EVOLUTIE COVID-19 LIVE
FLEXIBILITATE SI SIGURANTA
Ai toate motivele sa rezervi relaxat
Parteneriate cu clinici acreditate, pentru testare RT-PCR COVID-19

Circuite avion
Circuit Paste Tunisia 2021

Itinerariu: Tunis - Cartagina - Sidi bou Said - Dougga - Bulla Regia - Kairouan - Gafsa - Tozeur - Douz - Chott el Djerid - Matmata - El Jem - Hammamet
Date plecare: 28.04.2021
Circuit cu avionul, 7 zile
Tarif: 899 859 euro/persoana (taxele de aeroport incluse)
Oferta valabila pentru rezervari efectuate pana la 31.01.2021

Program

Ziua 1 (28 Aprilie) Bucuresti - Tunis

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:10 pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1423 cu destinatia Tunis, via Frankfurt. Decolare la ora 06:10 si aterizare la Frankfurt la ora locala 07:40. Decolare spre Tunis cu zborul LH1322 la 09:05. Sosire in Tunisia pe aeroportul Tunis - Carthage la ora 10:25. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale si intalnirea cu ghidul local ne vom indrepta catre un restaurant local pentru a servi pranzul. Incepem incursiunea in aceasta tara deosebita cu o vizita la Muzeul Bardo - unul dintre cele mai vechi si frumoase muzee din Tunisia; amenajat in incinta unui celebru palat Beylic construit in secolul al-XV-lea in apropiere de Tunis acesta reuneste, printre altele, una dintre cele mai frumoase si mai mari colectii de mozaicuri romane din lume descoperite in urma sapaturilor intreprinse la inceputul sec. XX in siturile arheologice din tara, inclusiv Cartagina, Hadrumetum, Dougga sau Utica, mozaicuri ce reprezinta o sursa unica de cercetare a vietii cotidiene din Africa romana. Continuam apoi cu pitorescul sat Sidi bou Said, cunoscut pentru albastrul-indigo al ferestrelor si usilor si albul peretilor caselor in stil otoman si andaluz si imaginile superbe cu Marea Mediterana. Continuam apoi cu o vizita culturala esentiala, situl arheologic de la Cartagina inclus in Patrimoniul UNESCO cu vestigiile vechii cetati distruse de romani si ruinele constructiilor ulterioare dintre care se distinge amfiteatrul din secolul I e.n. unde anual se organizeaza Festivalul International de Muzica de la Cartagina. Transfer la hotel. Cina si cazare la hotel El Mouradi Gammarth 5* sau similar zona Tunis.

Ziua 2 (29 Aprilie) Tunis - Dougga - Bulla Regia - Kairouan

Mic dejun. Incepem azi incursiunea in interiorul Tunisiei cu Bulla Regia - un oras roman fermecator care adaposteste temple, vile, bai, bazilici reprezentative pentru arhitectura romana; o alta atractie aici este reprezentata de locuintele subterane utilizate de locuitorii bogati ai acelor vremuri pentru a se feri de caldura. Continuam apoi cu vizitarea celui mai frumos sit arheologic cu ruine romane, Dougga. Complexul de aproximativ 75 ha a trecut din 1997 in patrimoniul UNESCO, amfiteatrul cu 3500 locuri fiind unul din cele mai pretioase monumente romane. Servim pranzul apoi continuam spre destinatia finala a zilei de azi - Kairouan - cel mai vechi oras arabo-musulman si totodata orasul sfint din Maghreb, pentru pelerinii credinciosi sapte pelerinaje la Kairouan echivaland cu un pelerinaj la Mecca. Cina si cazare la hotel Kasbah Kairouan 5* sau similar Kairouan.

Ziua 3 (30 Aprilie) Kairouan - Gafsa - Tozeur

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur ghidat prin vechea Medina pentru a vizita Marea Moschee construita de generalul arab Uqba Ibn Nafi in 670 e.n., ce atrage vizitatorii prin valoarea sa spirituala si magnifica sa arhitectura ce a servit ca model pentru multe moschei maghrebiene. Tot aici vizitam ingenioasa lucrare de inginerie hidraulica bazinele Aghlabizilor, un mare rezervor de apa format din doua mari bazine si cateva cisterne construite in secolul IX, sursa principala de apa potabila a comunitatii. Continuam apoi cu Gafsa - orasul “capitala” al Tunisiei de Sud, oras situat intr-o vale marginita de munti care la apus iau culoarea portocalie. Servim pranzul in Gafsa dupa care ne indreptam spre sud unde vom ajunge pe seara in Tozeur, oras-oaza din desert. Cina si cazare la hotel Ras El Ain 4* sau similar Tozeur.

Ziua 4 (01 Mai) Tozeur - Chebika - Chott el Djerid - Douz

Mic dejun. Desertul Sahara se intinde pe mai mult de zece tari, inclusiv Tunisia, si azi, imbarcati in vehicule 4X4 pornim sa descoperim uluitorul peisaj desertic cu o incursiune la oazele Chebika si Canionul Tamerza. Continuam in jeep-uri 4X4 in locuri care ne vor aminti de Luke Skywalker - cel mai faimos Cavaler Jedi - acolo unde s-a filmat celebru film Star Wars. Ne intoarcem la Tozeur si, dupa un delicios pranz, vom continua catre cel mai mare lac sarat din Tunisia Chott el Djerid cu mirajele in culori albe si roz si privelistile sale nesfarsite pe care le ofera. Sosim la Douz, “Poarta Saharei”, unde putem face, optional, o plimbare cu camila si avem restul zilei la dispozitie. Cina si cazare la hotel Sun Palm 4* sau similar Douz.

