INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Africa De Sud si Zimbabwe

Itinerariu: Cape Town - Capul Bunei Sperante - Franschhoek - Stellenbosh - Johannesburg - Hazyview - Parcul National Kruger - Panorama Route - Blyde River Canyon - Soweto - Pretoria - Cascada Victoria (Zimbabwe)
Date plecare: 28.12.2021
Circuit cu avionul, 13 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 2090 euro/loc in camera dubla

Program

Ziua 1 - 28.12.2021: Bucuresti - Istanbul - Cape Town

Intalnire cu ghidul la Aeroportul Otopeni, la ora 07:00, in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:10 / 12:35), de unde se va pleca spre Cape Town cu zborul TK 44 (02:25 / 12:00).

Ziua 2 - 29.12.2021: Cape Town

La ora 12:00 vom sosi in Cape Town unde ne vom intalni cu reprezentantul local, alaturi de care vom face un tur panoramic, prilej de a descoperi destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud. Turul panoramic va include Primaria, Catedrala St. George, Parlamentul, coloratul cartier Malay sau Bo Kaap si coasta Oceanului Atlantic. In functie de conditiile meteo vor permite, vom urca cu telecabina pe Table Mountain, de unde vom putea admira o frumoasa panorama asupra intregului oras. Cazare in Cape Town la Protea Hotel by Marriott Victoria Junction 4* (sau similar).

Ziua 3 - 30.12.2021: Capul Bunei Sperante

Mic dejun. In aceasta zi vom face o excursie de 1 zi la Capul Bunei Sperante, parcurgand unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Africa de Sud. Prima etapa a excursiei ne va purta de-a lungul coastei Atlanticului, prin Cllifton, Camps Bay si Llandudno, pana la Hout Bay, unde, in cazul in care conditiile meteo vor permite, vom face o minicroaziera in jurul Insulei Duiker - Insula Focilor, pe care traiesc numeroase foci si pasari marine. Traseul va continua pe Chapman’s Peak Drive, una dintre cele mai spectaculoase sosele de coasta din lume, iar apoi spre Rezervatia Naturala Cape of Good Hope - Capul Bunei Sperante, care acopera o suprafata de 7.680 ha si adaposteste capre salbatice, babuini si struti. Ajunsi la Cape Point, cel mai sudic punct al calatoriei, vom urca cu funicularul pentru a admira Capul Bunei Sperante, vechiul si noul far. Pe drumul de intoarcere ne vom opri la Boulders Beach, unde vom vizita colonia de pinguini africani. Seara se pot face plimbari individuale pe pitoreasca promenada Victoria & Alfred Waterfront, inima comerciala si culturala a orasului, unde se gasesc numeroase restaurante, terase si magazine. Cazare la Protea Hotel by Marriott Victoria Junction 4* (sau similar).

Ziua 4 - 31.12.2021: Franschhoek - Stellenbosh (zona viticola)

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o plimbare in frumoasele gradini Company Gardens, fondate de Compania Olandeza a Indiilor de Est, dupa care vom vizita renumitul Castel al Bunei Sperante (Castle of Good Hope), cea mai veche constructie coloniala din Africa de Sud, unde pot fi vazute resedinta guvernatorului, muzeul militar si Ceremonia Cheii (Castle Key Ceremony). Vom vizita apoi Gradina Botanica Kirstenbosch, una dintre cele mai frumoase gradini botanice ale lumii. Dupa-amiaza, vom face o excursie in zona viticola Stellenbosch cu dejun inclus, unde vom participa la o degustare de vinuri. Vom pleca spre Franschhoek, ”Coltul Francezilor”, considerat a fi capitala culinara a Africii de Sud. Ne vom indrepta apoi spre Stellenbosch, vestit pentru vinul produs in zona. Vom avea ocazia de a ne convinge de acest lucru, participand la o degustare de vinuri intr-una din renumitele podgorii din Stellenbosch.
Seara, Cina Festiva de Revelion organizata la Restaurantul traditional Gold, cu program artistic, cocktail de bun-venit si meniu care include aprox. 18 feluri traditionale.

