EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite avion
Circuit Paste in Polonia Cracovia-Varsovia 2021

Itinerariu: Bucuresti - Cracovia - Czestohowa - Varsovia - Zelazowa Wola - Bucuresti
Date plecare: 28.04.2021
Circuit cu avionul, 7 zile
Tarif: 595 euro/persoana

Program

Ziua 1. 28.04.2021. Bucuresti - Cracovia

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 17:50 pentru imbarcare pe zborul companiei LOT Polish Airlines spre Cracovia. Decolare din Bucuresti la ora 19:50 si aterizare in Cracovia la ora locala 20:40. Transfer la hotel. Cazare in Cracovia la Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar.

Ziua 2. 29.04.2021. Cracovia - Wieliczka - Cracovia

Mic dejun. Dimineata vom pleca intr-un tur panoramic de jumatate de zi cu ghid local prin centrul vechi al Cracoviei. Intreaga zona a fost inscrisa in 1978 in lista patrimoniului mondial UNESCO. Vom vedea: Piata centrala, Biserica Sfanta Maria, Sukiennice (hala postavarilor), collegiums Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek, Turnul Primariei, Castelul Wawel (unde au fost inmormantati regii si eroii Poloniei). Langa castel este Catedrala Wawel, locul de incoronare al regilor. Dupa amiaza timp liber la dispozitie sau puteti participa la o excursie optionala la mina de sare Wieliczka, una dintre cele mai spectaculoase saline din lume. Cazare in Cracovia la Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar.

Ziua 3. 30.04.2021. Cracovia - Auschwitz - Cracovia

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Auschwitz - Birkenau, unde vom face un tur cu ghid local. Acest lagar de exterminare nazist a devenit un loc emblematic pentru ororoile Holocaustului. Se estimeaza ca aici au murit aproximativ 1,5 milioane de persoane, din care 90% au fost evrei. Dupa-amiaza ne intoarcem in Cracovia unde vom avea timp liber la dispozitie. Va propunem o vizita la fabrica-muzeu Oskar Schindler. Oskar Schindler a fost un antrepenor german care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a angajat aproximativ 1200 de evrei la fabrica sa de vase emailate din Cracovia si i-a protejat constant de la exterminare. Muzeul prezinta de asemenea viata polonezilor in timpul ocupatiei naziste. Cazare in Cracovia la Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar.

Ziua 4. 01.05.2021. Cracovia - Czestochowa - Varsovia

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Manastirea Jasna Gora (Muntele luminos), pe care o vom vizita. Acesta este cel mai mare loc de pelerinaj din Polonia, unde se gaseste un faimos altar dedicate Maicii Domnului. Manastirea a fost ridicata in anul 1382, de calugarii paulini. Aici se gaseste una dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria, care o infatiseaza pe aceasta si pe pruncul Iisus cu pielea neagra. Continuam traseul spre Varsovia, unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar.

Ziua 5. 02.05.2021. Varsovia

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur cu ghid local de jumatate de zi al capitalei Poloniei. In acest tur vom admira Palatul Culutrii si al stiintei, Piata Centrala, zidurile de aparare Barbican, Catedrala Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki. De asemenea ne vom plimba pe stradutele inguste ticsite cu cafenele restaurante si magazine. Cazare la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar.

Ziua 6. 03.05.2021. Varsovia - Zelazowa Wola - Varsovia

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Zelazowa Wola, un mic orasel aflat la aproximativ 50 de km de capitala, unde s-a nascut compozitorul si eroul national Frederic Chopin. Casa natala a acestuia a fost transformata intr-un muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti. Dupa amiaza ne intoarcem in Varsovia si vom avea timp liber la dispozitie. Va propunem o vizita la Muzeul Polin, dedicate istoriei comunitatii evreiesti sau Muzeul Insurectiei, unde sunt omagiati cei care au luptat si au murit pentru libertatea Poloniei. Cazare la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* sau similar.

Ziua 7. 04.05.2021. Varsovia - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor pana la ora 12:00. Timp liber la dispozitie pana la ora 19:30 cand vom fi transferati la aeroportul din Varsovia. Imbarcare la cursa companiei LOT Polish Airlines spre Bucuresti. Decolare la ora 22:35 si sosire in Bucuresti la ora 01:20 (05.05.2021).

Informatii utile

• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru un grup de 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 45 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
28.04.2021 595 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 195 euro;
Tarif a treia persoana in camera dulba (pat suplimentar): 585 euro;

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti - Cracovia, compania LOT;
• Bilet de avion Varsovia - Bucuresti, compania LOT;
• Taxele de aeroport si de catering (pot suferi modificari);
• 6 nopti de cazare cu mic dejun;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport cu autocar;
• Tururi si transferuri mentionate ca fiind incluse in program;
• Ghid local;
• Insotitor de grup roman.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala), se icheie la inscriere;
• Excursii optionale si intrarile la obiectivele tristice;
• Bauturile racoritoare si alcoolice la mesele incluse in program;
• Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 20 Euro/persoana.

Orar de zbor

• Bucuresti - Cracovia: 19:50 - 20:40 (durata: 1h 50min)
• Barcelona - Bucuresti: 22:35 - 01:20(durata: 1h 45min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

LOT Polish Airlines

Excursii optionale

- Mina de sare Wieliczka
70 euro/pers
Salina de la Wieliczka este una dintre cele mai mari saline si mai vechi saline din Europa. Intrati intr-o lume magica plina de sculpturi de sare, create artificial pe parcursul a 7 secole de activitate miniera. In timpul voievodului Cazimir cel Mare salina a devenit mina regala si a cunoscut o dezvoltare intensa. Salina a avut mai multi vizitatori cunoscuti precum Nicolaus Copernicus, Goethe, Alexander von Humbolt, Chopin si multe alte personalitati si conducatori de state. Cea mai impresionanta atractie a acestei lumi subterane inedited este Kunegunda, unde exista mai multe statui ale unor pitici mineri. Salina atinge o adancime de 327 de metri, iar galeriile acesteia depasesc 280 de kilometri. Salina a fost introdusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Grup minim 20 persoane
- Auschwitz - Birkenau
50 euro/pes
Cunoscut drept cel mai mare lagar de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a „solutiei finale”, un element major in punerea in practica a Holocaustului; se estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost asasinate acolo, din care peste 90% au fost evrei. Pe 27 ianuarie 2015 s-au implinit 70 de ani de cand cel mai mare centru de exterminare in masa a fost eliberat de sovietici. La inceput, Auschwitz nu a fost un lagar de exterminare ci un lagar de munca conform dictonului ironic si macabru care strajuia poarta lagarului: „Munca te elibereaza”. Aici in prezent a fost construit un muzeu memorial pentru victimele care au fost omorate in perioada 1942-1945 in cadrul acestor lagare complexe. Aici veti afla mai multe despre ororile prin care au trecut cei intemnitati.
Grup minim 20 persoane.
- Zelazowa Wola
35 euro/pers
Zelazowa Wola este o mica localitate amplasata la aproximativ 50 de km de Varsovia. Acest sat este cunoscut la nivel national drept locul unde s-a nascut cel mai mare compositor polonez Frederic Chopin. Acesta a este unul dintre cei mai celebrati si mai cunoscuti compozitori din perioada romantica. Muzica acestuia a devenit cunoscuta la nivel international o data cu mutarea acestuia la Paris, unul dintre cele mai mari centre artistice de la acea vreme.

Rezerva acum!