Circuite avion
Circuit Paste in Roma 2021

Date plecare: 30.04.2021
Circuit cu avionul, 6 zile
Tarif: 569 euro/persoana (taxele de aeroport incluse)

Program

Ziua 1. 30.04.2021. Bucuresti - Roma

Intalnicre cu insotitorul de grup pe Aeroportul Otopeni la ora 4:45 pentru imbarcare la cursa Blue Air care decoleaza la ora 06:45 spre Roma. Aterizare in Paris la ora 07:45. De la aeroport vom pleca intr-un tur cu ghid local in care vom vedea Colloseumul (din exterior), fantanile Romei, Piazza Venezia, Piazza di Spagna, Pantheonul (din exterior) si Piazza Navona. Transfer la hotelul unde vom fi cazati: IH Roma Z3 4* sau similar.

Ziua 2. 01.05.2021. Roma - Vatican

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in central Romei sau optional excrusie la Vatican. Vom calatori cu mijloacele de transport in comun spre cel mai mic stat independent al lumii. Aici vom putea vedea Capela Sixstina pictata de celebrul pictor si sculptor Michelangelo si Bazilica San Pietro, cea mai mare bisercia catolica din lume. Timp liber pentru cumparaturo. In Roma se gaseste o gama larga de oportunitati de shopping precum, Piazza di Spagna si Via del Corso. Cazare la hotel IH Roma Z3 4* sau similar.

Ziua 3. 02.05.2021. Roma - Tivoli - Basilica din Grottaferrata - Castelul Gandolfo - Roma

Mic dejun. Dupa micul dejun vom pleca spre Tivoli. Aici vom putea admira celebrele gradini de la Vila D’Este (bilet de intrare aprox. 13 euro/pers.). Vila D’Este a fost realizata pe ruinele unei foste vile romane si reprezinta unul dintre cele mai imporante exemple de arhitectura si estetica renascentista. Vom continua catre lacul Albani, pe malurile caruia este amplasat Castelul Gandolfo. Castelul vechi de psete 400 de ani este in prezent resedinta de vara a papilor. Vom vizita si Basilica Santa Maria de la Grottaferrata, ultima biserica de stil bizantin-grec care depinde in mod direct de Sfantul Scaun. Dupa amiaza vom vizita o crama unde va avea loc o degustare de vin si de produse gastronomic locale. Seara transfer si cazare la hotel IH Roma Z3 4* sau similar.

Ziua 4. 03.05.2021. Roma - Peruggia - Assisi

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Peruggia si Assisi. Vom face oprire in capitala regiunii Peruggia. Aici vom vizita Piazza IV Novembre unde vom admira Fontana Maggiore, Domul si Cappella del Sant’Anello si Palazzo dei Priori. Vom continua catre Assisi un oras sfant unde a trait Sfantul Francisc. Vom vizita Bazilica Sfantul Francisc, un loc renumit de pelerinaj pentru credinciosi. Retur in Roma si cazare la hotel IH Roma Z3 4* sau similar.

Ziua 5. 04.05.2021. Roma

Mic dejun. Timp liber la dispozite sau puteti vizita alaturi de insotitorul de grup: Doria Pamphili Gallery - o mare colectie de arta in Palatul Doria Pamphili; San Giovanni Laterano - cea mai veche catedrala din Roma, ctitorita de Constantin cel Mare. De asemenea puteti vizita si multe alte biserici precum Santa Maria Maggiore, San Pietro in VIncoli. Seara o puteti petrece in cartierul Trastevere, un cartier medieval pitoresc cu stradute inguste, cafenele, baruri si restaurant si un aer boem. Cazare la hotel IH Roma Z3 4* sau similar.

Ziua 6. 05.05.2021. Roma

Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare la zborul companiei Blue Air spre Bucuresti. Decolare la ora 19:10 si aterizare in Bucuresti la ora 22:25.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport simplu electronic sau temporar valabil; toti copiii au nevoie de pasaport.
• Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
• Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare.
• Pentru partaj se va solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana, de acelasi sex dispusa sa participe la excursie partaj. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
• Grupul minim de 25 de persoane.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 6 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali.
• Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii.
• In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
• Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie.
• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Tour Operatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Tour Operator, iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective.
• Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.

Tarife

Data plecare Tarif
30.04.2021 569 Euro

Suplimente, reduceri

Tarif single 524 euro;
A treia persoana, adult in camera dubla cu pat suplimentar 399 euro;
Copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 349 euro.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti-Roma-Bucuresti, cu bagaj de mana si bagaj de cala, compania Blue Air;
• Transferuri aeroport-hotel si retur;
• 5 nopti cazare cu mic dejun la Hotel IH Roma Z3 4* sau similar;
• Tur de oras Roma cu autocar si ghid local;
• Excursie la Tivoli - Vila d’Este - Grottaferrata - Castelul Gandolfo cu autocar local;
• Vizita la crama cu degustare de vin si produse gastronomic locale;
• Insotitor de grup roman;
• Taxele de aeroport.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala si storno;
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Excursiile optionale
• Taxa de oras - se achita la receptia hotelului.
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali.

Orar de zbor

• Bucuresti-OTP 06:45 - Roma-FCO 07:45. Durata zbor 03:00
• Roma-FCO 19:10 - Bucuresti-OTP 22:55. Durata zbor:02:45.
Transferuri gratuite la aeroportul Otopeni din: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti.

Compania

Blue Air

Excursii optionale

Vatican
50 Euro/persoana
Include: bilet de intrare, taxa rezervare grup, casti audio, permisiunea de acces din muzeele Vaticanului in Basilica Sf.Petru, ghid local, ghid insotitor
Excursie la Peruggia si Assisi
70 Euro/persoana
Include: transport autocar local, ghid insotior si taxe check point

Rezerva acum!