Ziua 5 - 01.01.2022: Cape Town - Johannesburg

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania South African Airways, zbor SA 332 (12:45 / 14:40) spre Johannesburg. Dupa sosire vom porni intr-un tur panoramic al orasului, prilej de a descoperi frumusetile acestui oras al contrastelor. Vom vedea, printre altele, Constitution Hill - Dealul Constitutiei, pe care se afla Vechiul Fort, prima inchisoare din Johannesburg, Curtea Constitutionala si Carlton Centre. Cazare in Johannesburg la Hotel Southern Sun Rosebank 4* (sau similar).

Ziua 6 - 02.01.2022: Johannesburg - Hazyview

Mic dejun. Plecare spre celebrul Parc National Kruger, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, declarat Parc National inca din anul 1898. Acesta adaposteste aprox. 148 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120 de mii de specii de reptile si 60 de mii de tipuri de insecte. Pe traseu vom tranzita provincia Mpumalanga (fostul Transvaal de Est). Seara vom ajunge in oraselul Hazyview, de unde vom pleca in dimineata urmatoare in mult asteptatul safari in Parcul Kruger. Cina si cazare la Hotel Protea Hazyview by Marriott 3* (sau similar).

Ziua 7 - 03.01.2022: Parcul National Kruger

Trezire matinala si mic dejun la pachet. Safari in Parcul National Kruger, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa in forma sa pura. Ne vom imbarca in jeep-uri special concepute pentru safari, pentru a vedea animalele in habitatul lor si in functie de cat de norocosi suntem, vom putea vedea “The Big Five”: elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari vom fi insotiti de ghizi calificati. Dejun picnic inclus. Cina si cazare la Hotel Protea Hazyview by Marriott 3*+ (sau similar).

Ziua 8 - 04.01.2022: Hazyview - Panorama Route - Blyde River Canion - Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, strabatand Ruta Panoramei, de-a lungul Canionului Raului Blyde. Vom face opriri la God’s Window (Fereastra lui Dumnezeu), la Bourke’s Luck Potholes (Puturile Norocoase ale lui Burke), sapate de raurile Blyde si Treur si la Three Rondavels (Cele Trei Surori), formatiuni stancoase asemanatoare unui grup de trei colibe traditionale. Itinerariul zilei ne va purta in continuare spre Lyndenburg, oras al minelor de carbuni si aur, trecand prin Dullstrom si Middleburg. Spre seara vom ajunge in Johannesburg, unde ne vom caza la Hotel Southern Sun Rosebank 4* (sau similar).

Ziua 9 - 05.01.2022: Soweto si Pretoria

Mic dejun. Plecare spre Soweto, oras construit in anii 1950 pentru muncitorii negri. In prezent aici locuiesc aproape doua milioane de oameni - cea mai mare concentratie urbana neagra de pe continent, fiind locul care a dat lumii numeroase personalitati marcante, precum Nelson Mandela si Desmond Tutu.
Vom face un tur panoramic al orasului care va include Piata Libertatii, Memorialul Hector Pieterson, Biserica Regina Mundi, Casa lui Nelson Mandela si cel mai mare stadion din Africa, Soccer City. Dupa dejun (inclus) ne vom indrepta spre Pretoria, capitala administrativa, unde vom face un tur panoramic de oras, care va include Monumentul Voortrekker, Piata Bisericii, Casa Memoriala Paul Kruger, Primaria, Opera si Union Buidings - cladiri in care se afla sediul guvernului si biroul presedintelui. Intoarcere la Johannesburg si cazare.

Ziua 10 - 06.01.2022: Johannesburg - Cascada Victoria (Zimbabwe)

Mic dejun. In aceasta zi veti putea pleca intr-o excursie optionala cu avionul in Zimbabwe, pentru a admira Cascada Victoria. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania FastJet Airways, (11:10 / 12:50) spre Victoria Falls, unde dupa sosire vom fi transferati pentru cazare la Hotel Ilala Lodge 4* (sau similar). Dupa-amiaza, vom face o croaziera cu cina inclusa pe Fluviul Zambezi, in timpul careia vom avea prilejul de a admira un superb apus de soare, iar cu putin noroc, veti putea descoperi o parte dintre numeroasele animale si pasari salbatice care populeaza Parcul National Victoria Falls. Turistii care nu vor participa la excursia in Zimbabwe, au 3 zile libere la dispozitie in Johannesburg, timp in care pot opta pentru excursii organizate la fata locului.

