FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Paste Iordania - circuit si minisejur la Marea Rosie 2021

Itinerariu: Amman - Madaba - Muntele Nebo - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Marea Moarta - Betania si Jerash (optional)
Date plecare: 27.04.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1060 Euro/persoana

Program

Ziua 1 (27.04): BUCURESTI - AMMAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare din Bucuresti la ora 00:30 (in noaptea zilei 1 spre ziua 2). Aterizare la ora locala 03:10 in Amman. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman.

Ziua 2 (28.04): AMMAN

Mic dejun la hotel. Azi vom face un tur de oras in Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri, la o altitudine de aprox 800 m si continua sa se extinda. Vom vizita citadela situata pe cel mai inalt deal din oras care contine o colectie de constructii din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Umayad si o biserica bizantina. In imediata apropierea a citadelei vom vizita Amfiteatrul roman. In continuare vom vizita moscheea King Abdullah. Finalizata in 1989 si dedicata bunicului regelui Hussein, aceasta cladire impresionanta, frumos impodobita cu un dom albastru, poate adaposti 7000 de credinciosi. Intoarcere la hotel in Amman, cina si cazare.

Ziua 3 (29.04): AMMAN - MADABA - MT. NEBO - KERAK - PETRA (330 km)

Mic dejun si plecare de la hotelul din Amman spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Tarii Sfinte si a regiunii. Mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit, inclusiv animale de pe continentul african. In drumul nostru spre sudul Iordaniei ne vom opri si la Castelul Kerak pentru o scurta vizita. Castelul Cruciatilor de la Kerak este al treilea ca marime din zona Levantului, iar constructia sa a inceput in anul 1140. Castelul are o silueta impozanta si este situat pe varful unui deal, la 1000 m altitudine. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Petra Panorama 3* sau Grand View 3* sau similar.

Ziua 4 (30.04): PETRA, ORASUL DE PIATRA ROZ, PATRIMONIU UNESCO - WADI RUM (110 km)

Mic dejun si plecare de la hotel. Azi vom vizita Petra, un loc uimitor si una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Plecare spre desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Dupa sosirea in desert, ne vom caza la o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Cazarea este in corturi standard cu baie proprie. Vom servi o cina traditionala beduina numita “zarb”; mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. Aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.

Ziua 5 (01.05): WADI RUM - AQABA (75 km)

Mic dejun. Dimineata devreme sunt disponibile urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore in desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Vom avea privilegiul sa admiram frumusetea magnifica a acestei vai desertice unde vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. La un moment dat, vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. Dupa turul cu jeepul, parasim desertul si ne indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba si cazare la hotel City Tower 4* sau Lacosta 4* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 6 (02.05): AQABA - CROAZIERA OPTIONALA PE MARE PENTRU SNORKELING

Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Cina la hotel.

Ziua 7 (03.05) : AQABA - MAREA MOARTA (275 km)

Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Sosire si cazare la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar, langa tarmul Marii Moarte. Marea Moarta este locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor la suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Cina la hotel.

Ziua 8 (04.05): EXCURSIE OPTIONALA LA BETANIA SI JERASH (175 km)

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Jerash si Betania. Betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit in secolul al XVII-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. Intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii. In jur de miezul noptii, transfer cu autocarul la aeropoul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti.

Ziua 9 (05.05): AMMAN - BUCURESTI

Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la ora 06:50.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei pentru cetatenii romani: pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani sau 10 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar.
• Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania.
• Incepand cu data de 19 ianuarie 2021, persoanele care calatoresc in Iordania din Romania au urmatoarele obligatii:
• Sa prezinte un test molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de data imbarcarii. Copii cu varsta de pana la 5 ani sunt exceptati de la aceasta masura.
• Sa accepte efectuarea unui test molecular tip PCR la sosirea in aeroport, contravaloarea acestuia fiind de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmand sa fie primit prin mesaj tip SMS. Plata se poate efectua in numerar sau cu cardul bancar. Copii cu varsta de pana la 5 ani sunt exceptati de la aceasta masura.
• Sa detina asigurare medicala valabila pe teritoriul hasemit care sa acopere inclusiv tratamentul pentru COVID-19 pentru intreaga perioada a sederii in acest stat;
• Daca rezultatul testului molecular tip PCR este negativ, persoanele care calatoresc din Romania nu trebuie sa se autoizoleze la domiciliu. In situatia in care rezultatul testului PCR este pozitiv, persoanele sunt supuse masurii carantinei pentru o perioada de 10 zile la domiciliul declarat sau in locatii special amenajate in acest scop;
• Sa instaleze aplicatia mobila „AMAN App” care atentioneaza utilizatorii atunci cand sunt suspecti ca au fost expusi la virusul SARS-CoV-2 si / sau cand au intrat in contact cu o persoana care este infectata cu virusul SARS-CoV-2. Aplicatia este disponibila gratuit in App Store;
• Sa completeze declaratia disponibila la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf sau la sosirea in aeroport;
• Sa informeze autoritatile iordaniene in cel mai scurt timp in cazul unor eventualele simptome specifice COVID-19;
• Persoanele care declara orice informatie eronata sau care nu corespunde realitatii privind statul de provenienta sunt amendate cu o suma in cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.
• Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
• Grup minim: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru grup 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 60 EURO/ persoana Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
• Termene de plata: 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere; 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.

Tarife

Data plecare Tarif
27.04.2021 1060 Euro

Suplimente, reduceri

• Supliment camera single: 285 Euro.
• Pat suplimentar: 1045 Euro
• Primul copil 2-6 ani in camera cu 2 adulti (fara pat suplimentar): 460 Euro
• Primul copil 6-12 ani in camera cu 2 adulti (fara pat suplimentar): 765 Euro
• Pat suplimentar copil 6-12 ani se achita un supliment de 110 Euro

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Amman si retur, compania Tarom;
• 8 nopti cazare in camera standard: 2 nopti in Amman la hotel 4* (de prima si ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor), 1 noapte in Petra la hotel 3*, 1 noapte in tabara din desertul Wadi Rum, 2 nopti in Aqaba la hotel 4*, 2 nopti la Marea Moarta la hotel 5*;
• Mic dejun la hoteluri in zilele 2 - 8 (fara bauturi);
• 6 cine la hoteluri (fara bauturi);
• Cina zarb in desert;
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
• Vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Kerak, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice: Citadela din Amman, Amfiteatrul din Amman, Moscheea King Abdullah din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, Castelul Kerak, Petra, Wadi Rum;
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii);
• Excursiile optionale (camel ride la rasaritul de soare in desert, zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania si Jerash);
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 45 Usd/persoana (se achita la sosirea in tara de destinatie);

Orar de zbor

28.04.2021: Otopeni 00:30 - Amman 03:10 durata zbor: 2h 40 minute
05.05.2021: Amman 03:55 - Otopeni 06:50 durata zbor: 2h 55 minute

Compania

Tarom

Rezerva acum!