Circuite avion
Circuit Revelion 2021 Liban

Itinerariu: Beirut - Baalbeck - Anjar - Jeita - Jounieh - Harissa - Byblos - Tyre - Sidon - Cedars Forest - Valea Qadisha - Batroun - Tripoli
Date plecare: 27.12.2020
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif: 1319 euro/persoana (toate serviciile incluse)

Program

Ziua 1: 27.12.2020: Bucuresti - Beirut

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 02:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1042 (04:15 / 06:40), de unde se va pleca spre Beirut cu zborul TK 824 (12:25 / 13:20). Sosire la Beirut, capitala Libanului, cel mai mare oras din tara, construit pe un promontoriu stancos din estul Mediteranei. Dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru un tur panoramic al orasului, care se bucura de un trecut venerabil, fiind acum 5000 de ani, un oras prosper de pe coasta feniciana (canaanita). Capitala are inca multe atractii de oferit, pe care le vom admira in cadrul turului panoramic de oras, prilej cu care vom vedea Piata Martirilor, moscheea Al Amine, Universitatea de Drept (din perioada romana), baile romane, Cladirile Parlamentului, catedrala maronita St. Georges, catedrala ortodoxa St. Georges, moscheea Al Omari si souk-urile traditionale. Cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 2: 28.12.2020: Beirut - Baalbeck - Anjar - Ksara - Beirut

Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Baalbeck cunoscut ca Orasul Soarelui, amplasat in Valea Bekaa, la est de Raul Litani. Vom vizita situl arheologic de la Baalbeck, unul dintre cele mai misterioase ruine ale Imperiului Roman, un ansamblu de temple monumentale construit intre anii 50-150 d.Hr. Inchinat lui Jupiter, Venus si lui Bacchus, care este situat pe varful a trei mii de tone de blocuri de piatra. Ne vom deplasa apoi spre Anjar, inclus deasemenea in Patrimoniul Mondial UNESCO, oras situat tot in Valea Bekaa, cu o populatie majoritara armeana. Vom vedea situl arheologic cu ruine care dateaza din sec. al VIII-lea, ce fac parte din orasul cu acelasi nume, construit in perioada umayada. Pe vremuri un oras infloritor si un important centru economic al regiunii, Anjar este dovada istoriei indelungate si zbuciumate a Libanului. Ultima oprire o vom face pentru o degustare de vinuri la podgoria Chateau Ksara, unde a fost produs de catre iezuiti primul vin alb sec din Liban. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 3: 29.12.2020: Beirut - Jeita - Jounieh - Harissa - Byblos - Beirut

Mic dejun. Ziua va debuta cu deplasarea spre pesterile Jeita, un ansamblu de doua pesteri separate, dar interconectate, un labirint de stalactite si stalagmite care se intind pe mai mult de 9 km, pe doua nivele, unde vom admira o varietate de formatiuni carstice si galerii. Vom vizita cu barca o parte din galeriile inferioare locuite din vremuri preistorice, iar galeriile superioare le vom vedea pe jos pe o distanta de aprox. 750 m. Ne vom indrepta apoi spre Jounieh, un oras de coasta cunoscut pentru statiunile sale de pe litoral, cu o viata de noapte palpitanta, precum si pentru vechile sale souk-uri. Itinerariul zilei va continua spre Harissa, municipalitate situata in districtul Keserwan, oras format din Harissa si Daraoun, situat la o altitudine de 550 m deasupra nivelului marii, unde vom face o plimbare cu telecabina pentru a vedea impresionanta statuie a Fecioarei Maria de 8,5 m inaltime. Vom avea o vedere panoramica din partea superioara a statuii, iar in spatele sau vom vedea o bazilica moderna, construita sub forma unei barci feniciene, rasturnate. De aici ne vom indrepta spre Byblos, cetatea locuita neintrerupt in ultimii 7000 ani, locul aparitiei primului alfabet din lume, unul dintre cele mai vechi orase feniciene, care a jucat un rol important in istoria si raspandirea alfabetului fenician, unde vom vedea vestigii a mai multor civilizatii care s-au succedat pe teritoriul sau. Dupa un tur al castelului cruciatilor si explorarea orasului vechi din jurul portului, ne vom putea incerca abilitatile de negociatori in vechiul souk, la magazinele de artizanat situate de-a lungul aleilor pietruite. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 4: 30.12.2020: Beirut - Tyre - Sidon - Beirut

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Tyre, orasul fondatorilor Cartaginei, unde in prezent exista importante vestigii arheologice, in special din epoca romana si cele mai frumoase plaje libaneze. Supranumit „Regina Marii”, datorita flotei de care dispunea, Tyre este al patrulea oras ca marime al Libanului, considerat ca fiind legendarul loc de intemeiere a Europei, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Itinerariul zilei va continua spre Sidon, unul dintre cele mai puternice orase-stat feniciene, veche cetate in Evul Mediu, adapost pentru Cavalerii cruciati. Cunoscut ca "orasul pescarilor", Sidon este al treilea oras ca marime din Liban, unul dintre cele mai remarcabile orase feniciene care dateaza din sec. al XII-lea i.Hr., bine cunoscut pentru productia de sticla feniciana purpurie. Vom face un tur panoramic care va include Palatul Debane, Marea Moschee, situl arheologic Al-Mina, strada cu mozaic si catedrala cruciata. Vom vizita Castelul Marii si vechile souk-uri. In orasul vechi vom avea timp liber pentru a explora stradutele vechi pietruite unde se gasesc numeroase magazine cu dulciuri si suveniruri. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 5: 31.12.2020: Beirut - Faraya - Beirut

