021: Baku - Gobustan - Baku

Mic dejun. Ne vom deplasa spre Parcul National Gobustan, un muzeu unic in aer liber, care are si o vedere minunata catre Marea Caspica, renumit pentru desenele sale rupestre din perioada neolitica si care gazduieste aprox. 4.000 de inscriptii vechi de mai bine de 12.000 ani. Desenele bine conservate infatiseaza populatii antice care calatoresc pe nave de stuf, barbati care vaneaza antilope si tauri salbatici, femei care danseaza, ilustrand in general viata si obiceiurile oamenilor din acea vreme. Intoarcere la Baku pentru cazare la Hotel Central Park 4* (sau similar 4*).

Ziua 4: 30.04.2021: Baku - Samaka - Sheki

Mic dejun. Vom pleca catre Samaka pentru a vizita Mausoleul Yeddi Gumbaz, locul unde sunt inmormantati membrii familiilor sahilor Shirvani, dupa care ne vom indrepta spre Sheki, perla turismului din Azerbaijan, un oras micut, insa deosebit, in special datorita asezarii sale pe culmile impadurite ale Marelui Caucaz si a faptului ca pe aici trecea vestitul Drum al Matasii. Vom face un tur panoramic si vom vizita palatul de vara Sheki Khan Palace, ridicat in sec. al XVIII-lea de catre Hussein Khan, apreciat pentru frescele magnifice si vitraliile deosebite. Cazare la Hotel Sheki Saray 4* (sau similar 4*).

Ziua 5: 01.05.2021: Sheki - Sighnaghi - Tbilisi

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre satul Kish pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz, biserica albaneza Sf. Elisei, despre care se spune ca a fost construita in sec. I de catre Sf. Elisei, dupa care vom pleca spre Lagodekhi, granita dintre Georgia si Azerbaijan pentru formalitati vamale. In continuarea zilei vom ajunge in regiunea Kakheti, situata in partea de est a Georgiei, recunoscuta ca fiind cea mai mare zona viticola a tarii, unde vom participa la o degustare de vinuri. Calatoria va continua catre Sighnaghi, oras stravechi cunoscut si sub denumirea de “orasul dragostei”, unde strazile pavate cu piatra si balcoanele cladirilor construite in stilul vechi georgian inspira la romantism. In cadrul turului panoramic, vom vedea zidurile de aparare ale orasului, vechea biserica Alzani si Muzeul de Pictura Niko Pirosmani. Fiind construit la altitudinea de 790 m deasupra nivelului marii, din Sighnaghi vom putea admira contrastul dintre versantii vaii Alazani, cu campuri verzi si crestele semete ale masivului Caucazul Mare, ce strajuiesc valea. La finalul zilei vom sosi la Tbilisi, pentru cazare la Hotel Astoria 4* (sau similar 4*). Insotiti de conducatorul de grup, seara vom participa la Slujba de Inviere intr-una din bisericile ortodoxe ale orasului.

Ziua 6: 02.05.2021: Tbilisi

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Tbilisi, capitala Georgiei, cel mai mare oras din tara, situat pe malurile spectaculoase ale raului Mtkvari, fondat inca din sec. al V-lea, unde vom vizita Biserica Ortodoxa Sfanta Treime, cea mai importanta biserica ortodoxa din Georgia. Vom vedea apoi Biserica Metekhi, construita in sec. al XII-lea, in preajma resedintei regale a ctitorului acestei asezari, intaiul rege Vakhtang Gorgasali, a carui statuie ecvestra domina imprejurimile. Dejun traditional de Paste. Vom merge apoi pe drumul pavat cu caramida, la baile de sulf, vom vizita Fortareata Narikala, una dintre cele mai vechi constructii de aparare din oras, vom admira Biserica Anchiskhati, dupa care vom face o placuta plimbare pe artera principala a capitalei, Bulevardul Sota Rustaveli. Cazare la Hotel Astoria 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 03.05.2021: Tbilisi - Ananuri - Stepantsminda - Gudauri