Ziua 11 - 07.01.2022: Cascada Victoria (Zimbabwe)

Mic dejun. Dimineata vom vizita Cascada Victoria, considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii. Vom avea prilejul de a admira si podul construit peste cascada, care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Dupa-amiaza timp liber pentru relaxare sau activitati individuale. Printre posibilitatile de petrecere a timpului liber se numara un survol cu elicopterul, pentru a admira cascada de la inaltime sau o vizita la Jafuta Heritage Center, o interesanta colectie privata de artefacte ce ilustreaza cultura si traditiile bastinasilor Shona, Ndebele si Tonga). Seara, cina cu spectacol traditional. Cazare in Victoria Falls, la Hotel Ilala Lodge 4*.

Ziua 12 - 08.01.2022: Cascada Victoria (Zimbabwe) - Johannesburg - Istanbul

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare inainte de transferul la aeroport pentru prima etapa a calatoriei spre casa. Decolare din Victoria Falls, spre Johannesburg cu compania FastJet Airlines, (13:20 / 14:55), escala si plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airways, zbor TK 43 (19:20 / 05:55).

Ziua 13 - 09.01.2022: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 05:55, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:30 / 08:50).

Informatii utile

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI

• pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar;
• formular viza scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat + 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa);
• extras de cont recent (minim 1.000 USD sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni), 2 exemplare originale de la Banca, cu stampila;
• adeverinta de la locul de munca, din care sa reiasa functia si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii in limba engleza sau talon de pensie original;
• posesorii de societati comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comertului;
• pentru copii: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata;
• copie dupa cartea de identitate;
• asigurare medicala obligatorie.

Tarife

Data plecare Tarif
28.12.2021 2090 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 490 Euro

Servicii incluse

• transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Cape Town si Johannesburg - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines;
• transport intern cu avionul pe ruta Cape Town - Johannesburg;
• transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat; in safari, transportul se face in vehicule de teren special adaptate;
• 3 nopti cazare in Cape Town la Hotel Protea Hotel by Marriott Victoria Junction 4* (sau similar 4*);
• 2 nopti cazare in zona Parcului Kruger la Hotel Hazyview Sun 3* (sau similar 3*);
• 5 nopti cazare in Johannesburg la Hotel Southern Sun Rosebank 4* (sau similar 4*);
• mesele mentionate in program - 10 mic dejunuri, 2 dejunuri si 2 cine;
• transferurile, tururile si excursiile mentionate in program;
• taxele de intrare la obiectivele mentionate in program;
• tururi panoramice de oras in Cape Town, Johannesburg, Soweto si Pretoria;
• excursie in zona viticola Stellenbosch cu degustare de vinuri inclusa si vizita oraselului Franschhoek;
• excursie de o zi la Capul Bunei Sperante;
• croaziera la Insula Duiker - Insula Focilor (daca vremea permite)
• safari in Parcul National Kruger;
• parcurgerea Rutei Panorama, de-a lungul Canionului Blyde River;
• ghizi locali;
• insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse

• taxele de aeroport pentru zborurile intercontinentale si continentale: aprox. 495 euro/pers., care se platesc o data cu excursia;
• taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica;
• taxa de viza si procesare acte pentru Africa de Sud - 55 euro/pers.;
• alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• bacsisuri: 55 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi, mai putin pt. bagajisti;
• Cina festiva de Revelion care se va organiza la Restaurantul traditional Gold, cu spectacol, muzica si dans - aprox. 150 euro/pers.;
• Excursie la Cascada Victoria in Zimbabwe compusa din:
- servicii la sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 2 nopti cazare cu mic dejun in Victoria Falls, cina si croaziera pe Fluviul Zambezi, cina cu spectacol traditional “The Boma” si vizitarea Cascadei Victoria: aprox. 595 euro/pers./loc in camera dubla; supliment camera sgl. aprox. 170 euro/pers.;
- bilet avion Johannesburg - Victoria Falls - Johnnesburg: aprox. 395 euro/pers.

Rezerva acum!