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau excursie optionala de o jumatate de zi la Faraya pentru un safari pe munte. Va veti deplasa la 46 km distanta de Beirut si veti ajunge in satul Faraya cunoscut ca tinutul fructelor si legumelor, datorita solului fertil al regiunii. Aventura va incepe cu o drumetie usoara printre cele mai frumoase atractii ale zonei, precum maiestoasele ruine romane Faqra si podurile naturale impresionante. Adrenalina va fi declansata de un off-road safari cu vehicule tip ATV. Veti strabate drumul pana in varful muntelui unde va vor astepta privelisti uimitoare peste orase si vai si chiar dincolo spre Marea Mediterana si Beirut. Intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*). Seara, optional, cina festiva la un restaurant local. LA MULTI ANI 2021!

Ziua 6: 01.01.2021: Beirut - Deir Al Qamar - Beit ed-Dine - Beirut

Mic dejun. In prima zi a anului veti avea timp pentru odihna dupa petrecerea din noaptea de Revelion, iar dupa-amiaza veti putea face o excursie optionala de o jumatate de zi in Muntii Chouf. Prima oprire o veti face la Castelul Moussa care exemplifica viata traditionala si momente ale istoriei. Scenele si statuile animate care ilustreaza cultura libaneza cuprind trei etaje ale castelului, in timp ce urmatoarele doua etaje detin o colectie de arme orientale si arabe, unele avand peste 4000 de ani vechime. Va veti indrepta spre zona Chouf pentru a vizita Deir Al Qamar, "Manastirea Lunii", o localitate pitoreasca din sudul Libanului, cu multe cladiri istorice foarte bine conservate, cu case de piatra cu acoperis din tigla rosie, renumit pentru palatele sale care va vor dezvalui vechiul stil de arhitectura libanez. Va veti deplasa apoi spre Beit ed-Dine pentru a vizita palatul construit de emirul Bechir la inceputul sec. al XIX-lea, dupa care va veti intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 7: 02.01.2021: Beirut - Cedars Forest - Valea Qadisha - Beirut

Mic dejun. Plecare spre rezervatia Cedars Forest of God - Padurea de Cedrii a Domnului, celebra padure seculara, al carui renume a strabatut istoria si care astazi reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si pretuite monumente ale naturii de pe Terra, incluse in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, unde exista 2 cedri in varsta de 3000 de ani si 10 cedri in varsta de 1000 de ani. La umbra lor au poposit personaje din Vechiul si Noul Testament, precum si numerosi oameni care au marcat antichitatea. Religiile, poezia, artele frumoase, mitologia si istoria, toate au celebrat si onorat acesti copaci. De aici ne vom indrepta spre Bsharri, situat la o altitudine de 1450 m si care gazduieste cea mai veche zona de schi, statiunea de schi Cedars si primul teleschi din Liban, construit in anul 1953. in orasul unde s-a nascut poetul, pictorul si sculptorul Khalil Gibran, autorul celebrei carti Profetul, cel mai bine vandut autor dupa Shakespeare si LaoTzu, vom vizita muzeul dedicat acestuia. Vom continua cu Valea Qadisha, o fortareata naturala si spirituala a maronitilor, cu o legatura directa cu traditiile monahale din primele secole crestine. In traducere din limba aramaica, “Qadisha” inseamna “sfant”, motiv pentru care nu ne vom mira ca vom descoperi capele, schituri si manastiri taiate in stanca, locuite inca din mileniul III i.Hr. De-a lungul timpului, atmosfera locului a atras nu numai crestini, ci si musulmani, iar geografia vaii a protejat refugiati din diverse epoci, incepand cu perioada persecutiilor romane si pana la razboiul civil din deceniile recente. Ne vom deplasa spre Manastirea St. Antoine, initial un schit locuit din Evul Mediu, care este partial asezata in pesteri, una dintre cele mai importante manastiri din vale fiind un loc popular de pelerinaj. In sec. al XVI-lea, manastirea era sediul primei tipografii a lumii islamico-arabe, cu caractere siriene, prima lucrare tiparita intre secolele XVI si XVII fiind Cartea Psalmilor lui David. In Imperiul islamico-arab, imprimarea a fost interzisa si astfel, Coranul a fost imprimat numai doua sute de ani mai tarziu. intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 8: 03.01.2021: Beirut - Batroun - Tripoli - Beirut

