INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion 2022 Grecia - Atena

Itinerariu: Bucuresti - Atena - Corint - Epidavros - Mycene - Nafplion - Sounion - Atena - Bucuresti
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 499 Euro/persoana

Program

ZIUA 1 (29.12): BUCURESTI - ATENA

Intalnire la Aeroportul International Otopeni la ora 14:00 cu insotitorul de grup si imbarcare pe cursa TAROM cu plecare spre Atena la 16:30. Sosire la Atena la ora locala 18:10. Transfer la Hotel Breeze Boutique Athens 4* in Atena (sau similar). Timp liber la dispozitie in Capitala Greciei.

ZIUA 2 (30.12): ATENA

Mic dejun. Tur panoramic dar si pietonal al Atenei cu ghid local vorbitor de limba romana, pe parcursul caruia vom admira: Piatele Omonia si Sintagma, Templul lui Zeus Olimpianul, Parlamentul, Universitatea, Academia, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic unde s-a desfasurat prima Olimpiada moderna (1896), Acropole (biletul de intrare se plateste la fata locului: 20 EURO/ persoana adult, 10 EURO/ persoana cu varsta de 65 ani implinita, gratuit pentru copii sub 18 ani). Continuam cu zona pietonala din centrul orasului, strabatand la pas si admirand panoramic: cartierul Plaka, Agora antica, Piata Monastiraki, strada comerciala Ermou, Mitropolia Atenei, incheind in Piata Sintagma, unde vom putea urmari la ora fixa, schimbul garzii de onoare. Timp liber la dispozitie si la pranz intoarcere la acelasi hotel. Dupa amiaza timp liber in Atena pe cont propriu. Dupa amiaza, va propunem optional, excursie la Cap Sounion cu dejun pescaresc. Vom merge pe ruta Pireu - Glyfada - Vouliagmeni - Cap Sounion, pe un traseu spectaculos, pe malul Marii Egee, catre cel mai sudic punct al Greciei continentale. La pranz vom servi masa cu specific pescaresc, la o taverna pe malul marii. In continuare ne deplasam la Templul lui Posseidon, Zeul marilor. Pret informativ: 80 EURO/ persoana, pentru un grup minim de 15 persoane. Pretul include: transport autocar, dejun pescaresc, ghid local. Cazare la acelasi hotel in Atena.

ZIUA 3 (31.12): MICENE - EPIDAUR - NAFPLIO - CANALUL DE CORINT (optional)

Mic dejun. Program individual pe cont propriu in Atena, sau optional, excursie cu ghid local vorbitor de limba romana in Peninsula Peloponez, unde se afla leaganul civilizatiei minoice. Se viziteaza: Istmul si canalul de Corint, Epidavros (a fost cunoscut pentru teatrul construit in 340 i.Hr. care functioneaza si astazi cu aproximativ 6000 locuri), Mycene, unde se vor vizita cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian) si intr-un final Nafplion - oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani. Timp liber la dispozitie in Nafplio, pentru plimbari individuale si masa de pranz (optional). Pret informativ: 85 EURO/persoana (minim 20 platitori). Pretul include: transport cu autocarul, biletele de intrare la obiective (Mycene & Epidavros). Intoarcere la Atena pentru cazare la acelasi hotel (grup minim 15 persoane). Seara, masa festiva de Revelion la restaurantul Oneirio (sau similar) - optionala, se achita in agentie, la inscriere. Tarif: 85 EURO/persoana). Muzica, dans, program specific, preparate traditionale si internationale! La multi ani 2022!

Ziua 4 (01.01): ATENA - CROAZIERA PE MAREA EGEE (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem croaziera de o zi la trei insule in Golful Saronic (Marea Egee): Prima oprire va avea loc pe insula Hydra, locul de nastere al multor comercianti si armatori greci. Insula este complet lipsita de autoturisme particulare, ceea ce are impact favorabil asupra mediului. Hydra este in acelasi timp un loc de vacanta preferat de oamenii de arta. Continuam cu Insula Poros unde stramtoarea dintre tarmurile sale si Peloponez se ingusteaza uneori la cateva sute de metri. Iar ultima oprire va avea loc pe insula Egina, care este renumita pentru Manastirea Sfantului Nectarie, canonizat in anul 1961, dar si pentru fisticul local, despre care se spune ca este cel mai gustos din Grecia. Pret informativ: 100 EURO/persoana. Include: transfer hotel - port - hotel, croaziera, masa de pranz si program artistic pe vas. Seara intoarcere la Atena si cazare la acelasi hotel.

Ziua 5 (02.01): ATENA - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor pana la ora 12:00 si depozitarea bagajelor intr-un spatiu special amenajat. Timp liber la dispozitie. La ora 16:30 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu plecare la ora 18:55. Sosire la Bucuresti la 20:30.

Informatii utile

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI
a. carte de identitate, pasaport simplu electronic sau temporar valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei; toti copiii au nevoie de pasaport;
b. certificat de vaccinare anti sars-cov-2 cu un ser autorizat, cu conditia sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). documentul care atesta efectuarea vaccinarii trebuie sa fie redactat in limba engleza.
sau
test molecular tip pcr cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul sars-cov-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen.
sau
o dovada emisa de catre un laborator autorizat statul de provenienta prin care se confirma faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu covid-19, intr-o perioada cuprinsa intre 2 si 9 luni anterior datei sosirii in republica elena. documentul care atesta infectarea cu virusul sars-cov-2 poate fi redactat in limbile engleza, spaniola, italiana, germana, franceza sau rusa.
aceste reguli sunt valabile pentru grecia la data lansarii acestui program turistic (24.05.2021) si pot suferi modificari.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 499 Euro

Suplimente, reduceri

Pret pentru camera single: 620 EURO
Pret pentru a treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 470 EURO
Pret pentru copil 1-11.99 in camera dubla cu doi adulti (pat suplimentar): 399 EURO

Servicii incluse

• transport cu avionul Bucuresti - Atena - Bucuresti cu compania TAROM;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Breeze Boutique 4* (sau similar) in Atena;
• tur de oras cu ghid local in limba romana in Atena;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse

• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Grecia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
• cina festiva de Revelion (optional): 85 EURO/persoana (se achita in agentie).

Orar de zbor

• 29.12: Bucuresti 16:30 - Atena 18:10 durata zborului: 1h 40 minute
• 02.01: Atena 18:55 - Bucuresti 20:30 durata zborului: 1h 35 minute

Compania

TAROM

Rezerva acum!