Mic dejun. Plecare spre Ananuri pentru a vizita fortareata ridicata in sec. al XVII-lea, care a apartinut ducilor de Aragvi, asezata pe malul lacului Khivali, de unde vom avea o frumoasa priveliste spre piscurile celui mai inalt munte, Caucazul Mare, cu o inaltime de aprox. 5000 m. In interiorul fortaretei se afla doua biserici, iar cea mai mare dintre acestea, Biserica Adormirii Maicii Domnului, este acoperita cu frumoase sculpturi in piatra, iar peretii interiori sunt acoperiti cu fresce datand din sec. XVII - XVIII. In continuare ne vom deplasa spre statiunea montana Gudauri, aflata in Pasul Javri, la o altitudine de 2395 m. Calatoria va continua cu masini de teren 4x4 spre Biserica Sfanta Treime, un remarcabil monument de arhitectura georgiana, localizata la altitudinea de 2170 m. In functie de conditiile meteo, vom putea observa Varful Kazbeh, un vulcan stins, cu o inaltime de 5033 m, cunoscut sub numele georgian de "Mkinvartsveri", al treilea munte ca inaltime din Georgia, amplasat central, intre Marea Neagra si Marea Caspica. Conform mitologiei grecesti, de pe Muntele Kazbeh a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de catre acestia. Intoarcere in Gudauri pentru cinasi cazare la Hotel Marco Polo 4* (sau similar 4*).

Ziua 8: 04.05.2021: Gudauri - Gori - Uplistsikhe - Mtskheta - Tbilisi

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre orasul istoric Gori, locul de bastina al lui Iosif Vissarionovici Stalin, unde vom vizita muzeul dedicat acestuia, inchis in anul 1989 dupa ce Georgia si-a castigat independenta fata de Uniunea Sovietica si redeschis ulterior, fiind o atractie turistica importanta, datorita exponatelor legate de nasterea, viata si moartea lui Stalin. Ne vom indrepta apoi spre Uplistsikhe, in traducere Fortareata lui Dumnezeu, pentru a vizita orasul sapat in stanca, unde vom vedea primele locuinte si tunelele subterane care dateaza din sec. al VII-lea i.Hr., remarcabile datorita stilurilor diferite de cioplire a pietrei specifice Anatoliei si Iranului, imbinate cu elemente din arhitectura pagana si crestina, precum si biserica care dateaza din sec. al IX-lea. Calatoria va continua spre Mtskheta, locul convertirii georgienilor la crestinism in anul 337, listat in Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom vizita Catedrala Svetitskhoveli care dateaza din sec. al XI-lea si Manastirea Jvari care dateaza din sec. al VI-lea. Vom pleca apoi spre Tbilisi pentru cazare la Hotel Astoria 4* (sau similar 4*).

Ziua 9: 05.05.2021: Tbilisi - Sadakhlo - Haghpat - Sanahin - Dilijan

Mic dejun. Ziua va debuta cu deplasarea spre Sadakhlo, frontiera dintre Georgia si Armenia, unde vom fi preluati de ghidul armean, cu care vom continua calatoria spre Manastirea Haghpat, cunoscuta si ca Haghpatvank, ridicata in sec. al X-lea, in timpul domniei Regelui Abas I, de catre Sfantul Nishan. Manastirea este considerata o capodopera a arhitecturii religioase si un centru major de educatie in Evul Mediu, fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1996. Stilul arhitectonic unic este compus dintr-un amestec unitar de elemente de arhitectura ecleziastica bizantina si de arhitectura vernaculara, specifica regiunii caucaziene. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Manastirea Sanahin, asezata pe coasta impadurita a Muntilor Tchantinler, la poalele carora se afla orasul Sanahin, in regiunea Alaverdi. Ansamblul arhitectural din Sanahin are o valoare general recunoscuta nu doar datorita faptului ca prezinta o arhitectura originala religioasa si civila, ci si pentru faptul ca toate cele pastrate arata nivelul ridicat al arhitecturii urbane armene din acele timpuri. In Sanahin se gasesc mai multe biserici si capele cu structuri si dimensiuni diferite, care se deosebesc insa si din punct de vedere al compozitiei artistice si al elementelor decorative. Vom vizita in continuare Complexul Manastirii Haghartsin ridicat in sec. al XIII-lea, situat intr-o zona izolata de padure. Ne vom indrepta apoi spre Dilijan, una dintre cele mai importante statiuni turistice din Armenia, situata in regiunea Tavus, in interiorul Parcului National Dilijan, unde ne vom cina si ne vom caza la Hotel Best Western Paradise 4* (sau similar 4*).

