Circuite avion
Circuit Revelion in Iordania

Itinerariu: Amman - Marea Moarta - Betania - Jaresh - Madaba - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Amman
Date plecare: 29.12.2020
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1285 euro/persoana

Program

Ziua 1. 29.12.2020. Bucuresti - Amman - Marea Moarta

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare din Bucuresti la ora 00:30 (in noaptea de 29 spre 30.12.2020). Aterizare la ora 03:10 in Amman. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar la Marea Moarta.

Ziua 2. 30.12.2020. Marea Moarta - Amman

Mic dejun. Astazi vom vizita capitala Iordaniei, un oras relativ nou, construit pe 19 dealuri. Orasul a inglobat mai multe ruine antice si medievale precum: Templul lui Hercule, Palatul Umayad si o biserica bizantina, iar la poalele acestei zone se gaseste un amfiteatru roman de 6000 de locuri. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentur plimbare prin souq. Seara ne intoarcem la hotel. Cina si cazare la hotel Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar la Marea Moarta.

Ziua 3. 31.12.2020. Marea Moarta - Betania - Jerash (aprox. 170 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare la Marea Moarta sau puteti participa la excursia optionala la Jerash si Betania. Betania este unul dintre cel mai sfinte locuri crestine din Iordania, fiind locul unde a fost botezat Iisus. Acest loc a fost mentionat in mai multe ocazii in biblie. Vom continua cu Jerash, un oras antic, ale carui ruine sunt considerate drept cele mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul are o vechide de aproape 6500 de ani, iar perioada lui de inflorire a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit de un explorator german in secolul al XVII-lea si restaurant. Ne vom intoarce la hotel pentru cina si cazare la hotel Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar la Marea Moarta.

Ziua 4. 01.01.2021. Marea Moarta - Madaba - Petra (aprox. 250 km)

LA MULTI ANI 2021!!!
Mic dejun. Vom pleca de la Marea Moarta spre orasul Madaba, celebru pentru biserica Sfantul Gheorghe cu al ei mozaic ce reproduce harta Tarii Sfinte, pe care o vom vizita. In apropiere de Madaba se afla Vom continua traseul spre sudul Iordaniei. Vom continua traseul, iar in cursul serii vom ajunge la Petra. Cina si cazare la hotel Petra Panorama 3* sau similar.

Ziua 5. 02.01.2021. Petra

Mic dejun. Vom pleca de la hotel spre situl arheologic Petra, un loc uimitor, considerat ca fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii modern. Petra a ramas necunoscuta civilizatiei occindentale pana in anul 1812 de catre un explorator elvetian. Acest oras a fost capitala regatului nabateenilor in secolul IV i.Hr. Orasul a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Ne vom plimba prin acest oras unic cu mai multe case construite in rocile din zona. Vom vedea: trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor si multe alte obiective. Vizita o vom face integral mergand pe jos. . Cina si cazare la hotel Petra Panorama 3* sau similar.

Ziua 6. 03.01.2020. Little Petra - Wadi Rum - Aqaba ( aprox. 190 km)

Dupa micul dejun, vom pleca spre situl arheologic Little Petra, situate putin la nord de Petra. Aici vom vedea vestigiile unui fost popas de caravane care veneau din Arabia spre Levant. De aici vom pleca spre desertul Wadi Rum, denumit si Valea Lunii. Aici vom face un tur al desertului Wadi Rum cu jeepul, in care vom admira frumusetea aparte a acestei vai desertice, cu stanci sapate de actiunea vantului. Vom opri la un cort al beduinilor, locuitorii desertului, unde vom fi serviti cu ceai si cafea. Optional puteti sa faceti o plimbare cu camila prin desert. Dupa ce ne vom intoarce in tabara Wadi Rum, vom fi transferati spre Aqaba. Aqaba este o statiune la Marea Rosie, situata in sudul extrem al Iordaniei. Cina si cazare la hotel Hyatt Regency Aqaba 5* sau similar.

Ziua 7. 04.01.2021. Aqaba

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si vizite in Aqaba sau puteti participa la croaziera optionala pe Marea Rosie cu opriri de snorkeling la recifele de corali. Cina si cazare la hotel Hyatt Regency Aqaba 5* sau similar.

Ziua 8. 05.01.2021. Aqaba - Amman

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare la plaja sau pentru a vizita Aqaba. Cazare la hotel pana la ora plecarii spre Amman. Seara vom servi cina la hotel si vom pleca spre Amman.

Ziua 9. 26.01.2021. Amman - Bucuresti

Sosire pe aeroportul din Amman si imbarcare la zborul companiei Tarom spre Bucuresti care decoleaza la ora 03:55 dimineata si soseste in Bucuresti la ora 06:50.

Informatii utile

• Grup minim 25 de persoane.
• Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pasaportul temporar nu este valabil in Iordania.
• Viza de intrare in Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine la sosire pe teritoriul Iordaniei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2020 1285 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 350 euro;
Tarif a treia persoana in camera dulba (pat suplimentar): 1270 euro;
Tarif copil mai mic de 5 ani cazat in camera cu 2 adulti: 565 euro;
Tarif copil 6-12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 1100 euro.

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti - Amman - Bucuresti, cu bagaj de mana si de cala, compania Tarom;
• 2 nopti cazare la Marea Moarta la hotel 5*;
• 2 nopti cazare in Petra la hotel 3*;
• 3 nopti cazare in Aqaba la hotel 5*;
• 7 Mic dejun si 7 cine la hoteluri;
• Supliment cina festiva la hotel langa Marea Moarta (nu include bauturile);
• Transport autocar local cu aer conditionat;
• Vizitele si excursiile prevazute in program;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice ( Citatedla si Amfiteatrul din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, castelul Kerak, Petra si Wadi Rum);
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si de catering (poate suferi modificari).
*Nota: prima noapte de cazare va fi petrecuta la hotel partial, iar ultima noapte de cazare va fi petrecuta pana la miezul noptii.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala), se icheie odata cu contractul de comercializare a pachetului turisitc;
• Excursii optionale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Bauturile la mese;
• Bacsis pentru sofer si ghizi locali: 45 USD/pers. (se achita local).

Orar de zbor

• Bucuresti - Amman : 00:30 - 03:10 (durata: 2h 40min)
• Amman - Bucuresti: 03:55 - 06:50(durata: 2h 55 min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Plimbare cu camila prin desert
35 USD/pers
Grup minim 15 persoane, durata - 1h
Croaziera cu snorkeling la Marea Rosie
58 USD/pers
Betania si Jerash
90 USD/pes
Include: transport cu autocarul, ghid local si bilete de intrare la ambele obiective.
Grup minim 20 persoane

Rezerva acum!