Mic dejun. In prima parte a zilei vom pleca spre Tripoli, cel mai mare oras din nordul Libanului, al doilea oras ca marime din tara, situat la o distanta de 85 km nord de Beirut, fiind capitala Guvernoratului de Nord si a districtului Tripoli. Vom vizita orasul situat la Marea Mediterana de Est care este si cel mai nordic port din Liban, cunoscut ca fiind capitala nordului, fondat de confederatia a trei orase feniciane: Sidon, Tyr si Insula Arados. In anul 800 i.Hr. Tripoli detinea in larg un sir de patru insule mici, cea mai mare fiind numita “insula palmierilor” sau “insula iepurilor”, aceasta fiind protejata de UNESCO din anul 1992. Numele sau provine de la numarul mare de iepuri care populau insula in timpul mandatului francez la inceputul sec. al XX-lea. In prezent, aici se afla si o rezervatie nationala pentru broastele testoase verzi, pasari rare si iepuri. Vom vedea ca multe dintre principalele monumente ale orasului dateaza din epoca islamica, precum Marea Moschee, Moscheea Taynal, madras-urile, caravansary-urile, khan-urile si souk-urile. 45 de cladiri din oras care dateaza din sec. al XIV-lea au fost inregistrate ca situri istorice iar 12 moschei din perioada mamelucilor si otomanilor au supravietuit impreuna cu un numar egal de medrese sau scoli teologice. Vom admira Cetatea cruciatilor, construita de Raymond de Saint Gilles care domina orasul vechi din anul 1102, dupa care vom avea timp liber pentru ca merita vizitate magazinele de parfumuri, pielarie, producatori de sapun si alti artizani, totul intr-un mediu care aproape nu s-a schimbat inca din Evul Mediu. Ne vom deplasa apoi spre incantatorul oras costal Batroun, un infloritor port din vremea fenicienilor, unul dintre cele mai vechi orase ale lumii mentionat in tablitele de la Tell el-Amarna din Egipt (sec. al XIV-lea i.Hr.). Ne vom plimba prin souk-ul incununat cu arcade de piatra, vom admira Zidul Fenician, fost zid de aparare impotriva furiilor marii si mai ales a navalitorilor, cu o lungime de 225 m si o grosime de aproape 1,5 m, vom admira opera arhitecturala roman-bizantina a Catedralei Sfantul Stefan, vom continua cu capela Fecioarei Maria, vechiul fort fenician, ramasitele teatrului Roman si in cele din urma stadionul sculptat in stanca. intoarcere la Beirut pentru cazare la Hotel Gems 4* (sau similar 4*).

Ziua 9: 04.01.2021: Beirut - Istanbul

Mic dejun. Zi libera pentru plimbari, vizite individuale si ultimele cumparaturi. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Beirut pentru zborul de intoarcere in tara. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 827 (21:30 / 00:45).

Ziua 10: 05.01.2021: Istanbul - Bucuresti

05.01.2021: Istanbul - Bucuresti

Informatii utile

• Grup minim 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport simplu, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se poate obtine la aeroport. Nu este permisa intrarea in Liban pentru cetatenii romani care detin in pasaport o viza de intrare in Israel.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare
27.12.2020 1319 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 300 USD
*tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru un numar mai mic de turisti, tariful se va recalcula

Servicii incluse

• Transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Istanbul - Beirut si Beirut - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines
• Transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
• 8 nopti cazare cu mic dejun in Beirut in hotel de 4*
• Transferurile si tururile mentionate in program
• Tur panoramic cu ghid local in Beirut
• Vizitarea sitului arheologic din Baalbeck
• Degustare de vinuri la podgoria Chateau Ksara
• Vizitarea sitului arheologic de la Anjar
• Tur panoramic cu ghid local in Sidon
• Vizitarea castelului din Sidon
• Plimbare prin souk in Tyre
• Plimbare cu barca prin galeriile inferioare din pesterile Jeita
• Vizitarea castelului din Byblos
• Vizitarea rezervatiei de cedrii din Bsharri - Cedars Forest of God
• Vizitarea muzeului dedicat lui Khalil Gibran din Bsharri
• Vizitarea Manastirii St. Antoine
• Tur panoramic cu ghid local in Tripoli
• Vizitarea castelului din Tripoli
• Vizitarea Zidului Fenician din Batroun
• Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
• Ghizi locali
• Conducator roman de grup
• Asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicala, pe intreaga durata a programului, care acopera o suma maxima de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgenta si/sau repatriere, insa care nu este menita a acoperi complicatiile sau recidivele bolilor/afectiunilor de care dumneavoastra suferiti anterior inceperii calatoriei) si Asigurarea STORNO de calatorie, care acopera pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate, a carei valoare storno acopera pana la 2000 euro/persoana (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei; se poate incheia turistilor cu varsta maxima de 74 ani impliniti
• Taxele de aeroport

Nu sunt incluse

• Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
• Supliment demipensiune: 200 usd/persoana (optional, se va achita la agentie la inscriere)
• Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
• Bacsisuri: 40 euro/persoana, pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
• Cina festiva de Revelion este optionala, iar detaliile suplimentare vor fi furnizate dupa data de 01.11.2020
• Excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 participanti:
- Excursie la Faraya pentru off-road safari: aprox. 80 usd/persoana
- Excursie in Muntii Chouf: aprox. 60 usd/persoana

Rezerva acum!