Ziua 10: 06.05.2021: Dilijan - Sevan - Garni - Geghard - Erevan

Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Lacul Sevan, unul dintre cele mai mari lacuri montane din Eurasia, avand o suprafata de 940 km2. Vom vizita Manastirea Sevan, situata in Peninsula Akhtamar, unde vom avea o priveliste unica data de culoarea lacului care se schimba in functie de vreme si de propriile procese misterioase, de la un azur ireal la albastru inchis. In continuarea zilei vom vizita Complexul de la Garni, construit de legendarul Rege Tiridat I, in anul 77, fosta resedinta a regilor armeni din dinastia Arkashide pana in sec. al III-lea. Astazi complexul adaposteste unul dintre vechile temple pagane, greco-roman, inca intact, unicul din perioada precrestina din Armenia, inchinat zeului soarelui, Mithra, precum si ruinele palatului si a bailor regale, cu frumoase mozaicuri lucrate cu maiestrie in piatra de diferite nuante. Va urma vizitarea Manastirii Geghard, care dateaza din sec. XII - XIII, aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unul dintre centrele spirituale de seama ale Armeniei,deoarece aici s-a pastrat mult timp “sulita sfanta” folosita la crucificarea lui Iisus, mutata ulterior in Muzeul Catedralei Echmiadzin pe care il vom vizita in ziua urmatoare. Plecare spre Erevan unde ne vom caza la Hotel Silachi 3* (sau similar 3*).

Ziua 11: 07.05.2021: Erevan - Tbilisi

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Erevan, capitala Armeniei, unul dintre cele mai vechi orase din lume, cu 29 de ani mai vechi decat Roma, leagan al unei stravechi civilizatii, care va include centru vechi al Erevanului, Piata Republicii, Universitatea de Stat, Parlamentul, Palatul Prezidential, Opera si Muzeul de Istorie al Armeniei. Vom trece apoi prin Piata Centrala de marfuri pentru a cumpara produse tipice si pentru a aprecia varietatea impresionanta a fructelor proaspete si uscate din aceasta tara. Vom pleca apoi spre Etchmiadzin, resedinta Patriarhiei Armene, cea mai veche catedrala din lume, important complex ortodox, numit de locuitori “Vaticanul Armeniei”. In continuarea zilei ne vom indrepta spre frontiera cu Georgia, de unde ne vom continua drumul spre capitala. Cina de ramas bun cu spectacol folcloric la un restaurant local si cazare la Hotel Astoria 4* (sau similar 4*).

Ziua 12: 08.05.2021: Tbilisi - Doha - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Qatar Airways, zbor QR 356 (12:40 / 14:45) si mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 219 (15:30 / 20:35).

Hoteluri

Hotel Best Western Paradise 4* (sau similar 4*)

Website: http://www.hotelfontanabuzet.com

Hotel Central Park 4* (sau similar 4*)

Website: http://www.hotelopatija.hr/

Hotel Astoria 4* (sau similar 4*)

Website: http://www.hotelopatija.hr/

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Conditii plata: avans 50% la inscriere, plata integrala cu 30 zile inainte de data de plecare.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
27.04.2021 1620 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 295 EURO
*tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.

Servicii incluse

• transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Baku si Tbilisi - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• 10 nopti de cazare in hoteluri de 4* si 3*
• mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 1 dejun traditional de Paste si 3 cine
• excursie la Lacul Sevan
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
• taxele de intrare la urmatoarele obiective: Muzeul Iosif Vissarionivici Stalin, orasul sapat in stanca Uplistsikhe, Templul Garni, Parcul National Gobustan, Palatal Shirvanshahs, Biserica Sfanta Treime, Muzeul Pirosmani din Sighnaghi, Catedrala Zvartnots, Turnul Fecioarei din Baku
• ghizi locali
• conducator roman de grup
• taxele de aeroport.
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, si Asigurarea STORNO.

Nu sunt incluse

• taxa de procesare si obtinere a vizei pentru Azerbaijan: 45 euro/pers.
• taxe de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali

Rezerva acum!