INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion in Iordania

Itinerariu: Amman - Madaba - Muntele Nebo - Kerak - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Marea Moarta - Betania si Jerash
Date plecare: 28.12.2021
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif/persoana: 1198 Euro (loc in camera dubla)

Program

Ziua 1 (28.12): BUCURESTI - AMMAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare la ora 00:30 (in noaptea de 28 spre 29 decembrie) si aterizare la ora 03:10 in Amman pe data de 29 decembrie. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2 (29.12): AMMAN

Mic dejun. Azi vom vizita Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Situata pe cel mai inalt deal din Amman se afla Citadela, care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri. Dupa ce vom vizita Citadela si Teatrul Roman, vom avea timp liber pentru o plimbare prin souq. Intoarcere la hotel in Amman, cina si cazare.

Ziua 3 (30.12): AMMAN - MADABA - MT. NEBO - KERAK - PETRA (330 km)

Mic dejun si plecare de la hotelul din Amman spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Tarii Sfinte si a regiunii. Mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit, inclusiv animale de pe continentul african. In drumul nostru spre sudul Iordaniei ne vom opri si la Castelul Kerak pentru o scurta vizita. Castelul Cruciatilor de la Kerak este al treilea ca marime din zona Levantului, iar constructia sa a inceput in anul 1140. Castelul are o silueta impozanta si este situat pe varful unui deal, la 1000 m altitudine. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Petra Panorama 3* sau similar.

Ziua 4 (31.12): PETRA - ORASUL DE PIATRA, PATRIMONIU UNESCO. TRANSFER PETRA - AQABA (125 km)

Mic dejun si plecare de la hotel. Azi vom vizita Petra, un loc uimitor si una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Dupa vizita la Petra, plecare spre Aqaba. Sosire la Aqaba in cursul serii si cazare la hotel DoubleTree by Hilton 5* sau similar. Cina festiva de Revelion la hotel (bauturile nu sunt incluse).

Ziua 5 (01.01): AQABA, MAREA ROSIE

Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Seara, cina si cazare la hotel in Aqaba.

Ziua 6 (02.01): AQABA - WADI RUM (275 km)

Mic dejun la hotelul din Aqaba, dupa care vom pleca spre desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Dupa sosirea in desert, vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore in desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Vom avea privilegiul sa admiram frumusetea magnifica a acestei vai desertice unde vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. La un moment dat, vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. Dupa turul cu jeepul, ne vom caza la o tabara in desert, o experienta autentica ce trebuie incercata macar o data. Cazarea este in corturi standard cu baie proprie. Vom servi o cina traditionala beduina numita “zarb”; mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. Aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.

Ziua 7 (03.01): WADI RUM - MAREA MOARTA (200 km)

Mic dejun. Dimineata devreme sunt disponibile urmatoarele activitati optionale: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, parasim desertul si ne indreptam spre Marea Moarta. Sosire si cazare la hotel Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar. Vom petrece restul zilei langa tarmul Marii Moarte, locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor pe suprafata acesteia. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Cina la hotel.

Ziua 8 (04.01): EXCURSIE OPTIONALA LA BETANIA SI JERASH (175 km)

Mic dejun. Azi, puteti petrece timpul pe tarmul Marii Moarte, sau puteti opta pentru o excursie optionala la Jerash si Betania. Betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit in secolul al XVII-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. Intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii. La miezul noptii (in noaptea de 04/05 ianuarie), transfer la aeroportul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 9 (05.01): AMMAN - BUCURESTI

Decolare din Amman la ora 03:55 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:50.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Acte necesare: Pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar.
• Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania.
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in context Covid http://www.mae.ro/travel-conditions
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Tarife

Data plecare Tarif
28.12.2021 1198 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 385 Euro
Reducere pentru a treia persoana (adult) in camera dubla cu pat suplimentar: 15 Euro
Reducere pentru a treia persoana (copil 2-6 ani) in camera dubla cu pat suplimentar: 620 Euro
Reducere pentru a treia persoana (copil 6-12 ani) in camera dubla cu pat suplimentar: 185 Euro

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Amman si retur, compania tarom;
• 8 nopti cazare in camera standard: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte in Petra la hotel 3*, 2 nopti in Aqaba la hotel 5*, 1 noapte in tabara din desertul Wadi Rum, 2 nopti la Marea Moarta la hotel 5* (de prima si ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor);
• Mese: Mic dejun la hoteluri in zilele 2 - 8; 6 cine la hoteluri; O cina zarb in desert;
• Supliment cina festiva de Revelion la hotel in Aqaba (bauturile nu sunt incluse);
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
• Vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Kerak, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
• Biletele de intrare la obiectivele turistice: Citadela din Amman, Amfiteatrul din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, Castelul Kerak, Petra, Wadi Rum;
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii); Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• Pentru persoanele nevaccinate este necesara efectuarea unui al doilea test PCR la sosirea in Iordania (cost: aprox 38 Usd); acesta se va achita online, inainte de inceperea calatoriei. Informatia este valabila la data lansarii programului, august 2021;
• Excursiile optionale (camel ride in desert, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania si Jerash);
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Bauturile la mese;
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 55 Usd/persoana - se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie.

Orar de zbor

• 29.12.2021 (noaptea de 28/29.12): Otopeni 00:30 - Amman 03:10 durata zbor: 2h40min
• 05.01.2022 (noaptea de 04/05.01): Amman 03:55 - Otopeni 06:50 durata zbor: 2h45min

Compania

Tarom

Excursii optionale

Camel ride in desert
35 USD/ persoana
Durata este de aprox o ora.
Croaziera cu snorkeling, Marea Rosie
60 USD/ persoana
Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante.
Zbor cu balonul
230 USD/ persoana
 
Betania si Jerash
90 USD/ persoana
Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local si biletele de intrare la cele doua obiective turistice.

Rezerva acum!