Ziua 5 (02 Mai) Douz - Matmata - El Jem - Hammamet

Mic dejun. Azi ne indreptam spre vechiul sat Matmata. Aici vom remarca arhitectura vernaculara a locuintelor troglodite ale berberilor tunisieni si vom vedea unul din locurile de filmare a Star Wars deschis vizitatorilor. Urmatoarea oprire va fi in El Jem, anticul Thysdrus, unde vom avea ocazia sa vizitam monumentalul amfiteatru roman El Jem, al treilea cel mai mare din lume dupa cele de la Roma si Capua, construit in urma cu 1800 de ani si exceptional de bine conservat pana in zilele noastre. Servim pranzul intr-un restaurant local din El Jem, apoi continuam spre Hammamet, cunoscuta statiune la Mediterana, pentru o meritata relaxare la sfarsitul acestui circuit tunisian. Cina si cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.

Ziua 6 (03 Mai) Hammamet

Mic dejun. Suntem in Hammamet, cunoscuta destinatie turistica a Tunisiei. Timp liber la dispozitie pentru relaxare in frumoasa statiune Yasmine Hammamet. De asemenea, va puteti bucura de facilitatile spa de 5* la hotelul dvs. Va propunem sa nu ratati o vizita la Medina din Hammamet, centrul istoric al orasului datand din sec. al-XV-lea. Este un adevarat labirint de stradute strajuite de numeroase magazine si tarabe cu tot felul de unelte de gatit, condimente, ornamente, etc. Casele albe sunt decorate cu ornamente de un albastru stralucitor, ceea ce face ca intreaga zona a Medinei sa fie deosebit de fotogenica. Pranz si cina la hotel. Cazare la hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* sau similar Hammamet.

Ziua 7 (04 Mai) Hammamet - Tunis - Bucuresti

Mic dejun. Aveti la dispozitie inca o zi de relaxare la hotel. Beneficiati de late check-out, prin urmare puteti folosi camera de hotel pana in jurul orei 19:00. Dupa eliberarea camerelor ne indreptam catre Tunis pentru a lua cina la un restaurant local inainte de a parasi aceasta tara plina de contraste. Transfer apoi la aeroportul Tunis - Carthage pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1327 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 02:15 (05 Mai) si aterizare in Frankfurt la ora 05:40. La ora 09:50 imbarcare pe zborul LH1418 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 13:10. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: pasaport simplu electronic sau temporar valabil; toti copiii au nevoie de pasaport.
• Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Este permisa calatoria cetatenilor romani in Tunisia, cu obligatia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, care sa nu depaseasca, la momentul efectuarii calatoriei, 72 de ore de la prelevare. Copiii cu varsta sub 12 ani sunt exceptati de efectuarea testului RT-PCR.
• Formularul de sanatate si formularul de angajament: Toti pasagerii care sosesc in Tunisia trebuie sa completeze declaratia de sanatate si formularul de angajament inainte de data zborului (disponibile pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn), sa le tipareasca si sa le semneze. Cele doua documente (formularul de sanatate si formularul de intrare) se predau serviciului de sanatate publica de la punctele de control.
• Autoizolare obligatorie pentru o perioada de 14 zile: Toti pasagerii care sosesc in Tunisia trebuie sa efectueze o perioada de autoizolare de 14 zile de la data sosirii, fie la locul de resedinta, fie in centrele/hotelurile acreditate in acest scop, pe cheltuiala proprie. Pasagerii trebuie sa prezinte la efectuarea check-in-ului din punctul de plecare documentele justificative care sa ateste locul de resedinta in Tunisia sau confirmarea rezervarii si plata hotelului ales (Voucher). La cerere se poate efectua testul RT-PCR in a 7-a zi de carantina si daca rezultatul este negativ, perioada de carantina se va incheia.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
28.04.2021 899 859 Euro

Suplimente, reduceri

A treia persoana, adult in camera dubla cu pat suplimentar: Tarif standard 810 Euro; Tarif redus: 770 Euro;
Copil sub 12 ani cazat in camera cu 2 adulti: Tarif standard 759 Euro; Tarif redus: 719 Euro;
Tarif single Tarif standard 999 Euro; Tarif redus: 959 Euro.

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti - Tunis - Bucuresti, via Frankfurt, Compania Lufthansa
• Cazare 6 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 4* si 5* astfel: 1 noapte Hotel El Mouradi Gammarth 5* Tunis sau similar; 1 noapte Hotel Kasbah Kairouan 5* Kairouan sau similar; 1 noapte Hotel Ras El Ain 4* Tozeur sau similar; 1 noapte Hotel Sun Palm 4* Douz sau similar; 2 nopti Hotel Golden Tulip Taj Sultan 5* Hammamet sau similar;
• Mese incluse (fara bauturi): Pranz (mai putin pe data de 04 Mai); Cina;
• Late check-out la hotel in ultima zi;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului;
• Tururile si vizitele din program;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• Ghid local insotitor pe traseu;
• Insotitor roman de grup pe toata durata circuitului;
• Taxele de aeroport si combustibil: 260 Euro/persoana.

Nu sunt incluse

• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Bacsis recomandat pentru soferii/ghizii locali: 5 Euro/persoana/zi
• Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele mentionate in program), excursiile optionale

Galerie foto

Rezerva acum!